Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Μετά από αναζητήσεις δε κατάφερα να βρω ένα παρόμοιο θέμα γιατί σαν αρχάριος θέλω τα βήματα. Τι θέλω να κάνω..Θέλω να δώσω ασύρματο ίντερνετ απο το ρούτερ speedtouch σε access point που θα είναι σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, και απο το access point θα παίρνω με καλώδιο και ενσύρματο ιντερνετ.

To access point είναι αυτό http://www.crypto.gr/gr/manuals/WA100_GR_M.pdf

Έστειλα μειλ στην εταιρία και πήρα την απάντηση: ''για να φέρνει σήμα το access point σε κάποιον άλλο χώρο μπορείτε να το ρυθμίσετε να είναι

σε repeater mode έτσι ώστε το σήμα που λαμβάνει να το εκπέμπει στον χώρο που θέλετε. Η

διαδικασία είναι στο manual στην παράγραφο 3.3.4 ''

Δε με βοηθάει και πολύ η παράγραφο όμως..

Η συσκευή που θέλω να συνδέσω στο access point είναι ένας δορυφορικός δέκτης.Αυτός έχει λειτουργία να πάρει αυτόματα ΙΡ αλλά δεν έχω ιντερνετ και ας βλέπω πως εκπέμπει ασύρματα εκεί το access point.

Στις βασικές ρυθμίσεις με αυτά που ζητάω τι πρέπει να βάλω στο MODE?

Να συμπληρώσω πως πριν πολύ καιρό μου είχαν κάνει την σύνδεση αυτή με άλλο όμως δέκτη και δούλευε καλά το access point. Δε θυμάμαι όμως αν είχα και ασύρματο ίντερνετ εκεί.

Δημοσ.

Καλημέρα, το access point θα πρέπει να το ορίσεις σαν Client Mode. Θα πρέπει όμως να ρυθμίσεις και τις ip διευθυνσεις καθώς το 585 v6 με το access point που έχεις απο default εχουν την ίδια ip 192.168.1.254.

Αν χρειαστείς βοήθεια σε κάτι εδώ είμαστε ;)

• Like 1
Δημοσ.

Αμα στην είχαν κάνει την σύνδεση και παλιά και αυτά τα ήδη "σεταρισμενα" Access Point υπάρχουν με τις ρύθμισις σου μέσα τότε πρέπει να δουλεύουν και ώρα, απλός κουμπώνεις πάνω τον καινούργιο δεκτη σου.

Αμα δεν υπάρχουν και το ξανακάνεις από την αρχή τότε κανε όπως είπε ο tilbellos

Δημοσ.

Μάλιστα..όντως θυμάμαι πως τον είχα ρωτήσει αν θα παραμείνουν οι ρυθμίσεις και μου είχε πει ναι, δυστηχός είναι σε άλλη πόλη και έχω χάσει επικοινωνία χρόνια πλέον..Δε τα κατάφερα να συνδέσω όμως με τις παλιες ρυθμίσεις!

Πάμε από την αρχή, κάθε κίνηση θα βάζω και φώτο μήπως και γίνει πιο εύκολο.

Έχω βγάλει το wpa2 απο το 585v6 και ρυθμίζω το access point όπως μου είπατε(φώτο).

Το 585ν6 όντως έχει ip την 192.168.1.254 αλλά το access point την 192.168.1.244! και όχι αυτή που γράφει στο manual.

Για να μπω στο access point κάνω το εξής.. με ethernet έχω συνδέσει το access point με το 585ν6 (που έχει ίντερνετ) πληκτρολογώ 192.168.1.244 και μπαίνω σε αυτό.

'Πρέπει να πω πως, στη δουλειά που είμαι έχουμε μια εταιρία για την υποστήριξη των υπολογιστών, κάποιος γνώστης μου είπε να ξεκινήσω με τον παρακάτω τρόπο.. να πάρω το access point να το συνδέσω στο ρεύμα και με ethernet στο λαπτοπ. ιντερνετ δε θα έχω αλλά μπαίνοντας στην 192.168.1.244 θα ανοίξει η σελίδα του access point και ρυθμίζοντας το να βρω το 585ν6 και να συνδεθώ στο ιντερνετ ασύρματα πρώτα. Δε το κατάφερα αυτό. Δε μου ανοίγει καμία απο τις 192.168.1.244 και 254! :mellow:

Τώρα έτσι όπως είναι η φωτο, τοποθετώ το access point στο άλλο δωμάτιο και το συνδέω με ethernet με το δέκτη?

DCHP του δέκτη θα έχω auto?

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια και υπομονή σας.

post-227828-0-94390900-1320434008_thumb.jpg

Δημοσ.

Για την δευτερη παραγραφο που λες νομίζω οτι πρέπει να ορίσεις static ip στον υπολογιστή σου πχ. 192.168.1.200 γι αυτό δεν μπορουσες να μπεις και στα 2.

Δημοσ.

Θα πρέπει όμως να ρυθμίσεις και τις ip διευθυνσεις καθώς το 585 v6 με το access point που έχεις απο default εχουν την ίδια ip 192.168.1.254.

Αν χρειαστείς βοήθεια σε κάτι εδώ είμαστε ;)

Σε αυτό το σημείο έχω λίγο μπερδευτεί.

Όπως μου γράφεις πρέπει να κάνω το access point να έχει ip 192.168.1.254. Το έκανα και αυτό δεν έχω πρόσβαση όμως καθόλου στο access point για να κάνω κάποια ρύθμιση αν χρειαστεί.

Πως θα ορίσω static ip στον υπολογιστή? Τι τα κάνουν τόσο δύσκολα..

Δημοσ.

Σε αυτό το σημείο έχω λίγο μπερδευτεί.

Όπως μου γράφεις πρέπει να κάνω το access point να έχει ip 192.168.1.254. Το έκανα και αυτό δεν έχω πρόσβαση όμως καθόλου στο access point για να κάνω κάποια ρύθμιση αν χρειαστεί.

Πως θα ορίσω static ip στον υπολογιστή? Τι τα κάνουν τόσο δύσκολα..

Οχιιι.. δεν σου λεω να βαλεις την ίδια ip και στο access point. Διαφορετική πρέπει να έχουν πχ αν το ρουτερ τελειωνει σε 254, στο access point θα πρέπει να βάλεις κάτι άλλο πχ 253.

Για να βαλεις static στο pc αν εχεις windows 7 θα πας άνοιγμα κέντρου δικτύου και κοινής χρήσης - αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα - εκει θα δεις ενα εικονιδιο Τοπική σύνδεση, θα κάνεις δεξί κλικ - ιδιοτητες - πρωτοκολλο internet εκδοση 4, θα επιλέξεις χρήση της παρακατω διευθυνσης ip και θα βαλεις στην διευθυνση ip 192.168.1.100 (μπορεις να βάλεις και 200 και 150 δεν μας πειράζει) και στην μασκα υποδικτύου 255.255.255.0

Συνδεεις το access point κατευθειαν στο pc (χωρις το ρουτερ) και του αλλάζεις την ip απο 254 σε 253 ουτως ωστε το access point να εχει 192.168.1.253 και το ρουτερ 192.168.1.254

μετα πηγαινεις και βγαζεις την static από το pc επιλέγεις αυτόματη απόδοση διευθυνσης ip, συνδεσε τα οπως εκανες στην αρχή μαζι με το ρουτερ, ελενξε οτι μπορείς να μπεις και στα 2 και μετα συνεχίζουμε σε οτι αλλο χρειαστείς.

Ελπίζω να μην σε μπερδεψα

Δημοσ.

Τα καταφέραμε tilbellos!! Από το access point γράφω που παίρνει ασύρματα απο το 585 και εδώ.. ανοίγει η σαμπάνια :-D :mrgreen:

Να'σαι καλά για τη βοήθεια.

Υπάρχει ακόμη ένα θεματάκι γιατί αναγκάστηκα να ξεκλιδώσω το 585 για να το βρει εύκολα το access point και τώρα είναι free και κατεβάστε όποιος μπορεί ελεύθερα. Έκανα απόπειρες προσπάθειες μήπως και καταφέρω να τα κλειδώσω αλλά αποσυνδέονταν το access point!

Μήπως στο access point δεν χρειάζεται να βάλω κλειδί?

Βασικά είναι διαφορετικές οι ρυθμίσεις,το access point έχει ποιό πολλές (φώτο1)

Εγώ χρησιμοποιώ το WPA2 (φώτο2) αλλά αν είναι καλύτερο να βάλω και το αποκάτω WPA+WPA2 ?

post-227828-0-78002200-1320541848_thumb.jpg

post-227828-0-64886000-1320541980_thumb.jpg

Δημοσ.

Μπράβο!!! βάλε wpa2, θα πρέπει και στο access point να βάλεις τον ιδιο κωδικό, τωρα αμα το χανει το access point βαλτο στο ρουτερ με καλώδιο, κανε τη ρυθμιση και μετα βγαλτο

Δημοσ.

Με παίδεψε χτες γιατί κλείδωνα πρώτα το 585. Σήμερα με ποιό καθαρό μυαλό κλείδωσα το access point πρώτα και έγινε ασύρματα με τη 1η.

Τα άλλα όλα Advanced Settings δε τα πειράζω καν, αφου δουλεύει :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...