harris19 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 χθες παρήγγειλα εναν υπολογιστη(συνθεση) απο το πλαισιο..στην αρχη ειχα αποφασισει να παρω τον επεξεργαστη amd phenom 640 στα 87 ευρω...μετα ομως παρατηρισα οτι ο καινουριος επεξεργαστης της amd ο fx 4100 ηταν στα 107 οποτε ειπα για 20 ευρω ειναι αμαρτια να μην τον παρω...οποτε σας ρωταω ποια ειναι η αποψη σας αν και ξερω οτι ειναι σχετικα νωρις μιας και εχουν βγει μονο 15 μερες.. Υ.Γ ειναι απλα απαραδεκτο αυτο που εχει γινει με τους σκληρους δισκους απο τα μαγαζια..βρηκαν μια προφαση-ευκαιρια και εχουν διπλασιασει τις τιμες..ενδεικτικα ο 50gb seagate 79 ευρω ενω πριν 1 μηνα θα ειχε μονο 45 με 50 ευρω...ενα στα 79 ευρω θα μπορουσε καποιος να αγορασει 750gb η και 1TB.απλα τραγικο...
stm00192 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 χθες παρήγγειλα εναν υπολογιστη(συνθεση) απο το πλαισιο..στην αρχη ειχα αποφασισει να παρω τον επεξεργαστη amd phenom 640 στα 87 ευρω...μετα ομως παρατηρισα οτι ο καινουριος επεξεργαστης της amd ο fx 4100 ηταν στα 107 οποτε ειπα για 20 ευρω ειναι αμαρτια να μην τον παρω...οποτε σας ρωταω ποια ειναι η αποψη σας αν και ξερω οτι ειναι σχετικα νωρις μιας και εχουν βγει μονο 15 μερες.. Υ.Γ ειναι απλα απαραδεκτο αυτο που εχει γινει με τους σκληρους δισκους απο τα μαγαζια..βρηκαν μια προφαση-ευκαιρια και εχουν διπλασιασει τις τιμες..ενδεικτικα ο 50gb seagate 79 ευρω ενω πριν 1 μηνα θα ειχε μονο 45 με 50 ευρω...ενα στα 79 ευρω θα μπορουσε καποιος να αγορασει 750gb η και 1TB.απλα τραγικο... Οσο αφορα τους σκληρους ετσι εγινε σε ολο τον κοσμο οχι μονο στην ελλαδα. Και εδω σουηδια διπλασιαστηκαν οι τιμες εν μια νυκτι.... Επεξεργαστη ισως θα επρεπε να προτιμησεις τον 960Τ που ειναι αρκετα καλυτερος και υπηρχε και πιθανοτητα να ξεκλειδωσει σε εξαπυρηνο!
harris19 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Οσο αφορα τους σκληρους ετσι εγινε σε ολο τον κοσμο οχι μονο στην ελλαδα. Και εδω σουηδια διπλασιαστηκαν οι τιμες εν μια νυκτι.... Επεξεργαστη ισως θα επρεπε να προτιμησεις τον 960Τ που ειναι αρκετα καλυτερος και υπηρχε και πιθανοτητα να ξεκλειδωσει σε εξαπυρηνο! στην αρχη ειχα επιλεξει τον 955 αλλα το πλαισιο τον εβγαλε μετα πηγα στον 650 και κατεληξα στον 4100..εγω τον θελω για παιχνιδια και λιγες εργασιες..μακαρι να καταφερω να χρησιμοποιεισω και του 4 πυρηνες..
harris19 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 2 πυρήνες + AMD HT έχει. που σημαινει?
stm00192 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 2 πυρήνες + AMD HT έχει. 4 φυσικοι πυρηνες ειναι αλλα 2 modules! Δλδ ανα δυο οι πυρηνες χρησιμοποιουν απο κοινου καποια αλλα στοιχεια του επεξεργαστη... καμια σχεση (σχεδον ) με το ht της intel.
harris19 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 4 φυσικοι πυρηνες ειναι αλλα 2 modules! Δλδ ανα δυο οι πυρηνες χρησιμοποιουν απο κοινου καποια αλλα στοιχεια του επεξεργαστη... καμια σχεση (σχεδον ) με το ht της intel. ειναι καλυτερο ομως σε σχεση με τους 4πυρηνους phenom 650,955 κλπ?επισης υπαρχει πιθανοτητα αν και ειναι νωρις για ξεκλειδωμα περισσοτερον πυρηνων?
