Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για σασ παιδια θελω να αναβαθμισω το τροφοδοτικο μου γιατι νομιζω πωσ δεν θα φτασουν τα watt.

το τροφοδοτικο ειναι: thermaltake tr2-470 pp

θα βαλω μιτρικη:ASUS M5A88-V EVO

επεξεργαστη: AMD ATHLON II X2 260 3.3GHZ DUAL CORE BOX

ram :KINGSTON KHX1600C9D3K2/8GX 8GB (2X4GB) PC12800 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT

εχω καρτα γραφικων:nvidia Gforce gainward gts 450 1G ME εξωτερικη τροφοδοσια.

εχω ακομα 2 σκληρους και το dvd

μιπως θελω κανα 600 και πανω??

Δημοσ.

Το ιδιο τροφοδοτικο το εχω σε εναν athlon X2 4200 overclocked στα 2.500ghz με μια 3850 επανω και τα υπολοιπα γνωστα.

Εγω πιστευω οτι δεν χρειαζεται να αλλαξεις τροφοδοτικο απο θεμα watt.αλλα και παλι εαν θελεις να αλλαξεις πες μας απο που μπορεις να αγορασεις και μεχρι ποσο.

Ενδεικτικα απο multirama

Corsair Builder Series CX430 V2 44.90

Fortron HEXA 500 46.99

Akasa ES Power AK-P550AG8-SLEU 52.89

Corsair Builder Series CX500 V2 58,99 €

και ακριβως ετσι οπως ειναι ταξινομημενα με την τιμη,ειναι και οι επιδοσεις τους.

Εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα κατι παραπανω απο το fortron

Βασικα δεν θα αλλαζα τροφοδοτικο μιας και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα χρειαστει να αλλαξεις.

Δημοσ.

Κι εγώ είμαι της γνώμης πως δεν χρειάζεσαι άλλο τροφοδοτικό. Το ίδιο ακριβώς έχει ο αδερφός μου σε ένα σύστημα με C2Q Q6600 + 4xDDR-II modules + SSD + HDD + ATI Radeon HD 3850 + PCI TV tuner + Sound Blaster X-Fi + 2 optical drives + 3x12cm fans, εδώ και μερικά χρόνια. Δεν έχει κάνει κιχ...

Δημοσ.

Εννοείται πως δεν χρειάζεσαι άλλο τροφοδοτικό. Μόνο αν αναβαθμίσεις την κάρτα γραφικών σου σε κάτι αρκετά καλύτερο θα χρειαστείς νέο.. Κι αυτό όχι λόγω Watt, αλλά επειδή δεν δίνει αρκετά Α στην +12V

Δημοσ.

αν θελεις ντε και καλα να αλαξεις τροφοδοτικο παρε το corsair gs600 θα σε καλυψει για οποιαδηποτε μονοπυρινη καρτα γραφικων και οποιονδηποτε επεξεργαστη (δεν εχει σχεση αν ειναι τετραπυρινος η οχι, αλλα να δεις γενικα ποσα watt καιει) Γνωμη μου ομως οτι και το δικο σου σε καλυπτει προς το παρον.

Δημοσ.

Και μόνο που έχεις την VGA με εξωτερική τροφοδοσία, φεύγει ένα τεράστιο βάρος από το τροφοδοτικό του PC. Ούτε με 4πύρηνο θα έχεις πρόβλημα. Αλήθεια, το real-life παράδειγμα που ανέφερα με επίσης 4πύρηνη CPU το πρόσεξες;

Δημοσ.

Και μόνο που έχεις την VGA με εξωτερική τροφοδοσία, φεύγει ένα τεράστιο βάρος από το τροφοδοτικό του PC.

''Πρόεδρε'' ( :P ) τι εννοείς;

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό που έχεις θα σε καλύψει όπως ειπαν και τα παιδιά εαν θελεις να κανείς αναβάθμιση στο μελλον άλλαξε τότε και τροφοδοτικό αφού τώρα δεν το χρειάζεσαι και αυτό που έχεις δεν είναι και για πέταμα .

Δημοσ.

''Πρόεδρε'' ( :P ) τι εννοείς;

Εννοώ ότι με τις μοντέρνες GPU να ανταγωνίζονται (και συχνά να ξεπερνούν) τις CPU σε ενεργειακές απαιτήσεις, το γεγονός ότι ο topic starter τροφοδοτεί την κάρτα γραφικών του με εξωτερικό τροφοδοτικό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για το κυρίως τροφοδοτικό του PC του, κάνοντας τις όποιες ανησυχίες για μη επάρκεια του αβάσιμες.

ΥΓ: «Πρόεδρος»...; :fear:

Δημοσ.

Εννοώ ότι με τις μοντέρνες GPU να ανταγωνίζονται (και συχνά να ξεπερνούν) τις CPU σε ενεργειακές απαιτήσεις, το γεγονός ότι ο topic starter τροφοδοτεί την κάρτα γραφικών του με εξωτερικό τροφοδοτικό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για το κυρίως τροφοδοτικό του PC του, κάνοντας τις όποιες ανησυχίες για μη επάρκεια του αβάσιμες.

ΥΓ: «Πρόεδρος»...; :fear:

Έχω την εντύπωση ότι κάποιος από τους δυό μας δεν κατάλαβε καλά,γιατί εγώ κατάλαβα ότι η κάρτα του θέλει επιπλέον τροφοδοσία από το τροφοδοτικό(6pin pcie) και όχι ότι την τροφοδοτεί από ένα άλλο τροφοδοτικό.

Υ.Γ Φίλε parsifal με το ''Πρόεδρος'' λίγο πλακίτσα έκανα λόγω του τίτλου που φέρεις, αν τυχόν σε ενόχλησε σου ζητώ συγνώμη :)

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι κάποιος από τους δυό μας δεν κατάλαβε καλά,γιατί εγώ κατάλαβα ότι η κάρτα του θέλει επιπλέον τροφοδοσία από το τροφοδοτικό(6pin pcie) και όχι ότι την τροφοδοτεί από ένα άλλο τροφοδοτικό.

Εμένα πάλι το μυαλό μου πήγε σε κάτι τέτοιο, κυρίως γιατί το 6πινο είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο εδώ και πολύ καιρό στις VGA ώστε να είναι άξιο λόγου και μάλιστα να αναφέρεται ως «εξωτερική τροφοδοσία». Παρ' όλα αυτά, δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο και να οργίασε λίγο η φαντασία μου.

Υ.Γ Φίλε parsifal με το ''Πρόεδρος'' λίγο πλακίτσα έκανα λόγω του τίτλου που φέρεις, αν τυχόν σε ενόχλησε σου ζητώ συγνώμη :)

Καμία ενόχληση, μόνο απορία. :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...