Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας παιδια...Ειδα αυτην την οθονη PHILIPS 224CL2και μου αρεσε...

Εχω ομως μια απορια...Στην συνδεσιμότητα λεει τα εξης

•Είσοδος σήματος: VGA (Αναλογικό), HDMI

•Είσοδος συγχρονισμού: Ξεχωριστός συγχρονισμός, Συγχρονισμός Πράσινου

•Έξοδος ήχου: Έξοδος ήχου HDMI (υποδ. 3,5 mm)x1

Δεν καταλαβα ομως τι παιζει με την εξοδο ηχου.Στο εγχειριδιο λεει -->

Συνδέστε σε PC

1. Σβήστε τον υπολογιστή σας και βγάλτε το καλώδιο από την πρίζα.

2. Συνδέστε το καλώδιο σήματος VGA ή το καλώδιο HDMI σας για τη σύνδεση βίντεο. (οκ το καταλαβα το καλωδιο HDMI απο την οθονη στην καρτα γραφικων)

3. Συνδέστε την έξοδο ήχου HDMI στον εξωτερικό στερεοφωνικό ενισχυτή σας, εάν χρειαστεί. (αυτο τι σημαινει?υπαχρει αλλο καλωδιο απο HDMI σε 3,5'' :confused: :confused: )

4. Συνδέστε την είσοδο ρεύματος DC στην οθόνη σας.

5. Βάλτε το καλώδιο τροφοδοσίας του προσαρμογέα σας AC/DC σε μια κοντινή πρίζα ρεύματος AC.

6. Ανοίξτε τον υπολογιστή και την οθόνη. Εάν στην οθόνη εμφανίζονται εικόνες, έγινε η εγκατάσταση.

Γενικα αν παρουμε καρτα γραφικων με εξοδο HDMI και dvi d θα ηταν προτιμοτερο να παρουμε και οθονη με HDMI για καλυτερη εικονα ετσι?αλλιως ποια η χρηση της εξοδου...

Σορρυ αν σας κουρασα...

Δημοσ.

H εν λόγω, εκτός από ΕΙΣΟΔΟ HDMI για να την συνδέσεις με το PC σου (ή με άλλη συσκευή), έχει και ΕΞΟΔΟ HDMI (μόνο ήχο), ώστε να στείλεις τον ήχο ψηφιακά σε κάποιον ενισχυτή που έχει αντίστοιχη είσοδο. Κάνει γέφυρα δηλαδή και στέλνει τον ήχο στο στερεοφωνικό σου.

Εγχειρίδιο χρήσης -> http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=GR&slg=ELL&sct=HOME_LCD_MONITORS_SU&cat=MONITORS_CA&session=20111105001521_94.68.219.36&grp=PC_PRODUCTS_AND_PHONES_GR&ctn=224CL2SB/00&mid=Link_UserManuals&hlt=Link_UserManuals

Σελ 5

Δημοσ.

H εν λόγω, εκτός από ΕΙΣΟΔΟ HDMI για να την συνδέσεις με το PC σου (ή με άλλη συσκευή), έχει και ΕΞΟΔΟ HDMI (μόνο ήχο), ώστε να στείλεις τον ήχο ψηφιακά σε κάποιον ενισχυτή που έχει αντίστοιχη είσοδο. Κάνει γέφυρα δηλαδή και στέλνει τον ήχο στο στερεοφωνικό σου.

Εγχειρίδιο χρήσης -> http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=GR&slg=ELL&sct=HOME_LCD_MONITORS_SU&cat=MONITORS_CA&session=20111105001521_94.68.219.36&grp=PC_PRODUCTS_AND_PHONES_GR&ctn=224CL2SB/00&mid=Link_UserManuals&hlt=Link_UserManuals

Σελ 5

ναι οκ το εγχειριδιο το εχω κατεβασει...η εξοδος ηχου στην ουσια ομως δν καταλαβαινω τι μου προσδιδει...εχει ηχειο η οθονη?πρεπει να το συνδεσω στα ηχεια μου logitech z313?χρειαζεται γενικοτερα ή να συνδεσω τα ηχεια κατευθειαν στην μητρικη?

ακομα δεν μου απαντησες,κατι προφανες αλλα θελω να το διευκρινισεις για να σιγουρευτω!αν η καρτα γραφικων εχει εξοδο HDMI στην ουσια εγω πρεπει να παρω και οθονη με HDMI?Δεν σκοπευω να συνδεω τον υπολογιστη σε τηλεοραση...Αλλιως δεν θα ειναι αχρηστη η εξοδος?

Κατι τελευταιο.Στο κουτι της μητρικης παιζει να περιεχει καλωδιο HDMI ή πρεπει να παρω?

Δημοσ.

Κάτσε γιατί ρωτάς πολλά και όπως γράφεις χωρίς σημεία στίξης, λίγο με μπερδεύεις.

- Σελ 4 του εγχειριδίου δείχνει τα περιεχόμενα. HDMI δεν έχει η συσκευασία. Μόνο VGA (κι αυτό λέει προαιρετικά)

- Απ' ότι βλέπω ηχεία δεν έει η οθόνη σου

- Επειδή το HDMI μεταφέρει ΚΑΙ ήχο (αν το ρυθμίσεις εσύ έτσι) αρκετές οθόνες προσφέρουν "γέφυρες" ήχου ώστε να συνδέεις εκεί τα ηχεία σου (λόγω ότι συνήθως τα βάζουμε δεξια-αριστερά από αυτήν άρα είναι κοντά). Συνήθως έχουν μόνο 3.5mm jack αλλά η εν λόγω έχει και HDMI έξοδο για να στείλεις ψηφιακά και όχι αναλογικά, τον ήχο σε κάποιο ενισχυτή. Εσύ αν έχεις τα ηχεία απ' ευθείας συνδεδεμένα στο PC σου, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Άστα όπως είναι, θα δουλεύουν κανονικά.

- Αυτό το προφανές που ρωτάς δεν το διατυπώνεις καλά και δεν το καταλαβαίνω. Οπότε σου απαντάω γενικά. Μια κάρτα γραφικών συνήθως έχει 2, 3 ή 4 διαφορετικού τύπου εξόδους για να συνδέεις οθόνες όπως VGA (DSUB πιο σωστά), DVI, HDMI και Display Port. Συνήθως έχουν DVI+DSUB ή DVI+HDMI+DSUB ή οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό. Οι ATI γενιάς 5xxx/6xxx έχουν και DP. Όταν θα συνδέσεις οθόνη πάνω σε αυτήν, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ψηφιακή σύνδεση, δηλαδή HDMI, DVI ή DP. Οι 2 πρώτες λειτουργούν με πανομοιότυπο τρόπο και απλά αλλάζει το βύσμα, γιαυτό και στις συσκευασίες των VGA υπάρχουν και αντάπτορες DVI->HDMI. Οπότε συνδέεις το PC με την οθόνη με ένα καλώδιο HDMI->HDMI ή DVI->DVI, DVI->HDMI ή με ένα από τα 2 πρώτα καλώδια και έναν αντάπτορα. Στην δικιά σου περίπτωση θα το συνδέσεις με ένα HDMI->HDMI καλώδιο, αν φυσικά πάρεις αυτή την οθόνη και έχει HDMI η κάρτα γραφικών σου. Αλλιώς αναλόγως.

Αλλιως δεν θα ειναι αχρηστη η εξοδος?

Αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου που αναφέρεσαι...

Δημοσ.

ναι οκ το εγχειριδιο το εχω κατεβασει...η εξοδος ηχου στην ουσια ομως δν καταλαβαινω τι μου προσδιδει...εχει ηχειο η οθονη?πρεπει να το συνδεσω στα ηχεια μου logitech z313?χρειαζεται γενικοτερα ή να συνδεσω τα ηχεια κατευθειαν στην μητρικη?

ακομα δεν μου απαντησες,κατι προφανες αλλα θελω να το διευκρινισεις για να σιγουρευτω!αν η καρτα γραφικων εχει εξοδο HDMI στην ουσια εγω πρεπει να παρω και οθονη με HDMI?Δεν σκοπευω να συνδεω τον υπολογιστη σε τηλεοραση...Αλλιως δεν θα ειναι αχρηστη η εξοδος?

Κατι τελευταιο.Στο κουτι της μητρικης παιζει να περιεχει καλωδιο HDMI ή πρεπει να παρω?

τα πραγματα ειναι απλα και ξεκαθαρα (ενταξει σχετικα) στο manual.

Η οθονη σου (Philips) μπορει να παρει ψηφιακα με HDMI (το HDMI δε χρησιμευει μονο για τηλεοραση) ή αναλογικα με VGA. Η οθονη σου δεν εχει DVI-D. Δεν εχει σημασια ποιοτικα ειναι το ιδιο. Ίσως να ηταν διαφορετικα τα profile των χρωματων μονο

Το HDMI μεταφερει και ηχο, που με ενα απλο καλωδιακι ήχου (3,5mm jack to 3.5mm jack) απο το βυσμα της οθονης σου παιρνει τον ηχο και τον παει σε ενισχυτη ή ηχεια

ninos30 δε νομιζω οτι προκειται για καποια ψηφιακη εξοδο ηχου, εγω ενα συνηθισμενο βυσμα ήχου βλεπω στο manual

Δημοσ.

Κάτσε γιατί ρωτάς πολλά και όπως γράφεις χωρίς σημεία στίξης, λίγο με μπερδεύεις.

- Σελ 4 του εγχειριδίου δείχνει τα περιεχόμενα. HDMI δεν έχει η συσκευασία. Μόνο VGA (κι αυτό λέει προαιρετικά)

- Απ' ότι βλέπω ηχεία δεν έει η οθόνη σου

- Επειδή το HDMI μεταφέρει ΚΑΙ ήχο (αν το ρυθμίσεις εσύ έτσι) αρκετές οθόνες προσφέρουν "γέφυρες" ήχου ώστε να συνδέεις εκεί τα ηχεία σου (λόγω ότι συνήθως τα βάζουμε δεξια-αριστερά από αυτήν άρα είναι κοντά). Συνήθως έχουν μόνο 3.5mm jack αλλά η εν λόγω έχει και HDMI έξοδο για να στείλεις ψηφιακά και όχι αναλογικά, τον ήχο σε κάποιο ενισχυτή. Εσύ αν έχεις τα ηχεία απ' ευθείας συνδεδεμένα στο PC σου, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Άστα όπως είναι, θα δουλεύουν κανονικά.

- Αυτό το προφανές που ρωτάς δεν το διατυπώνεις καλά και δεν το καταλαβαίνω. Οπότε σου απαντάω γενικά. Μια κάρτα γραφικών συνήθως έχει 2, 3 ή 4 διαφορετικού τύπου εξόδους για να συνδέεις οθόνες όπως VGA (DSUB πιο σωστά), DVI, HDMI και Display Port. Συνήθως έχουν DVI+DSUB ή DVI+HDMI+DSUB ή οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό. Οι ATI γενιάς 5xxx/6xxx έχουν και DP. Όταν θα συνδέσεις οθόνη πάνω σε αυτήν, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ψηφιακή σύνδεση, δηλαδή HDMI, DVI ή DP. Οι 2 πρώτες λειτουργούν με πανομοιότυπο τρόπο και απλά αλλάζει το βύσμα, γιαυτό και στις συσκευασίες των VGA υπάρχουν και αντάπτορες DVI->HDMI. Οπότε συνδέεις το PC με την οθόνη με ένα καλώδιο HDMI->HDMI ή DVI->DVI, DVI->HDMI ή με ένα από τα 2 πρώτα καλώδια και έναν αντάπτορα. Στην δικιά σου περίπτωση θα το συνδέσεις με ένα HDMI->HDMI καλώδιο, αν φυσικά πάρεις αυτή την οθόνη και έχει HDMI η κάρτα γραφικών σου. Αλλιώς αναλόγως.

Αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου που αναφέρεσαι...

Καταρχας ευχριστω για την βοηθεια!

εμενα η καρτα γραφικων εχει 3 εξοδους.1 DSUB ,1 DVI ,1 HDMI.

Οταν λεω οτι θα ειναι αχρηστη η εξοδος εννοω-->αν εγω τελικα δεν παρω οθονη με HDMI αλλα εχει η καρτα,και τον υπολογιστη δεν τον συνδεω μεσω HDMI σε τηλεοραση στην ουσια η εξοδος HDMI της καρτας απλα θα ειναι "διακοσμητικη"...Αρα θα ηταν προτιμοτερω να παρω οθονη με HDMI για καλυτερη εικονα απο το να χρησιμοποιησω DVI ή DSUB,αφου θα εχω την δυνατοτητα HDMI.

Τελος παιζει να εχει καλωδιο μεσα στο κουτι της μητρικης ή δεν ειναι παντα στανταρ αυτο?

Δημοσ.

Καταρχας ευχριστω για την βοηθεια!

εμενα η καρτα γραφικων εχει 3 εξοδους.1 DSUB ,1 DVI ,1 HDMI.

Οταν λεω οτι θα ειναι αχρηστη η εξοδος εννοω-->αν εγω τελικα δεν παρω οθονη με HDMI αλλα εχει η καρτα,και τον υπολογιστη δεν τον συνδεω μεσω HDMI σε τηλεοραση στην ουσια η εξοδος HDMI της καρτας απλα θα ειναι "διακοσμητικη"...Αρα θα ηταν προτιμοτερω να παρω οθονη με HDMI για καλυτερη εικονα απο το να χρησιμοποιησω DVI ή DSUB,αφου θα εχω την δυνατοτητα HDMI.

Τελος παιζει να εχει καλωδιο μεσα στο κουτι της μητρικης ή δεν ειναι παντα στανταρ αυτο?

διακοσμητικη δε θα ειναι αφου καποια δουλεια κανει ασχετα αν εσυ δεν τη χρησιμοποιεις. Μπορει να θες να δεις ταινια σε τηλεοραση. Μην τρελαινεσαι αν θα εχει HDMI ή οθονη ή οχι. Και το DVI ψηφιακο ειναι

Δημοσ.

HDMI και DVI όπως σου είπα και παραπάνω είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα. Δίνουν την ίδια ποιότητα εικόνας με ακριβώς την ίδια ηλεκτρική σύνδεση. Άρε δεν υπερτερεί κάποια απέναντι στην άλλη. Οπότε μην το σκέφτεσαι. Σε μια κάρτα γραφικών μπορείς να συνδέσεις περισσότερες από μία οθόνες, οπότε δεν πάνε "άχρηστες" οι επιπλέον συνδέσεις.

Καλώδιο στην MB δεν θα έχει σίγουρα. Θα πάρεις ένα HDMI από το εμπόριο. Και μην σε ξεγελάσει κανένας. Είτε πάρεις καλώδιο των 5 ευρώ, είτε των 50 θα έχεις ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ποιότητα εικόνας για αυτές τις αποστάσεις σύνδεσης (1-3 μέτρα).

@disqualified

Η εν λόγω οθόνη έχει ΚΑΙ HDMI output μόνο για ήχο. Το λέει/δείχνει ξεκάθαρα στο manual σελ 5.

EDIT

Δίκιο έχεις τελικά. Παπαριές λέω, αλλά έτσι όπως το γράφουν με μπέρδεψαν

Δημοσ.

ΟΚ για να κλεισει το θεμα εδω και να μην σας παιδευω αλλο.

Η καρτα γραφικων ειναι αυτη GV-N430OC-1GL και η οθονη αυτη LG E2241V-ΒΝ.

Για να τα συνδεσω απο DVI-i(vga)-->DVI(οθονη) θα χρειαστει να αγορασω καποιο καλωδιο ή καποιον ανταπτορα ή θα περιλαμβανεται καποιο καλωδιο μεσα στο κουτι της οθονης?

Δημοσ.

θες ενα απλο καλωδιο DVI. Μπορει να το εχει μπορει και οχι. Η συνδεση θα ειναι ψηφιακη. Το DVI-I προσφερει και αναλογικη και ψηφιακη συνδεση. Εσυ θα χρησιμοποιησεις την ψηφιακη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...