sinig Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα! Θα ήθελα τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο θέμα: Είμαι φοιτήτρια αρχιτεκτονικής στο τελευταίο έτος. Πέντε χρόνια τώρα σε αυτήν την σχολή έχω αλλάξει δύο λάπτοπ ένα toshiba και ένα Hp ProBook με το δεύτερο να μου έχει βγάλει ένα σωρό προβλήματα! Δύο φόρες κάηκε ο σκληρός δίσκος, πολύ αργό, κάνει έναν απίστευτο θόρυβο που με βαράει μέσα στα νεύρα ενώ το έχω πάει αμέτρητες φορές για καθάρισμα και έχω αλλάξει ανεμιστηράκι(βελτίωση φυσικά καμία)επίσης δεν θυμάμαι πόσες φορές είδα μπλε οθόνη, να σβήνει χάνοντας αρκετή δουλεία, τα Windows είναι Out of memory!, να κάνει render και μόλις τελειώνει μετά από 12 ώρες να κλείνει χωρίς να γίνεται save. Συγκεκριμένα το μοντέλο που με τυράννησε και με τυραννάει ακόμα είναι το Hp ProBook 4710s. Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ πολύ συχνά είναι AutoCad, Photoshop, Rhinocheros (με πολλά plug in px Grasshoper), Artlantis, Corel, Power Point. Αυτά να τρέχουν και να μην κλείνουν θα είμαι ευτυχισμένη. Βρίσκομαι στο εξής δίλημμα να πάρω έναν σταθερό υπολογιστή που να του βάλω μέσα ότι καλύτερο ή να πάρω ένα iMac? Συγκεκριμένα σκέφτομαι το μοντέλο iMac : 27-inch: 3.1GHz 3.1GHz Quad-Core Intel Core i5,2560 x 1440 resolution, 4GB (two 2GB) memory, 1TB hard drive1, AMD Radeon HD 6970M with 1GB.Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να πάρω κάτι που να είναι δυνατό να μου κάνει την δουλειά μου να με απαλλάξει από το άγχος αν θα κλείσει ή αν θα αντέξει μέχρι αύριο και επίσης να μπορέσω να το βάλω στο μελλοντικό μου γραφείο καθώς βρίσκομαι στο τέλος των σπουδών μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Νατάσα
aledjo Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 εγω θα ελεγα ενα καλο pc τωρα ολα αυτα που λες ηταν απλα γκαντεμια που σου εγιναν.
aris1986 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Kαι γω το ιδιο συνιστώ.Πολυ γκαντεμια ομως σε βρηκε παλια!
ShevaGR Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Θα ήθελα τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο θέμα: Είμαι φοιτήτρια αρχιτεκτονικής στο τελευταίο έτος. Πέντε χρόνια τώρα σε αυτήν την σχολή έχω αλλάξει δύο λάπτοπ ένα toshiba και ένα Hp ProBook με το δεύτερο να μου έχει βγάλει ένα σωρό προβλήματα! Δύο φόρες κάηκε ο σκληρός δίσκος, πολύ αργό, κάνει έναν απίστευτο θόρυβο που με βαράει μέσα στα νεύρα ενώ το έχω πάει αμέτρητες φορές για καθάρισμα και έχω αλλάξει ανεμιστηράκι(βελτίωση φυσικά καμία)επίσης δεν θυμάμαι πόσες φορές είδα μπλε οθόνη, να σβήνει χάνοντας αρκετή δουλεία, τα Windows είναι Out of memory!, να κάνει render και μόλις τελειώνει μετά από 12 ώρες να κλείνει χωρίς να γίνεται save. Συγκεκριμένα το μοντέλο που με τυράννησε και με τυραννάει ακόμα είναι το Hp ProBook 4710s. Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ πολύ συχνά είναι AutoCad, Photoshop, Rhinocheros (με πολλά plug in px Grasshoper), Artlantis, Corel, Power Point. Αυτά να τρέχουν και να μην κλείνουν θα είμαι ευτυχισμένη. Βρίσκομαι στο εξής δίλημμα να πάρω έναν σταθερό υπολογιστή που να του βάλω μέσα ότι καλύτερο ή να πάρω ένα iMac? Συγκεκριμένα σκέφτομαι το μοντέλο iMac : 27-inch: 3.1GHz 3.1GHz Quad-Core Intel Core i5,2560 x 1440 resolution, 4GB (two 2GB) memory, 1TB hard drive1, AMD Radeon HD 6970M with 1GB.Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να πάρω κάτι που να είναι δυνατό να μου κάνει την δουλειά μου να με απαλλάξει από το άγχος αν θα κλείσει ή αν θα αντέξει μέχρι αύριο και επίσης να μπορέσω να το βάλω στο μελλοντικό μου γραφείο καθώς βρίσκομαι στο τέλος των σπουδών μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Νατάσα 1. Τα windows 7 δεν πετάνε μπλε οθόνη εκτός αν υπάρχει πρόβλημα στο hardware. Για παράδειγμα αυτά με τα out of memory που λες σε οποιοδήποτε σύστημα εάν τέλειωνε η διαθέσιμη μνήμη (δεν ξέρω για ποια μιλάς) θα κράσαραν.... Από ένα κινητό μέχρι ένα θηρίο.... 2. Το hardware της apple δεν κατασκευάζεται από την apple, είναι το ίδιο hardware που έχουν τα άλλα pc πακεταρισμένο και ίσως κατακσευασμένο ειδικά για να χωράει στο κουτί της apple... Δηλάδη αυτό σημαίνει ό,τι έχεις τις ίδιες πιθανότητες να σου χαλάσει κάτι.... Ποια είναι η διαφορά;;;;.... Το service της apple είναι πανάθλιο από όλες τις απόψεις (προσωπική εμπειρία).... (αργό, ακριβό, μικρή εγγύηση κλπ) Αυτά που περιγράφεις ως πρόβλημα είναι γενικές γκαντεμιές που μπορεί να τις πάθεις και σε iMac.... Στο iMac αν σου σκαλώσει κάποιο hardware (το οποίο σε windows 7 θα πέταγε μπλε οθόνη) δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά... Τώρα στο θέμα.... Στα ίδια λεφτά που θα σκάσεις για iMac παίρνεις ένα 10 φορές πιο αποδοτικό σταθερό PC.... Οπότε για τη δουλειά που θέλεις θα είσαι ok με ένα pc που θα στοιχίσει πολύ πιο φθηνά από το iMac.... Ποια είναι τα καλά του iMac;;;; Η οθόνη του.... Η οθόνη του κοστίζει περίπου στα 1000 δολλάρια περίπου και έχει καλή ανάλυση και αν σε ενδιαφέρει πάρα πολύ η ανάλυση λόγω δουλειάς σου θα σου πρότεινα να σκάσεις κανένα χιλιάρικο για μια οθόνη (πχ dell) επαγγελματική καλύτερη από αυτή του imac και ένα σταθερό.... Το ποσό θα σου βγει περίπου όσο το iMac, με τη διαφορά ότι θα έχεις καλύτερη οθόνη και καλύτερο hardware.... Εάν δεν σε ενδιαφέρει τόσο η οθόνη (και σου αρκέι κάτι σε 1080p-1200p) πας σε πολύ πιο οικονομική και καλύτερη λύση.... Just for your information οι ati κάρτες γραφικών δεν τα πάνε τόσο καλά με το hardware acceleration κάτι το οποίο είναι αρκετά σημαντικό σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, video κλπ.... Τώρα δεν ξέρω εκεί στην apple αν τις καταφέρανε αλλά σου λέω να προτιμήσεις κάτι σε nvidia.... Υ.Γ Μην ακούς ό,τι παραμύθια σου πουν για το ότι δεν χαλάνε (από άποψη hardware) και ό,τι δεν έχουν πρόβλημα γιατί το hardware είναι ακριβώς ίδιο.... Αυτό ειναι πραγματικότητα.... Από άποψη software το να χαλάσει είναι ευθύνη του χρήστη.... Οποιδήποτε λειτουργικό και αν έχεις εάν κατεβάζεις οτιδήποτε βρεις και δεν το προσέχεις θα χαλάσει.... Στο windows πάει ο κάθε μη έμπειρος χρήστης και κατεβάζει οτιδήποτε σπασμένο βρει στο internet.... Λογικό να χαλάσει.... Στο mac έχεις πολύ περιορισμένες δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα.... Οπότε μόνο να προσέχεις χρειάζεται.... Το οτι μπορεί να μην βρεις πολλούς που να έχουν πρόβλημα με mac οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν τόσοι χρήστες mac όσοι σε windows και linux μαζί.... Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2011 από ShevaGR
Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα! Θα ήθελα τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο θέμα: Είμαι φοιτήτρια αρχιτεκτονικής στο τελευταίο έτος. Πέντε χρόνια τώρα σε αυτήν την σχολή έχω αλλάξει δύο λάπτοπ ένα toshiba και ένα Hp ProBook με το δεύτερο να μου έχει βγάλει ένα σωρό προβλήματα! Δύο φόρες κάηκε ο σκληρός δίσκος, πολύ αργό, κάνει έναν απίστευτο θόρυβο που με βαράει μέσα στα νεύρα ενώ το έχω πάει αμέτρητες φορές για καθάρισμα και έχω αλλάξει ανεμιστηράκι(βελτίωση φυσικά καμία)επίσης δεν θυμάμαι πόσες φορές είδα μπλε οθόνη, να σβήνει χάνοντας αρκετή δουλεία, τα Windows είναι Out of memory!, να κάνει render και μόλις τελειώνει μετά από 12 ώρες να κλείνει χωρίς να γίνεται save. Συγκεκριμένα το μοντέλο που με τυράννησε και με τυραννάει ακόμα είναι το Hp ProBook 4710s. Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ πολύ συχνά είναι AutoCad, Photoshop, Rhinocheros (με πολλά plug in px Grasshoper), Artlantis, Corel, Power Point. Αυτά να τρέχουν και να μην κλείνουν θα είμαι ευτυχισμένη. Βρίσκομαι στο εξής δίλημμα να πάρω έναν σταθερό υπολογιστή που να του βάλω μέσα ότι καλύτερο ή να πάρω ένα iMac? Συγκεκριμένα σκέφτομαι το μοντέλο iMac : 27-inch: 3.1GHz 3.1GHz Quad-Core Intel Core i5,2560 x 1440 resolution, 4GB (two 2GB) memory, 1TB hard drive1, AMD Radeon HD 6970M with 1GB.Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να πάρω κάτι που να είναι δυνατό να μου κάνει την δουλειά μου να με απαλλάξει από το άγχος αν θα κλείσει ή αν θα αντέξει μέχρι αύριο και επίσης να μπορέσω να το βάλω στο μελλοντικό μου γραφείο καθώς βρίσκομαι στο τέλος των σπουδών μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Νατάσα Νατάσα, Τα ίδια προβλήματα (όχι με όλα τα δικά σου software και με άλλα) είχα και εγώ στο Windows. Ώσπου πήρα MAC και πλέον δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θα ακούσεις πολλά. Ότι τα νέα Windows είναι έτσι, αλλιώς και παραλλιώς. Ότι το hardware δεν είναι τόσο καλό για 1.3k E και με λιγότερα παίρνεις καλύτερο PC και και και. Πάνω - κάτω, ό,τι άκουσες μέχρι τώρα και θα ακούσεις στη συνέχεια. Το ερώτημα είναι ένα. Μετά από ό,τι έχεις τραβήξει, θα ξαναδώσεις τα λεφτά σου για μία ακόμη φορά να πάρεις ένα PC και να ξαναζήσεις το ίδιο έργο; Για να δεις μόνη σου τι τρέχει, ρώτα αυτούς ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ MAC και πες τους να σου πουν την γνώμη τους. Ειλικρινά βαριέμαι, για μία ακόμη φορά, να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είναι ελέφαντας το MAC OS και η ποιότητα κατασκευής κτλ κτλ. Και να σου πω και κάτι; Δεν λέει και τίποτα. Όσοι θέλουν να πάρουν, θα πάρουν. Όσοι δεν πάρουν, δεν πήραν. Εγώ την επιλογή μου την έχω κάνει και είμαι μετά από αρκετό καιρό με MAC (που σε αντίστοιχο, στα 10 χρόνια που είχα δουλέψει με Windows, θα μου είχαν βγάλει ήδη μηνύματα λάθους και καμία μπλέ οθόνη) και δεν έχω δει ούτε μία φορά μήνυμα λάθους ή "blue screen" ή ό,τι άλλο. Την συνέχεια του thread την έχω ξαναδεί. Θα πεταχτεί κάθε ένας που δεν έχει MAC και θα αρχίσει να λέει για εκείνο, το άλλο και το παράλλο. Κάνε ό,τι νομίζεις Ρώτα και φίλους σου που έχουν MAC να σου πουν.
Tablet Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Νατάσα, Ειλικρινά βαριέμαι, για μία ακόμη φορά, να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είναι ελέφαντας το MAC OS και η ποιότητα κατασκευής κτλ κτλ. Και να σου πω και κάτι; Δεν λέει και τίποτα. Όσοι θέλουν να πάρουν, θα πάρουν. Όσοι δεν πάρουν, δεν πήραν. Εγώ την επιλογή μου την έχω κάνει και είμαι μετά από αρκετό καιρό με MAC (που σε αντίστοιχο, στα 10 χρόνια που είχα δουλέψει με Windows, θα μου είχαν βγάλει ήδη μηνύματα λάθους και καμία μπλέ οθόνη) και δεν έχω δει ούτε μία φορά μήνυμα λάθους ή "blue screen" ή ό,τι άλλο. Την συνέχεια του thread την έχω ξαναδεί. Θα πεταχτεί κάθε ένας που δεν έχει MAC και θα αρχίσει να λέει για εκείνο, το άλλο και το παράλλο. Ρώτα και φίλους σου που έχουν MAC να σου πουν. Σωστα τα λέει ο φιλος..Ο καθένας θα σου πει το μακρύ και το κοντό του.. Πήγαινε σε ενα κατάστημα ελα σε επαφή με ενα iMac χειρίσου το λίγο Ρωτα και αυτους που εχουν Μac και κατεληξε... Και απο την αλλη οκ εχεις κανει την επαφη με τα pc... Παρε τον iMac να εχεις και απο εκει μια γνωμη και πορευσου αναλογα..
haHa Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Νατασα, δες τι εχουν αλλοι επαγγελματιες στο χωρο που τρεχουν Autocad και λοιπα σχεδιαστικα προγραμματα. Οι περισσοτερη προτιμουν pc λογω ταχυτητας, μεγαλυτερης αντοχης στο χρονο , επεκτασιμοτητας , δυνατοτητα επιλογης οθονων, καλυτερης εγγυησης και γρηγοροτερης επισκευης αν τυχον παει κατι στραβα. Φυσικα μην ξεχνας και την μεγαλυτερη ποικιλια ποιοτικων προγραμματων που υπαρχουν για windows σε σχεση με mac os ειδικα στο αντικειμενο σου. Τα προβληματα που ειχες (θεμα hardware) δυστυχως αν εισαι ατυχη θα τα εχεις σε οτι μηχανημα και αν παρεις, μιας και δεν ειχε σχεση το λειτουργικο. Το θεμα ειναι να μην σου κοστισουν αρκετα να τα επισκευασεις και να ειναι γρηγορη η επισκευη. Για αυτο εχει σημασια η διαρκεια της εγγυησης, το κοστος επισκευης και η ταχυτητα επισκευης. Εκει υστερουν ταα mac , αλλα και γενικοτερα ολα τα in-one μηχανηαμτα σαν τον iMac. Πχ αν σου χαλασει η καρτα γραφικων ή motherboard στον iMac, το κοστος επισκευης ειναι πανω απο 600€, οταν σε ενα pc δεν θα ηταν πανω απο 100€ και θα επισκευαζοταν σε μια ημερα, χωρια που θα ειχε 3ετη εγγυηση. Σκεψου επισης οτι αν χαλασει η οθονη του iMac στον 1.5 χρονο, τοτε αχρηστευεται ολο το μηχανημα και πρεπει να δωσεις παλι πολλα λεφτα για επισκευη. Αντιθετα με ενα mac mini ή ενα pc (που δεν ειναι all-in-one) απλα αγοραζεις αλλη οθονη με 200-250€, ασε βεβαια που θα καλυπτεται απο εγγυηση, αρα δεν θα δωσεις τιποτα. Και δεν μενεις χωρις μηχανημα περιμενοντας να επισκευαστει και χανοντας μερες δουλειας. Τελος, πολυ βασικο για εσας τους αρχιτεκτονες ειναι οι οθονες . Δυστυχως με εναν iMac εισαι περιορισμενη, γιατι παιρνεις υποχρεωτικα 27" glossy οθονη. Παρα πολλους επαγγελματιες τους κουραζουν οι glossy οθονες, αλλους τους πειραζει η τοσο μεγαλη οθονη με μικρα γραμματα(λογω μεγαλης αναλυσης) κλπ. Οπως και να εχει η δυνατοτητα επιλογης οθονων που σου δινει ενα κανονικο pc desktop μηχανημα (ή ακομα και το mac mini) ειναι σωτηρια. Σκεψου οτι με 380€ παιρνεις 2*23" LED IPS οθονες ή με 500€ παιρνεις 2*24" LED IPS ή με 620€ παιρνεις 27" IPS οθονη . Φυσικα εχουν και σοβαρη εγγυηση 3 ετων , εισοδους για να τις συνδεσεις και με αλλα μηχανηματα ή εναν φορητο (αυτο με τον iMAc δεν μπορεις να το κανεις) ,εχουν και εγγυηση 0 καμμενων πιξελ που δεν εχει ο iMac και δεν ειναι glossy που ειναι κουραστικες με αντανακλασεις (ειδικα σε 27" οι αντανακλασεις μπορει να ειναι πολυ πιο κουραστικες απο οτι σε εναν φορητο 15"). Οποτε για εμενα, δωσε βαρος στην οθονη και στην εγγυηση. Επισης δωσε βαρος και στην ασφαλεια των δεδομενων σου. Σε ενα pc μπορεις να βαλεις 2 κ περισσοτεορυς σκληρους που αυτοματα να κανουν backup. Αν τυχει και χαλασει ο ενας, δεν χανονται καθολου τα δεδομενα σου, ουτε χρειαζεται να το στειλεις για service και απλα συνεχιζεις την δουλεια σου χωρις να χανεις χρονο. Οι επιδοσεις και η αντοχη στο χρονο ειναι φυσικα καλυτερες σε pc απο οτι σε mac, αλλα τα παραπανω ειναι πιο σημαντικα. Οποτε , ειδικα λογω οθονης σκεψου ή ενα mac mini ωστε να διαλεξεις οθονες ή ενα δυνατο pc (δεν χρειαζεται να παει πανω απο 750€) με αντοχη στο χρονο και καλη εγγυηση που θα βαλεις τις οθονες που θελεις. Θεωρω πως 2*24" LED IPS οθονες με αναλυση 1920x1200 ειναι οτι πρεπει και τα 500€ που ζητανε δεν ειναι πολλα.
disqualified Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Πιστευω οτι τα laptop για αυτες τις δουλειες που θες ειναι ακαταλληλα. Γι αυτο ειχες επανειλημμένα προβλήματα. Στη θεση σου μονο desktop θα επαιρνα. Mac ή PC ειναι δικο σου θεμα στη θεση σου θα περιμενα την αποψη καποιου που χρησιμοποιει mac για τις ιδιες ασχολιες και οχι τυχαιες αποψεις χρηστων Το mac ισως σε βγαλει απο σκοτουρες αλλα δεν ξερω αν αυτα που χρειαζεσαι υπαρχουν σε software για mac. Επισης οι CAD εφαρμογες ειδικα αν δουλευεις 3D εχουν ως recommended openGL καρτες γραφικων. Επισης καλο θα ηταν να εχεις 8GB RAM στο μηχανημα σου.
leonidas_fs Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Timonkaipumpa. Πολύ σπάνια θα ακούσεις απο κάποιον που δεν εχει mac να πει οτι τα mac είναι καλά. Επειδή εγω εχω mac και είδα τι εστεί mac σου λεω να κάνεις μια βόλτα σε επαγγελματικά μαγαζιά που χειρίζονται ήχο-φωτογραφία ή αρχιτέκτονες. Δες οτι οι περισσότεροι έχουν mac. Τα υπόλοιπα κουράζουν. Τέλος.
lagoudakis Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Ακριβως αυτο που λεει ο λεωνιδας ειναι το καλυτερο να κανεις,ωστε να δεις ποιο λειτουργικο και μηχανημα σε βολευει,δεν υπαρχουν καλα και κακα μηχανηματα,υπαρχουν μηχανηματα και λειτουργικα που μας βολευουν και μας αρεσουν,οποιος πει οτι τα μακ ειναι για τα σκουπιδια η το αντιθετο οτι τα windows ειναι για πεταμα απλα δεν ξερει τι του γινετε,ολα εχουν τα συν και τα πλην τους,το θεμα ειναι εσενα τι σου αρεσει και τι σε βολευει
aris1986 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Και mac να παρει dual-boot θα κανει σιγουρα(Λογω καποιων προγραμμάτων).
disqualified Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Και mac να παρει dual-boot θα κανει σιγουρα(Λογω καποιων προγραμμάτων). τότε δε θα επρεπε να παρει mac. Το dual boot δεν ειναι λύση για μενα
Palp Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Εκτός από την προβληματική εγγύηση στην χώρα μας, τα imac βγάζουν και αρκετά προβλήματα στην οθόνη τους, περισσότερο στις 27", με αποτέλεσμα να κυνηγάς αντικαταστάσεις προϊόντος ή να τραβιέσαι με service. Και το Lion δεν είναι και ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή από άποψη λειτουργικού με τα τόσα προβλήματα που παρουσιάζονται ακόμα και στην τελευταία έκδοση 10.7.2 (έχει τρελαθεί ο κόσμος στο reinstall μπας και λύσει κάποια από αυτά τα προβλήματα όπως με το ασύρματο δίκτυο, υπερβολική χρήση μνήμης, μεγαλύτερες θερμοκρασίες κτλ). Γενικότερα στο hardware (από mp3 έως υπολογιστή και τηλεόραση) είναι και λίγο τύχη τι θα σου τύχει από πλευρά προβλημάτων. Για αυτό το σημαντικό είναι να έχεις αξιόπιστη εγγύηση για να λυθούν τα όποια προβλήματα γρήγορα και απλά. Επίσης ένα πρόβλημα με όλα τα all-in-one μηχανήματα είναι ότι όταν θέλεις να αγοράσεις νέο υπολογιστή ουσιαστικά πρέπει να πάρεις και νέα οθόνη. Τα χρήματα που είχες δώσει για την ενσωματωμένη οθόνη του παλιού σου υπολογιστή πάνε στον κουβά. (και για να πάρω και την έγκριση του timon και pumpa, έχω εδώ και 1.5 χρόνο mbp (ακόμα με SL γιατί έχω τρομάξει με αυτά που ακούω για Lion)).
haHa Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Τελος, αν θελεις να πας σε πραγματικα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ εργαλειο-workstation με εγγυηση next business day (ειναι δηλαδη η εταιρια υποχρεωμενη να στο φτιαξει αν παθει κατι μεχρι την επομενη εργασιμη ημερα), κοιτα κατι τετοιο: http://www.skroutz.gr/s/338305/HP-Z400-W3550-6GB-2TB-Win7-Pro.html Ειναι workstation με server components(cpu, ram κλπ) . Το μονο που του λειπει ειναι μια καρτα γραφικων και το εχουν κανει ετσι ωστε να διαλεγει ο πελατης βασει των αναγκων του. Ερχεται απο 1100€ με server xeon cpu quad core στα 3.06GHz, 6 GB Ram ECC , 2x1ΤΒ σκληρους και 3ετη εγγυηση επομενης μερας . Σε αυτα προσθεσε και αλλα περιπου 200-300€ για μια καρτα γραφικων.(ή παραπανω αν θελεις επαγγελματικη quadro ή firegl για ταχυτατο rendering) Με συνολο 1400€ παιρνεις μηχανημα που φυσαει απο αξιοπιστια, επιδοσεις ,service, εγγυηση. Το αντιστοιχο προδιαγραφων mac pro ερχεται γυρω στα 3400€ χωρις ομως εγγυηση επομενης μερας(με απλη 3ετη εγγυηση και το service των mac εδω στην Ελλαδα δεν ειναι οτι καλυτερο) και με λιγο πιο αργο επεξεργαστη: Στα 1400€ του hp προσθετεις και μια απο τις επιλογες που σου ειπα για οθονες: α) 380€ για 2x23" LED IPS 2x 1920x1080 β) 500€ για 2x24" LED IPS 2x 1920x1200 γ) 620€ για 27" IPS 2560x1440 Κοινως με 1900€ εχεις workstation μηχανημα με server components, 3 ετη εγγυηση επομενης μερας, ταχυτατο και 2x24" LED IPS οθονες με 3ετη εγγυηση, εισοδους για να συνδεεις και αλλα μηχανηματα ή λαπτοπ και με εγγυηση 0 καμμενων πιξελ .
Προτεινόμενες αναρτήσεις