Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θα ήθελα την εμπειρία σας για αγορα στρώματα. Θέλω να δώσω το ΠΟΛΥ 600 ευρώ και να είναι ανατομικό και ορθοπεδικό. Επειδή υπάρχουν παρά πολλές κατηγορίες , θα ήθελα να μου πείτε το να πρόσεξε, πχ να έχει ή όχι ελατήρια , λατεξ κ.λ.π. Το στρωμα θα είναι 2 χ 1,60

Επεξ/σία από jimarass
Δημοσ.

Παιδιά θα ήθελα την εμπειρία σας για αγορα στρώματα. Θέλω να δώσω το ΠΟΛΥ 600 ευρώ και να είναι ανατομικό και ορθοπεδικό. Επειδή υπάρχουν παρά πολλές κατηγορίες , θα ήθελα να μου πείτε το να πρόσεξε, πχ να έχει ή όχι ελατήρια , λατεξ κ.λ.π. Το στρωμα θα είναι 2 χ 1,60

1) το στρώμα ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμάσεις να δεις αν σου κάνει. Το να σου πει κάποιος πάρε αυτό-εκείνο-το άλλο, δεν αποτελεί εγγύηση.

2) Στρώμα καλό σε αυτές τις διαστάσεις με αυτά τα λεφτά, το θεωρώ δύσκολο. Με +150 κάτι βρίσκεις.

3) Σε γενικές γραμμές θες ελατήρια bonnel μεγάλης πυκνότητας, για να έχεις μια καλή βάση που θα στηρίζει καλά το σώμα. Εννοείτε πως θα χρειαστεί και κάλλυμα στρώματος.

Απο μάρκα σε μάρκα υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα και ας χρησιμοποιούν τυπικά τις ίδιες τεχνικές λύσεις.

Δημοσ.

1) το στρώμα ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμάσεις να δεις αν σου κάνει. Το να σου πει κάποιος πάρε αυτό-εκείνο-το άλλο, δεν αποτελεί εγγύηση.

2) Στρώμα καλό σε αυτές τις διαστάσεις με αυτά τα λεφτά, το θεωρώ δύσκολο. Με +150 κάτι βρίσκεις.

3) Σε γενικές γραμμές θες ελατήρια bonnel μεγάλης πυκνότητας, για να έχεις μια καλή βάση που θα στηρίζει καλά το σώμα. Εννοείτε πως θα χρειαστεί και κάλλυμα στρώματος.

Απο μάρκα σε μάρκα υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα και ας χρησιμοποιούν τυπικά τις ίδιες τεχνικές λύσεις.

Κάλυμμα στρώματος εννοείς το επίστρωμα? Για να μη λερώνεται? Γιατί να δώσσω ~100 € και να μην πάρω ένα από την λαϊκή?

Δημοσ.

Το επίστρωμα βοηθάει και στην ελάττωση των ακέραιων (ή μάλλον εμποδίζει την συσσώρευση που θα είχε ένα στρώμα χωρίς επίστρωμα) .

Πάντως διαφωνώ για το θέμα τις της τιμής.Στην Ideal (που είναι και σχετικά ακριβή σάν μάρκα) βρίσκεις στρώμα με pocket springs + καουτσούκ κάτω απο 600 ευρώ.

Στα ENTOS,που έχει επίσης καλά στρωματά πάλι είχαν προσφορά 50% off...που πάλι έχασα...

Δημοσ.

Γεια και από εμένα

Επειδή έψαχνα περίπου 2 βδομάδες για στρώμα θα σου πω την εμπειρία μου.

Το αν θα έχει ελατήρια ή ελαστική βισκόζη είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό. Δοκίμασε σε διάφορα καταστήματα τα στρώματα τους για να καταλάβεις. Άραξε όση ώρα χρειαστεί...

Τώρα, τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα (τρίχες αλόγου!! δέρμα βίσωνα, σκατά φάλαινας) δεν νομίζω ότι παίζει τόσο ρόλο (εκτός αν είναι από σκατά φάλαινας)

Αν πάρεις με ελατήρια εννοείται ξεχωριστά ελατήρια και όχι της παλιάς τεχνολογίας που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Εγώ κατέληξα σε ένα της ΙΝΤΕΑΛ γύρω στα 700 αν θυμάμαι καλά και είμαι σούπερ ευχαριστημένος.. Για το ΕΝΤΟΣ δεν το συζητώ, το μόνο που θα πω είναι ότι πληρώνεις παίρνεις...

Για εμένα αύξησε λίγο το μπάτζετ σου και δεν θα το μετανιώσεις...

Τσέκαρε και αυτό

http://www.whatsthebest-mattress.com/

Δημοσ.

Τσέκαρε και την Dunlopillo. Αν και γενικά πρέπει να' ναι ακριβή, θα βρεις στο εύρος τιμών που λες, τι στο καλό. Έχω πάρει 3 στρώματα και είμαι υπερ-ευχαριστημένος (και μέτριο και σκληρό). Ανατομικά πάντα.

Δημοσ.

θα σου πω κι εγω την δικια μου εμπειρια πριν ακριβως ενα χρονο που ανοιγα παρομοιο θεμα...

Μπορει να παρεις στρωμα με 1300 ευρω και να μην σε βολεψει και να παρεις με 200 ευρω και να ριχνεις τρελες νταγκλες, αναλογα πως εχει συνηθισει ο καθενας...

Εγω τα εσκασα και πηρα ενα λατεξ, αλλα εκανα το λαθος και πηρα ανατομικες ταβλες. Αποτελεσμα το ολο συστημα να γινει πολυ πιο μαλακο...ενω το στρωμα αν μπει σε μη ελαστικη βαση οπως ειναι οι ανατομικες ταβλες, ειναι πολυ καλο.

Γνωμη μου μιας και δεν θες να τα σκασεις, παρε ενα στρωμα απο το ΙΚΕΑ και αν δεν σου κανει στις 45 μερες το επιστρεφεις πισω...προσεξε μονο οταν το παρεις να το αφησεις 2-3 μερες να ισιωσει...

Δημοσ.

Πριν κανα μήνα είχα αγοράσει και εγώ.Πήρα της schlaraffia.

Είχα δοκιμάσει ακόμα και των 5-6000 ευρώ στο μαγαζί,όχι ότι θα αγόραζα αλλά από περιέργεια.Ναι μεν αγκάλιαζε το σώμα σου το στρώμα και είχες μια ωραία αίσθηση,αλλά δεν σε άφηνε να γυρίσεις εύκολα μεριά.Δυσκολευόσουνα λόγω ότι σε αγκάλιαζε το στρώμα

Οπότε πάνε δοκίμασε τι σου ταιριάζει.Είναι και ο βαθμός σκληρότητας αναλόγως το βάρος σου.

Δημοσ.

Κι εγω εψαχνα στρωμα για κανα μηνα,περασα απο mediastrom,elitestrom,dunlopillo,ideal,cocomat κτλ.

Στα λεφτα που θελεις δεν παιζει ελαστικη βισκοζη/λατεξ αλλα μονο με ελατηρια και αυτο το ανατομικο δε νομιζω οτι εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα ολα ανατομικα τα πλασαρουν.

Εγω πηρα για μονο κρεββατι ενα με 450 απο mediastrom με ελατηρια και πιστευω εκανα σωστη επιλογη,νομιζω οτι ειναι απο τις πιο καλες εταιριες και εχει στρωματα για ολες τις τσεπες.

Αυτη η αισθηση παντως του λατεξ που καθεσαι και το νιωθεις να υποχωρει σταδιακα και να αγγαλιαζει το σωμα δεν υπαρχει.Βεβαια οπως ειπε και ο φιλος απο πανω δεν ξερω κατα ποσον βολευει και ειναι πρακτικη η επιλογη λατεξ.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Για να μην ανοίγω νέο topic, είπα να προσθέσω την ερώτησή μου σε αυτό.

Γνωρίζει κανείς αν/πόσο καλά είναι τα στρώματα πολυουρεθάνης;

Ώς τώρα ήξερα πως ο αφρός πολυουρεθάνης εφαρμόζει στις μονώσεις.

Ευχαριστώ

• 1 χρόνο αργότερα...
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλημέρα.

θέλω να αγοράσω δυο μόνά στρώματα και διαβάζοντας την συζήτηση που έχετε εδώ, μου έκανε εντύπωση οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές που αναφέρετε.

έχω βρεί αυτά τα στρώματα στα 275 ευρώ με τον φπα. σε τι διαφέρουν από τα άλλα που είναι αντίστοιχου υλικού και είναι ακριβότερα;

https://www.afronline.gr/proionta/stromata/stromata_afrou/stroma_total_latex/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...