Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας. εχω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου και θα ηθελα την βοηθεια σας καθως δεν ξερω τι ακριβως μπορει να ειναι.

θα προσπαθησω να σας περιγραψω την κατασταση η οποια ειναι λιγο περιεργη..

εχω το hp pavilion dv6 με 4gb ram, επεξεργαστη amd turion x2 dual core στα 2.20 ghz. windows 7 και το αγορασα πριν περιπου 3 χρονια. το μονο προβλημα που ειχε ηταν πριν απο ακριβως ενα χρονο του αλαξα το ανεμιστηρακι.

η χρηση που του εκανα ηταν λιγο μεγαλη και μερικες φορες ηταν ανοιχτο για αρκετες ωρες. τον τελευταιο καιρο ομως δεν του εκανα μεγαλη χρηση.

χρησιμοποιω και μια βαση με ενα μεγαλο ανεμιστηρα.

τις τελευταιες μερες και ενω δεν ειχε ξαναεμφανισει αυτο το προβλημα κλεινει αποτομα. κολαει το λαπτοπ αναβουν ολα τα λαμπακια κολαει η οθονη και το μονο που μπορω να κανω ειναι να το κλεισω απο το κουμπι.μερικες φορες σβηνει και εντελως. και αμα παω να το ανοιξω ξανα αμεσως δεν ανοιγει. σαν να πεφτει το ρευμα. αμα το αφησω λιγη ωρα να κρυωσει ανοιγει. το περιεργο ειναι οτι αυτο το πραγμα το κανει μονο αν τρεχει καποιος browser και ταυτοχρονα το teamspeak. γενικα δηλαδη αμα αρχισει και ΄΄ζοριζεται'' με πολλα προγραμματα. το περιεργο ομως ειναι οτι μπορει να ειναι ωρες ανοιχτο και να μην κλεινει, ή να ειναι μονο ο browser ανοιχτος για αρκετη ωρα και παλι να μην κλεινει.

σκεφτηκα οτι θα εχει να κανει με την θερμοκρασια οποτε του αλλαξα την παστα και εκανα και εναν καθαρισμο. (σε τεχνικο)

αλλα μετα και παλι το ιδιο κανει. τι μπορει να φταιει και το λαπτοπ κολαει, κλεινει, με αυτο τον συνδυασμο των προγραμματων?

μπορει καποιος να με βοηθησει γιατι νομιζω οτι ψαχνω για ψυλο στα αχυρα..

σημειωνω οτι εχω δοκιμασει πολλους τροπους να δω αν φταει πχ η μπριζα, η μπαταρια, ο φορτιστης αλλα τιποτα. επισης αμα το ''βαραει'' και ενας κανονικος ανεμιστηρας δουλευει μια χαρα.

προσπαθησα να περιγραψω το προβλημα μου ακριβως γιατι οπως ειπα πριν νομιζς οτι ψαχνω ψυλο στα αχυρα...

Δημοσ.

Το πήγες σε τεχνικό και δεν σου βρήκε το πρόβλημα; Θερμοκρασίες εχεις τσεκαρει; Κατεβασε το speccy και πες μας.

Είναι γνωστό οτι αυτη η Dv6 σειρά εχει θεμα με τις θερμοκρασίες

Δημοσ.

CPU

AMD Turion X2 RM-75 64 °C

Griffin 65nm Technology

Motherboard

Quanta 3060 (Socket M2/S1G1) 53 °C

Hard Drives

488GB Seagate ST9500325AS ATA Device (SATA) 32 °C

ετσι ειναι και δουλευει κανονικα. θα δοκιμασω και πως μου κλεινει το λαπτοπ να δω που θα φτασουν οι θερμοκρασιες

η θερμοκρασια της cpu εφτασε στους 73 και εκλεισε το λαπτοπ...

Δημοσ.

Αν έχεις έναν άλλο δίσκο βάλτον πάνω κ δοκίμασε.. Πολλές φορές τα συμπτώματα αυτά είναι αρχή κρασαρισματος..

Οι Θερμοκρασίες σου είναι πολύ ικανοποιητικές..

Δημοσ.

στα graphics δεν μου αναφερει θερμοκρασια.

δυστηχως δεν εχω αλλο δισκο να δοκιμασω. ο σκληρος μου ειναι γεματος κατα το 1/4. δεν ειναι φορτωμενο γενικα το λαπτοπ.

τοση ωρα το δουλευω το λαπτοπ μονο σε ιντερνετ με ενα browser ανοιχτο και δουλευει μια χαρα. μολις ανοιξω ειδικα το team speak ανεβαινει η θερμοκρασια και κλεινει

Δημοσ.

Δοκίμασε αν θελεις το furmark, ειναι προγραμμα που στρεσαρει την καρτα γραφικών και το prime95 για τον cpu

και για τον δίσκο Hard disk sentinel

Δημοσ.

Οι 73 δεν ειναι αρκετοι για να κλεισει. Στα graphics δεν αναφερει θερμοκρασία;

Στους 75 κλεινουν οι Amd...

To προβλημα του ts ειναι οντως οι θερμοκρασιες!

android.png

Δημοσ.

στα graphics δεν μου αναφερει θερμοκρασια.

δυστηχως δεν εχω αλλο δισκο να δοκιμασω. ο σκληρος μου ειναι γεματος κατα το 1/4. δεν ειναι φορτωμενο γενικα το λαπτοπ.

τοση ωρα το δουλευω το λαπτοπ μονο σε ιντερνετ με ενα browser ανοιχτο και δουλευει μια χαρα. μολις ανοιξω ειδικα το team speak ανεβαινει η θερμοκρασια και κλεινει

Ο δίσκος δεν χρειάζεται να είναι φορτωμένος για να αρχίσει να κρασαρει.. Τα σχεδόν 4 χρόνια (πόσες ώρες) είναι αρκετές.

Για να κλείσει στους 76 - 80 από θερμοκρασία πρέπει να το έχεις ορίσει εσύ από Bios.

EDIT

Στους 75 κλεινουν οι Amd...

To προβλημα του ts ειναι οντως οι θερμοκρασιες!

android.png

Μακάρι να είναι αυτό γιατί είναι απλό ένα καλό καθαρισματακι και ανανέωση στην θερμοαγώγιμη..

Αλλά πάλι δεν θα του έκανε κολλήματα πριν κλείσει ?

Δημοσ.

Δοκίμασε αν θελεις το furmark, ειναι προγραμμα που στρεσαρει την καρτα γραφικών και το prime95 για τον cpu

και για τον δίσκο Hard disk sentinel

Ποιο furmark λες ρε συ... σε ενσωματωμενη καρτα? Δεν παιζει να φταιει αυτη!

android.png

Δημοσ.

Ο δίσκος δεν χρειάζεται να είναι φορτωμένος για να αρχίσει να κρασαρει.. Τα σχεδόν 4 χρόνια (πόσες ώρες) είναι αρκετές.

Για να κλείσει στους 76 - 80 από θερμοκρασία πρέπει να το έχεις ορίσει εσύ από Bios.

Ρε μην λετε οτι σας κατεβει στο κεφαλι... στους 75 μαξ ειναι οι amd!

android.png

Δημοσ.

καθαρισμα και αλλαγη παστας εγινε απο τον τεχνικο. τουλαχιστον ετσι μου ειπε :) δυστηχως σε λαπτοπ δεν ξερω να το κανω οποτε βασιστικα σε αλλον. ο υπολογιστης και πριν και τωρα παει σφαιρα χωρις κολιματα

ναι αλλα τωρα ξαφνικα θυμηθηκε να κλεισει στους 75? τοσο καιρο που ειχα πιο πολλα προγραμματα ανοιχτα μαζι, πχ 2 browser, skype, team speak γιατι δεν εκλεινε? τι εχει χαλασει ειναι το θεμα

Δημοσ.

Ρε μην λετε οτι σας κατεβει στο κεφαλι... στους 75 μαξ ειναι οι amd!

android.png

Καλό είναι να μην είσαι απόλυτος να μην είσαι ξερόλας και να διαβάζεις κ τα Edit..

Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουμε ότι υπάρχουν και Amd που φτάνουν 90+

And More ! 100+

Δημοσ.

Καλό είναι να μην είσαι απόλυτος να μην είσαι ξερόλας και να διαβάζεις κ τα Edit..

Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουμε ότι υπάρχουν και Amd που φτάνουν 90+

And More ! 100+

Το γεγονος οτι οι πυρηνες που ειναι στους 95+ ειναι απο τον athlon64 και πριν που ειναι eol εδω και αρκετα χρονια εσυ το παρατηρησες η απλα σου θιξαμε τον εγωισμο και επρεπε οπωσδηποτε κατι πεις.

Btw Το edit το εκανες αφου ειχα Ηδη γραψει το ποστ!

Και για να μην ειμαι αδικος ... οντως οι turion ειναι μεχρι τους 95.

Και αυτο γιατι δεν εχουν heatspreader και η επαφη γινεται κατευθειαν με το πυρητιο.

http://www.chiplist.com/ChipList2/chiplist_display_section.php?id=2231&page_number=&chiplist_version_major=&chiplist_version_minor=&chiplist_version_revision=&chiplist_version_extension=&chiplist_version_release_date=&chapter_number=0&section_number=0&subsection_number=0&paragraph_number=0&view_mode=tree2a&expansion=2

Οποτε το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η hp να εχει θεσει τα ορια πιο χαμηλα!

android.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...