Mallibu Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Για ορισμένους που υπερβάλουν με τα προβλήματα των windows,έχω 2 pc που δουλευουν 24/7 επί 6-7 χρόνια,με άπειρες αλλαγές στο hardware του καθενός με windows xp/7 πάνω. Έχω φάει όλες και όλες 2 BSOD όλο αυτό το καιρό,και αυτές απο βλακεία ρύθμιση στο BIOS. Tώρα όποιος έχει κολλήσει ένα κάρο spyware και δεν ξέρει να συντηρεί το PC του ή έχει πέσει σε ελλατωματικό hardware,πάνω στην ασχετοσύνη του τα windows θα του φταίνε.
ThanosA Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Στη θεση σου θα επαιρνα 100% imac..Τι pc και χαζομαρες...Με τετοιο λογισμικο τι να το κανεις το hardware που θα ειναι καλυτερο? Δουλευω autocad,photoshop και final cut και ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα...Ουτε κοληματα,ουτε χαμενα projects..Eξαλλου αρχικα apple ειχαν οσοι ασχολουνταν με σχεδιο κτλ..
leukonas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Στη θεση σου θα επαιρνα 100% imac..Τι pc και χαζομαρες...Με τετοιο λογισμικο τι να το κανεις το hardware που θα ειναι καλυτερο? Δουλευω autocad,photoshop και final cut και ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα...Ουτε κοληματα,ουτε χαμενα projects..Eξαλλου αρχικα apple ειχαν οσοι ασχολουνταν με σχεδιο κτλ.. Εγώ πάντος προχτές έχασα δουλειά μιας ώρας, επίσης το ούτε κολήματα κλπ είναι σχετικό, μια χαρά κολάει και το mac os, άλλωστε σχεδόν ποτέ δεν φταίει το λειτουργικό για τα κολήματα αλλά κάποιοσ 3rd party driver ή πρόγραμμα.
Heatspreader Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Τα Windows όπως αναφέρθηκε και πιο πριν δεν έχουν μπλε οθόνες, κλπ αν δεν υπάρχει χαλασμένο Hardware ή λάθος Driver. Αν τέλος πάντων είναι σωστά σεταρισμένα είναι πολύ καλά. Επειδή όμως οι περισσότεροι δεν ξέρουν να τα σετάρουν σωστά και ακόμα περισσότερο να τα συντηρούν, συμβαίνουν διάφορα. Στον iMac τα έχεις όλα μαζεμένα, τακτοποιημένα και όμορφα σε μία συσκευή. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν παίζει και φανατικά παιχνίδια, πιστεύω θα είναι ok το μηχάνημα.
Palp Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Παρε MAC να ησυχασεις παιδευομουν χρονια με τα windows ως που πριν ενα χρονο πηρα MAC και ησυχασα ,τωρα για βλαβες σε ολα τα μηχανηματα μπορει να συμβουν παρε μια επεκραση εγγυησης αλλα 2 χρονια οποτε να εχεις το κεφαλι σου ησυχο Άσχετο αλλά αυτού του είδος τα posts μου θυμίζουν τις διαφημίσεις με απορρυπαντικά: "Αφότου άρχισα να χρησιμοποιώ τη Χ μάρκα τέρμα πια οι λεκέδες!"
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Επειδή όμως οι περισσότεροι δεν ξέρουν να τα σετάρουν σωστά και ακόμα περισσότερο να τα συντηρούν, συμβαίνουν διάφορα. Πάντα απορώ, όμως, με το γεγονός πως κάποιοι προτείνουν ακριβώς σε αυτούς τους ανθρώπους να πάρουν PC, λες και επειδή θα φταίνε οι ίδιοι και όχι τα Windows, ΟΚ, δεν τρέχει τίποτα. Λες και το πρόβλημα είναι μην πει κάποιος κακό λόγο για τα Windows.
Mallibu Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δεν νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο concept να προσέχεις τι κατεβάζεις,τι σβήνεις και τι εγκαθιστάς για ανθρώπους με IQ>0. Η αδερφή μου δουλέυει 8 χρόνια AUTOCAD/Photoshop/3dsmax σε PC στην δουλειά και στο MacΒοοκ pro σπίτι και δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα και με τα 2,μην υπερβάλουμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δεν ξέρω τι κάνει η αδερφή σου, αλλά βλέπεις καθημερινά δεκάδες ανθρώπους στα φόρουμ και στη ζωή σου να περιγράφουν προβλήματα που ναι, το δέχομαι, προϋποθέτουν βασικές γνώσεις που δεν τις έχουν. Είναι εκτός κλίματος, πώς να το κάνουμε; Σίγουρα δε δέχομαι ότι όλοι αυτοί είναι ηλίθιοι. Απλά θέλουν ένα μηχάνημα για να κάνουν τη δουλειά τους, δεν έχουν όρεξη να κάτσουν να μάθουν τα τερτίπια του.
arxaggelos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Εγώ πάντος προχτές έχασα δουλειά μιας ώρας, επίσης το ούτε κολήματα κλπ είναι σχετικό, μια χαρά κολάει και το mac os, άλλωστε σχεδόν ποτέ δεν φταίει το λειτουργικό για τα κολήματα αλλά κάποιοσ 3rd party driver ή πρόγραμμα. Ακριβώς έτσι. Δεν υπάρχει τέλειο μηχάνημα. Κι εγώ έχω χάσει δουλειά πολλών ωρών σε Mac επειδή σαν ηλίθιος είχα παραμυθιαστεί ότι δεν παθαίνει τίποτε κλπ. Εξακολουθώ να κάνω κάποιες δουλειές απίστευτα άνετα σε mac αλλά ο καιρός της αθωότητας έχει παρέλθει. Αν πρόκειται να προτείνετε mac επειδή πράγματι εκεί θα κάνει καλύτερα την δουλειά της, τέλεια, κι εγώ μαζί σας, αλλά αν το προτείνετε λόγω μεγαλύτερης αξιοπιστίας τύπου «θα ξεχάσεις κάθε είδους πρόβλημα», είναι αφελές ψέμα.
leukonas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Πάντα απορώ, όμως, με το γεγονός πως κάποιοι προτείνουν ακριβώς σε αυτούς τους ανθρώπους να πάρουν PC, λες και επειδή θα φταίνε οι ίδιοι και όχι τα Windows, ΟΚ, δεν τρέχει τίποτα. Λες και το πρόβλημα είναι μην πει κάποιος κακό λόγο για τα Windows. Φίλε μου αν πάρεις ενα branded pc και δεν το"φτιαξεις μονος" δεν θα έχεις προβλήματα (που αφορούν το λειτουργικο σα λειτουργικο και οχι επιμερους άλλα προγράμματα)...
ShevaGR Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δεν ξέρω τι κάνει η αδερφή σου, αλλά βλέπεις καθημερινά δεκάδες ανθρώπους στα φόρουμ και στη ζωή σου να περιγράφουν προβλήματα που ναι, το δέχομαι, προϋποθέτουν βασικές γνώσεις που δεν τις έχουν. Είναι εκτός κλίματος, πώς να το κάνουμε; Σίγουρα δε δέχομαι ότι όλοι αυτοί είναι ηλίθιοι. Απλά θέλουν ένα μηχάνημα για να κάνουν τη δουλειά τους, δεν έχουν όρεξη να κάτσουν να μάθουν τα τερτίπια του. Και προβλήματα με mac θα δεις να έχουν mac χρήστες.... Το ότι είναι δεκάδες αυτοί που έχουν πρόβλημα με windows οφείλεται στην τεράστια διαφορά σε ποσοστό που έχει το κάθε λειτουργικό στην αγορά....
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Συγγνώμη για το ποστ, έπρεπε να το καταλάβω ότι θα οδηγήσει την κουβέντα αλλού. Ίσως καλύτερα είναι να τα διαγράψει κάποιος moderator. Για την ιστορία, δεν εννοούσα ότι οι Mac δεν έχουν προβλήματα, ενώ τα Windows έχουν. Δε θέλω να γράψω περισσότερα, γιατί θα φτάσουμε να συζητάμε άσχετα πράγματα.
Heatspreader Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Φίλε μου αν πάρεις ενα branded pc και δεν το"φτιαξεις μονος" δεν θα έχεις προβλήματα (που αφορούν το λειτουργικο σα λειτουργικο και οχι επιμερους άλλα προγράμματα)... Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό. Λες δηλαδή ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι θέμα ασυμβατότητας μεταξύ Hardware; Μάλλον όχι επειδή λες για το λειτουργικό. Λες δηλαδή ότι τα Windows τα σετάρουν πιο σωστά οι εταιρίες; Ισχύει το αντίθετο. Δυστυχώς φορτώνουν τα μηχανάκια με ένα σωρό διαφημιστηκά Demos - Trials Antivirus, προγράμματα διαχείρησης ενέργειας, κλπ. Όταν το πάρει κάποιος σωστός τεχνικός το PC στα χέρια του, σετάρει τα Windows και ότι χρειάζεται, σωστά και εκεί μιλάμε για πολύ καλύτερη απόδοση.
leonidas_fs Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Ρε μάγκες το κουράζεται πολύ!! Και τα 2 λειτουργικά είναι καλά και τα 2 λειτουργικά βγάζουν προβλήματα! Αυτή είναι η αλήθεια! Απλα τα mac τα χρησιμοποιούν πιο πολύ για επαγγελματικές δουλειές..Αυτό μόνο..ισως να είναι λόγω φήμης.
leukonas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό. Λες δηλαδή ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι θέμα ασυμβατότητας μεταξύ Hardware; Μάλλον όχι επειδή λες για το λειτουργικό. Λες δηλαδή ότι τα Windows τα σετάρουν πιο σωστά οι εταιρίες; Ισχύει το αντίθετο. Δυστυχώς φορτώνουν τα μηχανάκια με ένα σωρό διαφημιστηκά Demos - Trials Antivirus, προγράμματα διαχείρησης ενέργειας, κλπ. Όταν το πάρει κάποιος σωστός τεχνικός το PC στα χέρια του, σετάρει τα Windows και ότι χρειάζεται, σωστά και εκεί μιλάμε για πολύ καλύτερη απόδοση. Φίλε μου δεν μιλάω για branded pc του τύπου turbo x.Μιλάω για dell, hp κλπ στα οποία οι εταιρίες φροντίζουν τη μεγιστη συμβατότητα μεταξυ του υλικού και φυσικά πριν κάνουν release καποιον driver έχουν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.Και στο λέω απο προσωπική πείρα και χρήση και hp branded desktop και dell. Τα windows απο μόνα τους δύσκολα σου βγάζουν πρόβλημα.Τώρα γισ τους τεχνικούς κλπ που αναφέρεις θα κάνω πως δεν το είδα μιας και δεν νομίζω ο τεχνικός της γειτονιάς να ξέρει καλύτερα απο την hp στο τι hardware να χρησιμοποιήσει και στο πως να "στήσει" ενα μηχάνημα. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η apple η οποία φτιάχνει μόνη της το hardware γιατί πιστέυει πως το software της τρέχει καλύτερα επάνω σε αυτό. Και για να επανέλθουμε στο θέμα μας. Ο καθένας αγοράζει το pc (apple, linux, mac, windows, android, κλπ κλπ) με βάση τις ανάγκες και τη χρήση που θέλει να κάνει(προγράμματα κλπ).Θεωρώ λάθος στις μέρες μας που τα λειτουργικά έχουν οριμάσει αρκετά να υπάρχει άνθρωπος που να λέει "Παρε mac γιατι δεν κολάει ή γιατί δεν έχει ιούς". Σε αυτούς απαντάω ότι στις πρώτες 10 μέρες χρήσης του mac book που απέκτησα πρόσφατα και κόλησε, και κόλησα και ενα malware. Οπότε ζυγίζεις τις ανάγκες και αγοράζεις με γνόμονα αυτές και όχι με σαχλαμάρες για κολήματα και ιούς. Ρε μάγκες το κουράζεται πολύ!! Και τα 2 λειτουργικά είναι καλά και τα 2 λειτουργικά βγάζουν προβλήματα! Αυτή είναι η αλήθεια! Απλα τα mac τα χρησιμοποιούν πιο πολύ για επαγγελματικές δουλειές..Αυτό μόνο..ισως να είναι λόγω φήμης. Επαγελματικές δουλειές που αφορούν συγκεκριμένες εργασίες και όχι γενικότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις