Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως κατάλαβαν δηλαδή αν είναι για χρήση στο εξωτερικό;

Αν τους πάω αντίγραφα επικυρωμένα από τα ΚΕΠ να φανταστώ δεν υπάρχει πρόβλημα, ε?

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ δηλαδή που έχω πτυχίο από το ΑΠΘ πρέπει να το στείλω στη Σαλόνικα να πάρει σφραγίδα από την περιφέρεια και μετά να μου το στείλουν στην Αθήνα (που μένω) για να το πάω στο μεταφραστικό? Ετοιμάζομαι για σκηνικά Ψάλτη στη ταινία "Καμικάζι αγάπη μου..." :-D

• Like 1
Δημοσ.

aios Έτσι πρέπει να κάνεις... Πήγα σήμερα απο την υπηρεσία. Δεν το δέχονται το αντίγραφο του πτυχίου αν δεν έχει υπογραφή από τον πρόεδρο της σχολής και αν δεν έχει την σφραγίδα της Χάγης.

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτή είναι η διαδικασία. Τρελή γραφειοκρατία μεν, αλλά και τι να κάνεις;

Garnele, πρέπει να πάρεις από την σχολή σου τα κατάλληλα χαρτιά για χρήση από το εξωτερικό και την σφραγίδα της Χάγης την παίρνεις από την αντίστοιχη περιφέρεια. Εμένα άλλη επιλογή δεν μου έδωσαν και αμφιβάλλω αν υπάρχει. Καλή τύχη! Ελπίζω να έχεις κρατήσει κανέναν φίλο εκεί να σε βοηθήσει.

Δημοσ.

Δεν απαιτείται η σφραγίδα της Χάγης από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (απ΄όσο ξέρω το ΗΒ δεν τη ζητά), οπότε ενημερωθείτε πριν ξεκινήσετε διαδικασίες.

Επίσης, να ελπίζετε ότι στις περιφέρειες έχουν ακόμα τις υπογραφές των υπαλλήλων που υπέγραψαν κάποτε τα χαρτιά σας ... το λέω επειδή είμαι πια παλιά στο άθλημα και έχουν δει πολλά τα ματάκια μου, και εδώ και έξω.

Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να παίρνετε πάντα αρκετά πρωτότυπα - περισσότερα απ΄όσα πιστεύετε ποτέ να χρειαστείτε.

Και τέλος, σφραγίδα της Χάγης ΟΧΙ ΔΕΝ μπαίνει σε προξενεία.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Χαίρετε, ετοιμάζω τα χαρτιά μου για αίτηση σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα εδώ στην Ελλάδα. Στην προκήρυξη που έχουν ανακοινώσει δεν αναφέρεται πουθενά αν τυχόν έγγραφα όπως αποδεικτικά ξένης γλώσσας πρέπει να κατατεθούν μεταφρασμένα..

Η ερώτηση που έχω λοιπόν είναι, για μεταπτυχιακά στην Ελλάδα τυχόν έγγραφα (βεβαιώσεις, πτυχία κτλπ) πρέπει να είναι μεταφρασμένα ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε ή αυτή η διαδικασία είναι μόνο για όσους θέλουν να τα στείλουν στo εξωτερικό;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχει ζητησει κανείς σας αντιγραφα πτυχιου/αναλυτικης απο το πανεπιστημιο του, μεσω των ΚΕΠ?

Οτι την κανουν αυτη τη δουλεια το ξερω σιγουρα, απλα δεν ξερω γενικα ποσο καθυστερουν.

Δημοσ.

Εχει ζητησει κανείς σας αντιγραφα πτυχιου/αναλυτικης απο το πανεπιστημιο του, μεσω των ΚΕΠ?

Οτι την κανουν αυτη τη δουλεια το ξερω σιγουρα, απλα δεν ξερω γενικα ποσο καθυστερουν.

Πρώτη φορά το ακούω και ακούγεται χρήσιμο.

Πως είσαι σίγουρος ότι γίνεται;Έχεις ρωτήσει τα ΚΕΠ ή στο είπαν από την σχολή σου;

Δημοσ.

Γινεται, εχω ρωτησει και στα κεπ, κι ειχα διαβασει και αρθρα παλια οταν πρωτοξεκινησε η υπηρεσια.

Ok.Καλό αυτό.

Από εκεί και πέρα το καλύτερο είναι να πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις,αν και εάν ισχύει ότι και στις γραμματείες των σχολών θέλεις πολύ υπομονή να τα πάρεις(προσωπικά είχα βλαστημήσει μέχρι να το πάρω το κατηραμένο το χαρτί).

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά διευκρίνιση... 

Πρέπει να ζητήσουμε από τη σχολή μας πτυχίο και αναλυτική για χρήση στο εξωτερικό.

Μετά πρέπει να απευθυνθούμε για την σφραγίδα της Χάγης οπωσδήποτε στην περιφέρεια που ανήκε η σχολή μας?

Δε γίνεται να πάμε σε άλλη περιφέρεια? 

Δημοσ.

Και εγω πηγα στο υπουργειο πριν μηνες , ειναι πιο φθηνα και μπορεις να βγαλεις οσα αντιγραφα θες μετα.

Υ.γ

Δεν ξερω αν το εχω πει αλλα στο υπουργειο μου ειπαν οτι παρατυπα μπορει και παρανομα το βρετανικο μεταφραζει πτυχια.

Δημοσ.

Και εγω πηγα στο υπουργειο πριν μηνες , ειναι πιο φθηνα και μπορεις να βγαλεις οσα αντιγραφα θες μετα.

Υ.γ

Δεν ξερω αν το εχω πει αλλα στο υπουργειο μου ειπαν οτι παρατυπα μπορει και παρανομα το βρετανικο μεταφραζει πτυχια.

Tύπε διάβασες τι ρώτησε το παλικάρι;

@ανθόβειο, -τουλάχιστον εγω- χρειάστηκα το πτυχίο και το diploma supplement, η αναλυτική ήτοι transcript of records δεν έχει καμία αξία, γιατί μεταξύ των άλλων στο ds αναφέρει πως είναι δομημένο το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα καθώς επίσης την κλίμακα της βαθμολόγησης. Σφραγίδα της Χάγης (apostille) θα πάρεις μόνον στην τοπική νομαρχία, γιατί εκεί προφανώς έχουν την υπογραφή του/της που υπογράφει για να κάνουν την διασταύρωση. Υπόψην ότι το ds δεν χρειάζεται σφραγίδα και το αναφέρει ρητά, καλού κακού όμως βάλε, έτσι κι αλλιώς τσάμπα είναι.

*Υ.γ. άμα δεν μπορείς να πάς από τον τόπο της σχολής σου, πάρε τηλέφωνο στην γραμματεία να στείλουν αυτοί τα χαρτιά στην νομαρχία και μετά να στα στείλουν σπίτι.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...