Alchemist` Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Η πρωτη ερωτηση σε καθε νημα που ανοιγει για αγορα καρτας γραφικων: "Τι οθονη εχεις?" Καθε φορα, μα καθε φορα που συναντω τα ποστ αυτα, τα βλεπω για 2-3 δευτερολεπτα και μια φραση μου ερχεται στο μυαλο... The fuck??? *** Ειλικρινα, αδυνατω να κατανοησω με ποιον τροπο σχετιζεται η αγορα καρτας γραφικων με την οθονη μου... Ναι οκ, σιγουρα παιζει καποιον ρολο, αλλα wtf? Γιατι ειναι η πρωτη ερωτηση που γινεται στον ts, και γιατι δινεται τοση σημασια σε αυτο το στοιχειο? Οι κυριοι παραγοντες που επηρεαζουν την επιλογη μιας καρτας γραφικων ειναι αφενος η συμβατοτητα με νεα παιχνιδια και APIs και αφετερου η αποδοση, με την καταναλωση/θερμικη συμπεριφορα και θορυβο να ερχονται στην συνεχεια... Ειτε εχω 722 ινστων οθονη, ειτε εχω μια 7 ιντσων οθονη με αναλυση 800χ600, θα παρω την δυνατοτερη καρτα, στα λεφτα που διαθετω με τα πιο πλουσια χαρακτηριστικα. Αυτη θεωρω πως ειναι η πιο λογικη επιλογη... Ναι οκ, μπορει να μην παιξω ποτε σε αναλυσεις full HD αλλα και παλι θα παρω την δυνατοτερη καρτα γιατι θα ειναι πιο future proof, so what's your point? Υ.Γ. σορρυ που δεν εχει τονους το μυνημα μου, αλλα εχει χαλασει το σχετικο κουμπι του πληκτρολογιου... *** Κατι σαν αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=a-bSZd1vM_A
evoluti0n Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Η πρωτη ερωτηση σε καθε νημα που ανοιγει για αγορα καρτας γραφικων: "Τι οθονη εχεις?" Καθε φορα, μα καθε φορα που συναντω τα ποστ αυτα, τα βλεπω για 2-3 δευτερολεπτα και μια φραση μου ερχεται στο μυαλο... The fuck??? *** Ειλικρινα, αδυνατω να κατανοησω με ποιον τροπο σχετιζεται η αγορα καρτας γραφικων με την οθονη μου... Ναι οκ, σιγουρα παιζει καποιον ρολο, αλλα wtf? Γιατι ειναι η πρωτη ερωτηση που γινεται στον ts, και γιατι δινεται τοση σημασια σε αυτο το στοιχειο? Οι κυριοι παραγοντες που επηρεαζουν την επιλογη μιας καρτας γραφικων ειναι αφενος η συμβατοτητα με νεα παιχνιδια και APIs και αφετερου η αποδοση, με την καταναλωση/θερμικη συμπεριφορα και θορυβο να ερχονται στην συνεχεια... Ειτε εχω 722 ινστων οθονη, ειτε εχω μια 7 ιντσων οθονη με αναλυση 800χ600, θα παρω την δυνατοτερη καρτα, στα λεφτα που διαθετω με τα πιο πλουσια χαρακτηριστικα. Αυτη θεωρω πως ειναι η πιο λογικη επιλογη... Ναι οκ, μπορει να μην παιξω ποτε σε αναλυσεις full HD αλλα και παλι θα παρω την δυνατοτερη καρτα γιατι θα ειναι πιο future proof, so what's your point? Υ.Γ. σορρυ που δεν εχει τονους το μυνημα μου, αλλα εχει χαλασει το σχετικο κουμπι του πληκτρολογιου... *** Κατι σαν αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=a-bSZd1vM_A Eχεις δικιο αλλα οταν ενας χρηστης εχει μια οθονη 1024*768 και δεν εχει σκοπο να αλλαξει οθονη πιο το νοημα να παρει μια 6970 οταν και με μια 6770/6850 ειναι υπερκαλυμενος με μισα λεφτα ... καταλαβες για πιο λογο ρωταμε?
Thanos1972 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Ετσι οπως σου τα ειπε ο evolution. Σε χαμηλοτερες αναλυσεις,πιο πολυ ρολο παιζει ο επεξεργαστης παρα η καρτα γραφικων γιατι στις χαμηλοτερες αναλυσεις μια δυνατη καρτα απλα θα καθεται. Το καλυτερο ειναι συνδυασμός. Ας υποθεσουμε οτι η μεγιστη αναλυση μιας 19αρας που εχουν πολλοι χρηστες ακομα,που δεν ειναι wide ειναι 1280Χ1024. Τωρα εαν υποθεσουμε οτι σε αυτη την αναλυση υπαρχει ενας διπυρηνος επεξεργαστης απο πισω,ποιος ο λογος να βαλει καποιος μια 560Ti - 6950? Για το futeure proof που λες?Μα μετα θα εχουμε θεμα με τον επεξεργαστη. Οποτε καλυτερα να μπει μια 6770 ας πουμε επανω και θα ειναι μια χαρα. Εαν σε αυτη την αναλυση υπαρχει ενας τετραπυρηνος απο πισω,παρολλο που θα καταφερει να σπρωξει μια 560ti-6950 εν τούτης θα ειναι αχρηστο.Εδω ισχυει αυτο το futureproof που λες. Εαν τωρα η αναλυση ειναι 1920Χ1080 ως συνηθως που εχουν οι 22-23αρες τοτε ειναι πολυ καλυτερα να μπει μια δυνατη καρτα γραφικων ανεξαρτητως διπηρηνου η τετραπυρηνου επεξεργαστη. Καλυτερα να δουλευει υπερωριες ο επεξεργαστης και να Pushαρει την καρτα οσο μπορει παρα να μπει μια πιο αδυναμη καρτα επανω και να φτανει στα ορια της. Επισης μην ξεχνας οτι συνηθως στην επιλογη της καρτας γραφικων,βλεπουμε το υπάρχον συστημα για να δουμε κιολας εαν στο μελλον χρειαστει καποια αναβαθμιση. Τωρα το εαν εχεις μια 23-24 οθονη και εχεις ψιλοαδυναμο συστημα θα μου πεις οτι μπορεις να κατεβασεις την αναλυση της.οκ απλα οι μεγαλες οθονες δεν εχουν καλο scaling οταν τις κατεβαζεις αναλυση.Εχουν στρωσει βεβαια τα πραγματα απο το παρελθον αλλα και παλι δοκιμασε να βαλεις 1280Χ1024 σε μια 24αρε και πες μου εαν θα μπορεσεις να παιξεις η να εργαστεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα