jerkyzer Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Λοιπον παιδες πριν λιγες μερες καταφερα να καψω τον επεξεργαστη μου amd x2 (και δεν ξερω και εγω τι αλλο..ο τεχνικος μου ειπε 200 ευρα) βλεπετε προσπαθησα οβερκλοκ χωρις την καταληλη ψυχτρα κ γνωση)....επειτα απο αυτο προσπαθω να βρω ενα pc για τα απαραιτητα (lol,sauerbraten,μουσικουλα κ καμια ταινια..HD) και μου εδωσε ενα παιδι εναν αρχαιο IBM thinkcenter s50 με σοβαρη βλαβη στην μητρικη και σκεφτηκα αντι να φτιαξω την βλαβη τωρα να χαλασω τα 200 αντε 300 ευρα να φτιαξω ενα προχειρο συστημα με καποια απο τα μερη του thinkcenter, ενα κουτι που εχω για ομορφια και να αγορασω τα υπολοιπα(κ αφου μαζεψω αρκετα λεφτα να κανω μια γερη αναβαθμιση στο πρωτο pc)..Πχ τι λετε αν επαιρνα τον επεξεργαστη του thinkcenter (pentium 4 3.0 GHz), τον σκληρο δισκο του IBM 40 GB(τωρα που ανεβηκαν κ οι τιμες στους εσωτερικους δεν συμφερει να παρεις καινουριο αφηστε που εχω εξωτερικους να φαν κ οι κοτες).. να αγορασω αυτη την μητρικη αυτη τη ram αυτη τη ψυχτρα και αυτο το DVD-RW?? περιμενω να ακουσω γνωμες κ προτασεις για καρτα γραφικων και τροφοδοτικο..Το budget μου ειναι 200 με 300 ευρω...Ευχαριστω προκαταβολικα
nellos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 φίλε μου άμα είναι να δώσεις 300 ευρώ κάνεις Pc!
stm00192 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Να καηκε ο επεξεργαστής λόγω oc είναι απο απιστευτα δύσκολο έως εντελώς απίθανο!!! Πες μας ακριβώς απο τι αποτελειται το παλιο PC, τι ακριβώς έκανες και τι σου παρουσιασε μπας και το γλυτωσουμε το μηχανημα!! Παντως με 300Ε φτιάχνεις απλο καινουργιο ολοκληρο μηχανακι. Μην ξοδεψεις ουτε λεπτο για το χρεπι τον thinkcenter!!
jerkyzer Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 εχεις να προτεινεις κατι συγκεκριμενο στα 300 ευρω?? λοιπον το πρωτο pc αποτελειται απο επεξεργαστη ram μητρικη καρτα γραφικων HHD DVD-RW τροφοδοτικο
ilias_97 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Οθονη ποντικι πληκτρολογιο και οδηγο dvd εχεις ετσι?
stm00192 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 εχεις να προτεινεις κατι συγκεκριμενο στα 300 ευρω?? λοιπον το πρωτο pc αποτελειται απο επεξεργαστη ram μητρικη καρτα γραφικων HHD DVD-RW τροφοδοτικο Η μνημη σου αποκλειεται να είναι αυτή μιας και είναι για λαπτοπ!! Λοιπον πες μας και τι ακριβώς εκανες και δεν δουλεύει το μηχανημα!! Ο τεχνικος τι ακριβως εκανε και αποφανθηκε ότι καηκε ο επεξεργαστής?? Για να σιγουρευτουμε ότι απλα δεν προσπάθησε να σου τα φάει πρεπει να κανεις τα παρακατω με την σειρα!! BIOS reset (βγαζεις την μπαταρια της μητρικής και κανενα λεπτο με το υπολογιστή εκτος πριζας). Δοκιμαζεις να εκκινησεις τον υπολογιστή με τα εντελως βασικα!! (μια μνημη , σκληρό , επεξεργαστή, ενσωματωμενη καρτα γραφικών). Αν δεν δουλεψει κατι απο τα παραπανω ... τοτε πρεπει να βρουμε πιο εξαρτημα έχει το προβλημα!!! Αρχικα αποκλειουμε σκληρό και dvd drive μιας και δεν παιζει να δημιουργούν αυτά το πρόβλημα!!! Οποτε με σειρα προτεραιότητας οι φταίχτες μπορει να είναι... Το τροφοδοτικο οι μνήμες η μητρική η καρτα γραφικών (αυτη τσεκάρεται ευκολα βγαζοντας την 5450 και χρησιμοποιωντας την ενσωματωμενη) ο επεξεργαστής (πολύ πολύ πολυ απιθανο)!
ilias_97 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Θα σου φτιαξω εγω αυριο* μια συνθεση αφου απ'οτι βλεπω εχεις οδηγο κλπ *δεν πολαβαινω τωρα
stm00192 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Θα σου φτιαξω εγω αυριο* μια συνθεση αφου απ'οτι βλεπω εχεις οδηγο κλπ *δεν πολαβαινω τωρα Ρε κατσε ενα δουμε πρώτα αν έχει όντως προβλημα το pc του παιδιού!! Διοτι μπορεί να την βγάλει καθαρη με καμια αλλαγή τροφοδοτικου, η μητρικής!! Να σε ρωτησω ρε TS ... εγγύηση δεν έχουν τα εξαρτήματα του υπολογιστή σου?? Η έληξε??
jerkyzer Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Να καηκε ο επεξεργαστής λόγω oc είναι απο απιστευτα δύσκολο έως εντελώς απίθανο!!! μπα καθολου δυσκολο καποια στιγμη αρχισε να μυριζει καμενο και καποια καλωδια εβγαζαν καπνους...μαλλον... Η μνημη σου αποκλειεται να είναι αυτή μιας και είναι για λαπτοπ!! lol σορρυ φιλε μου αυτη ειναι η ram μου.. λοιπον μπηκα στα bios και ημουν σαν την αλικη στην χωρα των θαυματων..πειραξα voltage fsb και γενικως τις επιλογες που εχει για τον επεξεργαστη δεν πολυθυμαμαι και αφου βγηκα απο τα bios εκλεισε το pc..το ανοιξα και εκει μου ξαναεκλεισε το ξαναανοιξα και μ εκλεισε και παλι..απο κει κ περα δεν ανοιξε...
ilias_97 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Ρε κατσε ενα δουμε πρώτα αν έχει όντως προβλημα το pc του παιδιού!! Διοτι μπορεί να την βγάλει καθαρη με καμια αλλαγή τροφοδοτικου, η μητρικής!! Να σε ρωτησω ρε TS ... εγγύηση δεν έχουν τα εξαρτήματα του υπολογιστή σου?? Η έληξε?? Αφου λεει του καηκε ο cpu!!! Συμφερει καλυτερα να φτιαξει ενα καινουριο συστημα!! **ακυρο τελικα για την δουλεια
jerkyzer Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 παδιαι φτιαξτε μια συνθεση φθηνη να υπαρχει και βλεπουμε...και η εγγυηση εχει ληξη εδω και κανα χρονο..
ilias_97 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Σου εχει πειραχτει μονο ο cpu ή οχι;;; Αν ναι απλα παρε εναν τετοιον http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=13490&cat=2&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined βαλε και αλλα 2Gb ραμ και εισαι οκ
stm00192 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 παδιαι φτιαξτε μια συνθεση φθηνη να υπαρχει και βλεπουμε...και η εγγυηση εχει ληξη εδω και κανα χρονο.. Μα ρε συ τι συνθεση να σου φτιάξουμε?? Αναλόγως με το τι μπορεις να κρατήσεις απο το pc ... μπορεί και να μπορεις να την βγαλεις πολύ φθηνα ... 40 - 80 Ε αν έχει πειραχτει μονο κατι εκ των μητρική, επεξεργαστή, τροφοδοτικο!! Τοσο δύσκολο σου είναι να ελεγξεις αυτά που σου ειπα??
ilias_97 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Αν δεν εχεις ψυχτρα και θες να κανεις overclock εγω θα σου προτεινα αυτην... coolermaster v8 κοιτα ομως αν χωραει στο κουτι που εχεις τωρα
stm00192 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Και στο ξαναλέω είναι παρα πολύ δυσκολο να έχει καει ο επεξεργαστής!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα