Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

εδώ και τρεις μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την ασύρματη σύνδεση του laptop.Λοιπόν καταρχήν στο σπίτι υπάρχει ένα desktop που είναι συνδεδεμένο ενσύρματα με το modem(BaudTec)και ένα laptop(acer emachines E525 windows 7) που πέρνει σύνδεση ασύρματα(το είχε προγραμματίσει ο τεχνικός όταν μας έφεραν το modem).

Πριν τρεις μέρες όμως χρειάστηκε να γίνει format λογω ιού και από τότε προσπαθώ να συνδεθώ,βάζω σώστά το κλειδί αλλά γράφει περιορισμένη σύνδεση,μη αναγνωρισμένο δίκτυο,δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά ενσύρματα έχω internet(όπως τώρα).

Ψάχτηκα αρκετά αυτές τις μέρες στο internet για να βρω λύση από άτομα που ίσως είχαν το ίδιο πρόβλημα αλλά τίποτα,έχω μπερδευτεί πιο πολύ.Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι ακριβώς πρέπει να κάνω βήμα-βήμα γιατί είμαι και αρκετά άσχετη μ'αυτά :whistle: ,όπως είπα και πρίν ο τεχνικός είχε συνδέσει το laptop ασύρματα.

Δημοσ.

Για αρχή κλείσε αν έχεις κανένα firewall στα windows , στην συνέχεια δες στον σταθερό που ειναι ενσύρματα αν στις συνδέσεις δικτύου στο tcpip ειναι έτσι οι επιλογές (auto) η έχει καρφωτή ip και σιγουρέψου ειναι ειναι ετσι και στο laptop.

Επίσης εισαι σίγουρος οτι βάζεις το σωστό κλειδί ? το λέω γιατι μπορεί ο τεχνικός να στο είχε βάλει μια φορά και να το ειχε ρυθμίσει να μην στο ζητάει και ενδεχομένος να ειχε βάλει κάποιο αλλο κλειδί.

Μπες αν μπορείς μεσα στο menu του router και βγάλε την προστασία στο wireless και δες αν μπορείς να συνδεθέις ετσι. Γράψε την παρακάτω διεύθυνση στον browser http://192.168.1.1/ και αν σου ζητήσει κωδικό βάλε username:admin password:1234 (αυτος πρέπει να ειναι ο default)

post-40279-0-99908200-1320237068_thumb.jpg

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση,

το firewall δεν μπορώ να το κλείσω γιατί λέει το διαχειρίζεται το norton firewall provider.Στο tcp/ip και στα δύο είναι στο αυτόματο.

το κλειδί νομίζω είναι σωστό.Μπόρεσα και μπήκα σ'αυτή τη σελίδα που μου είπες αλλά από κει και πέρα δεν ξέρω τι να κάνω,πως να βγάλω την προστασία που μου είπες από το wireless.

Δημοσ.

Βασικά κάνε disable το norton αν μπορείς και βγάλε το firewall γιατι πιθανόν να σε κόβει αυτο.

Μεσα στο router πας interface setup -> wireless και στο authentication type βάλε disable οπως εχει και κατω στις φωτογραφίες και ανέβασε και μαι δικιά σου να δούμε.

Επίσης κατι αλλο εχεις καμία αλλη ασύρματη συσκευή κάποιο τηλέφνο laptop η κατι αλλο να δεις αν μπορείς να συνδεθείς ασύρματα ?

post-40279-0-23896300-1320258612_thumb.jpg post-40279-0-32523000-1320258613_thumb.jpg

Δημοσ.

Λοιπόν κοίτα να δεις τι γίνεται τώρα,έβγαλα να firewall αλλά τίποτα,πάλι δεν έπιανα ασύρματα.

Αλλά τώρα νομίζω έκανα πατάτα,μπήκα στο router έκανα αυτά που μου είπες και πάτησα save.Έβγαλα μετά το καλώδιο για να το βάλω στο desktop και να δω αν πιάνω ασύρματα αλλά και πάλι τίποτα,

το θέμα είναι ότι τώρα το desktop παρόλο που του έβαλα το καλώδιο δεν έχει internet.Μπήκα μετά πάλι στο router και έβαλα την προηγούμενη επιλογή (wep 64bits) και πάτησα save,αλλά και πάλι βάζω το καλώδιο στο desktop και δεν πιάνει,ενώ στο laptop πιάνει με το καλώδιο :whistle:

πολύ μπέρδεμα!!! μήπως ξέρεις τι πρέπει να κάνω τώρα για το desktop ????

Δημοσ.

Κάνε ενα reset στο router απο το κουμπάκι πίσω να επιστρέψει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (χρειάζεται να βάλεις παλι τους κωδικούς της σύνδεσης σου μετα) να δούμε τι γίνεται γιατι μπορεί να ειναι και πρόβλημα του router.

Δημοσ.

OK,θα κάνω τώρα reset,απλά μπορείς να μου πεις όταν θα κάνω reset θα πάω εγώ κάπου να βάλω τους κωδικούς ή θα βγεί κάποιο παρά8υρο αυτόματα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...