Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα με το router μου μοντέλο WRT54GL. Τόσο εγώ στο διαμέρισμά μου όσο και η γειτόνισα στο ακριβώς δίπλα έχουμε το ίδιο ρουτερ στην ίδια εταιρεία και το χρησιμοποιούμε ασύρματα. Εκεί που ήμαστε και οι 2 online ξαφνικά βγαίνουμε και οι 2 εκτός και μόνο αν ο ένας από τους 2 κλείσει το router του έχει Internet ο άλλος!!! :fear: Οπότε κάτι παίζει με το ασύρματο και μπερδεύονται τα 2 ρουτερ η έχει σχέση με την ip;;; Τι μπορώ να κάνω ώστε να φτιάξει, έχει κάποια επιλογή μέσα στο ρούτερ να ρυθμίσω ώστε να μην μπερδεύονται τα σήματα;;; :fear:

• Moderators
Δημοσ.

Θα ρωτησω το προφανες, απλα για να το ξεκαθαρισουμε:

Εχετε ο καθενας το δικο του wireless,με τη δικη του ονομασια, το δικο του κλειδωμα κλπ.Σωστα?

Δημοσ.
  Στις 5/11/2011 στις 10:02 ΜΜ, Gi0 είπε

Θα ρωτησω το προφανες, απλα για να το ξεκαθαρισουμε:

Εχετε ο καθενας το δικο του wireless,με τη δικη του ονομασια, το δικο του κλειδωμα κλπ.Σωστα?

Ναι ξεχωριστά εννοείτε

Δημοσ.

και προφανώς δεν χρησιμοιείται καλώδιο μπαίνετε στο internet ασύρματα. ΈΤΣΙ ??

τότε και τα 2 router εκπέμπουν στο ίδιο κανάλι βαλτε αλλα κανάλια

Δημοσ.

Οτι ειπε ο bio, αλλαξε καναλι απο τα wireless settings του router σου, αλλα εγω θα προτεινα κατι ακομα.

Ας δουλεψει καποιος απτους 2 αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα με καλωδιο, για να παρατηρησετε αν συνεχιζεται αυτη η συμπεριφορα.

Διοτι λες οτι τα router ουσιαστικα ειναι στον ιδιο τοιχο και υποψιαζομαι τιποτα περιεργες πατεντες ηλεκτρολογου στις πριζες τηλεφωνου/τηλεφωνικες γραμμες. Σαν να βραχυκυκλωνει η τηλεφωνικη γραμμη (που λογικα τροφοδοτει και τους 2 σας) σε random στιγμες που ειναι και τα 2 router συνδεδεμενα.

Αν ηταν θεμα wifi παρεμβολων, το προβλημα θα ηταν μονιμο λογικα και δε θα λυνοταν με μια επανεκινηση του ενος απτα 2 ρουτερ. Θα ειναι πολυ περιεργο αν αυτη η συμπεριφορα οφειλεται σε παρεμβολες λογω εκπομπων στο ιδιο καναλι.

Δημοσ.
  Στις 6/11/2011 στις 12:37 ΠΜ, biomecanoid είπε

και προφανώς δεν χρησιμοιείται καλώδιο μπαίνετε στο internet ασύρματα. ΈΤΣΙ ??

τότε και τα 2 router εκπέμπουν στο ίδιο κανάλι βαλτε αλλα κανάλια

ναι ασύαρματα.άλλαξα το κανάλι μέσα από το router μου και τίποτα πάλι :devil:

Δημοσ.
  Στις 6/11/2011 στις 8:35 ΠΜ, MiDi_MiLiZ είπε

Οτι ειπε ο bio, αλλαξε καναλι απο τα wireless settings του router σου, αλλα εγω θα προτεινα κατι ακομα.

Ας δουλεψει καποιος απτους 2 αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα με καλωδιο, για να παρατηρησετε αν συνεχιζεται αυτη η συμπεριφορα.

Διοτι λες οτι τα router ουσιαστικα ειναι στον ιδιο τοιχο και υποψιαζομαι τιποτα περιεργες πατεντες ηλεκτρολογου στις πριζες τηλεφωνου/τηλεφωνικες γραμμες. Σαν να βραχυκυκλωνει η τηλεφωνικη γραμμη (που λογικα τροφοδοτει και τους 2 σας) σε random στιγμες που ειναι και τα 2 router συνδεδεμενα.

Αν ηταν θεμα wifi παρεμβολων, το προβλημα θα ηταν μονιμο λογικα και δε θα λυνοταν με μια επανεκινηση του ενος απτα 2 ρουτερ. Θα ειναι πολυ περιεργο αν αυτη η συμπεριφορα οφειλεται σε παρεμβολες λογω εκπομπων στο ιδιο καναλι.

δεν γινεται να φταινε τα τηλεφωνικα καλωδια διοτι δεν θα ειχαν αυτο το θεμα συν οτι το wrt ειναι router και οχι adsl router.

Στις 6/11/2011 στις 9:29 ΠΜ, gattis είπε

ναι ασύαρματα.άλλαξα το κανάλι μέσα από το router μου και τίποτα πάλι :devil:

αλλαξε και ονομα στο δικτυο μην εχετε το ιδιο.

Στις 5/11/2011 στις 8:58 ΜΜ, gattis είπε

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα με το router μου μοντέλο WRT54GL. Τόσο εγώ στο διαμέρισμά μου όσο και η γειτόνισα στο ακριβώς δίπλα έχουμε το ίδιο ρουτερ στην ίδια εταιρεία και το χρησιμοποιούμε ασύρματα. Εκεί που ήμαστε και οι 2 online ξαφνικά βγαίνουμε και οι 2 εκτός και μόνο αν ο ένας από τους 2 κλείσει το router του έχει Internet ο άλλος!!! :fear: Οπότε κάτι παίζει με το ασύρματο και μπερδεύονται τα 2 ρουτερ η έχει σχέση με την ip;;; Τι μπορώ να κάνω ώστε να φτιάξει, έχει κάποια επιλογή μέσα στο ρούτερ να ρυθμίσω ώστε να μην μπερδεύονται τα σήματα;;; :fear:

oi ip δεν γινεται εκτος αν ειναι ενωμενα τα ρουτερ σας.επισης μηπως ειναι ιδιοτο wireless στο adsl router σας και οχι στο wrt54gl>γιατι πρεπει να εχετε και adsl router ο καθενας.το wrt δεν ειναι adsl router.εκτος αν εχετε κοινο ρουτερ και εχετε 2 wrt ενωμενα πανω οποτε εκει ειναι θεμα Ip μετα και οχι wireless.γιατι wireless αμα μπερδευε παλι θα ειχες ιντερνετ απλα απο του αλλου το ρουτερ.

Δημοσ.
  Στις 7/11/2011 στις 6:15 ΜΜ, poulinos είπε

δεν γινεται να φταινε τα τηλεφωνικα καλωδια διοτι δεν θα ειχαν αυτο το θεμα συν οτι το wrt ειναι router και οχι adsl router.

αλλαξε και ονομα στο δικτυο μην εχετε το ιδιο.

oi ip δεν γινεται εκτος αν ειναι ενωμενα τα ρουτερ σας.επισης μηπως ειναι ιδιοτο wireless στο adsl router σας και οχι στο wrt54gl>γιατι πρεπει να εχετε και adsl router ο καθενας.το wrt δεν ειναι adsl router.εκτος αν εχετε κοινο ρουτερ και εχετε 2 wrt ενωμενα πανω οποτε εκει ειναι θεμα Ip μετα και οχι wireless.γιατι wireless αμα μπερδευε παλι θα ειχες ιντερνετ απλα απο του αλλου το ρουτερ.

βρε παιδιά έτυχε απλά να έχουμε το ίδιο router, στην ίδια εταιρεία και να μένουμε δίπλα. οι συνδέσεις είναι διαφορετικές και τα ονόματα του ασύρματου είναι διαφορετικά. δεν ξέρω αν έχει σχέση που τα ρουτερ τα χωρίζει στην κυριολεξία ένας τοίχος, να φανταστείτε πιάνω καμπάνα το σήμα της γειτόνισας και αυτή το δικό μου. Άλλαξα τις συχνότηες και στα 2 ρουτερ,τα έκανα reset αλλά το πρόβλημα παραμένει. Πάντως το γεγονός ότι κάποιες ώρες τη μέρα έχουμε και οι 2 και μετά ξαφνικά κανένας μου την έχει δώσει για τα καλά. Αναγκαστικά κλέβουμε ο ένας του άλλου αν υπάρχει το προβλημα ^_^

Δημοσ.

τι adsl router εχει ο καθενας?μηπως εχετε κανει λαθος ρυθμισεις και οι 2 και απλα δεν μπλεκουν μεταξυ τους αλλα γινεται κατι αλλο?εκτος αν εχετε περασει κανα firmware custom τα εχετε κανει Repeater και εχετε κανει τιποτα αλλο μετα.

με καλωδιο συνδεεται το wrt Πανω στο adsl router?τι adsl router?

Δημοσ.

και στο ιδιο καναλι να ηταν εφοσον το ssid ηταν διαφορετικο δεν θα πρεπει να εχει προβλημα.,μικρες παρεμβολες τιποτε παραπανω.100mw ρουτερ ειναι.και εκει θα τον πετουσε απο το wireless λογικα.

Δημοσ.

Το προβλημα σου πραγματι ειναι στο καναλι και ας το αλλαξες. Κανε και driver update στην ασυρματη καρτα σου για να σου βελτιωθει το aknowledgment και για καναλ να μην εχεις ενα για διαφορα... τουλαχιστον 2 καναλια να εχεις διαφορα.

Δημοσ.
  Στις 8/11/2011 στις 11:33 ΠΜ, poulinos είπε

τι adsl router εχει ο καθενας?μηπως εχετε κανει λαθος ρυθμισεις και οι 2 και απλα δεν μπλεκουν μεταξυ τους αλλα γινεται κατι αλλο?εκτος αν εχετε περασει κανα firmware custom τα εχετε κανει Repeater και εχετε κανει τιποτα αλλο μετα.

με καλωδιο συνδεεται το wrt Πανω στο adsl router?τι adsl router?

το WRT54GL έχουμε και οι 2. βασικά ξέχασα να το αναφέρω ότι είμαι στο εξωτερικό και η σύνδεση είναι optical, δεν έχουμε κάποιο username&pass στο router.

Στις 8/11/2011 στις 12:00 ΜΜ, tilbellos είπε

Όταν λες οτι άλλαξες τις συχνότητες εννοείς το wireless channel. Σωστά;

ναι ακριβώς

Δημοσ.
  Στις 8/11/2011 στις 1:31 ΜΜ, rfc είπε

Το προβλημα σου πραγματι ειναι στο καναλι και ας το αλλαξες. Κανε και driver update στην ασυρματη καρτα σου για να σου βελτιωθει το aknowledgment και για καναλ να μην εχεις ενα για διαφορα... τουλαχιστον 2 καναλια να εχεις διαφορα.

update στην αασυρματη κάρτα του pc εννοείς;;; ή μεσα στο ρουτερ και αν ναι πως γίνεται??? ^_^ παντως όταν κολλάνε τα ρουτερ και με το iphone μου που συνδεομαι με wifi δεν εχει ιντερνετ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...