kalamarhs Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 παιδιά με κουράζει απίστευτα η διαδικασία του φορμάτ(drivers,antivirus,firewall,εγκαταστάσεις βασικών προγραμμάτων κλπ).ένας φίλος μου είπε οτι με το norton ghost θα γλιτώσω όλη αυτή τη διαδικασία,επειδή δημιουργεί ένα image του δίσκου μου,οπότε θα μπορώ να το επαναφέρω όποτε θέλω!τι λέτε εσείς;να παραμείνω στην παραδοσιακή λύση του φορμάτ ή να χρησιμοποιήσω norton ghost(ή οποιοδήποτε άλλο ισάξιο);;
isay Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Το ιδανικό θα ήταν να αλλάξεις τον τρόπο που χρησιμοποιείς τον υπολογιστή, ώστε να μην χρειάζεσαι επανεγκατάσταση κάθε δεύτερο Σάββατο. Απο εκεί και πέρα εννοείται οτι το cloning ειναι ιδανική λύση για διάφορους λόγους. Ιδανικά προγράμματα ειναι το Norton ghost, το acronis true image και το clonezilla. Κάνε μια καλή εγκατάσταση (λογικά σου τρώει κανένα 8ωρο - Updates, ρυθμίσεις, office, καθαρισμό, σβησιμο recovery points, κλπ) και μετά κάνε ενα clone (θα σου πάρει καμία ωρίτσα) σε άλλο partition ή δίσκο. Σώζε τα αρχεία που δουλευεις σε συγκεκριμένα μέρη. Όταν έλθει η ώρα για νεο format με το cloning θα εχεις την αρχική εγκατάσταση.
bluesattack Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 acronis true image απο εμενα. format ?? Προς θεου Kαι αν για καποιο λογο κανεις τωρα format πριν το image ,παρε ενα image μονο με τα βασικα (windows + βασικα και απαραιτητα -δοκιμασμενα απο εσενα προγραμματα )και ενα κομπλε + με οτι θες να προσθεσεις. Και ακομα καλυτερα αν εχεις και καποιο δισκο περισευουμενο (αδειο , γιατι θα σβηστουν τα δεδομενα) κανε clone disc .Ετσι αν αυτος που εχεις , τα φτυσει εντελως , χτυπησει , φευγουμε δηλαδη απο την περιπτωση της απλης επαναφορας , συνδεεις τον αλλο και εισαι ετοιμοπολεμος σε λιγα λεπτα.
kalamarhs Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά!λέω να δοκιμάσω το acronis και να επανέλθω!αυτό που προτείνει ο φίλος με τα απολύτως απαραίτητα μου φαίνεται θα δοκιμάσω πρώτα!
avraam5 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 http://kastelgr.blogspot.com/2010/11/backup-partition-acronis-true-image.html
anrim27 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Ποση ωρα διαρκει περιπου,το να φωρτωσεις μια εγκατασταση που εχεις κανει clone με αυτα τα προγραμματα;
cosmos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 20-30 λεπτάκια (εννοείται δεν θα χεις και 800gb setup παιχνιδιών κτλ κτλ) μιλάω για το λειτουργικό συν τα προγράμματα που συνήθως χρησιμοποιούνται....
anrim27 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ενταξει,γυρω στα 20-30gb θα εχω.(το πολυ...μπορει και 15gb) Με αυτο το τροπο αποφευγεις και το σταδιο "διαμορφωση του δισκου"??? (αν κανεις format αυτο συμβαινει πριν την εγκατασταση των win και παιρνει καμποσες ωρες) Εγω την πιο πολυ ωρα εκει την τρωω...(2-3ωρες για μεγαλο σκληρο) edit: Μαλλον δεν γλιτωνεται αυτο ε? Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2011 από anrim27
bluesattack Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Πας μεσα απο τα win , κανεις διαμορφωση και μετα βαζεις το cd των win για εγκατασταση ? Γιατι το 2,3 ωρες ακουγεται τραγικο. Τι υπολογιστη εχεις και τι σκληρο ? Τελωσπαντων το backup στον δικο μου υπολογιστη , ενα νορμαλ δηλαδη για τα σημερινα δεδομενα παιρνει κανα 20-30 λεπτα, οπως ανεφερε και ο φιλος πιο πανω (60 gb συγκεκριμενα).Και το φορματ μεσω dvd ξεπετα και αυτο..
anrim27 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Ο υπολογιστης ειναι σχετικα καινουργιος-καλος. Αποτελειται απο: Amd phenom x6 3,2Ghz 4gb ram ashrock μητρική με κάρτα γραφικων ενσωματωμενη samsung f3 1TB spinpoint. Ειχα ανοιξει θεμα εδω για αυτη την καθυστερηση και μου ειπαν οτι ειναι λογικο να περιμενω τοση ωρα για την διαμορφωση λογω του μεγεθους του σκληρου. Η διαδικασια που ακολουθω,ειναι η πεπατημενη για το format.Δεν κανω κατι το ιδιαιτερο.Βαζω το cd των windows για το format και πριν αρχισει η διαδικασια εγκαταστασης των windows,γινεται η προετοιμασια εγκατασταης των windows που παιρνει τοση ωρα.(αν οχι 3,σιγουρα πανω απο 2ωρες)
bluesattack Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Οκ,μπορει να μην θυμαμαι εγω καλα, εχουν περασει και χρονια απο το τελευταιο φορματ .Μαλλον θα επελεγα quick (χωρις ποτε να εχω προβλημα) .Και εδω που τα λεμε γιατι να περιμενουμε 2 ωρες ? Με το acronis παντα θα καθαριζεις τσακ μπαμ.
anrim27 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Η διασικασια που ακολουθεις με πχ το acronis για την εγκατασταση ειναι αυτη? Link. (To link ειναι απο αυτο που προτεινε ο avraam5 πριν-μπραβο,πολυ καλο) Αν ακολουθεις αυτη την διαδικασια,πως καταφερνεις να γλυτωσεις χρονο? Στο κομματι αυτο που δειχνω παρακατω... 1)παλι δεν θα χρειαστει να περιμενω αυτες τις ~2ωρες που λεω??? 2)Και τι εννοεις? ...Μαλλον θα επελεγα quick (χωρις ποτε να εχω προβλημα)... Υπαρχει καμια τετοια επιλογη και που? Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2011 από anrim27
bluesattack Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Οι 2,3 ωρες που σου παιρνει το φορματ δεν ξερω πως προκυπτει.Στα xp ειχε μια επιλογη πχ http://www.petri.co.il/images/setup9.jpg οπου ειχε quick και μη.Στα 7 δεν θυμαμαι τωρα τα παραθυρα και τις επιλογες που βγαζει . Oχι δεν φορμαρω πριν την επαναφορα, δεν ακολουθω το παραπανω.Ακολουθω απο το σημειο που βαζεις το rescue cd του acronis .Οπως λεει και ο οδηγος καλο ειναι αλλα και ο χρονος ειναι χρημα (δηλαδη οχι , σε καμμια περιπτωση δεν περιμενω 2 ωρες ) .Προσωπικη επιλογη του καθενος . Εκεινο που εχει με κοκκινα ειναι το πιο σημαντικο .Μην ξεχαστει καποιος και δεν σωσει τα (μετα του backup) save games , bookmarks κλπ. To backup δεν θα το βαλεις εκει που εχεις το λειτουργικο.Σε αλλο partition του ιδιου δισκου (αν δεν τον εχεις χωρισει , καντο) η σε αλλο δισκο
panos2171 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Mια ερωτηση κι απο μενα.Αν σωσω το image σε αλλο partition για να γινει το ghοst θα πρεπει να το γραψω σε CD?? Δηλαδη απο μεσα δεν γινεται να το τρεξω??
cosmos000 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Το image σε άλλο partition θα το χεις βάλε πχ ότι σου βγαίνει 25 GB.Όταν θα θελήσεις να κάνεις επαναφορά με το acronis έχεις δύο επιλογές 1)Θα το βάλεις να τρέχει στην αρχή το acronis (μάλιστα πριν ξεκινήσουν τα windows θα σου λέει πάτα F12 για να κάνεις την επαναφορά). ή 2) Θα φτιάξεις ένα cdάκι bootable (σου την δίνει την επιλογή μέσα στο πρόγραμμα μέγεθος 10-20MB) . Και στις δύο περιπτώσεις θα σου ανοίξει το πρόγραμμα και μέσα απ αυτό θα ψάξεις να βρεις που (σε ποιον σκληρό και ποιό partition)έχεις αποθηκευμένο το image σου για να το κάνεις επαναφορά. Με απλά λόγια το image να το χεις σε άλλο σκληρό....σε άλλο partition.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα