Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για Media Player

Makaros1994

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας. Σκέφτομαι να αγοράσω media player για να βλέπω ταινίες -HD και μη-, που θα φορτώνονται από εξωτερικό σκληρό δίσκο, στην τηλεόραση. Στο σπίτι υπάρχει τηλεόραση HD Ready με μία θύρα HDMI στο πίσω μέρος. Θέλω να ρωτήσω τι θα προκύψει αν προσπαθήσω να παίξω ταινίες υψηλής ευκρίνειας μέσω media player. Θα παίζουν με μαύρες μπάρες; Δεν θα παίζουν καθόλου; Θα παίζουν stretched; Η τηλεόραση είναι Sony, 5 χρονών περίπου. Μοντέλο δεν θυμάμαι ούτε αναγράφει δυστυχώς. Αν θέλετε προτείνετε μου και μοντέλα media players, που πιστεύετε ότι είναι αξιόπιστα. Σκοπεύω να δώσω μέχρι 200€. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή είναι το wdtv live.

Όσον αφορά το hd υλικό, θα παίζει μια χαρά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οι μαύρες μπάρες θα εμφανίζονται υποχρεωτικά σε ταινίες με αναλογία μεγαλύτερη του 16:9. Βασικά όλες οι κινηματογραφικές ταινίες που τραβήχτηκαν σε φιλμ είναι σε μεγαλύτερη αναλογία, συνήθως 21:9, οπότε έχεις τις παρακάτω επιλογές:

α) θα ανέχεσαι τις μαύρες μπάρες

β) θα κάνεις stretch την εικόνα στο κατακόρυφο και θα βλέπεις τους πάντες σαν να είναι σε δίαιτα

γ Θα ζουμάρεις την οθόνη και θα κόβεται η εικόνα δεξιά-αριστερά

δ) θα πάρεις μια τηλεόραση Philips Cinema 21:9 58" (και θα ελαφρύνεις την τσέπη σου μερικά χιλιάρικα)

Για νέα τηλεόραση δεν το συζητώ για φέτος. Του χρόνου που θα φύγω και για σπουδές σκέφτομαι να πάρω και νέα τηλεόραση. Θα ανεχτώ τις μαύρες μπάρες για λίγο καιρό. Θα κοιτάξω μερικούς media player ακόμη στην ίδια τιμή. Ευχαριστώ.

Και κάτι ακόμη. Οι ταινίες με απλή ανάλυση 480p (πάνω κάτω) θα φαίνονται αυτές με μαύρες μπάρες, έτσι;

Δεν τίθεται θέμα μάρκας δίσκου. Παίζει ακόμα και από στικάκια.

Το (δ) είναι για όποιον αντέχει η τσέπη του καθότι η τιμή της ξεκινάει από τα 3000€ (http://www.skroutz.gr/s/293056/Philips-58PFL9955H-58.html)

Philips_58PFL9955.jpg

Τέλος, όπως είπα είναι θέμα αναλογίας της εικόνας (π.χ. το full hd είναι 16:9 γιατί αν πολλαπλασιάσεις το κατακόρυφο επί 16 και διαιρέσεις δια 9 θα πάρεις την οριζόντια ανάλυση, π.χ. 1080*16=17280/9=1920 άρα 16:9) και όχι μεγέθους. Και 160p να είναι, αν η αναλογία της εικόνας είναι 16:9 δεν θα δεις μαύρες μπάρες. Αν είναι παραπάνω θα δεις.

Μπορείς να υπολογίσεις το ar στην παρακάτω σελίδα

http://andrew.hedges.name/experiments/aspect_ratio/

Σε Ελληνικά καταστήματα θα το βρω;

Ορίστε ==> (http://www.skroutz.gr/s/278562/Western-Digital-WD-TV-Live-WDBAAP0000NBK.html)

Το καλοκαίρι το είχαν 85€ και τώρα ξεκινάει από 95€... Άτιμο ΔΝΤ >:Χ

Το popcornhour-a200 φαίνεται εξίσου καλό. Τί λέτε; Έχω να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα 2. Με ενδιαφέρει πιο πολύ να διαβάζει γρήγορα τον εξωτερικό μου (1TB) και να έχει όσο το δυνατό καλύτερη ανάλυση η εικόνα και ο ήχος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...