arxaggelos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Πολύ σπάνια θα ακούσεις απο κάποιον που δεν εχει mac να πει οτι τα mac είναι καλά. Επίσης πολύ σπανιότερα θα ακούσεις από κάποιον που έχει mac ότι τα mac δεν είναι καλά. Εγώ έχω και τα δύο, και τα δουλεύω και τα δύο εξίσου, άλλα για διαφορετικές εργασίες. Μπορώ να κατηγορήσω αλλά και να παινέψω και τα δύο μηχανήματα εξίσου, αλλά για διαφορετικούς λόγους.
Ntinaras Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 προφανως η κοπελια εχει μετριες γνωσεις υπολογιστων,και ειτε δε το συντηρει καλα ειτε δε του φερεται καλα. αν το λαπτοπ το χεις πανω στο κρεβατι και ζεσταινεται ειναι λογικο να κανει θορυβο και να βγαζει μπλε οθονες αν εχεις κολλησει 23423 ιους λογικο να σκαει out of memory. παρε ενα καλο desktop Και ποιοτικο,χωρις υπερβολες στο hardware και με 800 ευρω θα εισαι πολυ οκ.
Meraklis56 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 εγώ να προτείνω κάτι άλλο; Θα σου έλεγα,αγόρασε ένα pc,ανάλογα τις ανάγκες σου.Και όσο για την αστάθεια των windows, μπορείς να κάνεις dual boot.Με 2 Windows 7. Τα πρώτα win 7,θα ναι αποκλειστικά για την δουλειά σου.Καθόλου περιττά προγράμματα,όσο το δυνατόν λιγότερο browsing. Και τα δεύτερα win 7,θα ναι για όλα τα υπόλοιπα. Όσο για την ασφάλεια των δεδομένων σου,μπορείς να τα χεις σε ssd η/και να τα κάνεις backup σε άλλον σκληρό δίσκο.
np91 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Παρε MAC να ησυχασεις παιδευομουν χρονια με τα windows ως που πριν ενα χρονο πηρα MAC και ησυχασα ,τωρα για βλαβες σε ολα τα μηχανηματα μπορει να συμβουν παρε μια επεκραση εγγυησης αλλα 2 χρονια οποτε να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
Κomos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 παρε pc και βαλε mac μιλαμε για σχεδον 50% τιμη κατω
arxaggelos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Αν τελικά πάρεις mac, βέβαια, να θυμάσαι ότι ξεχνάς μια και καλή τη σωστή λειτουργία Office. Δεν το είδα μεν να περιλαμβάνεται στις ανάγκες που περιγράφεις, αλλά οφείλω να το πω γιατί όλοι λίγο-πολύ χρησιμοποιούν office. Και για να απαντήσω προκαταβολικά στις αντιδράσεις στο παραπάνω, λυπάμαι αλλά καμιά σουίτα γραφείου δεν είναι του επιπέδου MS Office. Plain fact.
leonidas_fs Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Εγώ μια χαρα χρησιμοποιώ το office στο macbook... Δηλαδή τι πρόβλημα έχουν τα office σε mac? Η αλήθεια είναι οτι είναι κάπως διαφορετικό το απο το office των windows αλλα δεν μου έχει βγάλει κανα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Το ίδιο και το macbook μου. Δεν μου εχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα.
arxaggelos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Τα έχουμε ξαναγράψει σε άλλο σχετικό θέμα. Δεν μιλάμε για ελαφρές διαφορές στο interface αλλά για μια πάρα πολύ τσαπατσούλικη, αργή και δύσχρηστη μεταφορά του Office σε Mac. Χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση και τα δύο μηχανήματα για office πολλές ώρες λόγω εργασίας και απλά η ευκολία και εμπειρία χρήσης της σουίτας είναι η @@τσα με τη βούρτσα. ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις άνετα το Office@Mac αν έχεις μάθει στα Win, εκτός αν δεν έχεις καμία άλλη επιλογή. Προβλήματα πλέον βγάζει ελάχιστα εώς καθόλου, ΟΚ, αλλά στις αρχές μέχρι να βγουν τα updates και το service pack απλά δεν μπορούσες να γράψεις. Και αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο Office Win, παρόλο που κι εκεί περιμένεις updates για ναλυθούν κάποια bugs (τα οποία συνήθως ούτε καν τα βλέπει ποτέ ο χρήστης). Όσα καλά και να έχουν τα Mac (λόγω των οποίων έχω κι εγώ ένα), λυπάμαι αλλά συγκεκριμένα στον τομέα Office η απόσταση είναι χαοτική, τουλάχιστον για άτομα που κάνουν κάτι παραπάνω από περιστασιακή ή απλή χρήση.
arxaggelos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Έχεις δίκιο, και δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Αυτό που έγραψα είναι κάπως offtopic. Το έβαλα τώρα σε spoiler.
c0prse_grinder Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 εγω παντως δεν ειχα ποτε μου προβλημα μεχρι στιγμης με το office στο mac
sinig Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Τελος, αν θελεις να πας σε πραγματικα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ εργαλειο-workstation με εγγυηση next business day (ειναι δηλαδη η εταιρια υποχρεωμενη να στο φτιαξει αν παθει κατι μεχρι την επομενη εργασιμη ημερα), κοιτα κατι τετοιο: http://www.skroutz.gr/s/338305/HP-Z400-W3550-6GB-2TB-Win7-Pro.html Ειναι workstation με server components(cpu, ram κλπ) . Το μονο που του λειπει ειναι μια καρτα γραφικων και το εχουν κανει ετσι ωστε να διαλεγει ο πελατης βασει των αναγκων του. Ερχεται απο 1100€ με server xeon cpu quad core στα 3.06GHz, 6 GB Ram ECC , 2x1ΤΒ σκληρους και 3ετη εγγυηση επομενης μερας . Σε αυτα προσθεσε και αλλα περιπου 200-300€ για μια καρτα γραφικων.(ή παραπανω αν θελεις επαγγελματικη quadro ή firegl για ταχυτατο rendering) Με συνολο 1400€ παιρνεις μηχανημα που φυσαει απο αξιοπιστια, επιδοσεις ,service, εγγυηση. Το αντιστοιχο προδιαγραφων mac pro ερχεται γυρω στα 3400€ χωρις ομως εγγυηση επομενης μερας(με απλη 3ετη εγγυηση και το service των mac εδω στην Ελλαδα δεν ειναι οτι καλυτερο) και με λιγο πιο αργο επεξεργαστη: Στα 1400€ του hp προσθετεις και μια απο τις επιλογες που σου ειπα για οθονες: α) 380€ για 2x23" LED IPS 2x 1920x1080 β) 500€ για 2x24" LED IPS 2x 1920x1200 γ) 620€ για 27" IPS 2560x1440 Κοινως με 1900€ εχεις workstation μηχανημα με server components, 3 ετη εγγυηση επομενης μερας, ταχυτατο και 2x24" LED IPS οθονες με 3ετη εγγυηση, εισοδους για να συνδεεις και αλλα μηχανηματα ή λαπτοπ και με εγγυηση 0 καμμενων πιξελ . Σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου και για τον χρόνο που διέθεσες!
themis_81 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Just for your information οι ati κάρτες γραφικών δεν τα πάνε τόσο καλά με το hardware acceleration κάτι το οποίο είναι αρκετά σημαντικό σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, video κλπ.... Τώρα δεν ξέρω εκεί στην apple αν τις καταφέρανε αλλά σου λέω να προτιμήσεις κάτι σε nvidia.... Υ.Γ Μην ακούς ό,τι παραμύθια σου πουν για το ότι δεν χαλάνε (από άποψη hardware) και ό,τι δεν έχουν πρόβλημα γιατί το hardware είναι ακριβώς ίδιο.... Αυτό ειναι πραγματικότητα.... Από άποψη software το να χαλάσει είναι ευθύνη του χρήστη.... Οποιδήποτε λειτουργικό και αν έχεις εάν κατεβάζεις οτιδήποτε βρεις και δεν το προσέχεις θα χαλάσει.... Στο windows πάει ο κάθε μη έμπειρος χρήστης και κατεβάζει οτιδήποτε σπασμένο βρει στο internet.... Λογικό να χαλάσει.... Στο mac έχεις πολύ περιορισμένες δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα.... Οπότε μόνο να προσέχεις χρειάζεται.... Το οτι μπορεί να μην βρεις πολλούς που να έχουν πρόβλημα με mac οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν τόσοι χρήστες mac όσοι σε windows και linux μαζί.... Γαυτο και δεν δουλευει κανενας φωτογραφος , γραφιστας , μοντερ σε τετοια μηχανηματα του Βελζεβουλ ! Επειδη τυχαινει παντως να ειναι η αδερφη μου αρχιτεκτων , το νεο της αποκτημα ειναι ενα PC πολυ προσεκτικη επιλογη περιφερειακων και "εσωτερικων" ... Eκτος αν το budget σου επιτρεπει να πας σε MacPro , που θα στο προτεινα με το καλο να το αγορασεις οταν πλεον θα βγαζεις χρηματα απο το μηχανημα και οχι σαν φοιτητρια ( για να βγαλει πιο γρηγορα και πιο ουσιαστικα τα χρηματα που θα διαθεσεις )
ShevaGR Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Γαυτο και δεν δουλευει κανενας φωτογραφος , γραφιστας , μοντερ σε τετοια μηχανηματα του Βελζεβουλ ! Επειδη τυχαινει παντως να ειναι η αδερφη μου αρχιτεκτων , το νεο της αποκτημα ειναι ενα PC πολυ προσεκτικη επιλογη περιφερειακων και "εσωτερικων" ... Eκτος αν το budget σου επιτρεπει να πας σε MacPro , που θα στο προτεινα με το καλο να το αγορασεις οταν πλεον θα βγαζεις χρηματα απο το μηχανημα και οχι σαν φοιτητρια ( για να βγαλει πιο γρηγορα και πιο ουσιαστικα τα χρηματα που θα διαθεσεις ) Εγώ σου είπα τι γίνεται από τεχνικής άποψης με την κάρτα και από τεχνικής άποψης με το hardware και το software, δεν είπα "ει κοίτα οι περισσότεροι έχουν windows" γιατί δεν αποτελεέι επιχείρημα.... Μπορώ να σου βρω χρήστες που δουλεύουν πάνω σε άχρηστα μηχανήματα και χρήστες που δουλεύουν πάνω σε μηχανήματα που πετάνε.... Νομίζω κανένα δεν νοιάζει και αν ο ίδιος ο θεος τα χρησιμοποιεί.... Τουλάχιστον δεν θα έπρεπε.... Θα έπρεπε να μας νοιάζει γιατί τα χρησιμοποιεί.... Άτομα τα οποία δεν έχουν τεχνικές γνώσεις ή δεν δίνουν ανάλογα επιχειρήματα εκπροσωπούν τον μέσο χρήστη... Το να πεις "εγώ το πήρα και είμαι ok" δεν βοηθάει κανένα και τίποτα.... Δεν θα το συνεχίσω γιατί ξέρω τη συνέχεια και γιατί εδώ είναι topic που ζητάει η κοπέλα βοήθεια....
leukonas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Εγώ μια χαρα χρησιμοποιώ το office στο macbook... Δηλαδή τι πρόβλημα έχουν τα office σε mac? Η αλήθεια είναι οτι είναι κάπως διαφορετικό το απο το office των windows αλλα δεν μου έχει βγάλει κανα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Το ίδιο και το macbook μου. Δεν μου εχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Το office στο mac απλά δεν είναι office και κατα τη γνώμη μου αποτελέι και ντροπή για τη Microsoft μιας και απλά......δεν δουλεύει όπως πρέπει (μιλάμε για τα βασικά πράγματα) Είμαι νεός χρήστης mac και πραγματικά απογοητεύτικα με το office.Για να μη μιλήσω δε για τον άθλιο finder που για να φτάσει τον explorer θέλει καμια 10ετία ακόμα. Κατα τα άλλα καλό είναι το mac os x.
Προτεινόμενες αναρτήσεις