Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ καλησπερα σας!!

Θελω τα φωτα σας, ω μεγαλοι γκουρου της τεχνολογιας!!!!

Μετακομισα προσφατα σε ενα σπιτι οπου οι προηγουμενοι ενοικοι ειχαν βαλει δορυφορικη. Εγω ουτε ειχα ποτε ουτε με ενδιαφερει το ζητημα (αρα ειμαι και σκραπας σε οτι αφορα συνδεσεις, καλωδια κλπ κλπ) Ειχαν τραβηξει λοιπον κατι περιεργα καλωδια απο την πριζα της κεραιας τα οποια πηγαιναν εκει που ειχαν την τηλεοραση, στην αλλη μερια του σαλονιου. (mind you, εκει δεν εχει πριζα κεραιας καθολου)

Ερχομαι εγω λοιπον η ταπεινη, ασχετη και συναμα αχρηστη τηλεθεατρια και θελω να δω λιγο καμια χαζομαρα να με παρει ο υπνος....και εδω ερχεται επιτελους η ερωτηση....

Επειδη δεν με βολευει το να βαλω την τηλεοραση εκει που ειναι οι πριζες, μπορω να κανω κατι με το καλωδιο της δορυφορικης που εχουν ηδη τραβηξει οι προηγουμενοι και να το μετατρεψω/συνδεσω σαν απλη κεραια στην tv μου, ή πρεπει να αγορασω ενα πααααααρα πολυ μακρυ καλωδιο (με κινδυνο να σκοτωθει και κανενας πατωντας το) και να συνδεθω ετσι??? Μηπως υπαρχει και καποια αλλη (ευκολη) λυση που δεν μπορω να σκεφτω εγω?

Σας ευχαριστω πολυ για την υπομονη σας που το διαβασατε ολο αυτο, και σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!

Δημοσ.

Αν εξαιρέσεις τα βύσματα, κατά τα λοιπά τα καλώδια είναι ίδια.

Το θέμα είναι που καταλήγουν αυτά τα καλώδια από την άλλη μεριά.

1.Αν υπάρχει κοινόχρηστο πιάτο στην ταράτσα όπου όλοι παίρνουν δορυφορικό σήμα μέσω κατανεμητή, δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για επίγεια λήψη αλλά μόνο για δορυφορική (χρειάζεσαι δορυφορικό αποκωδικοποιητή).

2.Αν στο άλλο άκρο οι προηγούμενοι είχαν δικό τους πιάτο και το ξήλωσαν (στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι), τότε μπορείς εκεί να τοποθετήσεις μια κεραία τηλεόρασης και να τη συνδέσεις με το υπάρχον καλώδιο..

Αν είχαν διπλό LNB (δύο καλώδια) θα χρειαστείς μόνο το ένα για επίγεια λήψη (το συνδέεις στην εξωτερική κεραία, και του βάζεις βύσμα τηλεόρασης στο εσωτερικό).

Τέλος, ενδεχομένως να υπάρχει και άλλη πρίζα στο σαλόνι, που να δίνει επίγειο και όχι δορυφορικό, από κεντρική κεραία. Σε αυτή την περίπτωση τραβάς καλώδιο από εκεί για την TV, ή ενώνεις το δορυφορικό (αν περνάει από εκεί) με το καλώδιο TV,

και εκεί που καταλήγει , που θα συνδέσεις και την TV βάζεις βύσμα TV.

Λίγο χλωμό να τα κάνεις αν δεν το έχεις ξανακάνει..

Επίσης, επειδή πολλές πρίζες TV είναι τερματικές ή ενδιάμεσες και μεταφέρουν σήμα σε όλα τα διαμερίσματα σε κεντρικές εγκαταστάσεις θα πρότεινα να μην τις πειράξετε γιατί θα χαλάσει το σήμα σε όλους τους υπόλοιπους (πάντα αν υπάρχει κεντρική κεραία που διακλαδώνεται σε όλους)..

Κάθε πρίζα σε αυτές τις περιπτώσεις έχει σημασία να είναι εκεί που είναι και να μην αλλαχτεί ή ξε-ενωθεί.

======================================================================

αν έχεις καλό σήμα στην περιοχή, η πιο εύκολη λύση είναι μια εσωτερική κεραιούλα με ενισχυτή.

φυσικά και είναι άσχημη αισθητικά (πάνω από την TV με τις κεραίες να είναι απλωμένες δεξιά κι αριστερά),

αλλά είναι η φθηνότερη λύση..

Η εξωτερική κεραία, με τοποθέτηση λογικά κοστίζει κανένα κατοστάρικο (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα καλωδίωση)..

Πρέπει να ρωτήσεις και το σπιτονοικοκύρη και τους ενοίκους για το τι είναι η κάθε πρίζα στο σαλόνι, και αν υπάρχει κεντρική κεραία..

Δημοσ.

Ωχ.....μπερδευτηκα κιολας....!!!!

Μαλιστα.....οποτε με βλεπω απλα προς το παρον να τραβαω ενα τεραστιο καλωδιο απο τη μια μερια στην αλλη και να ευχομαι να μην μπλεχτει κανεις!!!

Ουφ......

Σε ευχαριστω παρα πολυ!!!

Δημοσ.

Νομίζω η καλύτερη και εύκολη λύση είναι η εσωτερική κεραία γιατί άμα βάλεις ένα τεράστιο καλώδιο για κεραία θα εχεις απώλειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...