koslibpro Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 καλησπερα, αγορασα σημερα το TL-WA701ND Wireless N Access Point προκειμενου να εχω wifi σημα σε ολο το σπιτι,καθως το χρειαζομαι.ομως,πρεπει να θεσω συμφωνα με τις οδηγιες μια static ip που μου οριζουν αυτοι... εγω χρησιμοποιω κανονικα ubuntu ομως εχω και σε dual-boot τα windows 7 για μερικες δουλειες. παω λοιπον να αλλαξω την static ip οπως ελεγαν οι οδηγιες,ομως εκει που λεει Use the fololowing dns server adresses τι να βαλω?απο τον isp μου λεει οριζεται αυτο(connx εχω εγω). επισης,αν ρυθμισω κανονικα να παιζει o extender μου στα windows 7,οταν μπω παλι απο το ubuntu θα γινεται extend το σημα η πρεπει και εκει να αλλαξω ρυθμισεις..?και αν εχω κλειστο τον υπολογιστη..?τοτε δεν γινεται καν extend..? επισης,οταν παω στην σελιδα του (http://192.168.1.254/)απο μονο του χωρις εγω να πληκτρολογω τιποτα αλλο μου λεει οτι εχω λαθος κωδικο!πως γινεται αυτο...?? ειναι η πρωτη φορα που συνδεω μια τετοια συσκευη και θα ηθελα λιγο βοηθεια,οπως καταλαβαινετε.. ευχαριστω εκ των προτερων!
koslibpro Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μετα απο αρκετους πειραματισμους και εφαρμογη διαφορων πατεντων,εχω καταφερει να εκπεμπει σημα το extender κανονικα,αλλα ακομα δεν εχω καταφερει να μπω στο interface.πρεπει λεει να βαλω static ip την 192.168.1.100 και μετα πηγαινοντας στο 192.168.1.254 θα μπω.ομως μου λεει αμεσως αμεσως οτι δεν εβαλα σωστο κωδικο,χωρις καν να μου τον ζηταει! Μπορει σας παρακαλω καποιος να με βοηθισει?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δεν εχω καταλαβει ακριβως τι συμβαινει αλλα anyway θα σου πω μερικα θεμελιωδη πραγματα. 1. Το connx by default χρησιμοποιει το 192.168.1.* σαν subnet. Αυτο σημαινει οτι στο ιδιο subnet θα ανηκει το tp-link με οποια IP επιθυμεις εσυ, αρκει να μην την εχει αλλη συσκευη στο δικτυο σου (router/H/Y κλπ). Ετσι αν η διευθυνση του router σου ειναι 192.168.1.254, μπορεις να δωσεις 192.168.1.253 LAN IP στο tp-link. Aν το router σου εχει την 192.168.1.1 τοτε μπορεις να αφησεις την 192.168.1.254 στο tp-link. 2. Δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις οταν λες εδωσες IP 192.168.1.100 στο TP-link (και πως του την εδωσες αφου δε μπορεις να μπεις στο interface του). Αλλα αν στο tp-link εδωσες αυτην την IP τοτε θα πρεπει να βγεις πανω του πληκτρολογοντας 192.168.1.100. 3. DHCP Disabled στο tp-link Σημειωση. Για να βγεις στο interface του tp-link, πρεπει να το συνδεσεις απευθειας με το pc σου και να δωσεις τα παρακατω στοιχεια στο pc σου: IP: 192.168.1.7 Subnet Mask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 αναλογα ποια ειναι η default IP του tp-link. Αφου τα δωσεις αυτα τοτε χτυπας την default Ip του tp-link στον browser σου. Αν το προβλημα με τον λαθος κωδικο συνεχισει τοτε δοκιμασε με αλλο browser η κανε διαγραφη cookies κλπ απο τον υπαρχοντα browser. Αν δεν βγαζεις ακρη ριξε ενα hard factory reset απτο κουμπακι στο TP-link και ξεκινα απτην αρχη με βαση τα παραπανω
koslibpro Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 ωραιος φιλε σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες,τα καταφερα συνδυαζοντας και διαφορες αλλες ¨πατεντες" δικες μου και τελικα βρηκα την ακρη μου! σε ευχαριστω και παλι!
shaman505 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 επειδη αντιμετωπιζω κ εγω παρομοιο προβλημα με το εν λογω range extender,απ'οτι καταλαβα πρεπει να βαλω καρφωτες ip.μεχρι εδω ολα καλα...στο DNS τι ακριβως βαζω?ειμαι κατοχος forthnet..
DioNiSis_000 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 επειδη αντιμετωπιζω κ εγω παρομοιο προβλημα με το εν λογω range extender,απ'οτι καταλαβα πρεπει να βαλω καρφωτες ip.μεχρι εδω ολα καλα...στο DNS τι ακριβως βαζω?ειμαι κατοχος forthnet.. στο dns βαλε την ip του ρουτερ που συνδέεται.
koslibpro Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Η αλλιως βαλε το καλωδιο του extender σου απευθειας στον υπολογιστη σου και συνδεσου κανονικα.
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 dns forthnet επισης 194.219.227.2 193.92.150.3 194.219.227.1
shaman505 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 επειδη οπου να'ναι το σπαω...οταν εχω συνδεδεμενο το range extender στο pc,μουλαρωνει κ δε λεει να συνδεθει στο νετ.οταν το κουμπωνω πανω στο laptop (macbook) ολα λειτουργουν αψογα!κ στα 2 μηχανηματα εχω καρφωτες ip.στις ρυθμισεις του range extender εχω βαλει τις mac adresses κ των 2 κ γενικα τα μηχανηματα μεταξυ τους φενεται να επικοινωνουν μια χαρα..τι διαολο μπορει να συμβαινει με το pc??plz μια βοηθεια παιδες γιατι κοντευω να το σπασω!
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 επειδη οπου να'ναι το σπαω...οταν εχω συνδεδεμενο το range extender στο pc,μουλαρωνει κ δε λεει να συνδεθει στο νετ.οταν το κουμπωνω πανω στο laptop (macbook) ολα λειτουργουν αψογα!κ στα 2 μηχανηματα εχω καρφωτες ip.στις ρυθμισεις του range extender εχω βαλει τις mac adresses κ των 2 κ γενικα τα μηχανηματα μεταξυ τους φενεται να επικοινωνουν μια χαρα..τι διαολο μπορει να συμβαινει με το pc??plz μια βοηθεια παιδες γιατι κοντευω να το σπασω! για αρχη δοκιμσε χωρις κωδικο στο δικτυο και μην κλειδωσεις τιποτα me mac address να δουμε τι γινεται.αν ειναι και τα 2 pc πανω θα δωσεις διαφορετικη Ip στο ενα απο το αλλο
shaman505 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 εβγαλα την ασφαλεια του δικτυου,εκλεισα κ το mac filtering αλλα τπτ...να σου εξηγησω πως ακριβως εχω στησει το δικτυο μπας κ βγαλουμε ακρη. στο pc εχω ορισει τις εξης ip: Ip Address:192.168.1.2 Subnet Mask:255.255.255.0 Default Gateway:192.168.1.1 (η ip του ρουτερ) Dns Server 1:194.219.227.2 Dns Server 2:193.92.150.3 στο φορητο,τα ιδια οπως παραπανω αλλα με ip την 192.168.1.5 στο range extender για ασφαλεια βαζω την ιδια που εχει κ το ρουτερ (wpa-psk/wpa2-psk),με τον ιδιο κωδικο (δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο),δινω τις mac του ρουτερ κ του φορητου κ απενεργοποιω το dhcp.το αποτελεσμα ειναι να μη μπορω να συνδεθω απο το pc,ενω μεσα στις επιλογες του r.e φενεται να το βλεπει το ρουτερ.μολις ομως το βαζω στο φορητο ολα δουλευουν μια χαρα...επισης ουτε με dhcp ενεργοποιημενο κ με κλειστες ολες τις ασφαλειες γινεται τπτ...δοκιμασα να βαλω κ την ip του r.e (192.168.1.254) στις ρυθμισεις του pc αλλα κ παλι τπτ!
DioNiSis_000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 για να παιζει το lan και να μην εχεις ιντερνετ μαλών οι dns φταίνε, ειχα το ιδιο προβλημα με 3 access point πανω σε ενα ρουτερ. εβαλα σε οσα pc ειχαν static ip και στα access point για dns την ip του ρουτερ που συνδεεται στο ιντερνετ και μονο σε αυτο το ρουτερ τους dns της φορθνετ.
shaman505 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 για να παιζει το lan και να μην εχεις ιντερνετ μαλών οι dns φταίνε, ειχα το ιδιο προβλημα με 3 access point πανω σε ενα ρουτερ. εβαλα σε οσα pc ειχαν static ip και στα access point για dns την ip του ρουτερ που συνδεεται στο ιντερνετ και μονο σε αυτο το ρουτερ τους dns της φορθνετ. το δοκιμασα κ αυτο φιλε διονυση...
shaman505 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 τελικα με λιγο ψαξιμο παραπανω βρεθηκε ακρη...ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα