Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα θα ήθελα μία βοήθεια στην επιλογή οθόνης για επεξεργασία φωτογραφίας αλλά που να είναι και αξιόλογη στα games.

θέλω να κοστίζει κάτω από 300 ευρώ , μέγεθος όχι κάτω από 23" και να είναι τεχνολογίας ips.

απ ότι είδα στα χρήματα αυτά υπάρχουν κάποιες dell, lg και hp...

θέλω να απεικονίζονται τα χρώματα όπως ακριβώς τραβήχτηκε η φωτογραφία έτσι ώστε μετά να μπορώ να κάνω σωστό editing και να πάρω το αποτέλεσμα που θα προκύψει στην οθόνη.

Δημοσ.

καλησπέρα θα ήθελα μία βοήθεια στην επιλογή οθόνης για επεξεργασία φωτογραφίας αλλά που να είναι και αξιόλογη στα games.

θέλω να κοστίζει κάτω από 300 ευρώ , μέγεθος όχι κάτω από 23" και να είναι τεχνολογίας ips.

θέλω να απεικονίζονται τα χρώματα όπως ακριβώς τραβήχτηκε η φωτογραφία έτσι ώστε μετά να μπορώ να κάνω σωστό editing και να πάρω το αποτέλεσμα που θα προκύψει στην οθόνη.

Για να το πετυχεις αυτο θα πρεπει να παρεις και καποιο calibration tool out of the box δεν νομιζω να σε καλυψει καποια οθονη (ναι μεν τα ΙPS εχουν καλυτερη αποδοση χρωματων αλλα και παλι θελουν calibration για να ειναι πιο "απολυτα")δηλαδη θες κατι τετοιο εχει και αλλες μαρκες αλλα μου δεν εχω link

Στην Dell u2311 η διαφορες ηταν ελαχιστες αλλα παρολα αυτα υπηρχαν (Πηρα απο φιλο το spyder3express)

Τα παραπανω 3 εχουν ιδιο ακριβως αισθητηρα η διαφορα τους ειναι στο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στη θεση σου θα ρωταγα καποιον γνωστο που δουλευει πανω σ' αυτο.

Για παραδειγμα ο iMac φημιζεται για την πολυ καλη οθονη του και ειναι οτι ειναι καλη για φωτογραφια.

Φιλος γραφιστας μου λεει οτι ειναι βασανο...

(Δεν ειναι Hater)

Το θεωρω λογικο μιας και το κοστος της ειναι μικρο αν σκεφτεις ποσο κοστιζει το μηχανημα και ποσο κοστιζει μια καλη οθονη μονη της. Συγκεκριμενα κοστιζει αρκετα παραπανω.

Αυτο που θελω να πω ειναι πως για επαγγελματικη αριστη δουλεια, κοιτας ενα και μοναδικο spec, την τιμη...

:)

Δημοσ.

Φίλε af8artos, ζητάς κάτι ανέφικτο δυστυχώς.

Δεν υπάρχει οθόνη στο επίπεδο των χρημάτων που ζητάς, που να μπορεί να αποδίδει απόλυτα ρεαλιστικά χρώματα, για τον απλούστατο λόγο πως το e-IPS που φοράνε οι φθηνές λύσεις, δεν μπορεί να απικονίση το σύνολο του RGB. Είναι "μαγειρεμένα" 8-Bit. Για να πάρεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να πας τουλάχιστον στα 10 ή ακόμα καλύτερα στα 12-Bit (και μιλάμε για πολλά παραπάνω από τα 300), και φυσικά για να κάνεις calibrate μια τέτοια οθόνη χρειάζεσαι HW calibrator, αρκετά ακριβότερο από αυτό που έβαλε ο φίλος παραπάνω (άντε πες αυτό το βρίσκεις από φίλο-φίλου όπου το δανείζεσαι).

Η καλύτερη λύση για εσένα είναι μόνο μία και λέγεται U2412. Το 1920x1200 θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε για την χρήση που θέλεις, ενώ όλες οι υπόλοιπες έχουν 1920x1080.

Δημοσ.

Καμία.

Θες οθόνη με P-IPS panel ή στη χειρότερη με H-IPS panel για σωστή δουλειά.

Κοινώς με τα λεφτά που έβαλες ταβάνι, μπορείς να πάρεις τη βάση και τα καλώδια μιας τέτοιας οθόνης.

Με 600 ευρώ όριο, μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάς να έχεις κάποιες επιλογές.

Όλες οι φτηνότερες, είναι απλές λύσεις αλλά όχι για φωτογραφία και φωτορεαλισμούς.

Τα ρίσκα και οι επιλογές λοιπόν, δικά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...