Heatspreader Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Ρε μάγκες το κουράζεται πολύ!! Και τα 2 λειτουργικά είναι καλά και τα 2 λειτουργικά βγάζουν προβλήματα! Αυτή είναι η αλήθεια! Απλα τα mac τα χρησιμοποιούν πιο πολύ για επαγγελματικές δουλειές..Αυτό μόνο..ισως να είναι λόγω φήμης. Όλα έχουν τα θέματα τους σίγουρα. Τέλειο δεν είναι τίποτα. Απλά κάπου είναι πιο σοβαρά και κάπου όχι τόσο. Καμία σχέση ότι είναι μόνο επαγγελματικό μηχάνημα όμως... Κάποτε ίσχυε αυτο. Φίλε μου δεν μιλάω για branded pc του τύπου turbo x.Μιλάω για dell, hp κλπ στα οποία οι εταιρίες φροντίζουν τη μεγιστη συμβατότητα μεταξυ του υλικού και φυσικά πριν κάνουν release καποιον driver έχουν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.Και στο λέω απο προσωπική πείρα και χρήση και hp branded desktop και dell. Τα windows απο μόνα τους δύσκολα σου βγάζουν πρόβλημα.Τώρα γισ τους τεχνικούς κλπ που αναφέρεις θα κάνω πως δεν το είδα μιας και δεν νομίζω ο τεχνικός της γειτονιάς να ξέρει καλύτερα απο την hp στο τι hardware να χρησιμοποιήσει και στο πως να "στήσει" ενα μηχάνημα. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η apple η οποία φτιάχνει μόνη της το hardware γιατί πιστέυει πως το software της τρέχει καλύτερα επάνω σε αυτό. Το λειτουργικό είναι το ίδιο και τους Drivers τους βρήσκεις παντού στο net για οποιοδήποτε υποσύστημα. Δεν είναι θέμα συμβατότητας ότι τα Windows είναι ευαίσθητα, είναι θέμα του πως λειτουργεί. Registry, σύστημα αρχείων, κλπ... Ίσα ίσα που τα Custom Made PC είναι πάρα μα πάρα πολύ καλύτερα από τα Branded.
leukonas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Εννοείται αυτό φίλε Heatspreader! Φαντάζομαι έχετε και λαμπάκια στα pc σας με κανα 10ριά ανεμιστήρες για ψύξη και δουλεύεται με οτοασπίδες .Και φυσικά έχετε και χρόνο κάθε μήνα να αλλάζεται και κανα 2-3 κομάτια hardware να κάνετε και κανένα format και έχει ο θεός.Βέβαια αν ήταν έτσι καλύτερα.... όλες οι εταιρίες θα είχαν custom pc και όχι branded.
Heatspreader Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Το PC μου μπορείς να το δεις στην υπογραφή μου. Είναι πραγματικά πολύ αθόρυβο, ταχύτατο και σταθερότατο. Και μην φανταστείς ότι είμαι πολύ μάγκας. Υπάρχουν αρκετοί και ειδικά εδώ μέσα με σταθερά και γρήγορα PC. Οι εταιρίες βάζουν άθλιες μητρικές, άθλιες κάρτες γραφικών και φτινιάρικα κουτιά. Φυσικά για θέμα κόστους. Πολλές φορές μάλιστα είναι τόσο άθλια τα parts που αν χρειάστεί Format και πρέπει να ψάξεις Drivers, δεν υπάρχουν λόγω ότι είναι no name.
Mallibu Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Custom made δεν σημαίνει απαραίτητα καγκούρικο ή οτιδήποτε άλλο. Σημαίνει έχω την γνώση να διαλέξω τι μου χρειάζεται απο κάθε κομμάτι και να το στήσω μόνος μου (γλυτώνοντας και ένα κάρο λεφτα). Και ναι είναι πολύ καλύτερα απο τα branded,απο πλευράς απόδοση προς τιμή.
marios_geo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Να πω και εγώ τη @!#$$!^ μου... 2 χρόνια εδώ στις ΗΠΑ, σε ακαδημαικό χώρο, και μετά από καμιά 20αριά συνέδρια και workshop, έχω να πώ ότι τα mac κάνουν θραύση. Ωραία θα πεις κάποιος βιαστικος, μέχρι να δει τί τρέχουν. Όλοι (μα όλοι όμως) τρέχουν windows μέσω εξομοίωσης διότι απλά δεν υπάρχουν οι εφαρμογές σε mac. Ακόμη και σε native εφαρμογές (πχ matlab, comsol), η επόδοση σε mac είναι απλά τραγική. 'Ολοι τα τρέχουν μέσω εξομοίωσης, που είναι γρηγορότερα. Παράλογο. Και τί κάνουν με τα mac; Βλέπουν τα mail τους, σερφάρουν στο internet και γράφουν κείμενα-παρουσιάσεις στην σουίτα της microsoft. Όλοι βέβαια, δεν σταματούν να παινεύουν πόσο τους έλυσε τα χέρια το mac, πόσο πιο καλό είναι κτλ. Μεγάλη δύναμη και πλύση εγγεφάλου αυτό το marketing.
discoboyminimal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δεν θα πω οτι ο φιλος μου ειχε mac και εκανε αυτο και το αλλο..αλλα θα πω προσωπικα πως λογο εργασιας με εναν καθηγητη μου αφησαμε να κανει rendering μια εργασια σε windows και μασ πηρε 1μιση μερα,με την τελευταια τεχνολογια πριν 2 χρονια..επιδη δεν επαιζε να τελειωσει και ηταν γυρο στο 20% το πηγαμε σε εναν φιλο του καθηγητη που ειχε mac και ηταν τουλαχιστον 2ετιας παλαιοτερο απο το pc..και τελειωσε το rendering σε μιση μερα...το hardware του mac φυσικα ηταν σχεδον μια τεχνολογια πισω απο το pc. αλλα το λογισμικο του πετουσε οπωσ φανικε..αμα δεν ερθεισ σε επαφη μαζι με το mac ολοι θα λενε για mac vs pc και παντα το ενα θα ειναι το γαματo σε αντιθεση με το αλλο.ναι οτι δεν εχεισ πολλεσ επιλογεσ σαν mac..ναι οτι το pc θα του βαλεισ τουμπανο hardware..αλλα δεσ το live να σου λυθουν οι αποριες και ν αποφασισεισ τελικα PS. Δεν εχω MAC , αλλα PC.
gnsX Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Εξετάσεις ούρων του κάνατε μετά μήπως ήταν ντοπαρισμένο; PS:Έχω Mac και PC. --------------------------------------------------------------- Μια ερώτηση,όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με το Mac OS θα ξεχάσει όλα τα προβλήματα,έχουν Windows σε VM ή σε dual-boot; Γιατί το να χρειάζεσαι +1 λειτουργικό για να κάνεις την δουλειά σου δεν το λες και απροβλημάτιστο. Ακόμα μια απλή ενημέρωση,το πιο πρόσφατο λειτουργικό της Apple (OSX Lion) είναι μια τραγωδία και μόνο απροβλημάτιστο δεν χαρακτηρίζεται απο την πλειοψηφία των sites. Βέβαια υπάρχουν sites τύπου MacLove,macpride,welovemac,imacmaniac ξερω γω που εκεί είναι όλα ΟΚ χωρίς προβλήματα,όπως ο φίλος παρακάτω το λέει το παιδί,όλα ΟΚ,μια χαρά απλά που και που δεν λειτουργεί σωστά και εννοείται βέβαια ότι μετά απο restart επανέχρχεται,ολα ΟΚ πάντως,κανένα πρόβλημα. Συμφωνώ απόλυτα με τον haHa για το θέμα hardware.
sinig Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για τις συμβουλές σας, ύστερα από όλα αυτά που διάβασα κατέληξα στα εξής συμπεράσματα: και τα δύο μηχανήματα είναι εξίσου καλά και θα κάνω μια χαρά την δουλειά μου σε περίπτωση βλάβης θα ταλαιπωρηθώ πάρα πολύ από την εξυπηρέτηση που έχουν τα mac στην Ελλάδα και θα μου κοστίσει ακριβά σε αντίθεση με το pc που τα ανταλλακτικά θα είναι σαφώς φθηνότερα και γρήγορη εξυπηρέτηση εάν πάρω mac δεν θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω την οθόνη όταν αλλάξω η οποία είναι και πολύ ακριβή. αν και βέβαια η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο γρήγορα που δεν πιστεύω ότι θα κρατούσα μια οθόνη κάποιων χρόνων το σχόλιο για την οθόνη η οποία είναι gloosy ναι ισχύει αλλά αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν περισσότερο τα λάπτοπ διότι δεν έχουν σταθερή τοποθεσία. εννοείται ότι σε έναν σταθερό δεν θα το βάλεις σε σημείο όπου από πίσω έχει παράθυρο. στα Mac σίγουρα θα βάλω και windows γιατί πολλά προγράμματα δεν είναι συμβατά με το συγκεκριμένο λογισμικό. τα λεφτά που θα δώσω για mac είναι περίπου ίδια με ένα μηχάνημα που θα είναι πολύ πιο δυνατό από αυτό. Ύστερα από όλα αυτά αν πάρω mac θα είναι μόνο για την εμφάνιση. Νατάσα
Προτεινόμενες αναρτήσεις