Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Tip:H ασκηση που ανεφερες πριν σου βαζει καποιους περιορισμους στην αρχη και ενας απο αυτους ειναι

Do not use Variable Length Subnetting for this activity.

Απλα το αναφερω σε περιπτωση που την ακολουθεις κατα γραμμα.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• derasto

derasto 18 αναρτήσεις

• Gi0

Gi0 17 αναρτήσεις

• rfc

rfc 1 ανάρτηση

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ευχαριστω again G.

Αλλα για να σου πω την αληθεια.Ουτε με το παραπανω προβλημα καταφερνω να στειλω πακετα σε πισι απο διαφορετικα δικτυα.Τι μαμακια κανω δεν μπορω να καταλαβω.

• Moderators
Δημοσ.

Αργα το βραδυ λογικα θα μπορεσω να φτιαξω ενα δικο μου για να το δεις.

Εαν θελεις ανεβασε αυτο που εχεις κανει για να το παρω.

• Moderators
Δημοσ.

Μολις κατεβασα το zip σου,αλλα μου εβγαλε ενα ωραιο μηνυμα

"The file ταδε is not compatible with this version of packet tracer"

Ποια εχεις?5.3.0.0088 εδω

• Moderators
Δημοσ.

Ουτε που το χα δει πως παιζει πιο καινουρια εκδοση. Θα update οποτε και θα επανελθω με νεωτεραhappy.gif

• Moderators
Δημοσ.

Στα γρηγορα μερικα λαθη που ειδα.

Παλι δεν εχεις δωσει σωστο routing στα routers σου, ενω το RO2 δεν εχει καθολου routing. Επισης χρησιμοποιεις λαθος ip στα serial interface των routers. Δεν πρεπει καθε interface να εχει ip της μορφης 192.168.1.x

Ενα interface θα εχει ip πχ 192.168.1.1 και θα μιλαει με το αλλο router, το interface του οποιου θα εχει ip της μορφης 192.168.1.2

Το δευτερο interface του router το οποιο θα μιλαει με το δευτερο interface του αλλου router ή με το pc (αναλογα την περιπτωση) θα εχει ip της μορφης 192.168.2.1 και 192.168.2.2

Δοκιμασε με τα παραπανω που σου λεω και τονιζω, μην ξεχασεις το routing.

Εαν δεν τα καταφερεις, ανεβασε την ανανεωμενη εκδοση με οτι εχεις κανει και το βλεπουμε.

Δεν σου δινω κατευθειαν το ετοιμο, μια και πιστευω θα βοηθηθεις πολυ περισσοτερο εαν προσπαθησεις και παλι.

Δημοσ.

Ok man.Οχι μην δωσεις τιποτα ακομα.Εχω σπασει που εχω σπασει τα νευρα μου με την μαμακια που ξεκινησα.Τουλαχιστον ας μαθω και κατι.

Thanks again wub.gif

Δημοσ.

Ακουσατε Ακουσατε. :D

G, εχωσα static route στο routerHQ.Πλεον μπορω και στελνω icmp πακετα απο τον routerHQ στα τερματικα των αλλων δικτυων αλλα δεν μπορω να στειλω πακετα απο το πισι του ιδιου δικτυου του RHQ προς τα αλλα.

------------------------------

Update:

Πλεον τα 2 πισι κατω μπορουν και κανουν πινγκ το πισι0.Το πισι0 κανει και αυτο πινγκ τα αλλα 2.

Pending:

Το πισι1 δεν μπορει να κανει πινκ το πισι2 & vice versa

test5.zip

test5f.zip

• Moderators
Δημοσ.

Μολις ειδα το test5f. Για ποιο λογο τα εχεις βαλει ολα στο 192.168.1.x ?

Αν το κανεις ετσι δεν υπαρχει λογος να εχεις 3 routers.

Σου ετοιμασα το test5f συμφωνα με αυτα που σου ειπα στο προηγουμενο post.

Τα subnets ειναι ολα στο 255.255.255.0, καθως δεν ξερω ποσες ip θελεις να "κρεμασεις" απο πισω απο καθε router.

Θυμησου οτι το πρωτο ping θα βγαλει "Failed", καθως δεν εχουν δημιουργηθει οι routing tables. Στη συνεχεια ολα θα λειτουργουν κανονικα.

test5f.zip

Δημοσ.

Και στο παραδειγμα που ακολουθω ετσι τα εχει και αυτος.Αλλα και παλι μου εχει δωσει μια ΙΡ class C 192.168.1.0/24.

Σε αυτη τη περιτπωση μονο το 192.168.1.χ δεν μου επιτρεπετε να πειραξω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...