Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη εστω οτι εχω το image στο partion E (αν υποθεσουμε οτι ο ιδιος σκληρος ειναι χωρισμενος σε C: και Ε: ) αν εγω θελω να ξαναπερασω ολο το image γιατι πχ εφαγα ιο εκανα καποια μλκ και μαμηθηκε το συμπαν θα μπορεσω να επαναφερω ετσι το συστημα η μεσω stick??

Οπως καταλαβαινει θελω να αποφυγω την χρηση CD γιατι αυτο το πραγμα θελω να το εφαρμοσω σε περισσοτερα απο ενα PC σε ωρα αναγκης και το CD (επειδη την εχω πατησει πολλες φορες) μπορει να χαθει.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για στικάκι δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις (λογικά ναι υπό κάποιες προϋποθέσεις) αλλά μην σε απασχολεί, βάλτο να τρέχει στην αρχή.Απλά κάθε φορά που θα κάνεις boot θα σου εμφανίζεται μια μαυρη οθόνη για 2-3 δευτερα που θα σου λέει φορτώνει το acronis rescue (κάπως έτσι) και αν θες πάτα F12 για να ξεκινήσει το boot απ το acronis.Εννοείται ότι όταν σου ανοίγουν τα windows δεν τρέχει το acronis σαν πρόγραμμα,απλά μόνο ο loader στην αρχή.

Α επίσης ξέχασα να πώ,ότι εγώ δεν κάνω φορμάτ κάθε φορά που μπορεί να τύχει να φορτώσω το backup.Μπαίνω στο προγραμμα,διαλέγω που έχω το backup και μετά επιλέγω το full (δηλαδή να σβήνει ότι υπάρχει απ το ήδη εγκατεστειμένο λειτουργικό)και να περνάει κατευθείαν το φρέσκο και καθαρό backup.

Δημοσ.

Εγω,θα το δοκιμασω και θα σας πω.

Πολυ καλο ακουγεται παντως.

Αν ειναι να γλυτωνω τα format και την τοση ωρα...αξιζει σιγουρα.thnks

Δημοσ.

Καλύτερη (αλλά όχι φθηνότερη) λύση είναι clone σε σκληρό.

Όλοι έχετε κάποιον δίσκο καβάτζα.Αν δεν έχετε, να πάρετε (όταν πέσουν οι τιμές)

Μόλις γίνει η στραβή, τον κοτσάρετε στο sata, και είστε αρχηγόπουλα.

Δημοσ.

Στο osalt έχει τα FOG και Clonezilla πρώτα. Έχει δοκιμάσει κανείς κανένα από τα 2 να πει εντυπώσεις?

Εγώ το θέλω για να κάνω απλά restore το λειτουργικό όχι τπτ πιο περίπλοκο κλπ. Θα με καλύψει κάποια απ'τα 2 λέτε? :huh:

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ενταξει,γυρω στα 20-30gb θα εχω.(το πολυ...μπορει και 15gb)

Με αυτο το τροπο

αποφευγεις και το σταδιο "διαμορφωση του δισκου"???

(αν κανεις format αυτο συμβαινει πριν την εγκατασταση των win και παιρνει καμποσες ωρες)

Εγω την πιο πολυ ωρα εκει την τρωω...(2-3ωρες για μεγαλο σκληρο)

edit: Μαλλον δεν γλιτωνεται αυτο ε?

Δηλαδή κάνεις full format στον δίσκο πριν την εγκατάσταση του λειτουργικού;

Νομίζω είναι άχρηστο κάτι τέτοιο. Το quick format είναι ότι χρειάζεται και είναι αρκετό. Slow format κάνεις όταν ο δίσκος έχει παρουσιάσει προβλήματα ή αν θέλεις να δώσεις τον δίσκο (ή το Pc/laptop) σε άλλον και δεν θέλεις να μπορεί να κάνει ανάκτηση τα αρχεία σου.

EDIT:

Τώρα το είδα ότι το θέμα είναι ενός μήνα.

Τέλος πάντων...

Δημοσ.

Ναι,ειναι λιγο παλιο αλλα το παρακολουθω.

Στον συγκεκριμενο υπολογιστη οπως αναφερω και εδω

η διαδικασια του slow format γινεται αυτοματα.

Δηλαδη μολις βαλω το cd των windows για να κανω format,μολις πατησω ενα κουμπι για να γινει το boot απο το cd(κατα την εκκινηση),

ακολουθει η διαδικασια του slow format.(δεν επιλεγω κατι παραπανω εγω,αυτοματα γινεται πριν την εγκατασταση των windows)

Υπαρχει καποια επιλογη για να το απενεργοποιησω αυτο?

Δημοσ.

Στην υπογραφή μου έχω ένα λινκ για φορμάτ και εγκατάσταση xp και είναι βήμα προς βήμα.

Στο σημείο που επιλέγεις να γίνει φορμάτ στον δίσκο μπορείς να επιλέξεις το γρήγορο σε ntfs.

070.png

Όπως λες στο άλλο thread έχεις αυθεντικά xp οπότε θα πρέπει να σου εμφανίζει την επιλογή, εκτός αν το cd είναι από oem εγκατάσταση κάποιου laptop και δεν έχει επιλογές.

Πάντως, σε παλιό μηχάνημα θέλει κάπου στην 1 ώρα από την αρχή μέχρι το τέλος της εγκατάστασης. Οι 2 ώρες που θέλει στο καινούργιο μηχάνημα είναι υπερβολικές, άσχετα αν ο δίσκος είναι green (5400rpm) ή όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λιγο offtopic

Όπως λες στο άλλο thread έχεις αυθεντικά xp οπότε θα πρέπει να σου εμφανίζει την επιλογή, εκτός αν το cd είναι από oem εγκατάσταση κάποιου laptop και δεν έχει επιλογές.

Δεν το ξερω ακριβως,θα σε γελασω.Και δεν το εχω μπροστα μου τωρα για να σου πω.Ενα ασημι cd ηταν που ειχε την επιγραφη windows xp.(το ενα απο τα δυο(το sp2 νομιζω),το αλλο ηταν του θειου)

Υπαρχει μηπως καποια επιλογη (απο το bios ισως) που πρεπει να αλλαξω ή ειναι αποκλειστικα θεμα του cd των windows που επιχειρω να εγκαταστησω?

Επεξ/σία από anrim27

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...