Lanike71 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Το ίδιο ισχύει και όταν έχεις πίνακα με αντικείμενα. Έστω ότι θέλεις να φτιάξεις ένα πίνακα 2 στοιχείων, ο οποίος θα περιέχει αντικείμενα της κλάσης Paraggelies. Άρα θα έχεις: Paraggelies[] parArray = new Paraggelies[2]; Για να προσθέσεις στοιχεία στον πίνακα, θα πρέπει να δημιουργήσεις νέα "στιγμιότυπα" της κλάσης Paraggelies, πχ parArray[0] = new Paraggelies(); Άρα η θέση 0 του πίνακα περιέχει μια αναφορά σε ένα αντικείμενο Paraggelies. Οπότε αν θέλεις να καλέσεις μια μέθοδο αυτού του αντικειμένου, το κάνεις με τον κλασικό τρόπο: parArray[0].getHighestPrice(). Αν η μέθοδός σου είναι στατική, δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις καμία αναφορά. Αν σε δυσκολεύουν τα παραπάνω, προτείνω να διαβάσεις παραπάνω για το πώς λειτουργούν τα αντικείμενα και οι κλάσεις. Κοίταξε και το tutorial της java αν δεν το έχεις ήδη κάνει http://download.oracle.com/javase/tutorial/reallybigindex.html. Όχι,όλα αυτά που μου λες τα ξέρω. Το μόνο που δεν ήξερα (και συνεχίζω να μην κατανοώ σα λογική) είναι το ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα πίνακα αντικειμένων με τον ίδιο τρόπο. Στην ουσία,ψάχνουμε να βρούμε τη μέγιστη τιμή getMaxPrice() σε ένα πεδίο που είναι η price αλλά χρησιμοποιώντας μόνο ένα αντικείμενο,το parArray[0]...αυτό είναι που με μπερδεύει... Τεσπα,θα κοιτάξω και άλλους tutorials. Ως τώρα έχω διαβάσω το Think like a computer scientist και με βοήθησε αρκετά... Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ που ασχολήθηκες εκτενέστερα με τις απορίες μου...
nexuss Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Ναι μπορεί να είναι μπερδεμένο, ειδικότερα αν το βλέπεις πρώτη φορά. Αν έχεις κάποια άλλη απορία, ευχαρίστως να βοηθήσουμε.
nakayama Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Θα ήταν καλύτερο αντι για private να έχεις protected μεταβλητές. Μεγάλη βελτίωση στο visibility.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα