tripoodas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 εχω ενα tower με cpu i7-920 gtx 460 gpu,intel ssd 40gb motherboars gigabyte ex58-ud3r ειχα ενα σετ των 2 ram KVR1333D3N2K2/4G ετσι δουλευαν σε double channel και αποφασισα να βαλω αλλες 2 μεμονομενεσ αυτη τη φορα γιατι δεν εβρισκα σετ των 2.και πηρα τις KVR1333D3N2/2G,υποθετοντας οτι ειναι ιδιες,τλκ ομων ειχαν μικροτερο μεγεθος....οταν τις εβαλα ομως,μ αναγνωριζε μονο τα 2gb ως διαθεσιμα ενω εντοπιζε και τα 8...αλλαξα θεσεις και καταφερα να εχω 6 διαθεσιμα...υπαρχει κατι που μπορω ν κανω γ ν εχω και τα 8??ευχαριστω... να επισημανω οτι δουλευουν κανονικα σε triple channel!
stm00192 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Γιατι καταστρέφεις ένα απο τα μεγαλα ατου της 1366 πλατφορμας δουλευοντας τη σε dual channel?? Ασε τα 6 gb πανω για να εκμεταλευτείς το triple!!
tripoodas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Γιατι καταστρέφεις ένα απο τα μεγαλα ατου της 1366 πλατφορμας δουλευοντας τη σε dual channel?? Ασε τα 6 gb πανω για να εκμεταλευτείς το triple!! τωρα εχω triple με 6,απλα θελω triple με 8,η μιτρικη λεει οτι γινεται κανονικα απλα δεν τα χρησιμοιποει...εχω windows 7 profesional...sp1...μου λεει 8 εγατεστημενα 6 διαθεσιμα..
antonl Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Γενικά πάντως δεν παίζει και καμιά τρελή (έστω ορατή) διαφορά με dual ή triple. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε. Αλλά αν δε χρησιμοποιείς συγκεκριμένες εφαρμογές δε νομίζω ούτε διαφορά απ τα 6 στα 8GB να δεις.
stm00192 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 τωρα εχω triple με 6,απλα θελω triple με 8,η μιτρικη λεει οτι γινεται κανονικα απλα δεν τα χρησιμοιποει...εχω windows 7 profesional...sp1...μου λεει 8 εγατεστημενα 6 διαθεσιμα.. Κατσε λίγο γιατι νομιζω τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα?? Αυτη την στιγμή έχεις πανω 2module ram των 2 giga και ένα των 4 ή τεσσερα των 2 giga? Διοτι αν μιλάμε για 4 module τοτε triple channel δεν παιζει με την καμια!! Για triple πρεπει να έχεις ή 3 ή 6 module. Αν μιλάμε για 3 module (2+2+4) τότε κανονικά παλι δεν θα πρέπει να έχεις triple μιας και όλα πρεπει να είναι ίδιου μεγεθους (πχ 2+2+2 ή 4+4+4)
evoluti0n Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Κατσε λίγο γιατι νομιζω τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα?? Αυτη την στιγμή έχεις πανω 2module ram των 2 giga και ένα των 4 ή τεσσερα των 2 giga? Διοτι αν μιλάμε για 4 module τοτε triple channel δεν παιζει με την καμια!! Για triple πρεπει να έχεις ή 3 ή 6 module. Αν μιλάμε για 3 module (2+2+4) τότε κανονικά παλι δεν θα πρέπει να έχεις triple μιας και όλα πρεπει να είναι ίδιου μεγεθους (πχ 2+2+2 ή 4+4+4) Κανεις λιγο λαθος αν βαλεις 4 module μνημηες θα δουλεψει το triple channel τουλαχιστον ετσι λει το Manual τις Gigabyte x58a-oc και asus P6T6 WS revolution) απλα πρεπει να μπουν στις σωστες θεσεις για το αλλο με διαφορετικα module και παλι triple channel δουλευουν (τα manual στο ενα λει οτι καλο ειναι τα module να ειναι ιδια (ιδια chip voltage timing και μεγεθος Μνημηες και σε παρενθεση εχει οτι αν ειναι διαφορετικων χαρακτηριστικων θα δουλεουν στα spec's του χαμηλωτερου module) δηλαδη το μονο που ισως να εχει προβλημα ειναι με τα timing αν ειναι διαφορετικα
tripoodas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 ειχα 2 των 2gb και εβαλα αλλες 2 των 2gb!απλα οι πρωτες που ειχα ηταν κιτ των 2 ενω αυτες που εβαλα σημερα τις πηρα 2 ξεχωριστες απλα οι παλιες ηταν μοντελο του 09 ενω αυτες του 11 και η μονη διαφορα ειναι οτι εχουν μικροτερο μεγεθος...στο eay tune ths gigabyte ειδα οτι ολα μα ολα τα χαρακτηριστικα ηταν ιδια,τωρα,συμφωνα με την gigabyte δουλευει triple channel me 4 ram.οταν ομως τις εγκατεστησα αρχικα ενω εβρισκε 8 και δουλεβαν τα 2 τωρα βρισκει 8 και δουλευουν τα 6, οποτe τερματισα κανονικα το battlefield 3 σε ultra γραφικα :Ρ συμφωνω οτι δεν χρειαζοντε τα 8gb ram αλλα τα αγορασα τςρα και δεν ωρισκω τον λογο να μην δουλευουν...δοκιμασα καθε πιθανο τροπο και σειρα να τις βαλω και μονο ετσι δουλευαν εστω οι 3...και δεν μπορω να σκευτω κατι αλλο απο το να αποδεχθω οτι δεν παιρνει 4 ραμ αλλα αυτο δεν ειναι καθολου λογικο...ισωσ να δοκιμαζα καποιο τελευταιο bios update.τωρα το σκευτηκα το κανω και ενημερωνω!ευχαριστω πολυ παντως για τον χρονο σας! μετα απο ηρωικη προσπαθεια καταφερα να κανω update ta bios..μετα απο πολλες αποτυχημενεσ εκδοσεις και πολλα fail boot kai reset...αλλα και παλι δεν αλλαξε κατι...
stm00192 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Κανεις λιγο λαθος αν βαλεις 4 module μνημηες θα δουλεψει το triple channel τουλαχιστον ετσι λει το Manual τις Gigabyte x58a-oc και asus P6T6 WS revolution) απλα πρεπει να μπουν στις σωστες θεσεις για το αλλο με διαφορετικα module και παλι triple channel δουλευουν (τα manual στο ενα λει οτι καλο ειναι τα module να ειναι ιδια (ιδια chip voltage timing και μεγεθος Μνημηες και σε παρενθεση εχει οτι αν ειναι διαφορετικων χαρακτηριστικων θα δουλεουν στα spec's του χαμηλωτερου module) δηλαδη το μονο που ισως να εχει προβλημα ειναι με τα timing αν ειναι διαφορετικα Μολις διαβασα τα μανουαλ και εχεις απολυτο δικιο.... αλλα μαλλον προκειται περι πατεντιας των asus και gigabyte ... οποτε και η σωστη του λειτουργεια ειναι ακρως αμβιβολη και πιθανοτατα υπο πολυ συγκεκριμενες συνθηκες! Κανονικα στο μεγαλυτερο αριθμο Χ58 μητρικων το triple λειτουργει μονο με 3 η 6 modules!
evoluti0n Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Ο controller υποστιριζει κανονικα 3ple channel για αυτο με 4 module κανει το triple channel και αφηνει το 4 module σκετο
tripoodas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 οποτε δεν μπορουν να δουλεψουν 4 ram?ειναι εντελως παραλογο...:/
evoluti0n Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 οποτε δεν μπορουν να δουλεψουν 4 ram?ειναι εντελως παραλογο...:/ Kανονικα πρεπει να δουλευουν Οταν λες δεν βλεπει ραμ απο που το βλεπεις ?(Υπολογιστης - Ιδιοτητες ?) αν ναι πες μου τι ακριβως σου γραφει Μanual δεν εχεις απο τη μητρικη σου να δεις σε πια slot προτεινει να τις βαλεις ? Θεωριτικα ειναι στα 1/3/5/2
stm00192 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Η μητρικη του εχει μονο 4 slot οποτε δεν εχει και πολλες επιλογες!
tripoodas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 ακριβως! ειναι 4 θυρες και οι μνημες εχουν ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα,και ναι φιλε μου στις ιδιοτες του υπολογιστη λεει εγατεστημενα 8 διαθεσιμα 6...:S
evoluti0n Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 ακριβως! ειναι 4 θυρες και οι μνημες εχουν ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα,και ναι φιλε μου στις ιδιοτες του υπολογιστη λεει εγατεστημενα 8 διαθεσιμα 6...:S Αν εχεις windows 7 πατα εναρξη και στη γραμμη αναζητησεις γραψε msconfig στη 2η καρτελα που λει εκκινηση υπολογιστη πατα επιλογες για προχωριμενους πανω δεξια εχει ενα κουτακι που λει μεγιστη μνημη αν ειναι τσεκαρισμενο ξετσεκαρισε το και ξανα δες αφου κανεις restart
tripoodas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Αν εχεις windows 7 πατα εναρξη και στη γραμμη αναζητησεις γραψε msconfig στη 2η καρτελα που λει εκκινηση υπολογιστη πατα επιλογες για προχωριμενους πανω δεξια εχει ενα κουτακι που λει μεγιστη μνημη αν ειναι τσεκαρισμενο ξετσεκαρισε το και ξανα δες αφου κανεις restart το ειχα κανει απο χθες δεν ηταν τσεκαρισμενο και το τσεκαρα εγω στα 8gb αλλα τιποτα,πιστευω πως μνο καποιος που εχει παθει το ιδιο μπορει ν βοηθησει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα