Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια απορία. Εγώ προσωπικά νοικιάζω σπίτι. Ήρθε λοιπόν ο λογαριασμός της ΔΕΗ με το νέο χαράτσι και ο ιδιοκτήτης δεν συμφωνεί με τη τιμή ζώνης. Τι πρέπει να κάνει για να μάθει αν είναι λάθος?

Δημοσ.

Τι πάει να πει "δε συμφωνεί"; Η τιμή είναι αυτή που είναι. Αν ανέβηκε πριν 2 μήνες, είναι άλλη ιστορία, ας δει τους παλιούς λογαριασμούς και να δει αν υπάρχει διαφορά. Κατά τα άλλα οι τιμές ζώνης βρίσκονται αναρτημένες εδώ.

Δημοσ.

όταν ανακοίνωσαν το νέο χαράτσι το είχα ψάξει και βρίκα (δεν θυμάμαι σε πιο site) ότι η τιμή ζώνης στην οδό και αριθμό που μένω είναι 1050Ε. Τώρα αφού ήρθε ο λογαριασμός ο οποίος γράφει τιμή ζώνης 1550Ε μπήκα πάλι στην διαδικασία να το ψάξω και όντως ότι βρήκα γράφει για 1550Ε. Αλλά στο σιγκεκριμένω link του υπουργείου δεν γράφει αναλυτικά τις οδούς. Μου είπανε γνωστοί ότι είναι τόσο γιατί η οικοδομή βλέπει και στην Αναξιμάνδρου (πιο κεντρικός δρόμος) ενώ η είσοδος της είναι στην Ποσειδώνος (μικρό στενό). Το θέμα όμως είναι ότι κάποια διαμερισματα και όχι όλα βλέπουν και στην Αναξιμάνδρου. Αυτό που μένω εγώ βλέπει μονο στην Ποσειδώνος. Γιατί λοιπόν ο ιδιοκτήτης να πληρώσει το ίδιο με αυτόν που βλέπει στην κεντρική οδό? Δεν θα έπρεπε να έχει άλλη τιμή ζώνης?

Υ.Γ.:Συγχωρέστε με για τυχόν ορθογραφικά.

Δημοσ.

όταν ανακοίνωσαν το νέο χαράτσι το είχα ψάξει και βρίκα (δεν θυμάμαι σε πιο site) ότι η τιμή ζώνης στην οδό και αριθμό που μένω είναι 1050Ε. Τώρα αφού ήρθε ο λογαριασμός ο οποίος γράφει τιμή ζώνης 1550Ε μπήκα πάλι στην διαδικασία να το ψάξω και όντως ότι βρήκα γράφει για 1550Ε. Αλλά στο σιγκεκριμένω link του υπουργείου δεν γράφει αναλυτικά τις οδούς. Μου είπανε γνωστοί ότι είναι τόσο γιατί η οικοδομή βλέπει και στην Αναξιμάνδρου (πιο κεντρικός δρόμος) ενώ η είσοδος της είναι στην Ποσειδώνος (μικρό στενό). Το θέμα όμως είναι ότι κάποια διαμερισματα και όχι όλα βλέπουν και στην Αναξιμάνδρου. Αυτό που μένω εγώ βλέπει μονο στην Ποσειδώνος. Γιατί λοιπόν ο ιδιοκτήτης να πληρώσει το ίδιο με αυτόν που βλέπει στην κεντρική οδό? Δεν θα έπρεπε να έχει άλλη τιμή ζώνης?

Υ.Γ.:Συγχωρέστε με για τυχόν ορθογραφικά.

Δε γινεται να υπαρχουν 2 τιμες ζωνης μεσα σε ενα οικοπεδο, διοτι στα οικοπεδα παει αυτη η τιμη, και οχι στα ποσα διαμερισματα και που κοιτανε αυτα.

Οι ζωνες αυτες ειναι "κουτια" πανω στο χαρτη, που χωριζονται με δρομους, δεν μπορει απλα επειδη κοιταει η εχει εισοδο καπου μια οικοδομη, να επηρρεαζει και τη ζωνη της.

Το καλυτερο που εχει να κανεις ειναι να πας στο Δηαμρχειο στην Τεχνικη Υπηρεσια, να σου δειξουν το χαρτη με τις ζωνες (σιγουρα θα τουν εχουν αναρτημενο σε κοινη θεα).

Θεσσαλονικη εισαι;

Δημοσ.

Τσου, η τιμή ζώνης στα ακίνητα δε πάει με το οικόπεδο, είναι άλλο πράγμα αυτό.

Επίσης τσου, η τιμή ζώνης μπορεί να διαφέρει στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, ανάλογα στο ποιός βλέπει πχ έναν εμπορικό δρόμο. Η τιμή ζώνης ορίζεται είτε ως μικρές περιοχές (οπότε αναφέρονται οι δρόμοι που τις περικλείουν), είτε ως απλές γραμμές (ακίνητα που «βλέπουν» σε κάποιο δρόμο, από-εώς).

Όπως έχει ήδη αναφερθεί στο σχετικό θέμα, λάθη σε τιμές ζώνης/τετραγωνικά μέτρα/συντελεστή παλαιότητας βρίσκονται αμέτρητα σε λογαριασμούς που έχουν στείλει (κι επίσης βρίσκονταν τόσο καιρό και πλήρωναν λάθος δημοτικά τέλη πολλοί χωρίς να έχουν ασχοληθεί με το κομμάτι αυτό του λογαριασμού). Μόνο απίθανο δεν είναι να έχει γίνει λάθος!

Ο ιδιοκτήτης να δει στις τιμές ζώνης που έδωσε link ο lucifer παραπάνω. Αν είναι λάθος όντως θα κάνει κάτι σαν το παρακάτω:

http://www.insomnia.gr/topic/423879-ποσο-την-εχεις-την-εκτακτη-εισφορα-κατοικιας/page__view__findpost__p__4370293

Δημοσ.

Είναι συγκεκριμένες οι τιμές ζώνης, τις βρίσκεις στο link που έδωσε παραπάνω ο Lucifer. Εκείνο που διαμορφώνεται (ίσως το μπέρδεψες με αυτό λέγοντας τη λέξη διαμόρφωση) είναι η αντικειμενική αξία, υπάρχουν κάποια υπολογιστικά φύλλα που τη βγάζουν με βάση κάποιους συντελεστές. Στη προκειμενη περίπτωση όμως δεν ενδιαφέρει η αντικειμενική αξία, μόνο η τιμή ζώνης, τα τ.μ. και η παλαιότητα που είναι στάνταρ και στη ΔΕΗ τα υπολογίζουν από τα αρχεία του κάθε δήμου περιοχής (όπου πολλές φορές είναι εγγεγραμμένα λάθος κι άρα έρχονται λάθος δημοτικά τέλη και τώρα λάθος φόρος).

Για όπου δεν είναι καθορισμένη η τιμή ζώνης, ο νόμος γράφει πως το ειδικό τέλος θα ορίζεται στην ελάχιστη κλίμακα, δηλαδή στα 3€ ανά τ.μ.

Δημοσ.

Τσου, η τιμή ζώνης στα ακίνητα δε πάει με το οικόπεδο, είναι άλλο πράγμα αυτό.

Επίσης τσου, η τιμή ζώνης μπορεί να διαφέρει στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, ανάλογα στο ποιός βλέπει πχ έναν εμπορικό δρόμο. Η τιμή ζώνης ορίζεται είτε ως μικρές περιοχές (οπότε αναφέρονται οι δρόμοι που τις περικλείουν), είτε ως απλές γραμμές (ακίνητα που «βλέπουν» σε κάποιο δρόμο, από-εώς).

Όπως έχει ήδη αναφερθεί στο σχετικό θέμα, λάθη σε τιμές ζώνης/τετραγωνικά μέτρα/συντελεστή παλαιότητας βρίσκονται αμέτρητα σε λογαριασμούς που έχουν στείλει (κι επίσης βρίσκονταν τόσο καιρό και πλήρωναν λάθος δημοτικά τέλη πολλοί χωρίς να έχουν ασχοληθεί με το κομμάτι αυτό του λογαριασμού). Μόνο απίθανο δεν είναι να έχει γίνει λάθος!

Ο ιδιοκτήτης να δει στις τιμές ζώνης που έδωσε link ο lucifer παραπάνω. Αν είναι λάθος όντως θα κάνει κάτι σαν το παρακάτω:

http://www.insomnia.gr/topic/423879-ποσο-την-εχεις-την-εκτακτη-εισφορα-κατοικιας/page__view__findpost__p__4370293

Ως προς το πρωτο, ναι, λαθος διατυπωση, ηθελα ναπω οτι παει σε ολο το οικοπεδο. Φαινεται στην πολη μου τα πραγματα ειναι πολυ απλα, και οι 4-5 τιμες ζωνης περικλειονται απο δρομους πολυ ευδιακριτα, και δεν υπαρχουν τετοια "αλλη προσοψη αλλη τιμη" κλπ.

Θενκς για τις διευκρινησεις.

Δημοσ.
Φαινεται στην πολη μου τα πραγματα ειναι πολυ απλα, και οι 4-5 τιμες ζωνης περικλειονται απο δρομους πολυ ευδιακριτα, και δεν υπαρχουν τετοια "αλλη προσοψη αλλη τιμη" κλπ.

Ναι, έτσι ακριβώς. Εδώ στην Αθήνα, μπορεί μέσα στην ίδια περιοχή να βρεις 10 διαφορετικές ζώνες ακόμα και με μεγάλη διαφορά (και με τους εμπορικούς δρόμους να μετράνε αλλιώς). ^_^

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...