Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ήρθε ο καιρός να ασχοληθώ με το παλιό λευκό μου macbook το οποίο είχε πάθει το παρακάτω:

έχω το κακό συνήθειο να ανοίγω τον υπολογιστή πίανοντας τον απο την δεξιά πλευρά απο τη μέση περίπου,μια φορά όταν τον άνοιξα έτσι άκουσα ένα μικρο ανεπαίσθητο κράκ κ απο τότε η οθόνη είναι μαύρη με ορισμένα "φλασαρίσματα" στιγμιαία που φωτίζει κ δείχνει κυρίως στην δεξιά πλευρά αλλά ξανασβήνεί.

συνεπώς ο υπολογιστής δουλεύει μια χαρά,στην οθόνη-απεικόνιση ειναι το πρόβλημα.

αποφάσισα να τον πάω για έλεγχο κ πιθανή επισκευή.

- τι μπορεί να είναι αυτό?η ζημιά έχει γίνει στην οθόνη η σε κάποιο άλλο ζωτικό σημείο?

- που να απευθυνθώ για επισκευή?

-ποιο μπορεί να είναι το κόστος ελέγχου κ επισκευής στην όποια πιθανή περίπτωση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τον ανοιξα κανονικά κ όπως όλα δείχνουν υπάρχει πρόβλημα στον οπίσθιο φωτισμό γιατί αν το εξετάσω με φακό όλα φαίνοντε κανονικά στην οθόνη απλά δεν έχει φως.

inverter είναι αυτό?

Επεξ/σία από ravend
Δημοσ.

Ναι είναι inverter. Ευτυχώς δεν έχει σπάσει η lcd. Μπορεί να έχει καεί και η λάμπα που φωτίζει την οθόνη, λογικά ο inverter πάει κάπου έως 50 ευρώ αλλά σε 3rd party επισκευαστή και όχι στην επίσημη αντιπροσωπεία.

Είναι κάτι κοινό, διορθώνεται εύκολα, αλλά ρώτα πόσο θα είναι το τελικό κόστος.

Δημοσ.

λέω να το κάνω μόνος μου μιας κ στο λύσιμο δέσιμο το ψιλοέχω κ ίσως του ρίξω μια δοκιμή.

είδα στο ebay πολύ φθηνές επιλογές.

τρίτο επισκευαστή εδώ στην αθήνα που μπορώ να βρω για να έχω μια ιδέα?

Δημοσ.

Λογικά όλοι που επισκευάζουν φορητά μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δεν γνωρίζω ειδικά κάποιον που να έχω από πρώτο χέρι πείρα και γνώμη, αλλά ρίξε ένα googlάρισμα και πάρτους τηλέφωνο να μάθεις τιμή.

Κι εμένα τα χέρια μου "πιάνουν" στα μηχανήματα, όσο δεν φαντάζεσαι, αλλά στα φορητά μόνο στο Dell Inspiron έβαλα κατσαβίδι και αυτό υπό την καθοδήγηση τεχνικού μέσω τηλεφώνου από την Dell Ελλάδας, μετά από διαβεβαίωσή του ότι αν τύχει και σπάσω κάτι θα καλυφθεί. Αν κάτι πάει στραβά, το κόστος θα ανέβει δυσανάλογα έπειτα. Επίσης θα έχεις και εγγύηση για την επισκευή και ανταλλακτικό που θα κάνει για το δικό σου φορητό, χωρίς να ψάχνεις στα τυφλά.

Ξεκίνα από εδώ:

http://www.laptop-repair.gr/

τονίζω ότι δεν έχω προσωπική πείρα από το συγκεκριμένο site.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...