Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει στα ύψη, σκέφτομαι να αγοράσω ένα τζάκι αιθυλικής αλκοόλης.Γνωρίζετε περί του θέματος; Είναι όντως οικονομικότερο από το πετρέλαιο ή βρισκόμαστε περίπου στα ίδια; Όσον αφορά την απόδοση σε ζέστη, πως είναι; Δεν έχω πολλές απαιτήσεις από το τζάκι, μιας και ενοικιάζω ένα στούντιο 38τμ. Έχει κάνει κανένας από εσάς τέτοια κίνηση;

Δημοσ.

αιθυλική αλκοόλη=απλό οινόπνευμα

Βιολογική αιθυλική αλκοόλη! Παράγετε με την ζύμωση ζάχαρης και όχι από αιθένιο!

Δημοσ.

Βιολογική αιθυλική αλκοόλη! Παράγετε με την ζύμωση ζάχαρης και όχι από αιθένιο!

ο μποι. ποιος σου ειπε οτι την λενε αιθυλικη γτ βγαινει απο το αιθενιο; :fear: :fear: :fear: :fear:

αιθυλικη αλκοολη= οινοπνευμα απλο αυτο που πινεις στο κρασι, CH3CH2OH. το μεγαλυτερο ποσοστο της παγκοσμιας παραγωγης ειναι απο την ζυμωση ζαχαρης.

αιθενιο= CH2CH2

Δημοσ.

η βιολογικη αιθυλικη αλκοολη παραγεται απο ζυμωση ζαχαροτευτλων οπως ακριβως η ζυμωση των στεμφιλων δινει την αιθυλικη αλκοολη που παραγεται στο τσιπουρο και η ζυμωση του μουστου το οινοπνευμα του κρασιου.

αυτο ακριβως σημαινει οτι δεν ειναι υπερκαθαρη αρα και ακριβη. προφανως θα μοιαζει με το φωτιστικο οινοπνευμα το μπλε που υπαρχει στα σουπερ μαρκετ.

για να παραξεις αιθυλικη αλκοολη 100% καθαροτητας ειναι ασυμφορο καθως γινεται χημικη παραγωγη . η 100% αιθυλικη αλκοολη παραγεται απο αιθενιο με προσθηκη νερου σε οξινο περιβαλλον και εδω κολλαει το αιθενιο που επισημανε ο φιλος. πανακριβο το 100% και χρησιμοποιειται κυριως σε χημικα εργαστηρια και κυριως στα μικροβιολογικα για αποστειρωση αλλα και για αραιωση λιπαρων διαλυματων

ακομα και η αιθυλικη αλκοολη η λευκη και σχετικα ακριβη στα μπουκαλακια του σουπερ μαρκετ ειναι απλα 95% δεν ειναι χημικα παρασκευασμενη. δηλαδη εχει παραχθει απο διαλυμα αλκοολης βιολογικης ζυμωσης και καθαριστηκε απο μερος του νερου με βρασμο (εκμεταλλεομαστε οτι το οινοπνευμα βραζει σε πιο χαμηλη θερμοκρασια) οποτε ειναι ενα αζεοτροπικο μιγμα και δε μπορεις να αφαιρεσεις το νερο περαν του 95%.

επισης το ονομα αιθυλικη αλκοολη ή αιθανολη προκυπτει απο το γεγονος οτι μια αιθυλικη ριζα ενωνεται με μια υδροξυλιακη OH- σχηματιζοντας την περι ου ο λογος αλκοολη

αυτα.. :mrgreen:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω πως το ζητούμενο σε αυτό το thread είναι το πως παράγεται το οινόπνευμα ή οι γνώσεις σας για αυτό, αλλά να πείτε για τα αντίστοιχα τζάκια

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.

η βιολογικη αιθυλικη αλκοολη παραγεται απο ζυμωση ζαχαροτευτλων οπως ακριβως η ζυμωση των στεμφιλων δινει την αιθυλικη αλκοολη που παραγεται στο τσιπουρο και η ζυμωση του μουστου το οινοπνευμα του κρασιου.

αυτο ακριβως σημαινει οτι δεν ειναι υπερκαθαρη αρα και ακριβη. προφανως θα μοιαζει με το φωτιστικο οινοπνευμα το μπλε που υπαρχει στα σουπερ μαρκετ.

για να παραξεις αιθυλικη αλκοολη 100% καθαροτητας ειναι ασυμφορο καθως γινεται χημικη παραγωγη . η 100% αιθυλικη αλκοολη παραγεται απο αιθενιο με προσθηκη νερου σε οξινο περιβαλλον και εδω κολλαει το αιθενιο που επισημανε ο φιλος. πανακριβο το 100% και χρησιμοποιειται κυριως σε χημικα εργαστηρια και κυριως στα μικροβιολογικα για αποστειρωση αλλα και για αραιωση λιπαρων διαλυματων

ακομα και η αιθυλικη αλκοολη η λευκη και σχετικα ακριβη στα μπουκαλακια του σουπερ μαρκετ ειναι απλα 95% δεν ειναι χημικα παρασκευασμενη. δηλαδη εχει παραχθει απο διαλυμα αλκοολης βιολογικης ζυμωσης και καθαριστηκε απο μερος του νερου με βρασμο (εκμεταλλεομαστε οτι το οινοπνευμα βραζει σε πιο χαμηλη θερμοκρασια) οποτε ειναι ενα αζεοτροπικο μιγμα και δε μπορεις να αφαιρεσεις το νερο περαν του 95%.

επισης το ονομα αιθυλικη αλκοολη ή αιθανολη προκυπτει απο το γεγονος οτι μια αιθυλικη ριζα ενωνεται με μια υδροξυλιακη OH- σχηματιζοντας την περι ου ο λογος αλκοολη

αυτα.. :mrgreen:

συμφωνω σε ολα. και λογικα ξερεις οτι την λενε αιθηλικη οχι γτ βγαινει απο το αιθενιο ντε και καλα αλλα γτ εχει δυο ανθρακες (οπως και το αιθενιο) αυτο ηθελα να πω με το προηγουμενο ποστ μου. B)

Δημοσ.

www.tzakiadavris.gr

:-D :-D :-D

3 ώρες περίπου με 1 λίτρο από αυτή τη μαλακία. (3 ευρώ το λίτρο).

Δηλαδή περίπου 1 ευρώ την ώρα.

Και αυτό είναι για ένα δωμάτιο μόνο.

Βασικά δεν ξέρω πόσο ζεσταίνουν αυτά τα τζάκια, αλλά το να δώσει κάποιος minimum 500 ευρώ ανά δωμάτιο για να πάρει ένα τέτοιο τζάκι, και 1 ευρώ την ώρα για θέρμανση δε μου φαίνεται και ιδιαίτερα οικονομικό.

Με τα λεφτά αυτά θα έβαζα ένα κλιματιστικό (12άρι τουλάχιστον) σε κάθε δωμάτιο που θέλω , και θα είχα κλιματισμό χειμώνα καλοκαίρι με αντίστοιχο κόστος..

Επίσης θα ήμουν και πιο ασφαλής. Όσο να πεις το να έχεις αναμένη φωτιά στο σπίτι unattended δεν είναι και το πιο ασφαλές πράγμα που μπορείς να κάνεις.

Δημοσ.

3 ώρες περίπου με 1 λίτρο από αυτή τη μαλακία. (3 ευρώ το λίτρο).

Δηλαδή περίπου 1 ευρώ την ώρα.

αυτο ακριβως ηθελα να γραψω κι εγω, αυτο μου εχουν πει κι εχω διαβασει. και μαλιστα τα 3 ευρω το λιτρο που λες ειναι και φτηνη τιμη (συνηθως για 10λιτρες συσκευασιες), και πεφτει απο τα 3 ευρω μονο για 20λιτρες (οριακα) η 30λιτρα μπετονια. ουτε εγω το θεωρω φθηνο τροπο θερμανσης.

Δημοσ.

Τον Δαύρη τον είδα μια φορά στην τηλεόραση... Ο τύπος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Ζητάει ένα σωρό λεφτά για μία βάση, ένα πλαίσιο, οτιδήποτε, όπου βάζει ένα ποτηράκι, το γεμίζει οινόπνευμα και του βάζει φωτιά. Κάνε το ίδιο με κόστος 5 ευρώ. Πρόσεχε μόνο μη βάλεις καμιά φωτιά!!!

Δημοσ.

Άρα μουφα η υπόθεση :)

πάντως δεν την λες και φθηνή λύση.

το ρεύμα (προς το παρόν τουλάχιστον) είναι αρκετά φθηνότερο. Ένα κλιματιστικό μάρκα 'μέκαψες' καίει 1 κιλοβατώρα με αρκετά χαμηλότερο κόστος..

Δημοσ.

Αυτο το παιρνεις κυριως για να σου φτιαξει ατμοσφαιρα οχι για ζεστη τοσο πολυ..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

πάντως δεν την λες και φθηνή λύση.

το ρεύμα (προς το παρόν τουλάχιστον) είναι αρκετά φθηνότερο. Ένα κλιματιστικό μάρκα 'μέκαψες' καίει 1 κιλοβατώρα με αρκετά χαμηλότερο κόστος..

Υπαρχουν και με λιγα παραπανω χρηματα, μηχανηματα ενεργειακης κλασης Α τα οποια καινε κατω απο 1 κιλοβατωρα. καπου 650-750 βατωρες.

Και προσεξε να ειναι ψυκτικο R410, θα εχεις λιγοτερες αποψυξεις σε χαμηλες θερμοκρασιες περιβαλλοντος.

Αν παλι δεν το σηκωνει η τσεπη σου παρε το μαιμουδιαρικο αλλα σκεψου οτι σε 1-2 χρονια θα εχεις ηδη πληρωσει τα παραπανω χρηματα στη δεη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...