Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Εφοσον δεν υπαρχει οριζεται υποθετω οτι μπορω να του δωσω και οσα θεωρω εγω καταλληλα για την πληρωμη του.Σωστα? Υπαρχει περιπτωση να μην μου δωσει την εγκριση για επιταγη ή το φακελο αν του τα ζητησω? Προσωπικα θεωρω την τιμη υπερβολικη και κακως δεν μου το ανελυσε απο την αρχη ακομα και αν του το ανεφερα γιατι δεν θα δεχομουν να με αναλαβει.Απλα με καθυσηχασε οτι ολα θα πανε καλα και δεν ειπε τιποτα. -Τα εμαθα απο αλλου και αυτο με ενοχλησε.Ο ιδιος δεν ανεφερε τιποτα και μου αφησε την εντυπωση της ψυχικης οδυνης. -Οι τοκοι πανε στο ποσό που εκδικαζεται?Πως υπολογιζονται?Υπαρχει καποιο κρυφο ποσό που μπορω να εξακριβωσω? -Εφοσον δεν υπαρχει συμφωνια επιτρεπεται να κοβει χαρατσια χωρις καμια συζητηση με τον πελατη? -Κατανοητο απολυτως Σε ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση.Προφανως εισαι δικηγορος και χαιρομαι που εχω καποιον να μου λυσει τις αποριες που μου δημιουργηθηκαν. Συμφωνώ οτι έπρεπε να σε είχε ενημερώσει για το κόστος, έστω και στο περίπου. Από την άλλη, αν δεν έχεις συμφωνήσει κάτι συγκεκριμένο, τι πρέπει να σε χρεώσει κάποιος; Ελεύθερη αγορά έχουμε, ο καθένας κοστολογεί τη δουλειά του κατά το δοκούν. Κατά τα λοιπά: Η ψυχική οδύνη είναι νομικός όρος. Το οτι εσύ (όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι) μιλάνε για ψυχική οδύνη ενώ εννοούν ηθική βλάβη δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Στην πράξη είναι το ίδιο. Την ψυχική οδύνη την παίρνουν οι συγγενείς του νεκρού, την ηθική βλάβη ο ζωντανός. Οπότε είναι ευχάριστο που σου επιδικάστηκε ηθική βλάβη... Οι τόκοι υπολογίζονται επί του ποσού που επιδικάστηκε. Οπότε πιθανολογώ οτι σου επιδικάστηκαν 3.800 και με τους τόκους βγαίνει περίπου στα 4.200. Έτσι εξηγείται και το γεγονός οτι στην αρχή σου είπε το ένα ποσό και στο γραφείο του το άλλο. Όχι, αλλα «κρυφά» ποσά δεν υπάρχουν. Edit: όπως έγραψα και πιο πάνω, μονο τα έξοδα είναι περίπου 180 ευρω. Οπότε οταν γράφεις ότι θεωρείς δίκαιη αμοιβή τα 200 ευρω, λες οτι η αμοιβή του δικηγόρου για τις Χ ώρες που ασχολήθηκε μαζί σου πρέπει να είναι 20 ευρώ. Τι να πω... 1
KilliK Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Εφοσον δεν υπαρχει οριζεται υποθετω οτι μπορω να του δωσω και οσα θεωρω εγω καταλληλα για την πληρωμη του.Σωστα?Υπαρχει περιπτωση να μην μου δωσει την εγκριση για επιταγη ή το φακελο αν του τα ζητησω? καλα εσυ μπορεις να μην του δωσεις και τιποτα αν δεν θελεις.πεστου οτι δεν εισαι ευχαριστημενος με το ποσο της αποζημιωσης και πως θα κανειες εφεση με αλλο δικηγορο. δωστου ενα 50ε για τον κοπο του και αστον να παει στην ευχη της παναγιας.το τι θα κανει αυτος στην συνεχεια ειναι αλλο θεμα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 καλα εσυ μπορεις να μην του δωσεις και τιποτα αν δεν θελεις.πεστου οτι δεν εισαι ευχαριστημενος με το ποσο της αποζημιωσης και πως θα κανειες εφεση με αλλο δικηγορο. δωστου ενα 50ε για τον κοπο του και αστον να παει στην ευχη της παναγιας.το τι θα κανει αυτος στην συνεχεια ειναι αλλο θεμα. Όπως έγραψα και παραπάνω, ο επόμενος δικηγόρος θα ζητήσει βεβαίωση από τον δικηγόρο που χειρίστηκε αρχικά την υπόθεση οτι έχει εξοφληθεί. 1
mithrid Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Edit: όπως έγραψα και πιο πάνω, μονο τα έξοδα είναι περίπου 180 ευρω. Οπότε οταν γράφεις ότι θεωρείς δίκαιη αμοιβή τα 200 ευρω, λες οτι η αμοιβή του δικηγόρου για τις Χ ώρες που ασχολήθηκε μαζί σου πρέπει να είναι 20 ευρώ. Τι να πω... Μα τα εξοδα τα πληρωνει ο ηττημενος.Ετσι δεν ειναι? Πως υπολογιζονται οι τοκοι?(Ουτε αυτο μου εχει πει) Πιστεψε με.Αν δεν μου αναφερει οτι τα δικαστικα εξοδα ειναι α ποσο(180ε που αναφερεις,γιατι ουτε αυτο μου το ειπε) μπορει να του δωσω μονο 10ε για παρει τσιγαρα να τα καπνισει και να ανοιξω ξανα και εκ νεου την υποθεση με αλλον.Ελεος δηλαδη... καλα εσυ μπορεις να μην του δωσεις και τιποτα αν δεν θελεις.πεστου οτι δεν εισαι ευχαριστημενος με το ποσο της αποζημιωσης και πως θα κανειες εφεση με αλλο δικηγορο. δωστου ενα 50ε για τον κοπο του και αστον να παει στην ευχη της παναγιας.το τι θα κανει αυτος στην συνεχεια ειναι αλλο θεμα. Τι θα μπορουσε να κανει?Θελω ολες τις λεπτομερειες αν δυναται
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μα τα εξοδα τα πληρωνει ο ηττημενος.Ετσι δεν ειναι? Πως υπολογιζονται οι τοκοι?(Ουτε αυτο μου εχει πει) Πιστεψε με.Αν δεν μου αναφερει οτι τα δικαστικα εξοδα ειναι α ποσο(180ε που αναφερεις,γιατι ουτε αυτο μου το ειπε) μπορει να του δωσω μονο 10ε για παρει τσιγαρα να τα καπνισει και να ανοιξω ξανα και εκ νεου την υποθεση με αλλον.Ελεος δηλαδη... Δώσε βάση: στο συνολικό ποσό των 4.200 που σου επιδικάστηκε συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα που έχει ήδη κάνει ο δικηγόρος, χρήματα δηλαδή που έχει ήδη δώσει από την τσέπη του. Είτε αυτά είναι τα χρήματα που τελικά καταλήγουν στο Δημόσιο είτε άλλα έξοδα (από φωτοτυπίες έως ταξί). Χωρίς να υπολογίζουμε την εργασία του. Αυτά δεν θα τα πάρει αυτός που έκανε τη δουλειά; Μην ξεχνάς οτι χωρίς τη δική του δουλειά, δεν θα έπαιρνες ούτε τα 4.200 (μείον 800)... Τι θα μπορουσε να κανει?Θελω ολες τις λεπτομερειες αν δυναται Αγωγή για δικηγορική αμοιβή.
mithrid Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δώσε βάση: στο συνολικό ποσό των 4.200 που σου επιδικάστηκε συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα που έχει ήδη κάνει ο δικηγόρος, χρήματα δηλαδή που έχει ήδη δώσει από την τσέπη του. Είτε αυτά είναι τα χρήματα που τελικά καταλήγουν στο Δημόσιο είτε άλλα έξοδα (από φωτοτυπίες έως ταξί). Χωρίς να υπολογίζουμε την εργασία του. Αυτά δεν θα τα πάρει αυτός που έκανε τη δουλειά; Μην ξεχνάς οτι χωρίς τη δική του δουλειά, δεν θα έπαιρνες ούτε τα 4.200 (μείον 800)... Αν τα 180ε ειναι τα εξοδα του δικαιολογημενα(ταξι,φωτοτυπιες,παραβολα,και οτι αλλο χρειαστει για το φακελο) τι να πω? Η δικη του δουλεια ειναι να με κρατησει ορθα πληροφορημενο πιστευω και οχι να με αφησει με ερωτηματικα.Σωστα?Οποτε ποιος ο λογος να πληρωνω αυτον και οχι εσενα που μου δινεις ορθες και αναλυτικες απαντησεις. Νομιζω οτι καταλαβαινεις το προβλημα μου πλεον.... Αγωγή για δικηγορική αμοιβή. Θα την εκανε ομως,απο τη στιγμη που δεν υπαρχει συμφωνητικο?Παλι στα εξοδα του θα πρεπει να περιοριστει και ενα ποσο που θα μπορουσα να καλυψω.Τεσπα,δεν σκοπευω να φτασω μεχρι εκει.Θα το συζητησω και θα δω τι με συμφερει εν τελει μετα απο τοση ταλαιπωρια.
kfyros Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δεν σε βρήκε θύμα.. Βέβαια ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να σου υποσχέθηκε κιόλας ότι θα πάρεις τα ποσά που ζητήσατε ... Μάλλον εσύ το είχες σκεφτεί λάθος το πράγμα (ως ευκαιρία να κάνεις γερή μπάζα δηλαδή) !!! Για να τα ξεκαθαρίσουμε λίγο : 1. Ψυχική οδύνη επιδικάζεται ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις θανάτου - πολύ βαριάς βλάβης (βαριάς αναπηρίας κλπ. , πολύ σοβαρού τραυματισμού με μεγάλο διάστημα νοσηλείας - εντατικές και λοιπά )... Ηθική βλάβη είναι αυτό που ζητούσατε και τα ποσά που επιδικάζονται σε αυτή την περίπτωση φυσικά είναι πολύ μικρότερα από την ψυχική οδύνη.. Το ότι πήγες στο νοσοκομείο δεν λέει κάτι, μπορεί να μην θεωρηθεί καν ηθική βλάβη. Αποζημιώσεις δίνονται για τραυματισμό και υπάρχουν και σχετικά στάνταρντ τιμές (για σπασίματα, χειρουργεία, βαρύτερες ζημιές κλπ.) ανάλογα με τη σοβαρότητα ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ.. Σε περίπτωση ελαφρού τραυματισμού (πχ. διάσεισης) πληρώνονται συνήθως μόνο απώλειες εισοδημάτων για τις μέρες δουλειάς που χάθηκαν. Και τα πράγματα ζορίζουν περισσότερο αν δεν φόραγες κράνος (που θεωρείται δική σου αμέλεια).. Αυτό που πιστεύουν πολλοί , ότι θα κάνουν αγωγή και θα ζητάνε 10 εκατομμύρια ευρώ επειδή τους κόλλησαν μια τσίχλα στο τζάμι , δεν ισχύει.. Οι δικαστές δεν είναι μαλάκες. Κάθε άλλο μάλιστα.. Μπορούν να αξιολογήσουν το ποσό που θα επιδικάσουν σε κάθε δίκη και να πέσουν μέσα μέχρι ευρώ, και δεν επιδικάζουν τα κέρατα τους επειδή θεωρεί ο μηνυτής ότι τόσα του λείπανε. Ειδικά για ηθικές βλάβες κλπ. οι δικαστές είναι πολύ φειδωλοί γιατί ξέρουν ότι πρόκειται περί παπάντζας.. Τι περισσότερες φορές αν δουν να ζητούνται παράλογα ποσά δεν επιδικάζουν τίποτα (θεωρούν την αγωγή απαράδεκτη).. Εκτός αν προσλάβεις κάποιον high profile δικηγόρο και τον πληρώσεις αδρά για να τους πρήξει τ' αρχ.. και σούπερ ντούπερ ψυχολόγους που θα φτιάξουν βαρύγδουπες διαγνώσεις ψυχολογικών διαταραχών κλπ.. Αλλά και οι ασφαλιστικές την κάνουν αυτή τη δουλειά χρόνια, και οι δικηγόροι τους έχουν πολλά χρόνια εμπειρία σε τέτοιες ιστορίες.. 2. Αμοιβή δικηγόρου. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις : α. Οι δικηγόροι που σου ζητάνε στάνταρντ αμοιβή εκ των προτέρων , πολλοί από αυτούς ζητάνε να πληρωθούν και στην αρχή της υπόθεσης.. β. Αυτοί που πληρώνονται μόνο εφόσον κερδηθεί η υπόθεση (μιλάμε για υποθέσεις με οικονομικό αντικείμενο πάντα), είτε με στάνταρντ αμοιβή , είτε με ποσοστό επί του ποσού που επιδικάζεται.. Οι πιο τυπικοί θα συντάξουν και ένα "συμφωνητικό" και θα το υπογράψετε από κοινού για να δεσμευθείτε από κοινού.. Οι πιο μάγκες τα κανονίζουν στο μιλητό. Ο δικηγόρος σου δεν πήρε φράγκο μπροστά , και πληρώθηκε με βάση το επιδικασθέν ποσό, που σημαίνει ότι αν χανόταν η υπόθεση θα είχε δουλέψει τσάμπα για σένα και δεν θα έπαιρνε φράγκο.. Σε κάθε περίπτωση , ο τσάμπας έχει αποθάνει εδώ και χρόνια. Ακόμα και αυτοί που κάνουν pro bono δουλειές, πχ. σε απολυμένους εναντίον εργοδοτών κλπ. (όχι σε μαλακίες) πληρώνονται τα έξοδα τους και τα κερατόσημα .. Η αμοιβή του δεν είναι και φθηνή, αλλά όχι και απ' τις πιο ακριβές, θεωρείται νορμάλ από τη στιγμή που δεν ζήτησε τίποτα μπροστά και πληρώνεται με βάση το αποτέλεσμα. Όπως έγραψα και πιο πάνω, πολλοί δεν το ρισκάρουν και ζητάνε στάνταρντ αμοιβή και μάλιστα προκαταβολικά.. Αν νομίζεις ότι μπορείς να την κατεβάσεις, παζάρεψε τον, αλλά δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις, και θα έπρεπε να το έχεις κανονίσει από την αρχή. 3. Οι απορίες θα πρέπει να συζητιόνται στην αρχή (ή την ώρα που δημιουργούνται) ώστε να διευκρινίζονται .. Δυστυχώς τα "υπέθεσα" , "δεν το σκέφτηκα", "δε μου κοψε", "δεν ήξερα" κλπ. δεν έχουν νόημα αφού έγινε η δουλειά την οποία ζήτησες... Για να πάρεις πολλάαααααα λεφτάαααααα δικαστικώς, θα έπρεπε να παρουσιάσεις και αντίστοιχα παραστατικά εξόδων που να αποδεικνύεται ότι αφορούν το ατύχημα (πχ. τιμολόγια αγοράς κράνους - μπουφάν - μπότες - γάντια - επισκευή μηχανής - φυσιοθεραπείες - εξετάσεις - γιατρούς κλπ. κλπ.) Ο τύπος μια χαρά σου 'ξηγήθηκε, όσο για τις αποφάσεις, δεν τις παίρνει ο δικηγόρος ... Ούτε μπορεί κανείς δικηγόρος να σου εγγυηθεί το αποτέλεσμα.. Το να πας σε εφετείο τον συμφέρει γιατί θα τον ξαναπληρώσεις !!! Και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να στο προδικάσει κανείς.. Στο εφετείο κιόλας νομίζω ότι τα έξοδα είναι μεγαλύτερα.. Και εκεί απ' ότι ξέρω δεν παίζει το να πληρώσεις στον τέλος.. Οπότε, αν δεν επιδικαστεί πολύ μεγαλύτερο ποσό στο εφετείο (πράγμα που αμφιβάλλω αν ο δικηγόρος δεν ήταν τελείως μαλάκας και υπάρχουν έξοδα πχ. 50 χιλιάδων ευρώ σχετικά με το ατύχημα που δεν τα παρουσίασε), είσαι σίγουρα χαμένος αφού είναι ξεχωριστή υπόθεση και θα πληρώσεις εκ νέου.. Την Ψυχική οδύνη ξέχνα την αν δεν ισχύουν αυτά που αναφέρονται παραπάνω.. Εκτός αν έχεις σοβαρές ιατρικές γνωματεύσεις για να την υποστηρίξεις..
DrLo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 1. Ζήτα του να σου δώσει τις αποδείξεις από τα έξοδα που έκανε. Αφού μέρος των 800 είναι έξοδα ο αποδείξεις νοίκουν σε εσένα (και το δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ -εάν έχεις- και φυσικά ως εξοδο). αν έκανε 100 ευρώ έξοδα για σενα και δε σου δώσει αποδείξεις δε μπορει να σου χρεώνει 100 αφού θα γλιτώσει ένα σωρό πράγματα κρατόντας της. 2. Αν δουλέψε με ποσοστό ζήτησέ του να σου δώσει λογαριασμό, απόδειξη κλπ για τις υπηρεσίες του. εννοείται αφού δεν έίχατε σαφώς συμφωνήσει είσαι σε δύσκολη θέση.
kanesaxo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Το 20% είναι λίγο μπορώ να πώ. Αναλόγως την υπόθεση,το όνομα του δικηγόρου ή της φίρμας με την οποία συνεργάζεται μπορεί να ανέβει και πολύ περισσότερο. Σε μια υπόθεση μου, πληρώσαμε το δικηγόρο καθαρό 20%, +φπα. Σύμφωνα με πρόσωπο του στενού μου οικογενειακού κύκλου, το οποίο έχει να κάνει με δικηγόρους διαρκώς ,μου ανέφερε επίσης πως το 20% είναι μικρό ποσοστό αμοιβής. Τώρα τι άποψη έχει ο καθείς μας, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
kfyros Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 1. Ζήτα του να σου δώσει τις αποδείξεις από τα έξοδα που έκανε. Αφού μέρος των 800 είναι έξοδα ο αποδείξεις νοίκουν σε εσένα (και το δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ -εάν έχεις- και φυσικά ως εξοδο). αν έκανε 100 ευρώ έξοδα για σενα και δε σου δώσει αποδείξεις δε μπορει να σου χρεώνει 100 αφού θα γλιτώσει ένα σωρό πράγματα κρατόντας της. :-D ότι να 'ναι.. Για τις υπηρεσίες του φυσικά και θα κόψει απόδειξη, και εκεί τελειώνει η συναλλαγή.
DrLo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 :-D ότι να 'ναι.. Για τις υπηρεσίες του φυσικά και θα κόψει απόδειξη, και εκεί τελειώνει η συναλλαγή. φίλε αναφέρομαι στην περίπτωση που ο επαγγλματίας χρεώνει στην απόδειξή του μόνο τα δική του καθαρή αμοιβή. υπάρχει μια συνήθεια στους επαγγελματίες να δίνουν αποδειξη μόνο της αμιβής του και να ζητάνε έξω από αυτή τα άλλα γενικά έξοδά τους αφού δεν είχε καθοριστεί σαφώς η αμοιβή τότε μπορείς να πεις ότι είχαμε συμφωνήσει 20% όλα μαζί άσχετα με έξοδα. τότε εντάξει δεν έχει διαφορά αλλά αν ζητάει κάποιος αμοιβή+έξοδα είναι άλλο πράγμα. η ε΄ντύπωση που έχω έιναι ότι ζητείται από τον συμφορουμίτη αμοιβή + έξοδα (γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να αναφέρονται στη συζήτησή τους ... δεν παίζουν κανένα ρόλο, είτε έκανε 10ευρώ είτε 10000 ευρώ έξοδα η αμοιβή του είναι η συμφωνημένη, δε μπορεί ο πελάτης να του εγγυηθεί ότι η μαοιβή θα τον καλύψει και γι αυτό δεν έχει νόημα να αναφέρεται ως επιχείρημα) και ότι στις αποδέιξεις που θα έπερνε θα ήταν μόνο το ποσό της αμοιβής. αν έχω καταλάβει λάθος πάσο. απλά ζήτα του την συμφωνημένη απόδειξη. Γενικά η όλη συναλλαγή ήταν στον αέρα. Δε ξέρω τι ισχύει στους δικηγόρους αλλά αφού δεν υπήρχε σαφώς συμφωνημένη αμοιβή θα έλεγα ότι το δίκαιο είναι να πληρωθεί με την ελάχιστη νομιμ αμοιβή (αν υπάρχει). Ο τύπος μια χαρά σου 'ξηγήθηκε, Αυτό και αν είναι ότι να 'ναι. Δε λέω ότι πάει να τον ρίξει αλλά όταν κάνεις συμφωνία με έναν πελάτη (σε οποιοδήποτε επαγγελμα) και του πουλάς/παρέχει μια υπηρεσία χωρίς να του λες τι ακριβώς θα το χρεώσεις δε το λες και "μια χαρά". Η αοριστία της αρχικής συμφωνίας μπορύν να την εκμεταλλευθούν και οι δύο πλευρές.
steveee Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δεν μας ειπες ποσο τελικα σου κοστισε η ζημια στο αυτοκινητο. Να ξερεις πως παιζουν πολλα ρολο. Απο υπερτιμολογισεις που θα μπορουσες να συνεννοηθεις με το συνεργειο αυτ/του, απο το χαρτι του νοσοκομειου και τις μερες (αν νοσηλευτικες), κ.α.... Αν πιστευεις πως ειναι λιγα τα χρηματα, πηγαινε σε εναν αλλο δικηγορο και ρωτα τον αν μπορει να αξιωσει μεγαλυτερη αποζημιωση. Εννοειται πως πρεπει να τον πληρωσεις για να σου δωσει τον φακελο. Τα χρηματα εσυ να τα παρεις οχι να τον εξουσιοδοτησεις. Οσο για τις κρυφες χρεωσεις...,μαλλον κρυφες εισπραξεις θα ελεγα (εχουν καποιες επιστροφες (περισσοτερα δεν λεω, οικογενειες δεν θιγω )). Οποτε παζαρεψε την αμοιβη του διοτι εχουν περιθωρια... Αλλη φορα να προσεχεις και να μην ψωνιζεις δικηγορο απο φορουμ. Και την αμοιβη την συμφωνουμε στην αρχη !
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 :-D ότι να 'ναι.. Για τις υπηρεσίες του φυσικά και θα κόψει απόδειξη, και εκεί τελειώνει η συναλλαγή. Είσαι τελείως λάθος. Εφόσον εισπράξεις τα έξοδά σου από τον πελάτη, τα συνυπολογίζεις στην απόδειξη που κόβεις και τα επιβαρύνεις με ΦΠΑ. Αλλιώς δεν τα εισπράττεις, ή εισπράττεις μαύρο χρήμα. Your choice.
kfyros Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Είσαι τελείως λάθος. Εφόσον εισπράξεις τα έξοδά σου από τον πελάτη, τα συνυπολογίζεις στην απόδειξη που κόβεις και τα επιβαρύνεις με ΦΠΑ. Αλλιώς δεν τα εισπράττεις, ή εισπράττεις μαύρο χρήμα. Your choice. δεν μου έχει τύχει πάντως δικηγόρος ή άλλος επαγγελματίας να μου ζητήσει τα έξοδα του και να μου κόψει απόδειξη για το υπόλοιπο.. Αυτό γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που η απόδειξη είναι ονομαστική και πρέπει να βγει στο όνομα μου.. Άλλο το πως θα δικαιολογήσει κάποιος την αμοιβή του αν τσινήσεις.. Θα αρχίσει να σου πετάει νούμερα για να σε πείσει, αλλά αυτά τα ακούω βερεσέ πάντα. Πχ. το 1 ανταλλακτικό έκανε τόσο, το άλλο τόσο κλπ. κλπ. Και φυσικά η απάντηση είναι "ρε φούστη βγάζεις γαμώ τα λεφτά και απ' τα ανταλλακτικά" και πάει λέγοντας Λόγω δουλειάς , την παροχή υπηρεσίας που ζητάω εγώ από κάποιον προσπαθώ να την υπολογίσω σε ώρες απασχόλησης (που θα αναλώσει αυτός που θα μου την παρέχει), και να την ανάγω σε ωριαία χρέωση με βάση την αμοιβή που μου ζητάει.. Κάτω από 50 ευρώ την ώρα σούπερ (και επίφοβα για τσαπατσουλιές) , μέχρι 70 είναι νορμάλ, από εκεί και πάνω θα τσακωθώ και μάλλον δεν θα ξαναπάω. Επίσης έχει διαφορά αν η υπηρεσία παρέχεται στο χώρο του ή έχει και εξωτερικά τρεξίματα .. Άλλα τα χασομέρια στη μία περίπτωση και στην άλλη, και το κόστος φυσικά.. Στην περίπτωση του φίλου βέβαια, θα μπορούσε ίσως να έχει βρει κάποιον άλλο που να του έπαιρνε ξεφτίλα λεφτά και στο τέλος να έχανε και την υπόθεση και να έπαιρνε τ' αρχ..... του.. Αλλά τα διακόσια ευρώ που λέει ότι "εκτιμά" ότι έπρεπε να του δώσει είναι απλώς αστεία και να το αναφέρει καν.. Δηλαδή χοντρά 20 ευρώ την ώρα ( μαζί με το δικαστήριο, το χαρτομάνι , τη μελέτη της υπόθεσης , τη σύνταξη των δικογράφων κλπ., τα ραντεβού, κλπ., στην ξεφτίλα ένα δεκάωρο θα έφαγε) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ,της εφορίας του ,και της ασφάλειας του.. Δηλαδή όσα παίρνει η Βουλγάρα η καθαρίστρια μικτά.. Εγώ πάντως δεν κατεβαίνω κάτω από 50+ΦΠΑ, και αυτό μόνο για πελάτες που κάνουν τζίρο.. Αν η αγορά δεν μου δίνει τόσα, θα το κλείσω το μαγαζί και θα πάω να δουλέψω κάπου ως υπάλληλος, να είμαι στα αρχ..... μου και να σκοτίζεται άλλος για τα έξοδα..
Alxnks Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 @kfyros Έχεις βέβαια υπόψη σου ότι καποιος υψηλά, για τις μέρες μας ειδικά, αμοιβομενος με 1000 ευρώ το μήνα, αντιστοιχούν σε 250 τη βδομάδα, δηλαδή σε 6.25 ευρώ ανά ώρα εργασίας (για 8ωρο/5ήμερο). Οπότε ναι, τα 50 με 70 ευρώ την ώρα φαίνονται πολλά σε κάποιον που πρέπει να δουλέψει 10 ώρες για να τα πληρώσει. Κι όχι κάποιος ανειδίκευτος εργάτης, αλλά άνθρωπος με πτυχία κτλ. Κι ούτε παω στα νέα δεδομένα για 700 (η και πολύ παρακάτω μεικτά). Είναι γενικό πρόβλημα αυτό στην ελλάδα...οι τιμές (στο οτιδήποτε) ανεβαίνουν και μετά ξεχνάνε να κατεβούν. Bytheway...επειδή είπες να το κλείσεις και να πας υπάλληλος, ίσως με βάση την παραπάνω μου ανάλυση να το ξανασκεφτεις...μάλλον θα σου κακοφανει το 1/10 την ώρα και να σαι σίγουρος ότι δεν θα εισαι στα @@ σου, θα σκέφτεσαι συνέχεια αν αύριο θα παίρνεις ακόμα αυτα τα λίγα, αν θα έχεις ακόμα δουλεια, πόσους μήνες θα σε έχει μέσα ο εργοδότης, πόσες παραπάνω ώρες θα δουλεύεις χωρίς να τις πληρωνεσαι κτλ κτλ. Στο ίδιο φόρουμ μπαίνουμε (εάν δεν τα βλέπεις από γνωστούς και συγγενείς) και τα διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά να γράφονται νομίζω. Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα