Προς το περιεχόμενο

Στησιμο Access Point

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρωτα απ ολα καλησπερα!

Εχω στην κατοχη μου:

1 Nanostation5 Loco της Ubiquiti

1 Thompson TG585v7

Eχω συνδεσει κανονικα και λειτουργικα το Nanostation στη ταρατσα του σπιτιου μου και πιανω κανονικα Internet το οποιο συνδεω με καλωδιο Ethernet στον υπολογιστη μου. Ο σκοπος μου ειναι να χρησιμοποιησω το Thompson ως access point ωστε να στελνω ασυρματα Internet στο σπιτι μου και να απαλλαγω απ το να κουβαλαω ενα καλωδιο παντου μαζι μου. Πως μπορω να το κανω αυτο; Χρειαζεται να το αλλαξω σε bridge mode η κατι παρομοιο;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση απλός το βάζεις στο ίδιο subnet και ενεργοποιείς το wirelees και δουλεύει. Το έχω κάνει και εγώ στο σπίτι μου

Δημοσ.

Πρωτα απ ολα καλησπερα!

Εχω στην κατοχη μου:

1 Nanostation5 Loco της Ubiquiti

1 Thompson TG585v7

Eχω συνδεσει κανονικα και λειτουργικα το Nanostation στη ταρατσα του σπιτιου μου και πιανω κανονικα Internet το οποιο συνδεω με καλωδιο Ethernet στον υπολογιστη μου. Ο σκοπος μου ειναι να χρησιμοποιησω το Thompson ως access point ωστε να στελνω ασυρματα Internet στο σπιτι μου και να απαλλαγω απ το να κουβαλαω ενα καλωδιο παντου μαζι μου. Πως μπορω να το κανω αυτο; Χρειαζεται να το αλλαξω σε bridge mode η κατι παρομοιο;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

οχι δεν χρειαζεται να το γυρισεις σε bridge.το bridge στα adsl routers δεν εχει σχεση με το bridge των access points.απλα αν πχ δινεις ip απο το nanostation η απο καποιον dhcp τοτε περα απο το να βαλεις το Thomson στο ιδιο class δικτυο τοτε κλεινεις και τον dhcp.

Δημοσ.

Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις :)

Καταλαβα πανω κατω τι να κανω αλλα ο αλλος μου προβληματισμος εγκειται στο το οτι το καλωδιο απ το nanostation ειναι καλωδιο ethernet οποτε θα το συνδεσω κανονικα σε ενα απο τα ethernet ports του thompson; Θα δουλεψει κατι τετοιο;

Δημοσ.

Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις :)

Καταλαβα πανω κατω τι να κανω αλλα ο αλλος μου προβληματισμος εγκειται στο το οτι το καλωδιο απ το nanostation ειναι καλωδιο ethernet οποτε θα το συνδεσω κανονικα σε ενα απο τα ethernet ports του thompson; Θα δουλεψει κατι τετοιο;

Κανονικοτατα:D.δεν χρειαζεται τηλεφωνικο πανω.επισης το τηλεφωνικο θα μεινει κενο για αυτο σου ειπα οτι και bridge να το βαλεις δεν θα αλλαξει κατι αφου ειναι να γινει bridge το modem και οχι bridge σαν ρουτερ οποτε εφοσον δεν θα εχεις τηλεφωνικο καλωδιο πανω ειναι useless

Δημοσ.

Εγω απο την αλλη, οχι πως δε δουλευει και ετσι οπως εισαι, θα σου ελεγα να το βαλεις σε bridge, για να μην εχεις double nat-routing.

Δημοσ.

Εγω απο την αλλη, οχι πως δε δουλευει και ετσι οπως εισαι, θα σου ελεγα να το βαλεις σε bridge, για να μην εχεις double nat-routing.

Tο bridge που έχει το thomson και όλα τα modems αναφέρεται σχετικά με την dsl και δεν έχει καμια σχέση με το AP bridge.

Tο bridge τον modem είναι για βάλεις την dsl κατευθείαν στο pc και να κάνει dial το ίδιο το pc και όχι το modem.

Πρόβλημα με double Nat δεν υπάρχει καθώς το thomson λειτουργεί σαν ένα χαζο "wireless switch" άμα μπορούμε να το πούμε έτσι δεν λειτουργεί σαν router

@ Koon

Tο καλώδιο μπαίνει κανονικά στο μικρό ethernet switch που έχει το modem.

Δημοσ.

οπως ειπε και ο bio ktl.

το bridge toy adsl router δεν εχει καμια σχεση με το bridge του router

το ιδιο και το Pppoe δεν εχει καμια σχεση

το bridge Του adsl

α.ειναι πανω στο Modem και σημαινει οτι ειμαι απλα ενα bridge και περιμενω ενα ρουτερ να μου στειλει τα στοιχεια

το bridge στο router ειναι πανω στον ρουτερ αφου δεν εχει modem.

το ιδιο me to pppoe.στο adsl router σημαινει οτι οκ σου δινω στοιχεια σε ρυθμιζω και Pppoe/llc και μπες στο νετ.

στο ρουτερ οταν βαλεις Pppoe και username kai password σημαινει στειλε τα στοιχεια αυτα στο bridge adsl router που εχεις απο κατω σου συνδεδεμενο.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Σορρυ που επεμβαίνω τώρα στο ποστ, απλα προσπαθώ να κάνω κάτι παρόμοιο μόνο που εγώ θέλω να προσθέσω ένα linksys e3000 με ανοιχτο dd-wrt το οποιο θα λειτουργεί σαν repeater και θέλω να το τοποθετήσω ας πούμε στο σαλόνι. Το θέμα είναι πως θα γίνει connect το repeater με το thomson που λειτουργεί πλέον σαν "wireless switch" που αναφέρατε κιόλας. 

Δημοσ.

Με την αναφορά "wireless switch", τα παιδιά εννοούν ότι το Thomson δουλεύει ως κοινό switch στις υπόλοιπες θύρες LAN και ταυτόχρονα ως ΑΡ.

Εφόσον το Linksys (μέσω του DD-WRT) έχει την ικανότητα να συνδεθεί ασύρματα με το Thomson, τότε μπορεί να δουλέψει ως repeater.

Διαφορετικά το συνδέεις ενσύρματα σε άλλη ελεύθερη θύρα και το δουλεύεις ως ΑΡ.

Δημοσ.

Σορρυ που επεμβαίνω τώρα στο ποστ, απλα προσπαθώ να κάνω κάτι παρόμοιο μόνο που εγώ θέλω να προσθέσω ένα linksys e3000 με ανοιχτο dd-wrt το οποιο θα λειτουργεί σαν repeater και θέλω να το τοποθετήσω ας πούμε στο σαλόνι. Το θέμα είναι πως θα γίνει connect το repeater με το thomson που λειτουργεί πλέον σαν "wireless switch" που αναφέρατε κιόλας. 

το wireless switch η αλλιως adsl router που εγινε access point στην ουσια ειναι ενα dummy transparent πραγματα.απλα το λεμε σαν wireless switch σαν οτι ειναι κατι dummy.εσυ οπως ειπε ο jkoukos Θα σεταρεις κανονικα το linksys.

απλα α.δεν θα πρεπει να βαλεις στο linksys ip που εχει δωθει στο thomson.

β.σαν gateway αν ζητησει το Linksys  δεν θα βαλεις το Thomson παρολο που βλεπει το wireless του Thomson.οπως ειπαμε ειναι dummy.σαν gateway θα βαλεις το αχρικο ρουτερ.

κατα τα αλλα το σεταρεις κανονικα.αν κατι δεν παιξει τοτε δοκιμαζεις να αλλαξεις ειτε καναλι στο Thomson ειτε κλειδωμα κτλ.

οπως λεμε σε ολους καλο θα ηταν στο Thomson το καναλι να το βαλεις Manual και ΟΧΙ ΑUTO ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ DEFAULT.

επισης προτιμησε 1 εως 11 γιατι καποιες αμερικανικες συσκευες δεν βλεπουν καναλι 12 και 13.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...