Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμμ κατάλαβα

Έτρεξα μια ώρα Occt άρα είμαι κομπλέ

Πάντως αφού έχω το turbo ανοικτό, γιατί δεν πάει έως 3400? μέχρι 3020,2 έφτασε.

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτο δεν το ξερω θα στο απαντισει ο θανος... αληθεια δεν σε εχει κουρασει ο θορυβος της μαμας ψυχτρας?

Δημοσ.

Ναι λίγο, αλλά πριν είχα PC Με πρόβλημα στο cpu cooler (λόγο παλιότητας) και τώρα μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά σε ηρεμία! αχαχαχ!

Μόλις μπορέσω θα τσιμπήσω και μια ψυκτρούλα :)

Δημοσ.

αχαχαχαχαχαχαχα σε καταλαβαινω... εγω σημερα εβαλα την καινουρια κ ηρεμησε το κεφαλι μου... αλλα σκεψου οτι εδω κ 5 χρονια χρησιμοποιω ΜΟΝΟ λαπτοπ κ μ κακοφανηκε ο θορυβος...:P

λοιπον τρεχω το πριμε εδω κ μια ωρα περιπου κ εινα σταθερο... αλλα οι θερμοκρασιες μ ειναι στους 71βαθμους κελσιου κ δινω ρευμα 1.425 κ ειμαι στα 3,7... συνεχιζω να ανεβαζω τον επεξεργαστη η συνεχιζω το τεστ?

Δημοσ.

ΟΙ θερμοκρασιες σας ειναι πολλες.μπορει να μην τις δειχνει σωστα.κατεβαστε και κανενα αλλο προγραμμα να τις ελεγχετε.

Επισης μην τρεχετε το Prime για testing.να τρεχετε το occt Που τα βγαζει πολυ πιο γρηγορα τα σφαλματα.

Sotiris με 1.42 εισαι καλα.δοκιμασε να τον ανεβασεις παραπανω.

Voliminal,πρεπει να παρεις ψυχτρα γιατι δεν σε βλεπω καλα απο temps εαν οντως ειναι αυτα.Κρατα τον εξαπυρηνο και σε stok συχνοτητες και κατεβασε το ρευμα στο οσο πιο λιγο γινετε για να μπει windows.μετα οταν δεν μπει,ανεβασε το ρευμα στην αμεσως προηγουμενη τιμη που εμπαινε και ξεκινα να τρεχεις τα test.εαν δεν τα περναει,ανεβαζε ρευμα σιγα σιγα.

Επισης καντε και μια δοκιμη και οι 2 γιατι θα τρελαθουμε με τις θερμοκρασιες σας.

Αφου δειτε οπως ειστε τωρα τι ακριβως εχετε αλλαξει στο bios (νομιζω μπορειται να κανετε και save το overclocking προφιλ σας) γυριστε τους σε τετραπυρηνους και τρεξτε ενα τεστ για να βλεπετε θερμοκρασιες σε cores.

Ας πουμε εαν σαν τετραπυρηνο εχετε με το τεστ 50 θερμοκρασια και με το που τους ξεκλειδωνετε εχετε 70,κατι δεν παει καλα.

Δειτε αυτες τις διαφορες σε συγκριση με την ενδειξη που εχετε τωρα(να κοιταξετε την ιδια ενδειξη που κοιτατε και τωρα) και πειτε και οι 2 τι ενδειξεις εχετε μετα στα cores.

Δημοσ.

εγω το ελεγχω κ απο το προγραμμα της asrock κ μ βγαζει τα ιδια.... σε full load 70 sta 3.7 me 1.4250.... αλλα οταν ανοιξα το κουτι απο τα πλαγια για κανα 5λεπτο η θερμοκρασια μ επεσε στους 64.... για πες κ κανα αλλο προγραμμα να δοκιμασουμε....

λοιπον αυτα παιρνω με 4πυρηνο στα 3.7 κ 1.425.... μετα απο 10λεπτα τρεξιματος... ετρεξα πριμε τωρα γτ το cpuz k to hwmonitor δεν μ δουλευει οταν τρεχω occt....Link

Δημοσ.

Η κατεβαζεις το τελευταιο hwmonitor εαν δεν το εχεις κανει ηδη η κανεις κανενα bios update στην μητρικη σου σε περιπτωση που εχει βγει καινουργιο bios.τσεκαρε πιο εχεις απο το cpuz στην καρτελα mainboard.

Η θερμοκρασιες σου περα απο τον σκληρο,την καρτα γραφικων,τα cores και το systin ειναι λαθος.

Εαν οι θερμοκρασιες σου ειναι αυτες που λεει στα cores τοτε εισαι πολυ καλα.Οποτε τον ξεκλειδωνεις ανετα σε 5πυρηνο και δοκιμαζεις να τον ανεβασεις και αλλο.

Με αυτο το ρευμα δοκιμασε για τα 4.0

Δημοσ.

εχω το τελευταιο bios αλλα τε μητρικη δεν μ τη βγαζει σωστα.... ειναι σαν να μην υπαρχει στη βαση δεδομενων του cpuz... με 1.45 δοκιμασα στα 3.8 κ μ εβγαλε bsod..... δοκιμασα κ πριν στο 1.425 κ παλι τα ιδια...

ξερεισ κανα αλλο προγραμμα για να ελεγχω θερμοκρασιες?

Link

στα 3.9 εφτασα δοκιμαζοντας μεχρι 1.475 κ τπτ... το πιο σταθερο ηταν 1.425 στα 3,7....

Δημοσ.

Οκ, θα δοκιμάσω αύριο να κλείσω ξανά τους πυρήνες να δω τις πραγματικές θερμοκρασίες σε load. Εγώ δεν έχω κλοκάρει καθόλου, αλλά αν κατάλαβα καλά, μου προτείνεις να ρίξω το Vcore?

Δημοσ.

ναι ριξε το vcore ωστε να βρεις το λιγοτερο ρευμα που μπορει να δουλεψει σωστα ο επεξεργαστης σου(αν πας περιπου στο 1,3 σταματα μην πας παρακατω)...κ αλλαξε κ το cpu_nb στο 1,3... το spectrum κ το turbo off... κ αμα πας στην 4 σελιδα κ ερχεσε προσ τα εδω θα τα βρεις ολα αυτα που εκανα κ εγω αναλυτικα απο το θανο...

Δημοσ.

Τα διάβασα πολλές φορές, απλά δεν θέλω να κάνω βήματα που έκανες εσύ για overclock, διότι ακόμη δεν θέλω να τον κλοκάρω, όταν πάρω ψύκτρα θα το κάνω.

Απλά θέλω όπως είναι τώρα x6, να δουλεύει όσο πιο σωστά γίνεται.

Δημοσ.

Voliminal εισαι οκ και ετσι οπως εισαι εαν εισαι σταθερος.

Εαν θελεις να εχεις καλυτερα temps,ριξε ξαι εσυ το ρευμα λιγο μεχρι εκει που δεν θα εισαι σταθερος.μετα το ξαναανεβαζεις.

Δημοσ.

Λοιπον εχω καταφερει να φτασω στα 3.8 με 1.45 ρευμα κ δυο ωρες τρεχω το occt με 60 βαθμους..... να επιχειρησω να παω παραπανω? κ μεχρι ποσο ρευμα να δωσω???κ δες λιγο τα timings των ραμ... μηπως πρεπει να τα πειραξω κ αυτα???Link

ακυρο τελικα... μπλε οθονη στα 3.8...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...