orestiss Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μάλλον δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Σου έδειξα ένα παράδειγμα αμερικανικής τράπεζας όπου κόσμος έχασε κομμάτι από τα λεφτά του εν ετη 2007 - αυτό δεν σου έκανε για να πάψεις να ισχυρίζεσαι ότι κανείς δεν έχει χάσει δεκάρα από το 1920? Ή μήπως δεν έχεις ακούσει για την τραπεζική κρίση στην Ισλανδία όπου χιλιάδες άτομα ψάχναν τα λεφτά τους και δεν τα βρίσκαν? Και σου έδειξα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι τράπεζες της αργεντινής μετέτρεψαν λογαριασμούς δολαρίων σε λογαριασμούς πέσο με το 1/4 της αξίας τους - εντελώς παρεμφερής κατάσταση δηλάδή με μια υποθετική βίαιη μετατροπή των λογαριασμών ευρώ στην ελλάδα σε υποτιμημένες δραχμές. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο διότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω τους συλλόγισμούς σου. Το 1920?? Δεν εχεις ιδεα για τη παγκοσμια κριση του 1929, σωστα? Αυτα που μου εδειξες ειναι διαφορετικα απ αυτα που λεγαμε. Για τις τραπεζες της Αργεντινης τα ειπαμε, μη λεμε ολο τα ιδια. Οταν εσυ δεν εχεις να ξεπληρωσεις το δανειο σου, δεν βαρεσες πτωχευση. Εσυ απλα δεν εχεις τα παραπανω χρηματα που ειχες για τη δοση του δανειου. Συνεχιζεις ομως να εχεις για τα εξοδα του σπιτιου, συνεχιζεις να εχεις αυτοκινητο, σπιτι, κλπ. Αν ομωες κι εσυ εφτανες στο οριο της πτωχευσης θα σημαινε οτι θα ειχες ηδη πουλησει σπιτια αυτοκινητα κλπ για να φας και για να δινεις στους δανειστες σου, οποτε καποια στιγμη που θα τελειωναν κι αυτα ουτε η τραπεζα ουτε κανεις αλλος θα μπορουσε να παρει τιποτε απο σενα. Τοτε θα ησουν κλεφτης; Ετσι λοιπον και η τραπεζα. Αν η τραπεζα χρεωκοπησει, δε σημαινει οτι απλα δε θα εχει αυτα τα λιγα λεφτα που εβαλες εσυ η εγω, μεσα στο χρηματοκιβωτιο της για να μας τα επιστρεψει. Σημαινει οτι δε θα εχει τιποτε πλεον, οποτε κι εσυ δε θα μπορεις να παρεις τιποτε. Οταν εσυ επαιρνες δανειο για το σπιτι, δεν τους υπεγραφες οτι θα παρουν τα λεφτα τους ΣΙΓΟΥΡΑ πισω; Ειπαμε, αν εγω δε πληρωσω τη δοση μου θα μου αρπαξουν το σπιτι ή οτι αλλο ειχα υποθηκη. Τις λαμογιες που κανουν τα τραπεζικα στελεχη και οι πολιτικοι δεν θα τις πληρωσει ο κοσμακης με τις οικονομιες του, με το προσχημα της χρεοκωπιας. Με τυχαία σειρά: Ναι εισαι Νεοελληνας! Αφου κατέχεις απο ιντερνετ/τραπεζες κλπ... σίγουρα δεν εισαι αρχαιοελληνας που ταξίδεψε στον χρόνο. Λεξεις οπως κοσμάκης, λεφτουδάκια μας, με το αιμα μας και γενικά η Αυτιακικη λογική και έκφραση ειναι πιο σιχαμένη και απο πατημένο σκατό με γυμνό πόδι. Οποιος αισθάνεται κοσμάκης α) οφείλει να αυτοκτονήσει β) Να περιμένει να τον αντιμετωπίσουν σαν "κοσμακη" Αμα δεν γουστάρεις να συντηρείς τους αρπαγεις δεν τους δίνεις τα ωραία σου ζεστα λεφτουδάκια, που έβγαλες με αιμα και κοπο, μην τυχόν στα φαει. Με το στανιό δεν σε πηρε απο το χερι να σε παει στο κατάστημά της. (κοιτα να δεις που κάθομαι και "υπερασπίζομαι" τις τράπεζες, θα με βλεπουν γνωστοί και θα με φασκελώνουν με χέρια και με ποδια...) Τ/S αντιλαμβάνομαι τις αγωνίες των φίλων σου, αλλα σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορει να τους πει κανεις με βεβαιότητα τι να κανουν. Εγω αν ήμουν στη θεση τους είτε θα αγόραζα 1/2/3 ξερω γω κτήματα ειτε θα το έπαιζα κορόνα γράμματα. Σαν πατημενα σκατα απο γυμνο ποδι μοιζει το δικο σου ποστ φιλε, πιστεψε με... Μη κολλας στα υποκοριστικα, την ουσια να κοιτας. Ποιες αγωνιες των φιλων μου? Το θεμα αφορα ολους τους ελληνες, ακομα κι εσας που τωρα παριστανετε τα παληκαρια και πασχιζετε να καλυψετε τα λαμογια.
ANHLIKOS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δυο μικρες επεξηγήσεις: 1ον) Δεν θεωρω καμια αποψη σιχαμένη οσο και αν διαφωνώ. Η άποψη ειναι αποψη.&- Σιχαμένες θεωρώ τις λέξεις και γενικά την κακομοιριστικη συμπεριφορά τύπου Αυτια 2ον) Οπου Τ/S = τοπικ σταρτερ, δηλαδή αυτός που άρχισε το θεμα. Η απάντηση για την αγωνιά των φίλων, πήγαινε στο παιδι που άνοιξε το θεμα. Απο κει και περα, οτι ειπα παραπάνω.
pournaras Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Ειπαμε, αν εγω δε πληρωσω τη δοση μου θα μου αρπαξουν το σπιτι ή οτι αλλο ειχα υποθηκη. Τις λαμογιες που κανουν τα τραπεζικα στελεχη και οι πολιτικοι δεν θα τις πληρωσει ο κοσμακης με τις οικονομιες του, με το προσχημα της χρεοκωπιας. Και σου ξαναλεω, αν και η τραπεζα δε σε πληρωσει, αλλα συνεχισει να λειτουργει και να εχει κεφαλαια να πληρωνει αλλος, τοτε ειναι κλεφτης. Αν κλεισει οριστικα τοτε δηλωνει πτωχευση. Διαβασε τι σημαινει πτωχευση και μετα αν θελεις δηλωσε κι εσυ.
Finn Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 πες του να τα βάλει στο paypal ... Αυτό το χω σκεφτεί κι εγώ.Αξίζει;
pournaras Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Αυτό το χω σκεφτεί κι εγώ.Αξίζει; Λογικα πρεπει να αξιζει, αλλα πρεπει να τα περασεις στο λογαριασμο, οχι να παραμεινουν στην καρτα που ειναι συνδεμενη με το paypal. Κι αμα γινει η στραβη, θα ξεσηκωσεις ολο το ebay, και θα το μοσχολπουλας στο ελλαντα
Finn Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Λογικα πρεπει να αξιζει, αλλα πρεπει να τα περασεις στο λογαριασμο, οχι να παραμεινουν στην καρτα που ειναι συνδεμενη με το paypal. Κι αμα γινει η στραβη, θα ξεσηκωσεις ολο το ebay, και θα το μοσχολπουλας στο ελλαντα Απλά σκεφτόμουν τη μεταφορά όλων των χρημάτων σε λογαριασμό paypal μέχρι να ηρεμήσει το θέμα.Είναι ότι πιο εύκολο και γρήγορο απ το να τρέχεις σε τράπεζες του εξωτερικού Άσε που μπορείς να παίζεις και με τις ισοτιμίες
RottenLungs Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=c6k3KEY8DLQ&feature=related
Praetorianos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Το 1920?? Δεν εχεις ιδεα για τη παγκοσμια κριση του 1929, σωστα? Προσπαθω να σου εξηγησω οτι αλλο ειναι οι καταθεσεις και αλλο οι επενδυσεις σε διαφορες μορφες. Πριν κρίνεις ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει ιδέα για την κρίση του '29 και πριν προσπαθείς να του εξηγήσεις τι είναι καταθέσεις/επενδύσεις, δεν τον ρωτάς και τι εκπαίδευση έχει στα οικονομικά?
dreamercon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Πριν κρίνεις ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει ιδέα για την κρίση του '29 και πριν προσπαθείς να του εξηγήσεις τι είναι καταθέσεις/επενδύσεις, δεν τον ρωτάς και τι εκπαίδευση έχει στα οικονομικά? Διδακτορικό στη μικροοικονομική θεωρία έχω από αμερικανικό πανεπιστήμιο που είναι στην πρώτη θέση στο ranking του us news- αλλά δεν πιστεύω ότι η εποικοδομητική συζήτηση είναι θέμα σπουδών - είναι θέμα ανοιχτού μυαλού που κατανοεί σύνθετα θέματα χωρίς ιδεοληψίες και προσκόλληση στο λάθος για να μην παραδεχτεί κάποιος ότι έσφαλε προηγουμένως.
Praetorianos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Διδακτορικό στη μικροοικονομική θεωρία έχω από αμερικανικό πανεπιστήμιο που είναι στην πρώτη θέση στο ranking του us news- αλλά δεν πιστεύω ότι η εποικοδομητική συζήτηση είναι θέμα σπουδών - είναι θέμα ανοιχτού μυαλού που κατανοεί σύνθετα θέματα χωρίς ιδεοληψίες και προσκόλληση στο λάθος για να μην παραδεχτεί κάποιος ότι έσφαλε προηγουμένως. Δεν διαφωνώ, απλά το ειδικό βάρος της γνώμης κάποιου καμιά φορά βοηθάει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Όταν ας πούμε διαβάζεις διφορούμενες απόψεις για κάποιο θέμα που μπορεί να μην γνωρίζεις. Ε και επειδή γνώριζα για τις σπουδές σου, δεν μπόρεσα να μην χαμογελάσω λιγάκι όταν διάβασα το "δεν έχεις ιδέα" ή το ακόμα καλύτερο "προσπαθώ να σου εξηγήσω".
dreamercon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι σπουδές στα οικονομικά, και ειδικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο είναι εντελώς θεωρητικές.. και μακριά από πρακτικά πράγματα όπως αυτά που σχετίζονται με τις ελληνικές τράπεζες, το κούρεμα, τα CDS κλπ. Είναι περισσότερο εργαλείο για να σκέφτεσαι με το σωστό τρόπο. Και το να επικαλείται κανείς σπουδές σε ένα ανοιχτό ανώνυμο φόρουμ δημιουργεί ένα κλίμα αμφισβήτησης - και για αυτό μάλλον είναι καλύτερο να αποφεύγεται - εδώ ότι και να πεις πρέπει να το αποδείξεις, και ούτε η απόδειξη γίνεται πιστευτή!
orestiss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Και σου ξαναλεω, αν και η τραπεζα δε σε πληρωσει, αλλα συνεχισει να λειτουργει και να εχει κεφαλαια να πληρωνει αλλος, τοτε ειναι κλεφτης. Αν κλεισει οριστικα τοτε δηλωνει πτωχευση. Διαβασε τι σημαινει πτωχευση και μετα αν θελεις δηλωσε κι εσυ. Δηλαδη αν μια επιχειρηση κυρηξει πτωχευση και δε μπορει να πληρωσει εσενα τον πιστωτη της, σημαινει οτι καλως δε θα σε πληρωσει και να μη μιλησεις? Πριν κρίνεις ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει ιδέα για την κρίση του '29 και πριν προσπαθείς να του εξηγήσεις τι είναι καταθέσεις/επενδύσεις, δεν τον ρωτάς και τι εκπαίδευση έχει στα οικονομικά? Και ο Ανδρεας ηταν διδακτορας στο Χαρβαρντ αλλα κατεστρεψε τη χωρα. Το να μπερδευει το 1929 με το 1920... ε καταλαβαινεις.
pournaras Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δηλαδη αν μια επιχειρηση κυρηξει πτωχευση και δε μπορει να πληρωσει εσενα τον πιστωτη της, σημαινει οτι καλως δε θα σε πληρωσει και να μη μιλησεις? Καλως δεν ειναι, αλλα ειναι οπως λες, αν μια επιχειρηση που μου χρωστα κυρηξει πτωχευση, ισως παρω κατι απο την εκποιηση των υπαρχοντων της, και αν δεν προλαβω, δε θα παρω τιποτε. Οσο και να μιλησω και να φωναξω μετα, τι ακριβως θα μπορουσα να της παρω απο τη στιγμη που δε θα εχει τιποτε; Αερα κοπανιστο;
orestiss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Αρα οι τραπεζες θα οφειλουν να εκποιησουν τα υπαρχοντα τους ωστε να πληρωσουν το κοσμο?
GothicCrusader Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 @dreamcon: Λες ομόλογα σαν αυτά: http://www.cbonds.info/em/eng/emissions/emission.phtml/params/id/7383 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα