theoagr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά καλησπέρα. Είμαι νέος στο forum και είναι η πρώτη φορα που ζητώ βοήθεια. Έχω 2 pc με w7 pro σε ένα τοπικό δίκτυο. Στο ένα pc έχω συνδέσει έναν κρουστικό εκτυπωτή στην lpt1 και τον έχω κάνει shared. Στο pc server (να το πούμε, που έχει local τον εκτυπωτή) εκτυπώνω και απο windows & dos. Στο client εκτυπώνω μόνο απο windows. Έχω κάνει net use, εκτελέστηκε κανονικά, αλλά όταν π.χ του δίνω απο dos dir> lpt1 μου εμφανίζει το μύνημα "δεν επιτρέπεται η πρόσβαση". Έπίσεις και μέσα απο τα windows στο client όταν παω στους εκυπωτές και του λέω να εγκαταστήσει έναν εκτυπωτή και σαν θύρα του επιλέγω local port και εκεί πάω να του δώσω το path που είναι ο κρουστικός εκτυπωτής στο server pc \\server name\printer name πάλι μου βγάζει το μύνημα "δεν επιτρέπεται η πρόσβαση". Any idea???? Thanks!!!
Xdanger Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 κοίτα στο local security policy του server και στον shared εκτυπωτή σε ποιους επιτρέπεις την πρόσβαση. η εντολή που χρησιμοποίησες είναι η >net use lpt1 \\server\printer /persistent:yes έτσι?
rfc Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 κοίτα στο local security policy του server και στον shared εκτυπωτή σε ποιους επιτρέπεις την πρόσβαση. η εντολή που χρησιμοποίησες είναι η >net use lpt1 \\server\printer /persistent:yes έτσι? οχι τη χρησιμοποιησε σκετη τη net use για να δει αν του βγαζει το path. Δωσε την εντολη που σου λεει ο φιλος και πες μας. Μαλλον με αυτο θα λυθει το προβλημα σου
theoagr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μου βγάζει μύνημα "ο κωδικός πρόσβασης για \\computername\printername δεν είναι έγκυρος" και απο κάτω μου ζητάει "δώσε το όνομα για server (computername)". Στο server έχω δώσει full δικαιώματα ασφάλειας στον εκτυπωτή σε everyone. Σίγουρα είναι θέμα δικαιωμάτων αλλά δε ξέρω απο που. Στο Local security policy που κοιτάω για δικαιώματα?
Bspus Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Για δοκιμασε αν θα δουλεψει αυτο Φτιαξε και στους 2 υπολογιστες ενα χρηστη με το ιδιο ονομα και κωδικο (να υπαρχει κωδικος) πχ printuser με κωδικο 123 Δωσε στο server πληρη δικαιωματα στο χρηστη για τον εκτυπωτη (και στο share και στο security) Απο τον αλλο υπολογιστη ανοιξε γραμμη εντολων με τον χρηστη αυτον. Στα windows 7 βρες το shortcut toy cmd και δωσε shift+δεξι κλικ για να εμφανιστει η επιλογη εκτελεσης ως διαφορετικος χρηστης Κανε τα net use και πες μας αποτελεσματα
Xdanger Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 δίνεις το username και το password του administrator του υπολογιστή που έχει τον εκτυπωτή επάνω, δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένος
theoagr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Τελικά έπαιξε ως εξής: Στη συντόμευση του cmd.exe του client έδωσα administrator rights, έκανα net use και εκτυπώνω κανονικά. Τώρα τη βοηθειά σας παρακαλώ. Το συγκεκριμένο πράγμα θέλω να εκτελείται σε ένα bat αρχείο κατα την εκκίνηση για να μη δίνω συνέχεια net use. Όμως όταν εκτελώ το bat με το net use μου ζητάει πάλι username & passwd. Υπάρχει κάποια εντολή που μπορώ να βάλω στο bat πρίν το net use έτσι ώστε να γίνεται η εκτέλεση με δικαιώματα administrator ή να καλείται ο administrator για να εκτελέσει αυτή την εντολή μέσα στο bat?
theoagr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 pstools ? psexec ? Ζητώ συγγνώμη αλλά δε τα γνωρίζω καθόλου αυτά που μου λές ούτε τι κάνουν αλλά ούτε που βρίσκονται. Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο σαφείς? Σ' ευχαριστώ.
rfc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Κανε το πισι... takeown σε πρωτη φαση, επειδη αυτο δε ξεπερνιεται αλλιως. Το πως θα ενσωματωσεις μετα το username και το pass, θα σε βοηθησει ο google, ή δωσε μας το bat, να στο φτιαξουμε.
TmouR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δοκίμασε να δημιουργήσεις συντόμευση του batch και από εκεί να του ορίσεις να τρέχει συνέχεια με administrator rights.
Bspus Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Ο Μονος τροπος να καταφερεις να τρεχει συνεχεια με admin rights χωρις να πρεπει να δωσεις κωδικο ειναι μεσω του psexec, το οποιο ειναι κομματι της συλλογης εργαλειων pstools. Ειναι δωρεαν και ενα google ψαξιμο θα τα βρεις γρηγορα. Θα επανελθω αργοτερα με βοηθεια για το πως θα συνταξεις την εντολη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα