_chris_ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 τον τελευταίο μήνα και κάτι παραπάνω έχω κινήσει ελάχιστα το αυτοκίνητο μου. 1-2 μέρες στις αρχές Οκτώβρη μετά άλλη μια φορά στις 17/10 και μετά στις 24/10. πάω σήμερα να κάνω μια βόλτα, ξεκλειδώνω το αυτοκίνητο (με το τηλεχειριστήριο) και με το που μπαίνω μέσα βλέπω τις ενδείξεις να αναβοσβήνουν αχνά για λίγο ώσπου έσβησαν. πάω να βάλω μπροστά τίποτα. το αυτοκίνητο νεκρό. ούτε φώτα ανάβουν ούτε τίποτα. επίσης δεν κλειδώνει κιόλας με το τηλεχειριστήριο. υποψιάζομαι θέμα μπαταρίας λόγω της ακινησίας. αλλά και πάλι μου φαίνεται υπερβολικό. εντωμεταξύ κοιτάω τη μπαταρία και η ένδειξη που έχει είναι άχρωμη πράγμα που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Κυριακή σήμερα δε μπορώ να κάνω και πολλά οπότε πάει η βόλτα επειδή πρώτη φορά αντιμετωπίζω θέμα μπαταρίας: -η μπαταρία σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται αλλαγή ή μπορεί να φορτιστεί και να λειτουργεί όπως πρώτα; έχει υποστεί δηλαδή κάποια βλάβη λόγω της εκφόρτισης; -σε κάθε περίπτωση η εγγύηση με καλύπτει; ή μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι δικό μου λάθος που άφησα ακίνητο το αυτοκίνητο; το αυτοκίνητο είναι καινούργιο (στην εγγύηση), ούτε 2 χρονών και ποτέ δεν είχε εμφανιστεί θέμα με τη μπαταρία
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Πάνω στη μπαταρία δείχνει με χρώματα, σε τι κατάσταση θα είναι όταν έχει το ίδιο χρώμα το <<ματάκι>>. Π.χ μαύρο θέλει φόρτιση, λευκό αλλαγή, πράσινο φορτισμένη. Αν το έχεις 2 χρόνια, με μια φόρτιση, ίσως σώσεις τη μπαταρία και δεν μπεις σε έξοδα. Για εγγύηση δεν ξέρω, αλλά αν δεν βγει off η μπαταρία δεν θα στην αλλάξουν απλά επειδή έμεινες. Διάβασε και στο μανουάλι του αυτοκινήτου τι κάνεις σε περίπτωση που έχει αδειάσει η μπαταρία.
LiquidOS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Ότι θα έπρεπε να γνωρίζετε γιά τις μπαταρίες (αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε...)
_chris_ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 το ματάκι είναι άγχρωμο-λευκό σύμφωνα με το manual πρέπει να γίνει έλεγχος της μπαταρίας από το service και όχι απλά μια φόρτιση από εμένα. αυτό που δεν ξέρω είναι, από τη στιγμη που η μπαταρία φτάσει σε αυτή την κατάσταση (εκφόρτιση) αν εξακολουθεί να λειτουργεί όπως πριν μετά από την φόρτιση της ή θα υπάρχει κίνδυνος να μου κάνει κόλπα από στιγμή σε στιγμή. η ειρωνεία είναι πως άφησα το αυτοκίνητο και χρησιμοποιούσα το μηχανάκι για θέμα κόστους βενζίνης. τώρα αν χρειαστεί καμιά αλλαγή στη μπαταρία.. σκ@τ@ οικονομία έκανα. Ότι θα έπρεπε να γνωρίζετε γιά τις μπαταρίες (αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε...) θα το ρίξω μια ματιά αλλά ρε παιδιά δεν είναι υπερβολικό να τα έπαιξε τελείως. δεν ανάβει τίποτα. ούτε καν οι ενδείξεις. από τις 24/10 που δούλευε μια χαρά μέχρι σήμερα.
cosmos000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Καλώδια έχεις;Ένωσε από άλλο αυτοκίνητο μπαταρια να πάρεις μπρος.Και κάνε βόλτα κανά 20λεπτο(μην τ αφήσεις αναμμένο παρκαρισμένο δεν φορτίζει)ετσι ώστε το δυναμό να αρχίζει να φορτίζει την μπαταρία.Σβήσε και ξαναναψε.Αν δεν ξαναπάρει είσαι για αλλαγή μπαταρίας.Εγώ εμπιστοσύνη στα ματάκια δεν έχω (την εχω πάθει με πράσινο ματάκι).Αν έχει φάει τα ψωμιά της η μπαταρία σ αφήνει στην ψύχρα.Εμένα μου έχει τύχει να πάρει κανονικά και μετά από 2 λεπτά και 100 μέτρα σβήνω για να ανοίξω εξώπορτα...και δεν ξαναπήρε.Ματάκι πράσινο αλλά μπαταρία για πέταμα!! 1
_chris_ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 για καλή μου τύχη βρήκα ένα γείτονα που είχε καλώδια και το βάλαμε μπρος. έκανα και μερικές βόλτες, φόρτισε η μπαταρία και είμαστε οκ. ένας φίλος μου είπε ότι έχει αφήσει το αυτοκίνητο του πάνω από μήνα σε ακινησία και δεν είχε πρόβλημα και σε μένα εμφανίστηκε με μερικές μέρες μόνο; ελπίζω μόνο μην τα έχει παίξει και μ' αφήσει πουθενά.
john654321 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα μιας και ειναι σχετικο.. οταν η μπαταρια εχει το ματακι αυτο ειναι απο αυτες τις καινουργιες που δεν θελουν συμπληρωμα τα υγραγιατι οπως την βλεπω αγνωφενονται τα 6 βιδακια για το συμπληρωμα του νερου κατω απο ενα αυτοκολλητο που εχει?
Highlander Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Στις καινούργιες μπαταρίες δεν συμπληρώνεις υγρά. Είναι κλειστού τύπου.
john654321 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Στις καινούργιες μπαταρίες δεν συμπληρώνεις υγρά. Είναι κλειστού τύπου. οκ ευχαριστω πολυ! Και μαλλον επειδη θα χρειαστω μπαταρια σε λιγο οπως μου φενεται τι γνωμη εχετε για τις winner? η εχετε καποια αλλη να μου προτεινεται?
Invader Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Panasonic,Yuasa.Αν δε βρεις η σου φανούν ακριβές βάλε οτιδήποτε βρεις.
Highlander Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις Yuasa τρώει μπανάνα καθώς και οι Bosch. Τρελές κινεζιές λέμε. Βρες κάποια που το μαγαζί θα σου πει πως έχει 2 χρόνια γραπτή εγγύηση ή έστω όση εγγύηση έχει να είναι γραπτή.
Dare-Devil Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Aπο προσωπική εμπειρία . Varta και Weber (magneti marelli ) Η weber έβγαλε 6 χρόνια και την άλλαξα γιατί ήταν στα τελευταία της (χωρίς να με έχει αφήσει) Η Varta σε άλλο αμάξι κράτησε 5ετία . Απο κει και πέρα και χωρίς να έχω προσωπική εμπερία, πολύ καλά λόγια ακούω για τις Banner αλλα είναι ακριβούτσικες 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 τον τελευταίο μήνα και κάτι παραπάνω έχω κινήσει ελάχιστα το αυτοκίνητο μου. 1-2 μέρες στις αρχές Οκτώβρη μετά άλλη μια φορά στις 17/10 και μετά στις 24/10. πάω σήμερα να κάνω μια βόλτα, ξεκλειδώνω το αυτοκίνητο (με το τηλεχειριστήριο) και με το που μπαίνω μέσα βλέπω τις ενδείξεις να αναβοσβήνουν αχνά για λίγο ώσπου έσβησαν. πάω να βάλω μπροστά τίποτα. το αυτοκίνητο νεκρό. ούτε φώτα ανάβουν ούτε τίποτα. επίσης δεν κλειδώνει κιόλας με το τηλεχειριστήριο. υποψιάζομαι θέμα μπαταρίας λόγω της ακινησίας. αλλά και πάλι μου φαίνεται υπερβολικό. εντωμεταξύ κοιτάω τη μπαταρία και η ένδειξη που έχει είναι άχρωμη πράγμα που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Κυριακή σήμερα δε μπορώ να κάνω και πολλά οπότε πάει η βόλτα επειδή πρώτη φορά αντιμετωπίζω θέμα μπαταρίας: -η μπαταρία σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται αλλαγή ή μπορεί να φορτιστεί και να λειτουργεί όπως πρώτα; έχει υποστεί δηλαδή κάποια βλάβη λόγω της εκφόρτισης; -σε κάθε περίπτωση η εγγύηση με καλύπτει; ή μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι δικό μου λάθος που άφησα ακίνητο το αυτοκίνητο; το αυτοκίνητο είναι καινούργιο (στην εγγύηση), ούτε 2 χρονών και ποτέ δεν είχε εμφανιστεί θέμα με τη μπαταρία Και γω το έπαθα αυτό και μάλιστα αφού έσβησαν όλα, το άφησα άλλες 15 μέρες... Τελικά πήρα έναν εκκινητή φορητό επαναφορτιζόμενο και το έβαλα μπρος και μετά από μερικές βόλτες έστρωσε μια χαρά χωρίς να χρειαστεί αλλαγή η μπαταρία (3 χρόνια + την έχω). Αμέσως μετά που ήταν να το περάσω από γενικό service τη μέτρησαν κλπ και μου είπαν πως είναι μια χαρά.
De@th L0rd Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις Yuasa τρώει μπανάνα καθώς και οι Bosch. Τρελές κινεζιές λέμε. Βρες κάποια που το μαγαζί θα σου πει πως έχει 2 χρόνια γραπτή εγγύηση ή έστω όση εγγύηση έχει να είναι γραπτή. Δεν τρώνε μπανάνα ρε συ. Απλά κατασκευάζονται Ινδονησία αντί για Ιαπωνία με κατώτερα υλικά. Απλά πλέον Bosch Yuasa είναι σαν να λέμε καφές με 1 ευρώ.
JimxxZe Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. πήγα προηγουμένως να βαλω εμπρός το αμάξι - Renault Clio 2021, 4 μηνες κάτοχος- και ενώ φαινόταν ΟΚ, πατώντας το start δεν εκκινούσε το αυτόκινητο. Εβγαζε ενα μήνυμα βαλε τη κάρτα (είναι με keyless card) στη ζώνη και πατήστε start, και πάλι τίποτα. Μάλιστα επειτα από λίγο έσβησαν και όλα τα εσωτερικά φώτα και δεν ανάβει τίποτα, ούτε οθόνη - καντράν, το παραμικρό. Χτες γύρισα απο ταξίδι και το αμάξι ήταν κομπλέ. Τι παιζει να έχει γίνει; Το αμάξι είναι νεκρό κυριολεκτικά. Θα πάρω το πρωί την οδική αλλά σπάστηκα πολύ ρε γμτ καινούργιο αυτοκίνητο. Το θέμα είναι μην έχει καμιά βλάβη ολο το κυκλωμα και ο εγκέφαλος... Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2021 από JimxxZe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα