respectianos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 καλημερα παιδια εχω ενα δικτυακο θεματακι.Λοιπον στο σπιτι εχω μια θυρα για ethernet καλωδιο και το router βρισκεται μεσα στην πολυκατοικια σε σημειο που δεν εχω προσβαση. Θελω να συνδεσω 2 υπολογιστες και σκεφτηκα να αγορασω ena switch για να κανω την δουλεια μου. Ετσι λοιπον εβαλα το switch και συνδεσα με καλωδια τα δυο laptop. Ενω λοιπον παιζουν κανονικα και τα δυο, καποια στιγμη μεσα στην μερα χανει τις ip και σταματαει να εχει ιντερνετ.(δεν γνωριζω αν αυτες οι ιP Που παιρνω μετα ειναι σωστες διοτι ενω η ip οταν δουλευει ξεκιναει με 192.168... οταν δεν δουλευει ειναι 169.205...) Ετσι λοιπον παω και δινω στατικα την ιp την μασκα, την προεπιλεγμενη πυλη και το DNS αλλα τιποτα.Τελικα αναγκαζομαι να το αφηνω αρκετες ωρες χωρις ιντερνετ και μετα απο καποιες ωρες κανει ανανεωση στις Ip και παιρνει τις σωστες ,και παλι εχω ιντερνετ αλλα πιστευω οτι δεν ειναι λυση αυτο...Εχω ψαξει αρκετα και δεν μπορω να βρω καποια λυση. Αν εχει κανεις αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα η γνωριζει θα με βοηθησει απειρα γιατι δεν γινεται αυτη η κατασταση, μια εχω μια δεν εχω ιντερνετ και το χρειαζομαι!!!!ευχαριστω εκ των προτερων.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Ποιο switch εχεις? Θεμα router το κοβω παντως, η θεμα καλωδιου που συνδεει router με switch
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 αν με το pc παιζεις μια χαρα τοτε η θεμα switch ειναι τα καλωδια σου που πανε στο switch απο τα Pc δεν ειναι σωστα φτιαγμενα.δεν ξερω αν μπορεις να βρεις κανα αλλο switch για δοκιμη η κανα αλλο ρουτερ που να σου περισσευει και να το κανεις san switch να δεις αν θα παιξει η οχι.
respectianos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 το switch ειναι το πιο φτηνο που βρηκα και ειναι αυτο TP-Link 5-port 10/100M TL-SF1005D και τα καλωδια ειναι turbox.Ρε παιδια εχω κανει απειρα πειραματα και δεν εχω βγαλει ακρη.απο ipconfig/release και μετα renew και γενικα πειραματα στο cammand prompt μεχρι να βαλω σταθερες ip που εκει πιστευα οτι ελυσα το θεμα γιατι επαιζε αλλα τελικα παλι χαλασε..Αρχιζω και πιστευω οτι ειναι θεμα προβληματικου switch!!!20 μερες τωρα το παλευω και δεν βρισκω ακρη!
respectianos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Με ρουτερ εισαι σιγουρος οτι θα παιξει???Γιατι και εγω αυτο εχω σκεφτει και θεωρητικα πιστευω οτι θα παιξει..το προβλημα ειναι οτι η τιμη του ρουτερ ειναι στα 50 ευρω και αν δεν μου κανει τοτε απλα παει για διακοσμητικο!!
rfc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 καντο ενα reset και ξαναστηστο. Δες και firmware update τι υπαρχει.
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Με ρουτερ εισαι σιγουρος οτι θα παιξει???Γιατι και εγω αυτο εχω σκεφτει και θεωρητικα πιστευω οτι θα παιξει..το προβλημα ειναι οτι η τιμη του ρουτερ ειναι στα 50 ευρω και αν δεν μου κανει τοτε απλα παει για διακοσμητικο!! ο φιλος δεν σου λεει να βαλεις ρουτερ αντι για switch αλλα να αλλαξεις το ρουτερ που δεν εχεις προσβαση αν καταλαβα σωστα. οποτε παμε απο την αρχη. αν με το ενα Pc παιζεις χωρις προβλημα ξερουμε οτι δεν φταιει το καλωδιο κατα πασα πιθανοτητα και οτι δεν φταιει το adsl router. να βαλεις ρουτερ κατω δεν εχει και πολυ νοημα.μπορεις αλλα δεν νομιζω οτι εχει βαλει καποιος στο adsl router καποιον περιορισμο οποτε το switch ειναι μια καλη ιδεα.με ρουτερ απλα μετα θα εχεις αλλες lan ip εσυ οποτε ναι μπορει να παιξει απλα θα γινουν ολα καπος ποιο δυσκολα.αν εχεις ομως εναν δευτερο adsl router τοτε μπορεις χωρις να πληρωσεις για αλλο switch να τον κανεις σαν wireless switch (κατι σαν να ειχες παρει ρουτερ)για να κανεις δοκιμη να δεις αν φταιει το tp link .αμα φταιει οκ μετα το αλλαζεις.εκτος αν εχει κανας φιλος σου κανα switch για δοκιμη.
MpOuZ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 καλημερα παιδια εχω ενα δικτυακο θεματακι.Λοιπον στο σπιτι εχω μια θυρα για ethernet καλωδιο και το router βρισκεται μεσα στην πολυκατοικια σε σημειο που δεν εχω προσβαση. Θελω να συνδεσω 2 υπολογιστες και σκεφτηκα να αγορασω ena switch για να κανω την δουλεια μου. Ετσι λοιπον εβαλα το switch και συνδεσα με καλωδια τα δυο laptop. Ενω λοιπον παιζουν κανονικα και τα δυο, καποια στιγμη μεσα στην μερα χανει τις ip και σταματαει να εχει ιντερνετ.(δεν γνωριζω αν αυτες οι ιP Που παιρνω μετα ειναι σωστες διοτι ενω η ip οταν δουλευει ξεκιναει με 192.168... οταν δεν δουλευει ειναι 169.205...) Ετσι λοιπον παω και δινω στατικα την ιp την μασκα, την προεπιλεγμενη πυλη και το DNS αλλα τιποτα.Τελικα αναγκαζομαι να το αφηνω αρκετες ωρες χωρις ιντερνετ και μετα απο καποιες ωρες κανει ανανεωση στις Ip και παιρνει τις σωστες ,και παλι εχω ιντερνετ αλλα πιστευω οτι δεν ειναι λυση αυτο...Εχω ψαξει αρκετα και δεν μπορω να βρω καποια λυση. Αν εχει κανεις αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα η γνωριζει θα με βοηθησει απειρα γιατι δεν γινεται αυτη η κατασταση, μια εχω μια δεν εχω ιντερνετ και το χρειαζομαι!!!!ευχαριστω εκ των προτερων. Την επόμενη φορά που θα σου παρουσιάσει το πρόβλημα δοκίμασε: 1. Αφαίρεσαι το switch από τη θύρα του Ethernet που έχει ο τοίχος σου και βάλε απευθείας τα laptop να δεις αν αλλάζει κάτι (δοκίμασε και με διαφορετικό καλώδιο) 2. Κάνε restart to switch. Αν δεν έχει κουμπάκι βγάλτο από το ρεύμα και ξαναβάλτο.
poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 τελικα επαιξε?δοκιμασες κανα αλλο switch??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα