Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω XP.

Κατέβασα το ISO Recorder, έχω εισάγει και ένα κενό dvd μέσα, τώρα τι κάνω; Λέει: Open Windows Explorer, find your ISO file and click Next, αλλά δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω.

Απ' αυτό που κατέβασα, έχει δημιουργηθεί ένας φάκελος στην επιφάνεια εργασίας με την ονομασία ubuntu-11.10-desktop-i386, ο οποίος και έχει κάποια αρχεία μέσα.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ο φακελος που λες, ειναι το ISO...

Σου παραθετω την διαδικασια, σε μορφη εικονας...post-225176-0-82487300-1320330994_thumb.jpg

Εκει που γραφει Source>Image File κανεις κλικ στις 3 τελιτσες [...] και επιλεγεις το αρχειο που κατεβαζες...Το iso δηλαδη. . .

Εκει που γραφει Recorder και στην εικονα εχει το γραμμα E, εσυ κανεις ενα κλικ και στην λιστα που σου εμφανιζει επιλεγεις το CD/DVD driver σου!

Εκει που γραφει Recording Speed βαζεις συνηθως 4x [για πιο σιγουρη εγγραφη]. . .

Και μετα πατας Next...

Δημοσ.

Sorry παιδιά, τώρα κατάφερα να βρω ελεύθερο χρόνο. Δηλαδή θα γράψω στο κενό DVD το αρχείο ubuntu-11.10-desktop-i386 που έχει δημιουργηθεί, αυτό το αρχείο .rar ;

Δημοσ.

Ακριβως αυτο θα κανεις! Αν και θαρρω πως χωραει και σε cd, μην χαλας τσαμπα τα πολυτιμα dvd!

Για την ακριβεια ειναι .iso απλα το ανοιγει το winrar...Αν πατησεις πανω του δεξι κλικ>Ιδιοτητες θα γραφει Τυπος Αρχειου: ISO!

Δημοσ.

Το έκανα αλλά δεν συμβαίνει τίποτα, πάλι κολλάει εκεί που κόλλαγε και πριν.

Μάλιστα, δεν "παίρνει μπρος" καν το CD-ROM. Κανονικά δεν θα έπρεπε να "τρέξει" μόλις ξεκινάει ο υπολογιστής;

Πήγα Advanced Bios Features και έβαλα στο First Boot Device: CD-ROM.

Δημοσ.

Το έκανα αλλά δεν συμβαίνει τίποτα, πάλι κολλάει εκεί που κόλλαγε και πριν.

Μάλιστα, δεν "παίρνει μπρος" καν το CD-ROM. Κανονικά δεν θα έπρεπε να "τρέξει" μόλις ξεκινάει ο υπολογιστής;

Πήγα Advanced Bios Features και έβαλα στο First Boot Device: CD-ROM.

Ναι σωστα εκανες, εκτος και αν εχεις 4-5 εγγραφεις και τα μπερδεψες. . .

Τι εννοεις παλι κολλαει εκει που κολλαγε πριν;

Που κολλαει, τι βλεπεις, τι σου εμφανιζει ; ; ;

Δημοσ.

Όχι, έχω μόνο ένα cd-rom.

Και κολλάει ακριβώς εδώ:

Verifying DMI Pool Data .................

NVIDIA Boot Agent 202.0467

Copyright © 2001-2004 NVIDIA Corporation

Copyright © 2001-2004 Intel Corporation

Δημοσ.

Οπως γραφει και εδω: http://www.computerhope.com/issues/ch000474.htm μπορει να ευθυνονται αρκετα πραγματακια...

Κλασσικες κινησεις ειναι να τσεκαρεις τα καλωδια του σκληρου και του dvd reader...

Μια καλη κινηση ειναι να κανεις bios update...Αλλα μονο αν εισαι σιγουρος και με δικη σου ευθυνη [οχι πως ειναι τιποτα τρομερο δηλαδη, αλλα ξες μην πεσει κανα ρευμα την στιγμη του updatedevil.png]...

Δημοσ.

Το να κάνω αυτό το update, είναι εύκολη ή πολύπλοκη διαδικασία;

Επίσης, θα με βοηθούσε πολύ να μου έδειχνες τι καλώδια συνδέονται με το dvd γιατί βλέπω ένα σίγουρα, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένα και άλλα.

Δημοσ.

Κοιτα bios update ειναι διαδικασια της πλακας λενε...Δεν εχω κανει για αυτο δεν εκφερω γνωμη...

Οσον αφορα για τα καλωδια του dvd reader ειναι 2...Ενα ρευμα, ενα δεδομενα...

Αν ειναι IDE θα δεις ενα καλωδιο, σαν λωριδα πλατυ...Αν ειναι Sata θα δεις συνηθως ενα κοκκινο νορμαλ καλωδιο, + Τα Power Connectors...

Πες μου μια το πληρες μοντελο του dvd σου!

Κατεβασε το Nero Info Tool http://www.nero.com/enu/support-nero8-tools-utilities.html για να δεις το πληρες ονομα του μοντελου του dvd reader! ! !

Στην φωτο ειναι hdd, αλλα τσεκαρε μια τα καλωδια πως ειναι...

http://suhastech.com...es/sata-ide.jpg

Δημοσ.

LG Super multi dvd drive

MODEL: GSA - 41678 (ή 41676, δεν το βλέπω καλά, μάλλον το πρώτο όμως)

Και τα καλώδια είναι όπως στην πάνω εικόνα.

Αυτο που εχεις ειναι το GSA-4167B, και οχι 8! ! !tongue.gif

Τα καλωδια ειναι IDE...

Αρα μπορεις να βγαλεις-βαλεις τα καλωδια καλου κακου, αλλα δεν νομιζω να λυθει κατι...

Πιστευω πως θελει ενα bios update και μετα ξανα boot-αρισμα απο το livecd-ακι. . .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...