Προς το περιεχόμενο

Mac και απόκρυφα αρχεία

ts9thanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανοιγω αυτο το θεμα μιας και δεν βρηκα κατι αντιστοιχο για να μας ενημερωσει καποιος για το πως εμφανιζονται τα αποκρυφα αρχεια στους φακελους (οπως ειναι τα αντιστοιχα των windows)!!!!!

To βασικο μου προβλημα ειναι για παραδειγμα: οταν εχω ενα στικακι 8gb γεματο και τα διαγραψω ολα (move to trash),  αν παω να προσθεσω εστω ενα τραγουδι μετα, μου λεει οτι δεν υπαρχει αρκετοσ ελευθερος χωρος...........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανοιγω αυτο το θεμα μιας και δεν βρηκα κατι αντιστοιχο για να μας ενημερωσει καποιος για το πως εμφανιζονται τα αποκρυφα αρχεια στους φακελους (οπως ειναι τα αντιστοιχα των windows)!!!!!

To βασικο μου προβλημα ειναι για παραδειγμα: οταν εχω ενα στικακι 8gb γεματο και τα διαγραψω ολα (move to trash),  αν παω να προσθεσω εστω ενα τραγουδι μετα, μου λεει οτι δεν υπαρχει αρκετοσ ελευθερος χωρος...........

Κάνε ένα empty trash κι είσαι εντάξει! ^_^

Κάνε ένα empty trash κι είσαι εντάξει! ^_^

Ακριβώς! Στα windows, όταν διαγράφεις αρχεία από ένα USB Stick, τα αρχεία διαγράφονται αμέσως και δεν πάνε στο Recycle Bin.

Στο Mac OS X όμως, τα USB Stick έχουν την ίδια αντιμετώπιση με το σκληρό σου δίσκο: όταν διαγράφεις κάτι, πάει στο Trash. Έτσι, ο χώρος που έπιανε δεν ελευθερώνεται αμέσως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον θα ανοιξεις το terminal (Applications/Utilities/) και θα γραψεις :

Για να εμφανιζεις τα hidden files

defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles TRUE

killall Finder

Για να εξαφανιζεις τα hidden files

defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles FALSE

killall Finder

(Το "killall Finder" ειναι για να κανεις restart στον finder)

Και αν θελει να το κανει καποιος αυτοματα (μεσω script) μπορει ευκολα με τις οδηγιες εδώ

Επεξ/σία από xrdim

Ακριβώς! Στα windows, όταν διαγράφεις αρχεία από ένα USB Stick, τα αρχεία διαγράφονται αμέσως και δεν πάνε στο Recycle Bin.

Στο Mac OS X όμως, τα USB Stick έχουν την ίδια αντιμετώπιση με το σκληρό σου δίσκο: όταν διαγράφεις κάτι, πάει στο Trash. Έτσι, ο χώρος που έπιανε δεν ελευθερώνεται αμέσως.

Οπότε στο Mac δεν θα το έχω αυτό ε;

Την είχα πατήσει αρκετές φορές στα Windows έτσι.

Super!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...