Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να μεταναστεύσω για δουλεία, πάνω στην πληροφορική (δίκτυα), σε μία από τις 3 πόλεις: Λονδίνο ή Άμστερνταμ ή Στοκχόλμη. Ξέρει κάνεις πληροφορίες για:

-Μισθούς

-Ευκαιρίες εργασίας / εξέλιξης / προόπτικες

-Ποιότητα ζωής

-Κλίμα

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να μεταναστεύσω για δουλεία, πάνω στην πληροφορική (δίκτυα), σε μία από τις 3 πόλεις: Λονδίνο ή Άμστερνταμ ή Στοκχόλμη. Ξέρει κάνεις πληροφορίες για:

-Μισθούς

-Ευκαιρίες εργασίας / εξέλιξης / προόπτικες

-Ποιότητα ζωής

-Κλίμα

Εγώ ξέρω για Σουηδία και πιο συγκεκριμένα για Στοκχόλμη.Γεννήθηκα εκεί και μπλα μπλα μπλα.

Επειδή είναι η ώρα περασμένη τώρα που σου γράφω,θα σου πω πληροφορίες αύριο μεσημεράκι.

Δημοσ.

Πρέπει να μάθεις και τη γλώσσα, ok?

Θα μπορείς να μιλάς αγγλικά στην αρχή, αλλά δεν μπορείς να εξελιχθείς αν δεν μάθεις τη γλώσσα..

Βάλε στους προορισμούς σου και την Αυστραλία (Μελβούρνη η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα-νομίζω έχει και έλληνα Δήμαρχο, αλλά και Σίδνεϋ, Περθ, Βικτώρια)..

Δημοσ.

Γενικά για Σουηδία όπως είπε και ο από πάνω,χρειάζεται η γλώσσα.Όλοι γνωρίζουν αγγλικά αλλά η γνώση Σουηδικών είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχει αυτό το "βασικός μισθός" που λένε στην Ελλάδα,αλλά κάτω από 1000 ευρώ καθαρά στο χέρι είναι δύσκολο έως απίθανο να πέσεις.

Δεν πιστεύω να είσαι από άλλον πλανήτη και να περιμένεις εμένα και τον καθένα να σου πει πως η Σουηδία και γενικότερα η Σκανδιναβία είναι ό,τι καλύτερο.

Και εργασίες υπάρχουν,και ευκαιρίες,και εξέλιξη,και προοπτική,και η κρατική μηχανή δουλεύει,και πρόνοια υπάρχει και υψηλό βιωτικό επίπεδο,και ποιότητα ζωής,με ελάχιστο άγχος κτλ.Όλα ή αν θες,σχεδόν όλα δουλεύουν ρολόι.Το θέμα είναι ποιος είσαι εσύ,τι στόχους έχεις και τι πας να κάνεις.Αν δηλαδή θα μπορέσεις να προσαρμοστείς στον δικό τους τρόπο ζωής, και αν θα σ'αρέσει.

Το μεγαλύτερο θέμα το οποίο μαστίζει την Σκανδιναβία και-αν δεν κάνω λάθος-ιδιαίτερα την Σουηδία είναι το μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών-1η στον κόσμο-.Αυτό φυσικά οφείλεται στο κλίμα.Είναι σκληρό και βαρύ.Όσο πιο ψηλά πηγαίνεις τόσο πιο έντονο θα είναι το φαινόμενο.Πολύ κρύο,πολύ χιόνι,πολύ σκοτάδι.Εγώ το γουστάρω εσύ μπορεί να μην το αντέξεις.Σου προτείνω να κάνεις ένα ταξιδάκι να δεις πως είναι τον χειμώνα πριν πάρεις την απόφαση να πας.

Επίσης,μην τρως τον λογοπρό που λένε για ακρίβεια.Η Νορβηγία ναι,είναι η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο.Οι τιμές της Σουηδίας είναι στο 1/3 με αυτές της Νορβηγίας.Αυτό σημαίνει πως στην Σουηδία είναι πιο εύκολο να βρεθείς.Οι τιμές των φαγητών,των καφέ,των σούπερ μάρκετ είναι ίδιες ή και καλύτερες από αυτές της Ελλάδας.Έχει και τα ακριβά φυσικά,όπως έχει και στην Ελλάδα τα ακριβά.Το μόνο που πραγματικά κοστίζει επάνω είναι η μετακίνηση εντός της πόλης.Το μετρό δηλαδή και τα ταξί.Λόγω των μεγάλων αποστάσεων οι τιμές τσιμπάνε.Αλλά και πάλι δεν είναι κάτι που θα σε αγχώσει.

Υπάρχει μια άλφα δυσκολία στην εύρεση κατοικίας.Ζητάνε οι μεσίτες εισόδημα που σημαίνει ότι θα πρέπει να δουλεύεις.Είναι λιγάκι περίεργο αυτό.Γι'αυτό πρώτα βρίσκεις δουλειά και μετά σπίτι.Φιλοξενείσαι ή τα ακουμπάς σε χόστελ ή χοτέλ.

Οτιδήποτε άλλο θέλεις ρώτα και αν ξέρω σου απαντάω.

Σημείωση : Πουθενά,τίποτα δεν είναι τσάμπα και εύκολο.

Δημοσ.

[...]

Το μεγαλύτερο θέμα το οποίο μαστίζει την Σκανδιναβία και-αν δεν κάνω λάθος-ιδιαίτερα την Σουηδία είναι το μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών-1η στον κόσμο-.

[...]

Είναι σαν urban legend αυτή η πρωτιά.

Δημοσ.

Είναι σαν urban legend αυτή η πρωτιά.

Αυτό ακριβώς ήμουν έτοιμη να γράψω και εγώ. Ζω Σουηδία εδώ και 2.5 περίπου χρόνια και πραγματικά μόνο για urban legend μου κάνει και μένα. Πιο παλιά δεν ξέρω τι μπορεί να έπαιζε και δεν ξέρω γιατί τους έχει βγει αυτή η ρετσινιά.

Για Φινλανδία όμως είχα διαβάσει ότι όντως έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες λόγω της οικονομικής κρίσης εκεί.

Κατα τα άλλα, όσον αφορά στις δουλειές και ζωή κτλ, είναι όπως τα είπε ο Johan.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς ήμουν έτοιμη να γράψω και εγώ. Ζω Σουηδία εδώ και 2.5 περίπου χρόνια και πραγματικά μόνο για urban legend μου κάνει και μένα. Πιο παλιά δεν ξέρω τι μπορεί να έπαιζε και δεν ξέρω γιατί τους έχει βγει αυτή η ρετσινιά.

Για Φινλανδία όμως είχα διαβάσει ότι όντως έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες λόγω της οικονομικής κρίσης εκεί.

Κατα τα άλλα, όσον αφορά στις δουλειές και ζωή κτλ, είναι όπως τα είπε ο Johan.

Σε ποια πόλη είσαι να σου ρθω? :Ρ

Δημοσ.

Σε ποια πόλη είσαι να σου ρθω? :Ρ

Στη μητρόπολη της Σουηδίας, το κέντρο του κόσμου, το εξωτικό Värnamo :P (ελπίζω να ήταν εμφανής ο σαρκασμός μου)

εδώ έχει και μπόλικους χριστιανούς, αμέ.

Δημοσ.

Στη μητρόπολη της Σουηδίας, το κέντρο του κόσμου, το εξωτικό Värnamo :P (ελπίζω να ήταν εμφανής ο σαρκασμός μου)

εδώ έχει και μπόλικους χριστιανούς, αμέ.

Χα! εκεί έμεινε τα πρώτα παιδικά χρόνια της η μητέρα μου!

Τι κάνεις εκεί ; σπουδές ; βασικά επειδή πάει offtopic το θέμα αν θες στείλε pm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...