Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 ο μπραφ δε βριζει,κραζει.εχει τεραστια διαφορα. ΚΑΙ κράζει. Αλλά το κάνει βρίζοντας. ΟΚ, μερικές φορές υπάρχει καλός λόγος. Πολλές φορές, όμως, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος.
tsakonas Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 ποιός μπορεί να μου εξηγήσει αυτό: το να προσπαθείς να εξηγήσεις στον αθηναίο το σουβλάκι και το καλαμάκι, είναι σαν να εξηγείς τη θεωρία του einstein σε ένα δίχρονο κατσίκι. ελάχιστες οι εξαιρέσεις μπε για μπουγάτσα δε το συζητάμε καν τυρόπιτες τους λες και τέλος
traganeus Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ναι μωρε οι Αθηναίοι είναι οι κομπλεξικοί, που ξεχωρίζουν τα τυριά ενώ όλα είναι κασέρια και τυρί είναι μόνο η φέτα. Και όλες οι σαλάτες που λένε ουγκαρέζες,κηπουρού κτλπ λέγονται αλοιφές. Τι Voltaren τι τζατζίκι που λέμε. Α και ξέχασα να βάλω και στο τέλος της πρότασής μου το ΑΦΟΥ, γιατι έτσι είναι το σωστό. Αφου
tsakonas Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 τουλάχιστον ξέρουμε τις διαφορες.... εσύ δε ξέρεις καλά καλά ότι η αλοιφή ήρθε από κάτω αθηνα... mega fail
gamanos Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 ΤΑ καλοριφέρ σας έχουν φέτες ή τυριά; Κάθεστε στα παρατηρητήρια ή στα παρακασερικασέρια; Η σημειωτική ορίζει τη διαφορά σημαίνοντος και σημαινόμενου , όποιος δεν καταλαβαίνει ψαρεύει με σουβλάκι. Αν πειράζει πολύ , διαγράψτε το.
sheik Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ναι μωρε οι Αθηναίοι είναι οι κομπλεξικοί, που ξεχωρίζουν τα τυριά ενώ όλα είναι κασέρια και τυρί είναι μόνο η φέτα. Και όλες οι σαλάτες που λένε ουγκαρέζες,κηπουρού κτλπ λέγονται αλοιφές. Τι Voltaren τι τζατζίκι που λέμε. Α και ξέχασα να βάλω και στο τέλος της πρότασής μου το ΑΦΟΥ, γιατι έτσι είναι το σωστό. Αφου Δεν ειναι ολα τα τυρια κασερια. Κασερια λεμε τα κιτρινα τυρια. Γι'αυτο λεμε και ζαμπονοκασεροπιτα και οχι ζαμπονοτυροπιτα, γιατι εχει κιτρινο τυρι μεσα(συνηθως) και οχι φετα ή μυζηθρα ξερω γω(και αυτο σωστο ειναι παλι, εφοδον γενικα υπαρχει τυρι μεσα, απλα εμεις προσδιοριζουμε). Υπαρχουν τα τυρια. Μερικα ειναι κιτρινα(κασερια) και μερικα λευκα(φετα,μυζηθρα κλπ). Στην κρεπα εσεις λετε βαλε "μπεικον, τυρι κλπ", εμεις λεμε "μπεικον κασερι κλπ". Αν θελουμε και φετα, θα πουμε φετα. Μου φαινεται πιο σωστο να πεις θελω κασερι,μπεικον,φετα,μανιταρια, παρα να πεις τυρι,μπεικον,φετα,μανιταρια διοτι το τυρι ειναι η γενικοτερη κατηγορια και τα αλλα 2 υποκατηγοριες. Επισης, χωρις να ξερω εαν ολοι η αθηναιοι το υιοθετουν, φιλος μου οταν θελει να παραγγειλει πιτα γυρο, λεει ενα σουβλακι με γυρο. Ή ενα σουβλακι με καλαμακι. Ή ενα σουβλακι με μπιφτεκι. Ή ενα σουβλακι με γυρο κοτοπουλο. Εφριξα οταν το ακουσα. Τελος, στις αλοιφες που το προβλημα. Γενικα, λεγονται αλοιφες(εγω σαλατες τις λεω παντως) και καθοριζεις ποια αλοιφη-σαλατα θελεις. Δεν λες απλα αλοιφη και μαντευει ο αλλος. Αλοιφη την λενε μερικοι επειδη την "αλοιφει" ο αλλος πανω στην πιτα...
tsakonas Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 ΤΑ καλοριφέρ σας έχουν φέτες ή τυριά; Κάθεστε στα παρατηρητήρια ή στα παρακασερικασέρια; Η σημειωτική ορίζει τη διαφορά σημαίνοντος και σημαινόμενου , όποιος δεν καταλαβαίνει ψαρεύει με σουβλάκι. Αν πειράζει πολύ , διαγράψτε το. πρώτη δημοτικού. τον διάκο τον καλαμακωσανε η τον σουβλίσανε? ξέρω, τον σουβλίσανε με καλαμάκι σιδερένιο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 μάλλον με καλαμάκι από "κρέας"
sheik Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 κρέπα με φέτα? Υπαρχουν και οι αλμυρες. Κρεπα δεν ειναι μονο μερεντα,μπισκοτο,μπανανα.
Toufas Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 ο μπραφ δε βριζει,κραζει.εχει τεραστια διαφορα. το κλεβει γραφεται αλλιως αρχηγε. Δεν ειναι ολα τα τυρια κασερια. Κασερια λεμε τα κιτρινα τυρια. Γι'αυτο λεμε και ζαμπονοκασεροπιτα και οχι ζαμπονοτυροπιτα, γιατι εχει κιτρινο τυρι μεσα(συνηθως) και οχι φετα ή μυζηθρα ξερω γω(και αυτο σωστο ειναι παλι, εφοδον γενικα υπαρχει τυρι μεσα, απλα εμεις προσδιοριζουμε). Υπαρχουν τα τυρια. Μερικα ειναι κιτρινα(κασερια) και μερικα λευκα(φετα,μυζηθρα κλπ). Στην κρεπα εσεις λετε βαλε "μπεικον, τυρι κλπ", εμεις λεμε "μπεικον κασερι κλπ". Αν θελουμε και φετα, θα πουμε φετα. Μου φαινεται πιο σωστο να πεις θελω κασερι,μπεικον,φετα,μανιταρια, παρα να πεις τυρι,μπεικον,φετα,μανιταρια διοτι το τυρι ειναι η γενικοτερη κατηγορια και τα αλλα 2 υποκατηγοριες. Επισης, χωρις να ξερω εαν ολοι η αθηναιοι το υιοθετουν, φιλος μου οταν θελει να παραγγειλει πιτα γυρο, λεει ενα σουβλακι με γυρο. Ή ενα σουβλακι με καλαμακι. Ή ενα σουβλακι με μπιφτεκι. Ή ενα σουβλακι με γυρο κοτοπουλο. Εφριξα οταν το ακουσα. Τελος, στις αλοιφες που το προβλημα. Γενικα, λεγονται αλοιφες(εγω σαλατες τις λεω παντως) και καθοριζεις ποια αλοιφη-σαλατα θελεις. Δεν λες απλα αλοιφη και μαντευει ο αλλος. Αλοιφη την λενε μερικοι επειδη την "αλοιφει" ο αλλος πανω στην πιτα... Και παμε παλι Το κασέρι (ή κασσέρι) είναι ημίσκληρο τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες. Παράγεται σε κυλινδρικά κεφάλια διαμέτρου 30 και ύψους 10 εκατοστών εμβαπτισμένα σε φυσικό κερί. Το κασέρι μπορεί να διατίθεται και σε παραλληλεπίπεδες φραντζόλες μήκους 30 εκατοστών και διατομής 10Χ10 εκατοστών. Παρασκευάζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και την Λέσβο. Έχει καταχωρηθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.)[1] με τον Καν.(ΕΟΚ)1107/96 της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Η φετα ειναι τυρι, το κασερι ειναι τυρι, ο μπατζος ειναι τυρι το μετσοβονε ειναι τυρι κλπ κλπ. Το gouda δεν ειναι κασερι, η μοτσερελα δεν ειναι κασερι κλπ κλπ. http://www.eliasmamalakis.gr/cheese-pop.asp
gamanos Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 πρώτη δημοτικού. τον διάκο τον καλαμακωσανε η τον σουβλίσανε? ξέρω, τον σουβλίσανε με καλαμάκι σιδερένιο Τον σουβλίσανε. Δευτέρα δημοτικού ένα μικρό ξύλινο κυλινδρικό πράγμα που μοιαζει με ένα μεγάλο ξύλινο πράγμα (καλάμι), είναι λάθος να το λες ΚΑΙ καλαμάκι ; Ειδικά αν το κρέας που περνάς σε αυτό δεν το σουβλίζεις αλλά το ψήνεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις