Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες μια ερωτηση, αν ξερετε καποια τεκμηριωμενη απαντηση να μου δωσετε....

Εγω στο λαπτοπ μου την μπαταρια, οταν το εχω στο ρευμα την εχω βγαλμενη, για να κραταει περισσοτερο καιρο οταν την χρησιμοποιω...Και πραγματι εχει κανει δουλεια γιατι αν και 3 χρονων το λαπτοπ οποτε βαζω μπαταρια κραταει τουλαχιστον 2+1/2 ωρες...

Η ερωτηση μου ειναι η εξης...Πως ΦΥΛΑΜΕ τις μπαταριες οταν δεν ειναι στη συσκευη(και για το λαπτοπ αλλα και για την επαγγελματικη μου φωτογραφικη μηχανη αλλα και γενικοτερα αν υπαρχει κατι στανταρ)..

1.Με φουλ γεματη την μπαταρια ωστε να εχει να τρωει ενεργεια οσο καιρο ειναι στο ντουλαπι;

2.Με μισο γεματη μπαταρια;

3.με εντελως αδεια μπαταρια;

Νομιζω ειναι πολυ χρηστικο να το ξερουμε,..Για να αυξανουμε και την διαρκεια ζωης της...Σαε ευχαριστω....

Δημοσ.

Γενικα πρεπει να ειναι 40%-60% γεματη οταν ειναι στη παντα. Επιχειρημα απλο ειναι οτι οταν αγοραζουμε τοσο ειναι περιπου .. Επισης δεν ισχυει σε αυτες τις μπαταριες οτι πρεπει να αδειασουν για να τις φορτισουμε.Να την αφηνεις αδεια ειναι κακο σχετικα.

Δημοσ.

Δεν είναι στάνταρ. Συνήθως κάθε κατασκευαστής συστήνει τον τρόπο που πρέπει να φυλάσσεται μία μπαταρία που δεν χρησιμοποιείται για "μεγάλη" περίοδο.

* Αν θυμάμαι καλά οι περισσότεροι κατασκευαστές Lion μπαταριών συνιστούν φόρτιση στο 80% της ονομαστικής χωρητικότητας και αποθήκευση σε θερμοκρασία δωματίου.

* Μολύβδου νομίζω στο 100%.

** Σε κάθε περίπτωση ο κατασκευαστής ξέρει καλύτερα.

Δημοσ.

Περίεργο στο επίσημο σάιτ του κατασκευαστή αναφέρει τα εξής:

I generally do not unplug/undock my notebook. Does this hurt the battery?

Νo, the battery has built in controls which stop the charging process when the battery is full

Τι ισχύει τελικά;Να την απομακρύνω όταν είναι στην τροφοδοσία ή όχι; :-(

Δημοσ.

To μονο σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να την αφησεις για καιρο τελειως αδεια γιατι στεγνωνουν τα υγρα και αχρηστευεται (βασικα αυτη ειναι η μπακαλικη εξηγηση).

Νομιζω πως το καλυτερο ειναι να την εχεις αφημενη μισογεματη (η και λιγο παραπανω) και στην πρωτη χρηση μετα απο πολυ καιρο να την αδειασεις και μετα να την φορτισεις.

Δημοσ.

Περίεργο στο επίσημο σάιτ του κατασκευαστή αναφέρει τα εξής:

I generally do not unplug/undock my notebook. Does this hurt the battery?

Νo, the battery has built in controls which stop the charging process when the battery is full

Τι ισχύει τελικά;Να την απομακρύνω όταν είναι στην τροφοδοσία ή όχι; :-(

Αυτό που την φθείρει σ αυτήν την περίπτωση δεν είναι το γεγονός ότι είναι μονίμως στο ρεύμα αλλά το ότι ζεσταίνεται απ το laptop.

Δημοσ.

οποτε καταληγουμε, σε αυτο που πιστευα και εγω..;;οτι πρεπει να την εχουμε αφημενη λιγο πανω απο την μισογεματη...;60-70;

Δημοσ.

ναι εκει περιπου, και καθε τρεις τεσσερις μηνες βαζε την και κανε της ενα δυο κυκλους

ok σας ευχαριστω ολους σας για τις αμεσες απαντησεις σας.....

Δημοσ.

σε ξενα φορουμ εχω διαβασει θεωριες οτι γυρω στα 5 χρονια, και στην ακρη να καθεται πεθαινουν τα στοιχεια...

ειναι σαν "ληγμενη" δλδ. ξερω οτι ισχυει για τις αλκαλικες και τις Ni αλλα στις λιθιου το εχει διαπιστωσει κανεις?

αν και βρηκα και αυτο: Shelf life has been confused with charge/recharging-dependent cycle life; cycle life is another matter entirely. Actually, most lithium-ion cells have excellent shelf lives (10% loss of charge in 8 years).

Δημοσ.

Τωρα που λετε για ποσοστα τα λενοβο εχουν συστημα για να κραταει παραπανω η μπαταρια, φορτιζοντας την ως το 80%, οποτε αυτο ειναι ισως το ποσοστο που πρεπει να ειναι φορτισμενη οταν την εχεις στην ακρη...

Δημοσ.

Αυτο εχω δει και εγω. Το 8εμα ειναι πως την κρατας στο 40.

Αλλοι λενε οτι δε στεκουν αυτα, αρκει να μην ειναι τελειως αδεια.

Δημοσ.

Την φορτιζεις μ ανοιχτο το λαπτοπ και παρακολουθεις τον μετρητη μπαταριας στα Windows.Την ελεγχεις μια φορα το μηνα κι αν εχει πεσει την ξαναφορτιζεις ως το 40%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...