stm00192 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 ειναι καλυτερο ομως σε σχεση με τους 4πυρηνους phenom 650,955 κλπ?επισης υπαρχει πιθανοτητα αν και ειναι νωρις για ξεκλειδωμα περισσοτερον πυρηνων? Δεν υπαρχουν αλλοι πυρηνες στον 4100 για να ξεκλειδωσεις... οι 955 και 960Τ θα ηταν καλυτερες επιλογες!
nifas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 δεν εχει κλειδωμενους πυρηνες για να ξεκλειδωσεις και συμφωνα με τα benchmarks ειναι κατωτερος του 955, ισως αργοτερα που θα βγει νεο software που θα εκμεταλεύεται την αρχιτεκτονικη των FX να αλαξουν τα πραγματα
harris19 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 δεν εχει κλειδωμενους πυρηνες για να ξεκλειδωσεις και συμφωνα με τα benchmarks ειναι κατωτερος του 955, ισως αργοτερα που θα βγει νεο software που θα εκμεταλεύεται την αρχιτεκτονικη των FX να αλαξουν τα πραγματα να κανω εγω μια ερωτηση..για να δει καποιος λογικα τις διαφορες ας πουμε στον 955 και τον fx4100 θα πρεπει να τους στρεσσαρει αρκετα..δηλαδη οπως το φανταζομαι σε ενα χαλαρο gaming και χαλαρες εφαρφογες η ακομα και βαριες εφαρμογες αλλα οχι παραπανω απο μια δεν θα υπαρχει αντιληπτη διαφορα..η ειναι ιδεα μου?
ninos30 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Εγώ θα στο πω με άλλα λόγια. Στα Αμερικάνικα "Always take the best, your money can buy". Κι αυτό ΔΕΝ είναι ο fx4100. Ούτε ο 955. Με λίγα ευρώ παραπάνω από τον FX4100, παίρνεις τον 960Τ στα 114. Stock να τον παίξεις, ενεργοποιώντας απλά το Turbo, ξεπερνάει τον 965. Αν καταφέρεις να ξεκλειδώσεις και κανα πυρήνα, ποιος σε πιάνει. Οπότε γιατί να πάρεις τον 4100? Γιατί είναι απλά καινούριος? Καλύτερα να περιμένουμε την 2η γενιά BD όλοι μας, Ή έστω κάποιο καινούριο stepping.
Ntinaras Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 να κανω εγω μια ερωτηση..για να δει καποιος λογικα τις διαφορες ας πουμε στον 955 και τον fx4100 θα πρεπει να τους στρεσσαρει αρκετα..δηλαδη οπως το φανταζομαι σε ενα χαλαρο gaming και χαλαρες εφαρφογες η ακομα και βαριες εφαρμογες αλλα οχι παραπανω απο μια δεν θα υπαρχει αντιληπτη διαφορα..η ειναι ιδεα μου? τοτε γιατι να παρεις 4πυρηνο? παρε φενομ Χ2
harris19 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 μολις μου διαλυσατε την ψυχολογια... πηρα στο πλαισια μπας και καταφερω και το αλλαξω αλλα μου ειπαν οτι ο υπολογιστης εχει αρχισει ηδη να φτιαχνεται... τεσπα δεν πειραζει ετσι και αλλιως για την χρηση που τον θελω εγω θεωρω οτι θα ειναι αξιολογος.. Υ.Γ1 ρωτησα πολλες στο φορουμ για υπολογιστη και στα λεφτα που ειχα μου ειχαν προτεινει τον 640 μιας και για παιχνιδια λενε οτι δν μετραει τοσο ο επεξεργαστης..οταν ομως ειδα το καινουριο ειπα δεν μπορω για 20 ευρω θα τον αγορασω..GUILTY Υ.Γ2 σιγουρα αν επερνα τον 960τ δεν θα ηξερα πως να τον κανω turbo η να ξεκλειδωσω επιπλεον πυρηνες..οποτε μαλλον την γλυτωσατε γιατι παιζει να ανεβαζα καθε 1 ωρα ενα καινουριο thread για το πως γινεται.. Υ.Γ3 οπως και να χει σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σας και ευχομαι μεσα απο την καρδια μου οι αποψεις σας για τον fx4100 να ειναι λιγακι λαθος... :P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα