aravager Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 offtopic: συγχωρέστε με και μην με βαράτε Το TJmax του G0 δεν είναι 90ο C? Αυτό δεν σημαίνει ότι το core temp με το οποίο μετράει ο Sebu 'κλέβει'? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μετραω με το Real Temp Λοιπον Η 3η προσπαθεια multiplier=8 FSB=400 Vcore=1,325 Cpu termination=1,28 Δουλεψε prime95 για 131 λεπτα χωρις σφαλμα. Μεγιστη θερμοκρασια ομως 57 βαθμοι. Για 200mhz δλδ (απο 3ghz σε 3,2ghz) ανεβηκαμε 5 βαθμους κελσιου. Αυτο το αποδιδω (α) στο vcore που πηγε απο το 1,30 στο 1,325 και (β) στο FSB που απο 333 πηγε 400. Για 200mhz κερδος o/c δλδ απο 25% στο 33% χασαμε 5 βαθμους θερμοκρασια. Το κουτι βεβαια ειναι ενα Lian Li midi και δεν βοηθαει και πολυ την κατασταση σε σχεση με ενα full (ιδιως με 3 σκληρους μεσα) παρολο που εχει 3 ανεμιστηρες μπροστα, 1 πισω, 1 πανω και αυτον του τροφοδοτικου. Παντως με 2 ανεμιστηρες πανω στην Α70, τον 12αρι της πλατης να ειναι σχεδον πανω στον 2ο της Α70 που βγαζει αερα ακριβως ελαχιστα πανω απο την Α70 βρισκεται ο 13αρης του τροφοδοτικου που και αυτος βγαζει, θεωρω οτι δεν εχω θεμα και πως οι 57 βαθμοι ειναι και με τους 4 πυρηνες στο 100%, συνθηκες που δεν θα συναντησω στην καθημερινοτητα μου. Επομενο βημα πολυωρο prime95 σε αυτες τις ρυθμισεις για να δω αν οντως ειναι σταθερο και αργοτερο ισως επιχειρησω και το 3,6ghz Εκει ομως περιμενω να δω θερμοκρασιες 60-65 βαθμους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aravager Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Αν δε σου κάνει κόπο μπορείς να δεις το TJmax του realtemp σε παρακαλώ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Το Real Temp λεει 100 βαθμους Tjmax Εχω 35 τωρα (idle) και εχει αλλους 65 μεχρι το TJmax Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 offtopic: συγχωρέστε με και μην με βαράτε Το TJmax του G0 δεν είναι 90ο C? Αυτό δεν σημαίνει ότι το core temp με το οποίο μετράει ο Sebu 'κλέβει'? το TJmax του G0 είναι 100. το εχω ξαναπεί αλλα θα το ξαναπώ δεν μας δείχνει κάτι το TJmax, η θερμοκρασία που μας ενδιαφέρει είναι στο κέντρο της CPU οπου και χρειαζόμαστε ειδικό θερμόμετρο για να γνωρίζουμε την θερμοκρασία. όταν μηδενισει αυτός ο αριθμός (που απομένει απο το 100), ενεργοποιείται το σύστημα του Q6600 και ρίχνει τα ρολόγια για να πέσει και η θερμοκρασία, σε περίπτωση που ΔΕΝ πέσουν τα ρολόγια η που η θερμοκρασία συνεχίσει να αυξάνεται, περίπου στους 120c (απο όσο έχω διαβάσει) κλείνει το pc για να προστατέψει την CPU. φυσικά σε όλη αυτήν την κατάσταση στρεσσάρεται χωρίς λόγο η CPU και μπορεί να μειώνεται ο χρόνος ζωής της. σε περίπτωση που έχουμε overclock, αυτά τα νούμερα ΔΕΝ ισχύουν. με λίγα λόγια μπορεί στους 70c πάλι να μειώνεται η ζωή του CPU. ΔΕΝ υπάρχουν στοιχεία απο intel για κάτι παραπάνω, ΔΕΝ έχουμε συγκεκριμένο αριθμό θερμοκρασίας, το μόνο που έχουμε σαν reference είναι το Tcase στους 71c και αυτό για STOCK καταστάσεις... (οπου Tcase όπως είπαμε είναι η θερμοκρασία στο κέντρο της CPU). αν χρειάζεστε τα pdf της intel τα έχω ποστάρει κάπου εδώ στο φορουμ, θα μπορούσα να τα ξαναβρώ. edit: επίσης το κάθε core έχει διαφορετικό σενσορα και το νούμερο που αναφέρει μπορεί να διαφέρει 5-10 βαθμούς απο την πραγματικότητα. με το real temp μπορείς να το ρυθμίσεις να σου δείχνει ίδιες "θερμοκρασίες" αλλα θέλει λίγο calibration για να γίνει αυτό Αυτο το αποδιδω (α) στο vcore που πηγε απο το 1,30 στο 1,325 και (β) στο FSB που απο 333 πηγε 400. Για 200mhz κερδος o/c δλδ απο 25% στο 33% χασαμε 5 βαθμους θερμοκρασια. Το κουτι βεβαια ειναι ενα Lian Li midi και δεν βοηθαει και πολυ την κατασταση σε σχεση με ενα full (ιδιως με 3 σκληρους μεσα) παρολο που εχει 3 ανεμιστηρες μπροστα, 1 πισω, 1 πανω και αυτον του τροφοδοτικου. Παντως με 2 ανεμιστηρες πανω στην Α70, τον 12αρι της πλατης να ειναι σχεδον πανω στον 2ο της Α70 που βγαζει αερα ακριβως ελαχιστα πανω απο την Α70 βρισκεται ο 13αρης του τροφοδοτικου που και αυτος βγαζει, θεωρω οτι δεν εχω θεμα και πως οι 57 βαθμοι ειναι και με τους 4 πυρηνες στο 100%, συνθηκες που δεν θα συναντησω στην καθημερινοτητα μου. Επομενο βημα πολυωρο prime95 σε αυτες τις ρυθμισεις για να δω αν οντως ειναι σταθερο και αργοτερο ισως επιχειρησω και το 3,6ghz Εκει ομως περιμενω να δω θερμοκρασιες 60-65 βαθμους για μένα "φταίει" η ψύκτρα. το οτι σου δίνει 35 σε idle είναι πολύ καλό, όμως φαίνεται οτι ζορίζεται στα δύσκολα. εμένα π.χ έχει 50 idle και 65 max, οπότε καταλαβαίνεις οτι η ψύκτρα που έχω έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά. μπορεί να "φταίει" και το κουτί σου πάντως. οι θερμοκρασίες είναι οκ, καλύτερα να τις τσεκάρεις τις θερμοκρασίες μέσα σε ένα game η μέσα σε ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, καθώς αυτά που κάνεις δεν θα είναι ποτέ τόσο βαριά όσο το prime95. για vcore έχεις πολύ ακόμα μην το φοβάσαι το FSB δεν σου ανεβάζει θερμοκρασία, ίσα ίσα σε βοηθάει να τρέχει πιο έυκολα η CPU, υποτίθεται οτι στρεσσάρει το Northbridge όμως το μεγαλύτερο FSB και την μητρική. το multiplier σου "πιέζει" την CPU. οπότε καταλαβαίνεις οτι καλύτερα να έχεις μεγαλύτερo FSB Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Ετρεξα και ενα 2ο prime για 4 ωρες και 15 λεπτα δεν εκανε κιχ. Σε διαφορα sites του εξωτερικου παντως για o/c πολλοι αναφερουν οτι το μεγαλυτερο fsb απαιτει περισσοτερο ρευμα για να επιτευχθει, δλδ το 333Χ9=3.000 και 400Χ7,5=3.000, το πρωτο θα τραβαει παραπανω ρευμα, παρολο που και οι 2 ρυθμισεις αποδιδουν 3ghz. Αυτα με βαση οσα εχω διαβασει απο εξωτερικο, δεν ξερω αν ισχυουν στην πραξη ή ειναι μπαρουφες. Σαφως το 400 fsb θα δινει οριακα καλυτερο αποτελεσμα απο τα 333, τουλαχιστον στα synthetic benchmarks καθως επηρεαζει θετικα και την μνημη η οποια πχ σε εμενα θα δουλευει 1:1. Ενταξει και με τα 3,2ghz ευχαριστημενος ειμαι καθως μιλαμε για 33% αυξηση αποδοσης. Οποτε αν αντικατασταθει και η 8800gts 640mb με μια πχ 460 gtx και με τον πουσαρισμενο Q6600 πιστευω θα δω σημαντικη βελτιωση στα παιχνιδια κυριως στα fps, ειδικα που τα καινουρια στην συνθεση με stock Q6600 & 8800gts ετρεχαν σε low. Εδω και λιγο παλαιοτερα fps κολλαγαν αισχρα (κυριως σε εξωτερικες σκηνες) και με κατω απο οριακα frames. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 το παραπάνω ρεύμα το χρειάζεται το northbridge, απο όσο ξέρω. εγώ ήμουν με 400x8 και τώρα 400x9. και φυσικά τρέχουν όλα κομπλέ και θερμοκρασίες πολύ καλές με αερα φυσικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Και 10 επαναληψεις Linx, μεγιστη θερμοκρασια 60 βαθμοι (3 πανω απο το 4+ωρο με prime που ειχε δωσει 57 βαθμους) με peak 29,5215 GFlops. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 ε οκ δεν χρειάζεται να το ζορίζεις άλλο το linx θα σου χτύπαγε αμέσως αν υπήρχε θέμα. (εγώ έτρεχα για 5 μήνες στα 1.4v χωρίς μπλε οθόνες και νόμιζα οτι ήμουν σταθερός και το linx χτύπησε στα 2 λεπτά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα