Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα

Περιμενω ενα κινητο απο τον Πειραια το οποιο θα το πληρωσω με αντικαταβολη. Μενω Κερκυρα και το δεμα το εδωσε ο αποστολεας σε καποιο ταχυδρομιο ελτα την Δευτερα νωρις το πρωι και σημερα παρασκευη δεν εχω παραλαβει τιποπα. Ο αποστολεας μου λεει οτι δεν του εδωσαν καποιο χαρτι οταν το εδωσε και ετσι ουτε tracking number εχω...Τι συμβαινει ρε παιδια?

Ευχαριστω

Δημοσ.

O αποστολέας -σκοπίμως ή όχι, δεν ξέρω- σου λέει 100% χαζομάρες. Στην αντικαταβολή σου δίνουν απόδειξη η οποία έχει το συνολικό ποσό της αντικ/ής και στο τέλος με τεράστια γράμματα το tracking number.

Δημοσ.

Και τα ΕΛΤΑ να πάρεις θα σου δώσουν πληροφορίες για το τι έγινε (αρκεί να ξέρεις το κατάστημα που το έστειλε και το κατάστημα που στο στέλνουν)... Αλλα και αυτό που λέει ο scullyist ισχύει. Εγω που έχω πάρει άπειρες φορές πράγματα απο Θεσσαλονίκη (είμαι Αθήνα) με αντικαταβολή ΠΑΝΤΑ μου έδιναν tracking number.

Δημοσ.

Ενα αλλο δεμα που μου εστειλαν την Τριτη και αυτο απο Αθηνα ακομα να ερθει αλλα σε αυτο μου εδωσαν tracking id το οποιο λεει..

01/11/2011 19:03:51 Κ.Δ. ΤΑΧ/ΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

01/11/2011 19:13:31 Κ.Δ. ΤΑΧ/ΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

02/11/2011 09:59:00 ΤΑΧ/ΡΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Πρακτορείο) ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

02/11/2011 10:07:00 ΤΑΧ/ΡΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Πρακτορείο) ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Δημοσ.

Το αυτό. Σε αντικαταβολη πάντα υπάρχει tracking number (αν κι όχι με μεγάλα γράμματα που αναφέρθηκε, είναι με ίδιου μεγέθους γράμματα, στο κάτω μέρος της απόδειξης), εχω στείλει μπόλικες αντικαταβολες.

Είναι σίγουρο ότι στο έστειλε αυτός η το έχει δώσει αλλού (πιο κοντά, άμεση συναλλαγή χωρίς ρίσκα, περισσότερα χρήματα, κτλ) και σου λέει παραμυθια μέχρι τελικά να σου πει "ασε φιλαράκι, από ότι φαίνεται χάθηκε, σορυ που δεν θα το λαβεις αλλά τι να πω κι εγώ που εχασα και λεφτά" ή κάτι παρόμοιο;

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

(αν κι όχι με μεγάλα γράμματα που αναφέρθηκε, είναι με ίδιου μεγέθους γράμματα, στο κάτω μέρος της απόδειξης),

Λεπτομέρεις θα μου πεις, αλλά μη με κάνεις να την σκανάρω τώρα =P, την έχω φρέσκια προ λίγων ημερών από δέμα που έστειλα. Το track number είναι με αισθητά μεγαλύτερα γράμματα.

• Moderators
Δημοσ.

O αποστολέας -σκοπίμως ή όχι, δεν ξέρω- σου λέει 100% χαζομάρες. Στην αντικαταβολή σου δίνουν απόδειξη η οποία έχει το συνολικό ποσό της αντικ/ής και στο τέλος με τεράστια γράμματα το tracking number.

Κανεις τεραστιο λαθος.

Αν δεν σταλει ως συστημενο (επιπλεον λιγα λεφτα), ΔΕΝ εχει κανενα track id η αποδειξη που δινουν.

Δημοσ.

George, μόλις πριν 1 βδομάδα έστειλα αντικαταβολή. Μιλάω έχοντας την απόδειξη στα χέρια μου. Που είναι το λάθος ακριβώς? Απλή αντικαταβολή (δέμα σταλμένο ως γράμμα). ΟΧΙ συστημένο, απλή αντικ/λή. Aπό θεσ/νίκη > Αθήνα.

Αντιγράφω:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΟΥ:

Bάρος σε γραμμάρια: 1330

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΛΗ = 2.80 EUR

ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ANTIKEIMENO: = 0,00 EUR

ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ = 2.30 EUR

Ποσό: = ΧΧ.ΧΧ ΕUR (συνολικά με την αξια του δέματος δηλ.)

---------------------------------------------

ΣΥΝΟΛΟ: 5.10 EUR

Mοναδικός αριθμός:

CDXXXXXXXXXGR

Δημοσ.

Έχω στείλει και εγώ πάρα πολλές φορές αντικαταβολή.... πάντα υπαρχει tracking number ακριβώς όπως τα λέει ο scullyist απο πάνω!!!

Δημοσ.

ρώτα τον να σου πει το barcode συναλλαγής που αναγράφεται στο κατώτερο μέρος της απόδειξης. Μπορεί να μην το ξέρει.

Δημοσ.

Επειδή σχεδόν καθημερινά στέλνω δέματα με αντικαταβολή ταχυδρομείο.

Συμπληρώνεις ένα χαρτί για την αποστολή και ένα άλλο ταχυδρομική επιταγή στο οποίο αναγράφονται ξανά τα στοιχεία αυτού που πληρώνει και αυτού που τα παίρνει.

Όταν τα δίνεις στο ταχυδρομείο κολλάνε πάνω στο δέμα τον αριθμό αποστολής και σε δίνουν την απόδειξη ΜΕ τον αριθμό επάνω.

Είμαι τόσο σίγουρος για τα παραπάνω που σε αντίθετη περίπτωση βγαίνω με την μαλαπέρδα έξω και νανοβιονική μπαντάνα στο ροζ πύργο για παρκούρ.

• Moderators
Δημοσ.

George, μόλις πριν 1 βδομάδα έστειλα αντικαταβολή. Μιλάω έχοντας την απόδειξη στα χέρια μου. Που είναι το λάθος ακριβώς? Απλή αντικαταβολή (δέμα σταλμένο ως γράμμα). ΟΧΙ συστημένο, απλή αντικ/λή. Aπό θεσ/νίκη > Αθήνα.

Αντιγράφω:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΟΥ:

Bάρος σε γραμμάρια: 1330

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΛΗ = 2.80 EUR

ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ANTIKEIMENO: = 0,00 EUR

ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ = 2.30 EUR

Ποσό: = ΧΧ.ΧΧ ΕUR (συνολικά με την αξια του δέματος δηλ.)

---------------------------------------------

ΣΥΝΟΛΟ: 5.10 EUR

Mοναδικός αριθμός:

CDXXXXXXXXXGR

Κοινως τα ΕΛΤΑ κανουν ο,τι τους καπνισει, οποτε τους καπνισει.

Συμφωνα με τον επισημο τιμοκαταλογο που ισχυει και μπορεις να δεις εδω, το συστημενο παντα χρεωνεται με +1.87€.

Συνεπως εχω μερικες ερωτησεις: Ποια η διαφορα συστημενου και απλου;

Μηπως σου το εχουν χρεωσει ως συστημενο, γιαυτο εχεις και track id, απλα με μηδενικη χρεωση;

Μηπως απο καποιο βαρος και πανω περνιεται δωρεαν το συστημενο; Μηπως εγινε λαθος; Μηπως χτυπανε ο,τι να ναι στα ταμεια;

Παντως ειχα στειλει δισκο SSD (πολυ λιγοτερο απο 1.3kg) ως απλο και η αποδειξη ΔΕΝ ειχε track id, ειμαι και εγω τοσο σιγουρος που σε αντιθετη περιπτωση "βγαίνω με την μαλαπέρδα έξω και νανοβιονική μπαντάνα στο ροζ πύργο για παρκούρ" :mrgreen:

Δημοσ.

εγώ από την άλλη όσες φορές έχω στείλει (καμια 20αρια;) έχω προσέξει ότι σε μερικά μέρη βάζουν Α-προτεραιότητα, σε άλλα δεν αναφέρει. Συστημένο ποτέ εκτός αν το ζητήσω (ποτέ δλδ). Αλλά πάντα έχει barcodes συναλλαγής - όπου αυτό είναι το track id.

Όποιος αγοράζει-λαμβάνει ένα δέμα καλο είναι να ζητά από τον αγοραστή τα στοιχεία (όπως έκανε ο τοπικ σταρτερ) και στην περίπτωση που ο άλλος δεν ξέρει να ζητάει να του το σκανάρει/βγάλει φώτο...

Δημοσ.

Κοινως τα ΕΛΤΑ κανουν ο,τι τους καπνισει, οποτε τους καπνισει.

Συμφωνα με τον επισημο τιμοκαταλογο που ισχυει και μπορεις να δεις εδω, το συστημενο παντα χρεωνεται με +1.87€.

Μηπως σου το εχουν χρεωσει ως συστημενο, γιαυτο εχεις και track id, απλα με μηδενικη χρεωση;

Νοpe. Μια χαρά μου τα χρέωσαν, όλα είναι σύμφωνα και με τον κατάλογο που παρέθεσες (τον διάβασες καθόλου ωμπρέ? :P):

2.30Ε η υπηρεσία αντικ/λής και 2.80Ε για πάνω από 1 κιλό κ έως τα 1.500 γραμμάρια το απλό.

Και σύμφωνα με το 1.87 που είναι όντως έξτρα αν βάλεις και συστημένο, θα έπρεπε να είναι 4,67Ε (αντί για 2.80Ε) όπως λέει και η στήλη του συστημένου. Δηλαδή, θα είχα τελικό σύνολο 6.97 (συστημενο) και όχι 5,10 (απλό).

Συμπληρώνεις ένα χαρτί για την αποστολή και ένα άλλο ταχυδρομική επιταγή στο οποίο αναγράφονται ξανά τα στοιχεία αυτού που πληρώνει και αυτού που τα παίρνει.

Το πρώτο χαρτί που λες δεν στο δίνουν αν ήδη έχεις γράψει τα στοιχεία πάνω στο φάκελο/δέμα (όπως κάνουμε και στα κλασσικά γράμματα δηλαδή). Μόνο την πρώτη-πρώτη φορά μου το είχαν δώσει γιατί δεν τα είχα γράψει, μετά όλο τα γράφω πάνω στο δέμα εκ των προτέρων και δεν μου το ξαναδώσανε, μονο επιταγή συμπληρώνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...