antonl Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Υπάρχει τρόπος να αποτρέψει κανείς κάτι τέτοιο; Εννοώ, τρέχω κάποιον instant messenger στο background (για τον οποίο εμφανίζεται και εικονίδιο στο notification area) και ανοίγω να παίξω ένα παιχνίδι. Ε, υπάρχει περίπτωση να τερματιστεί/κλείσει ο IM. Ή απενεργοποιώ το αυτόματο κλείδωμα της οθόνης (μέσω widget). Αν τρέξω κάποιο μνημοβόρο πρόγραμμα παίζει να χει γίνει reset αυτή η ρύθμιση όταν κλείσω το πρόγραμμα αυτό. Υποθέτω ότι αυτό συμβαίνει γιατί τελειώνει η μνήμη, η εφαρμογή στο foreground ζητάει επιπλέον και το λειτουργικό σκοτώνει ότι κρίνει πως δε χρειάζεται για να ελευθερώσει resources. Μπορεί να γίνει κάτι γι αυτό (σχετικά απλά); SE Xperia Neo, rooted, 2.3.3, stock (νομίζω :Ρ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orlox Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Χρησιμοποιησε μια εφαρμογη για να βγαλεις εφαρμογες απο το startup οπως η autostarts. Επισης μπορεις να χαμηλωσεις το μεγιστο free με μια εφαρμογη οπως το auto memory manager Μπορεις να χρησιμοποιησεις και μια εφαρμογη οπως το swaper http://code.google.com/p/a-swapper/ Η ακομα και να βαλεις custom rom οπως η cm που εχει υποστιριξη compcache Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Έχω αφαιρέσει εδώ και λίγο καιρό ό,τι μου φαινόταν περιττό με το Autostarts. Δοκιμάζω το RAM Manager να δω αν θα υπάρξει βελτίωση. Δεν έχει τύχει να βρω κάποια custom rom που να παίζει απροβλημάτιστα στο Neo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Υπάρχει τρόπος να αποτρέψει κανείς κάτι τέτοιο; Εννοώ, τρέχω κάποιον instant messenger στο background (για τον οποίο εμφανίζεται και εικονίδιο στο notification area) και ανοίγω να παίξω ένα παιχνίδι. Ε, υπάρχει περίπτωση να τερματιστεί/κλείσει ο IM. Ή απενεργοποιώ το αυτόματο κλείδωμα της οθόνης (μέσω widget). Αν τρέξω κάποιο μνημοβόρο πρόγραμμα παίζει να χει γίνει reset αυτή η ρύθμιση όταν κλείσω το πρόγραμμα αυτό. Υποθέτω ότι αυτό συμβαίνει γιατί τελειώνει η μνήμη, η εφαρμογή στο foreground ζητάει επιπλέον και το λειτουργικό σκοτώνει ότι κρίνει πως δε χρειάζεται για να ελευθερώσει resources. Μπορεί να γίνει κάτι γι αυτό (σχετικά απλά); SE Xperia Neo, rooted, 2.3.3, stock (νομίζω :Ρ). Δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό που αναφέρεις αλλά νομίζω πως όταν μια εφαρμογή γίνεται suspend δεσμεύει σχεδόν μηδενικό ποσοστό μνήμης, οπότε δεν τίθεται θέμα. Ποιόν kernel έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Απ ό,τι βλέπω στο "About phone": 2.6.32.9-perf. Νομίζω* πως δεν τον έχω πειράξει, μ αυτόν ήρθε το κινητό. *: Εκτός κι αν για το root απαιτείται το πείραγμά του. Ακολουθούσα στα κουτουρού τις οδηγίες και δεν κατάλαβα αν έκανα κάτι τέτοιο. edit: Κι αυτό με την αυτόματη ενεργοποίηση του κλειδώματος γίνεται σπαστικό. Δεν έχω κάποιον profile manager (απ όσο ξέρω :Ρ) και κάθε τόσο πρέπει να το απενεργοποιώ μέσω του widget. Δεν ξέρω αν φταίει και το widget, αν είναι θέμα χαμηλής μνήμης (όπου κάτι σκοτώνεται και γυρνάνε ρυθμίσεις στα default), αν επηρεάζει το γεγονός ότι ορισμένες φορές μπορεί να χει μεσολαβήσει η σύνδεση του φορτιστή ή αν είναι οτιδήποτε άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Απ ό,τι βλέπω στο "About phone": 2.6.32.9-perf. Νομίζω* πως δεν τον έχω πειράξει, μ αυτόν ήρθε το κινητό. *: Εκτός κι αν για το root απαιτείται το πείραγμά του. Ακολουθούσα στα κουτουρού τις οδηγίες και δεν κατάλαβα αν έκανα κάτι τέτοιο. edit: Κι αυτό με την αυτόματη ενεργοποίηση του κλειδώματος γίνεται σπαστικό. Δεν έχω κάποιον profile manager (απ όσο ξέρω :Ρ) και κάθε τόσο πρέπει να το απενεργοποιώ μέσω του widget. Δεν ξέρω αν φταίει και το widget, αν είναι θέμα χαμηλής μνήμης (όπου κάτι σκοτώνεται και γυρνάνε ρυθμίσεις στα default), αν επηρεάζει το γεγονός ότι ορισμένες φορές μπορεί να χει μεσολαβήσει η σύνδεση του φορτιστή ή αν είναι οτιδήποτε άλλο. Έχει ίδια μνήμη με το Galaxy S μου, 512ΜΒ RAM, που ακόμα και με official 2.3 που είμαι τώρα, δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι θέμα μνήμης αλλά θέμα software. Χωρίς να έχεις ανοίξει τπτ στο Neo, με το που κάνει boot, πόση ελεύθερη μνήμη έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 114/335MB free RAM. Αν χρειάζεσαι άλλες λεπτομέρειες για το τι τρέχει κατά το boot ή οτιδήποτε άλλο, πες μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orlox Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 το swapper δεν σου δουλευει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δεν το δοκίμασα γιατί θέλω να δω αν κάνει τίποτα το RAM Manager που βαλα προχθές. Για να σου πω την αλήθεια δεν το βλέπω και με πολύ καλό μάτι γιατί δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα ένα swapfile σε μέσο με write 2MB/s. Πάντως θα το τσεκάρω κάποια στιγμή. Για την ώρα προσπαθώ να δω ποια μνημοβόρα processes μπορώ να κόψω, μέσω top + googling... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orlox Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δεν το δοκίμασα γιατί θέλω να δω αν κάνει τίποτα το RAM Manager που βαλα προχθές. Για να σου πω την αλήθεια δεν το βλέπω και με πολύ καλό μάτι γιατί δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα ένα swapfile σε μέσο με write 2MB/s. Πάντως θα το τσεκάρω κάποια στιγμή. Για την ώρα προσπαθώ να δω ποια μνημοβόρα processes μπορώ να κόψω, μέσω top + googling... Μειωνει την διαρκεια ζωης της μνημης αλλα σκοπευεις να την κρατησεις πανω απο 3-4 χρονια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μειωνει την διαρκεια ζωης της μνημης αλλα σκοπευεις να την κρατησεις πανω απο 3-4 χρονια? Όσο κρατήσω το κινητό, δηλ. μέχρι να μου χαρίσουν κάποιο άλλο αντίστοιχο ή καλύτερο :Ρ Και σε μισό χρόνο να χαλάσει πάντως δε χάθηκε ο κόσμος. Από θέμα επιδόσεων το λέω, όχι άποψη φθοράς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα