Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα λιγο τη βοηθεια σας... πηρα σε κοματια τον υπολογιστη της υπογραφης... κ εχω καποιες αποριες... αρχικα

1)επειδη ο επεξεργαστης μπορει να ερθει την αλλη βδομαδα υπαρχει πιθανοτητα να ελεγξω τα κοματια οτι λειτουργουν σωστα το σκ χωρις επεηεργαστη??? εννοω πριν το συνδεσω να τα ελεγξω στο γραφειο...

2)εκτοσ απο το cpuz τι αλλο προγραμμα πρεπει να τρεξω για να ξερω οτι τα κοματια ειναι οκ? καρτα γραφικων,επεξεργαστη,ραμ.

3)θα ειναι η πρωτη φορα που θα επιχειρησω να φτιαξω απο την αρχη μονος μου υπολογιστη... πρεπει να προσεξω κατι για να μην κανω ζημια???εχω φτιαξει υπολογιστη με παρεα κ πολλες φορες εχω ανοιξει για αλλαγη παστας κ καθαρισμα οποτε ξερω γενικα... απλα αμα πρεπει να προσεξω κατι πιο εξεσυζητημενο...

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να βαλεις αποστατες στην μητρικη και να βαλεις την ψυχτρα πριν βαλεις την μητρικη στο κουτι.

Και να συνδεσεις ολα τα καλωδια που χρειαζεται,οχι ολα τα καλωδια που βγαινουν απο το τροφοδοτικο.

Και προσοχη στην ποση παστα θα βαλεις στην ψυχτρα.

Και να κουμπωσουν σωστα οι μνημες.

Δημοσ.

Επίσης δες και τον οδηγό μου (που είναι στην υπογραφή μου) για επιπλέον βοήθεια .

Χωρείς τον επεξεργαστή δεν θα ξεκινήσει ο υπολογιστής το μόνο που θα κάνει είναι ένα beep :P

Δημοσ.

ευτηχως μ ειπαν οτι μεχρι την πεμπτη θα ειναι εδω...:P σας ευχαριστω πολυ για της απαντισεισ σας... κ πολυ καλος οδηγος...

Δημοσ.

λοιπον εχω δυο αποριες ακομα... ποσους αποστατεσ πρεπει να βαλω??? οσες βιδες περνειη μιτρηκη ετσι???? κ επειδη για καποιο διαστημα θα χρησιμοποιησω τη δικια του ψυχτρα... αφηνω τη παστα που εχει απο μονο του η τη καθαριζω κ βαζω arctic silver 5?

Δημοσ.

λοιπον εχω δυο αποριες ακομα... ποσους αποστατεσ πρεπει να βαλω??? οσες βιδες περνειη μιτρηκη ετσι???? κ επειδη για καποιο διαστημα θα χρησιμοποιησω τη δικια του ψυχτρα... αφηνω τη παστα που εχει απο μονο του η τη καθαριζω κ βαζω arctic silver 5?

Αποστάτες όσους και οι βίδες,για την πάστα αφού μπορείς άλλαξε την καλό θα του κάνεις..

Δημοσ.

Εγώ όποτε στήνω ένα καινούριο PC, δοκιμάζω τα parts πρώτα όλα έξω από το κουτί (τουλάχιστον τα βασικά). Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μια πιθανότητα όπως βάζεις την MB να έχεις καμιά ανεπιθύμητη γείωση και να μην σου ανάβει το PC και να τρελαθείς. Έτσι πρώτα βλέπω ότι όλα λειτουργούν εντάξει εκτός, και μετά αρχίζω και συνδέω με προσοχή.

Επίσης, επειδή είναι και η πρώτη σου φορά κάντα όλα βήμα-βήμα. Μιλάω για όταν αρχίζεις να τα βάζεις μέσα στο κουτί. Πρώτα συνδέεις τα απολύτως απαραίτητα. Δηλαδή MB, CPU, RAM, VGA και φυσικά PSU. Χωρίς τα καλώδια του κουτιού για Power on-Reset-LEDs-Speakers. Μ' ένα κατσαβίδι ακουμπάς τα Pins του Power-ON για να πάρει μπρος και δοκιμάζεις ότι ποστάρει κανονικά το PC. Μετά συνδέεις τα καλώδια. Ξαναδοκιμάζεις ότι ποστάρει. Μετά αρχίζεις και συνδέεις δίσκους. Ξανά το ίδιο. Μετά CD-DVD. Ξανά... Μετά τα διάφορα USB, τυχόν PCI-PCIeX κάρτες που μπορεί να έχεις κλπ. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ψάχνεσαι τι δεν πάει καλά, σε περίπτωση που τα συνδέσεις όλα, πατήσεις το κουμπάκι και το PC σου δεν μπουτάρει και αναγκαστείς να τα ξηλώσεις όλα.

Υ.Γ.

Όταν δοκιμάσεις τα parts έξω, πρόσεχε που θα ακουμπήσεις την MB. Μια καλή περίπτωση, είναι πάνω στο κουτί της, αφού πρώτα τοποθετήσεις ενδιάμεσα το αντιστατικό στο οποίο βρίσκεται μέσα.

Δημοσ.

ναι το ειχα υποψη μου κ αυτο θα εκανα γτ ξερω οτι μπορει να υπαρξει το οποιοδηποτε προβλημα κ στο youtube που εψαχνα ολοι το ιδιο κανανε.... απλα ηθελα κ παραπανω γνωμες...:) σαε ευχαριστω για τις απαντισεις....

Δημοσ.
αφού πρώτα τοποθετήσεις ενδιάμεσα το αντιστατικό στο οποίο βρίσκεται μέσα.

Είδα σε ένα tutorial στο youtube, ότι αυτό το αντιστατικό, είναι μόνο εσωτερικά αντιστατικό και όχι εξωτερικά, γι'αυτό ο τύπος πρότεινε να την ακουμπάς κατευθείαν επάνω στο χαρτόκουτο. Ισχύει?

Δημοσ.

Ρε μην αγχωνεστε και τοσο πολυ με τα αντιστατικα και τα υπολοιπα.στησε το μηχανημα για αρχη εξω απο το κουτι οπως ειπα και ο Ninos και βλεπεις.

Εξάλλου,με μαγνητες παίζετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε μην αγχωνεστε και τοσο πολυ με τα αντιστατικα και τα υπολοιπα.στησε το μηχανημα για αρχη εξω απο το κουτι οπως ειπα και ο Ninos και βλεπεις.

Εξάλλου,με μαγνητες παίζετε?

LOL. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πέθανα να γελάω :)

Είδα σε ένα tutorial στο youtube, ότι αυτό το αντιστατικό, είναι μόνο εσωτερικά αντιστατικό και όχι εξωτερικά, γι'αυτό ο τύπος πρότεινε να την ακουμπάς κατευθείαν επάνω στο χαρτόκουτο. Ισχύει?

Καλά εσύ γύρνα το μέσα έξω για να είσαι σίγουρος :)

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

Επίσης δες και τον οδηγό μου (που είναι στην υπογραφή μου) για επιπλέον βοήθεια .

Χωρείς τον επεξεργαστή δεν θα ξεκινήσει ο υπολογιστής το μόνο που θα κάνει είναι ένα beep :P

νομιζω δε κανει Beep αμα δεν εχεις cpu.

Δημοσ.

λοιπον ξεκινησα να στηνω το πσ κ η μητρικη μου εχει 10 τρυπες αλλα η θηκη μου εχει 9 αποστατες... πηρα εναν απο ενα παλιο μου πσ που εχει ισο υψος κ μεγεθος... δεν θα εχω προβλημα εε???? κ αν εχω που θα βρω αποστατες??? σε μαγαζια που πουλανε βιδες???

Δημοσ.

Κανονικά αν πήρες καινούργιο κουτί , θα έχει μέσα , αφού βρήκες είσαι ΟΚ.

Αν χρειαστείς άλλους , πάνε από κανένα πλαίσιο , e-shop κτλ , θα σου δώσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...