Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια στον υπολογιστη εχω μια 7300gs η οποια απ οτι καταλαβα μου δευμευει 1gb ram απ την κεντρικη του συστιματος. στο pcακι εχω 2χ1gb ram. στο aida 64 τις βλεπει κανονικα, και μου λεει οτι εχει και dual chanel. πως μπορω να αποδεσμευσω το ενα gb απ την καρτα γραφικων ?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Ειναι λαπτοπ ή κανονικο pc? Ρωταω επειδη στην μια περιπτωση ισως να εχει δικη της μνημη, ενω στην αλλη εχει σιγουρα δικη της μνημη η οποια δεν μοιραζεται με το συστημα.

Επισης, ακομα και αν η καρτα εχει δικη της μνημη, ειναι αρκετα παλια και αποκλειεται να ειναι 1GB. Οι καρτες της εποχης της ειχανε το πολυ 512ΜΒ μνημης.

Δημοσ.

η μνημη της καρτας ειναι 128ΜΒ.

απλα εβαλα win7 και το pc βλεπει μονο το 1gb ram. δε ξερω γιατι.

στο aida 64 και στο cpu-z μου βγαζει κανονικα οτι ο υπολογιστης εχει 2bg ram, και μαλιστα σε dual chanel. το θεμα ειναι οτι τα win7 home premium 32bit μου βλεπουν μονο το ενα. και πιστευω οτι μου εχουν δεσμευσει το 1gb για την χρηση του aero.

σε win xp ηταν ολα μια χαρα.

Δημοσ.

Και γιατι δεν βαζεις αλλα 4GB μνημης (2 x 2GB) ωστε να πας στα 6GB και να μην εχεις προβλημα? Ενω μπορεις μετα ανετα να βαλεις και Win7 x64.

Δημοσ.

δεν στεκει αυτο που λες.

βασικα εχω 2 ντιμακια των 512ΜΒ. αλλα ειναι στα 533. ενω αυτα που εχω επανω τωρα εινα 2χ1gb στα 800mhz.

Δημοσ.

παιδιά ισως να βρήκα τι φταίει.

πρέπει να θελει αναβάθμιση το bios απ την μητρική.

το λέω αυτο γιατί αυτην την στιγμή εχει το F3. ενω για να δουλέψει κανονικα θέλει το F5 η το F6.

η μητρική ειναι η ga-945gm-s2 v1. ο επεξεργαστής ειναι ο core 2 duo E6300.

το bios οπως προανέφερα ειναι το F3. και σύμφωνα με τον κατασκευαστή για να δουλέψει κανονικα η σειρά core 2 duo θέλει το bios f5.

ίσως να είναι και ο λόγος που δεν έχω σωστη διαχείριση στην μνήμη αλλα και στις περίεργες ενδείξεις στην θερμοκρασία του επεξεργαστή. ( core 1 56c core 2 -45c )

οσο αναφορα την δέσμευση μνημης απ την καρτα γραφικων ειδα οτι η 7300gs φτανει μεχει 384mb ram. οποτε δεν παιζει κατι τετοιο. εκτος και αν καταργει τελειος το 1gb απ την μνημη των windows για να την δουλευει η vga.

τελος, προσπάθησα να κανω bios update αλλα για να γινει αυτο μου ζητάει δισκέτα. ο υπολογιστής ομως δεν εχει. υπάρχει αλλος τροπος ο οποίος να ειναι ασφαλές για να κανω αναβάθμιση του bios ?

Δημοσ.

Ενα ενα.

Εφοσον μιλαμε για σταθερο pc, δεν υπαρχει περιπτωση η vga να εκλεψε μνημη απο του συστηματος. Κατι αλλο παιζει και τα 7 σου βλεπουν λιγοτερη μνημη.

ΙΣΩΣ να ειναι το bios και να θελει update.

Για να κανεις bios update χωρις δισκετα.

Βρισκεις ενα στικακι, το αδειαζεις απο οτι εχει και το φορμαρεις σε fat32.

Κατεβαζεις το unetbootin και με αυτο κανεις εγκατασταση το freedos στο στικακι σου:

- βαζεις το στικακι στο pc (κανεις οτι λεω παραπανω εκτος απο ασφαλη καταργηση).

- ανογεις το unetbootin (εικονα)

- πανω πανω, εκει που λεει Distribution επιλεγεις freedos και διπλα θα βγαλει μονο του την εκδοση 1.0

- κατω κατω, εκει που λεει Type και Drive επιλεγεις αντιστοιχα "usb" και το γραμμα που αντιστοιχει στο στικακι σου

- πατας οκ και περιμενεις να το κατεβασει και να το βαλει στο στικακι.

Οταν τελειωσει θα σου πει να κανεις επανεκκινηση. Αγνοησε το, γιατι θα χρειαστει να περασεις και το bios update στο στικακι.

Κατεβαζεις το bios update απο τη gigabyte, το οποιο ειναι στην εκδοση f6 απ' οτι βλεπω. Θα κατεβει ενα αρχειο με ονομα motherboard_bios_ga-945gm-s2_f6.exe.

Αυτο το ανοιγεις με μια εφαρμογη αποσυμπιεσης, πχ winrar, 7zip κλπ για να παρεις τα 3 αρχεια που εχει μεσα του.

Μεσα περιεχει το bios update (945gms2.f6), το utility που θα κανει το update (FLASH895.EXE) και ενα σκριπτακι που θα τρεξει το utility με το update πακετο (autoexec.bat).

Αυτα τα 3 τα βαζεις χυμα στο στικακι (οχι σε καποιο φακελο). Τωρα κανεις ασφαλη καταργηση στο στικακι και επανεκκινεις.

Οταν εκκινει ο υπολογιστης πατας f12 να σου βγαλει το boot selection menu και εκει επιλεγεις το usb. Αν ολα πανε καλα, θα εκκινησει το freedos απο το στικακι.

Οταν τελειωσει θα σε βγαλει σε ενα prompt να πατησεις κατι.

Εκει δινεις ενα απλο "autoexec.bat" (χωρις αυτακια) και τα υπολοιπα γινονται αυτοματα. Οταν τελειωσει θα σου πει να κλεισεις τον υπολογιστη.

Δημοσ.

Οταν τελειωσει θα σε βγαλει σε ενα prompt να πατησεις κατι.

Εκει δινεις ενα απλο "autoexec.bat" (χωρις αυτακια) και τα υπολοιπα γινονται αυτοματα. Οταν τελειωσει θα σου πει να κλεισεις τον υπολογιστη.

σε ευχαριστω για ολα φιλε jim_p αλλα ποιο ειναι αυτο το κατι που παταω γιατι βγαζι πολλα κατι!!!

ποια ειναι η επιλογη που παταω ?

Δημοσ.

Αν μπερδεύεσαι απο τις παραπάνω απλές εξηγήσεις, προσπάθησε να κάνεις αναβάθμιση μέσα απο τα windows πηγαίνοντας εδώ

http://www.gigabyte.com/MicroSite/121/tech_a_bios.htm

διαβασε τις οδηγίες (είναι απλές-διάβασε το βήμα 4.ΙΙ), και κατέβασε το πρόγραμμα @ΒΙΟS (βήμα 2)

Δημοσ.

Στην οθονη του freedos επιλεγεις την 5η επιλογη που λεει να το τρεξεις σαν live enviroment. (εικονα)

Οταν σε φτασει στο prompt (A:/>) δινεις autoexec.bat και περιμενεις να τελειωσει.

Δημοσ.

Στην οθονη του freedos επιλεγεις την 5η επιλογη που λεει να το τρεξεις σαν live enviroment. (εικονα)

Οταν σε φτασει στο prompt (A:/>) δινεις autoexec.bat και περιμενεις να τελειωσει.

δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω αλλα κάτι δεν μου κολλάει καλα. στα win xp τις έβλεπε μια χαρά. τι σχέση να έχει το bios ?

ειναι ο βασικός λογος που εχω επικεντρωθεί στην κάρτα γραφικών.οτι και καλα επιδι τραβαει-δεσμευει μνημη απ την κεντρικη του συστιματος (ασχετα το μεγεθος ) μου καταργει το 1GB για θεματα συμβατικότητας καρτας και λοιπών αρχείων προσπέλασης.

αν και δοκίμασα αν βάλω τα 2 ντιμακια που εχω ακόμα οπως εχω προαναφέρει δεν εμπενε στα windows ο υπολογιστής, αν και πάλεψα τα πάντα στο bios.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

post-129248-0-83595000-1321226169_thumb.png

παιδια εκανα οτι μου είπατε αλλα το πρόβλημα παραμένει.

ο υπολογιστης εξακολουθεί να βλεπει σε περιβάλλον win7 το 1 απ τα 2 gb ραμ που εχει.

βασικα τα win βλεπουν οτι το pc εχει 2 gb ram αλλα μου λεει οτι μονο το 1gb μπορει να δουλεψει.

γιαυτο σκαω οτι ισως να ειναι η καρτα γραφικων.

βεβαια εψαξα (μάταια ομως ) στις επιλογές απ τον πινάκα ελέγχου της nvidia αλλα δεν μου εχει καποια επιλογη για sared memory.

τα φωτα σας!!!!!!!!!

Δημοσ.

καποια σχετικη γνώμη-βοήθεια ρε παιδια !!!!

κανενας ?????

bios update στην mobo εχω κανει κανονικα χωρις κανενα προβλημα με την εκδοσή και f5, αλλα και f6. το προβλημα παντος παραμενει.

Δημοσ.

Πριν βαλεις xp ή οτιδηποτε αλλο, σιγουρεψου με ενα live cd καποιας λινουξοδιανομης οτι βλεπει και τα 2GB. Ετσι θα εισαι σιγουρος οτι τα 7 σου ειναι προβληματικα.

Επισης, αν ειναι απο τα "πειραγμενα", βρες αλλο δισκακι απο κανονικα.

Ο γρηγοροτερος τροπος που μπορω να σκεφτω, αν το κανεις με καποια λινουξοδιανομη, ειναι να κατεβασεις ενα απλο iso, πχ του parted magic, να το καψεις σε δισκακι, να εκκινησεις με αυτο, να ανοιξεις ενα τερματικο και να δωσεις ενα "free -m". Θα σου βγαλει κατι σαν αυτο

>$ free -m
            total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          4052        785       3266          0         37        519
-/+ buffers/cache:        228       3823
Swap:         1906          0       1906

οπου φαινεται καθαρα πως βλεπει 4GB μνημης και ~2GB swap (σε μενα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...