Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βασικά βλέποντας τις φωτό έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις:

Ι) Το τροφοδοτικό έχει cable management. Γιατί έχεις συνδεδεμένα πάνω τόσα καλώδια ενώ δεν τα χρησιμοποιείς?

ΙΙ) Οι μνήμες, έτσι όπως τις έχεις βάλει δεν λειτουργούν σε dual channel.

ΙΙΙ) Υπάρχει μια μύγα πάνω στο τροφοδοτικό.

Όσον αφορά την θερμοαγώγιμη βάλε μια μικρή ποσότητα στο χάλκινο (aka πορτοκαλί) μέρος της ψύκτρας. Μετά βαλ'την πάνω στην CPU και δες το spread, δηλαδή τα "ίχνη" της θερμοαγώγιμης. Πρέπει να υπάρχει θερμοαγώγιμη και πάνω στην cpu και πάνω στην ψύκτρα. Αν είναι πάνω-κάτω όπως στις φωτό, κούμπωσε την. Αν έχεις απορία για κάτι ρώτα πριν το κάνεις, δεν έχουμε αστείρευτη θερμοαγώγιμη.

Επίσης κάνε τα εξής: Πήγαινε στο Bios, στο H/W monitor και μεγιστοποίησε την επιλογή "Cpu Min. FAN Speed". Από κάτω δείχνει τις θερμοκρασίες και τα volt.. Για πες τα μας. Στο CELL μενού στην motherboard απενεργοποίησε και την D.O.Τ. επιλογή η οποία κάνει 'αυτόματα' overclocking όταν υπάρχει φόρτος μεν αλλά είναι κάτι που δεν θέλουμε όσο έχουμε θέμα με θερμοκρασίες.

Edit: το πανηγυρικό πήγαινε στο ότι ο Θάνος μας έκανε double-post.

Edit2: με πρόλαβε ο double-poster!

Δημοσ.

μαγκες πως σας φαινεται ? δειτε οχι θερμοκρασιες αλλα κρυοκρασιες.... :D anyway αλλαξα τη παστα με μια αλλη που μου εδωσε πριν λιγο ενας τεχνικος υπολογιστων ασπρη η αλλη ηταν ασημοχρωμα μου ειπε και εφυγε αμεσως για τριποντο στα σκουπιδια.... θελω να δω τωρα στα παιχνιδια αντιδραση ή να περιμενω μια -δυο μερες.τι προτεινετε

@obsidian στις μνημες να αλλαξω θεση ? να βαλω δηλαδη στο πρωτο και στο τριτο σλοτ τις μνημες με ενδιαμεσο κενο ?

2ον τωρα που διορθωθηκε η θερμοκρασια να παω να πειραξω τις ρυθμισεις του bios που λες ή να τα αφησουμε ησυχο καλυτερα ?

post-227762-0-34050000-1320257607_thumb.jpg

Δημοσ.

Ρε μπαγάσα γιατι δεν πήρες εξαρχής αυτην που σου είχα προτείνει? Πάντως για τις θερμοκρασίες εχω να πω: ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ. Τρέξε ένα prime95 και πες μας θερμοκρασίες σε Load.

Τις ρυθμίσεις ναι, καν'τες, για καλό ειναι. Τις μνήμες βαλ'τες όπως είπες, 1ο και 3ο slot. Όσο για τα καλώδια του τροφοδοτικού δεν είναι μόνο διακοσμητικό το θέμα, δεν κάνει καλό στην ροή του αέρα. Ό,τι δεν χρειαζεσαι ξεσυνδεσε το από το ιδιο το τροφοδοτικό ωστε να μείνει κάπως έτσι. Η θερμοαγώγιμη περνάει από ένα στάδιο οπου "στρώνει" αλλά αφ'ενος μεν δεν επηρρεάζει τόσο γιατί η ψύκτρα σου δεν είναι και πρωταθλητής και αφ'ετερου θα στρώσει χρησιμοποιώντας την όχι περιμένοντας..

Δημοσ.

ελα στο ρεθυμνο και πες για τη συγκεκριμενη παστα που λες.....και θα σε κοιτανε σαν κινεζοι.....μονο παραγγελια μεσω αθηνων αυτα....στο bios και τα 2 που μου ειπες να πειραξω ειναι disabled χωρις να τα εχω ρυθμισει εγω ετσι .δε ξερω φιλε τι πρεπει να βγαλω απο τα καλωδια του τροφοδοτικου ειναι σαν γορδιος δεσμος.....φοβαμαι μη κανω καμια λαμακια... αν μπορεις να προτεινεις καμια καλυτερη ψυκτρα για socket LGA 775 T πες τη ....για να παραγγειλω και τη παστα για καβατζα για την επομενη κακια ωρα .....

Δημοσ.

Α μάλιστα, καλώς. Η Cpu Min. είναι disabled? Έχω την εντύπωση ότι παίρνει μόνο θετικές τιμές (δηλαδή το ποσοστό ταχύτητας τou fan). Για το τροφοδοτικό, δεν είναι δύσκολο, δες ποια καλώδια αρχίζουν απο το τροφοδοτικό αλλά δεν συνδέονται (καταλήγουν) σε κάτι. Είναι λίγο μπερδεμένα οκ αλλά το cable management σου δίνει αυτη τη δυνατότητα, γιατί να μην την χρησιμοποιήσεις;

Περί ψύκτρας πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις? Έχε υπόψιν για την εγκατασταση μιας καλής ψύκτρας συνήθως χρειάζεται η αφαίρεση του backplate.. κοινώς θα πρέπει να ξεβιδώσεις την motherboard.

Δημοσ.

λοιπον επαιξα 2 αγωνες στο φιφα 11 και μου πηγε 70 -73 βαθμους την ωρα που επαιζε το παιχνιδι κλεινοντας το πεφτει παλι στους 50-52 βαθμους οχι αποτομα αλλα εντος 2-3 λεπτων να το θεωρησω καλο σημαδι ε ?οσον αφορα τη ψυκτρα δεν θελω να παρω κανενα τερας....απλα κατι 1-2 κλικ καλυτερο σε αποδοση και ποιοτητα απο αυτο που φοραει τωρα...και συμβατο που ειναι και το δυσκολο να βρεθει....

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες είναι μέσα στα αποδεκτά όρια. Πόσο CPU Usage έχεις παίζοντας FIFA?

Για ψύκτρα, βάσει αυτών που θέλεις σου προτείνω αυτήν. Έχει σαν πλεονέκτημα οτι δεν χρειάζεται να βγάλεις την motherboard για να την τοποθετήσεις. Μέχρι και η θερμοαγώγιμη είναι προεγκατεστημένη.. Αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για να μεταβείς σε κάτι καλύτερο αλλά αν θέλεις κάτι ανώτερο από το stock cooler και να εγκαθίσταται απλά είναι μονόδρομος η Arctic.

Δημοσ.

καρτα γραφικων αποκλειεται γιατι την εχω καμια 10αρια μερες.overclocking δεν εχω κανει ουτε εχω πειραξει τις μνημες.

μήπως αυτή η κάρτα που έχεις 10 μέρες θέλει πιο πολύ "φαγάκι" από την προηγούμενη;

Δημοσ.

@obsidian στο φιφα δε θυμαμαι ,μια χαρα συμπεριφορα ειχε ουτε φασαρια ουτε κοληματα, αλλα μετα εβαλα το heroes of might and magic 6 και ξαφνικα το πισι ακουγοταν σαν να 'χε τσιτα τα γκαζια,δεν το εχω ξανακουσει τοσο ζορισμενο....και θερμοκρασιες "ηλιου" κανονικα....τριψηφιες :D και κατευθειαν quit to desktop..... πιθανον να ειμαστε κανα δυο μερες ετσι αν οπως λες ειμαστε σε μερες στρωσιματος της παστας αλλιως τι να πω καποιο αλλο λακο εχει η φαβα....

@trelomhxmhx η καρτα γραφικων που εχω ειναι αυτη : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3799#sp πριν την αγορασω διαβασα το manual για να δω τι απαιτησεις εχει στο ρευμα και τι προσφερει απο δυνατοτητες....δεν κολλανε τα παντα πλεον στο πισι μου γιατι εχω σχετικα παλιο μοντελο μητρικη και πρεπει να κοιταζω καλα πριν διαλεξω κατι.... αν εννοεις για το φαγακι που λες.... :)

Δημοσ.

καμια γνωμη παιδιά ? η φωτο τραβηχτηκε ενω γινοταν ανασυγκροτηση δισκου. στα παιχνιδια ανεβαζει πολυ θερμοκρασια μηπως να τον στειλω για κανα σερβις ????

post-227762-0-30130300-1320409732_thumb.jpg

Δημοσ.

γεια σας και παλι εγκατεστησα τη νεα ψυκτρα corsair a 50 και δοκιμασα να τρεξω παιχνδι και μου κολλησε ξανα το προβλημα λεγεται kernel power event 41 βαζω και εικονα.....δε ξερω αν η μητρική εχει το θεμα ή το τροφοδοτικό..... αν εχει καποιος καποια ιδεα ....

post-227762-0-64808300-1321025329_thumb.jpg

Δημοσ.

Για πιθανες λυσεις δες εδω:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itproperf/thread/9e71f600-7c62-4869-8236-964e93d17936

http://support.microsoft.com/kb/2028504

Γνωμη μου ειναι να βγαλεις την καρτα γραφικων και να βαλεις μια ποιο παλια που εχει λιγοτερες απαιτησεις σε ρευμα. Αυτο το λεω γιατι πιθανολογω οτι μπορει να φταιει το τροφοδοτικο (δεν δινει το απαραιτητο ρευμα στην καρτα γραφικων οταν αυτη λειτουργει στο full).

Διαφορετικα αν δε φταιει αυτο, θα ελεγα να απεγκαταστησεις του drivers της καρτας ηχου και καρτας γραφικων. Πανε στο http://www.station-drivers.com/ και κατεβασε τους τελευταιους και κανε εγκατασταση ()αφου βεβαια πρωτα κανεις restart).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...