Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας.Αρχικα να πω οτι δεν ξερω αν το θεμα μου το εντασω στην σωστη κατηγορια.

Θα ηθελα να με βοηθησετε σχετικα με το εξης:Αποφασισα να φτιαξω ενα pc μονος μου.Απο οτι ακουσα ομως απο την στιγμη που θα συνθεσεις τα κομματια,οταν τον ανοιξεις για 1η φορα πρεπει να κανεις καποιες ενεργειες(boot απο το cd της mobo απο οτι ακουσα,γραφεις κατι εντολες κλπ αν ειναι σωστα).Ειναι λοιπον ευκολο καποιος να μου πει τι ενεργεις πρεπει να γινουν ή να παραθεσει εναν οδηγο που να λεει τις διαδικασιες αναλυτικα?

Οπως καταλαβατε ειναι η πρωτη φορα που επιχειρω κατι τετοιο,οποτε δεν ξερω τι αλλες πληροφοριες πρεπει να σας δωσω σχετικα με το συστημα...

Και κατι ακομα,οσον αφορα την θερμοαγωγιμη παστα-->ο επεξεργαστης εχει απο ''μαμα'' τοποθετημενη ή πρεπει να βαλω εγω?

Ευχαριστω εκ των προτερων...

Δημοσ.

Το μονο που κανεις στην αρχη ειναι boot απο το cd του λειτουργικου που θα περασεις. Αυτο το οριζεις μεσα απο το bios της μητρικης. Παστα εχει η μαμα ψυκτρα.

Δημοσ.

Το μονο που κανεις στην αρχη ειναι boot απο το cd του λειτουργικου που θα περασεις. Αυτο το οριζεις μεσα απο το bios της μητρικης. Παστα εχει η μαμα ψυκτρα.

ευχαριστω!!

Δημοσ.

Στις ψυκτρες που εχονται με τον επεξεργαστη η παστα συνηθως ειναι ηδη πανω στην ψυκτρα και καλυπτεται απο αυτοκολλητο το οποιο πρεπει να βγαλεις αμεσως πριν την τοποθετησεις. Αν τη βγαλεις καποια στιγμη για οποιδηποτε λογο καλο ειναι να βαλεις αλλη παστα.

Εφοσον ειναι η πρωτη σου φορα, προσεξε να τοποτετησεις πρωτα τα προσθετα υποστηρικτικα της ψυκτρας στη μητρικη, μετα τον επεξεργαστη στη μητρικη, μετα την ψυκτρα και τις μνημες και μετα ολο μαζι πανω στο κουτι. Πολλοι κανουν το λαθος και ξεκινανε με τη μητρικη στο κουτι και αυτο κανει τα επομενα βηματα απο δυσκολοτερα μεχρι και αδυνατα και πρεπει να την ξαναβγαζουν.

Επισης διαβασε προσεκτικα ολες τις οδηγιες. Σε φορουμ σαν αυτο εδω που πολλοι εχουμε τη συναρμολογηση PC σαν μερος του χομπι μας πολλα πραγματα τα προσπερναμε ως τετριμμενα χωρις ισως να ειναι.

Για το τι θα κανεις μετα τη συναρμολογηση, εγω το πρωτο που κανω παντα ειναι να μπω και να μελετησω τις παραμετρους στο BIOS. Μαλιστα το κανω απο την πρωτη στιγμη, πριν κανω βαλω δισκο πανω.

Δημοσ.

Για το τι θα κανεις μετα τη συναρμολογηση, εγω το πρωτο που κανω παντα ειναι να μπω και να μελετησω τις παραμετρους στο BIOS. Μαλιστα το κανω απο την πρωτη στιγμη, πριν κανω βαλω δισκο πανω.

Καταρχας ευχαριστω για τις συμβουλες.Δεν καταλαβα ομως αυτο με τις παραμετρους στο Bios.Ακομα οταν λες χωρις να βαλεις δισκο,εννοεις τον σκληρο?Υπαρχει λογος για αυην την κινηση σου?

Δημοσ.

Οταν κανεις boot στην αρχη, πατωντας ενα πληκτρο (συνηθως F2 η DEL) μπαινεις στο setup του BIOS. Εκει εχει ολες τις βασικες παραμετρους του συστηματος. Εκει θα δεις καταγεγραμενους τους δισκους και DVD και τη σειρα που θα κανουν Boot, ποση RAM και τι CPU εχεις και σε τι συχνοτητα τρεχουν, θερμοκρασιες κλπ.

Απο τη στιγμη που εχεις μητρικη, CPU, RAM και καρτα γραφικων ειναι αρκετα για να μπεις μεχρι εκει. Οποτε ειναι το πρωτο βημα που κανω για να σιγουρευτω οτι "μεχρι εδω παμε καλα".

Επισης, αν στο μελλον καποια στιγμη ο υπολογιστης δεν κανει boot, μια πρακτικη ειναι να αφαιρεις οτιδηποτε "περιττο" και να προσπαθεις με τα απολυτως απαραιτητα να δεις αν κανει boot ετσι.

Δημοσ.

Οταν κανεις boot στην αρχη, πατωντας ενα πληκτρο (συνηθως F2 η DEL) μπαινεις στο setup του BIOS. Εκει εχει ολες τις βασικες παραμετρους του συστηματος. Εκει θα δεις καταγεγραμενους τους δισκους και DVD και τη σειρα που θα κανουν Boot, ποση RAM και τι CPU εχεις και σε τι συχνοτητα τρεχουν, θερμοκρασιες κλπ.

Απο τη στιγμη που εχεις μητρικη, CPU, RAM και καρτα γραφικων ειναι αρκετα για να μπεις μεχρι εκει. Οποτε ειναι το πρωτο βημα που κανω για να σιγουρευτω οτι "μεχρι εδω παμε καλα".

Επισης, αν στο μελλον καποια στιγμη ο υπολογιστης δεν κανει boot, μια πρακτικη ειναι να αφαιρεις οτιδηποτε "περιττο" και να προσπαθεις με τα απολυτως απαραιτητα να δεις αν κανει boot ετσι.

οταν μπω στο bios για πρωτη φορα,πρεπει να κανω τιποτα ρυθμισεις για ram,cpu η κατι αλλο?

σορρυ αν σε κουραζω απλα επειδη θα το κανω για την κοπελα μου δεν θελω να κανω καμια πατατα :fear:

Δημοσ.

Για cpu όχι. Για ram απλά θα περαστούν οι τιμές που ορίζει ο κατασκευαστής (ταχύτητα, ρεύμα κλπ). Και πρώτη φορά βάζεις boot από cd για εγκατάσταση λειτουργικού. Είναι πολύ πιο απλό απ'οτι θα σου φαίνεται, στηστο εσύ να πάρει μπρος και τα φτιάχνουμε τα υπόλοιπα!

Δημοσ.

Για cpu όχι. Για ram απλά θα περαστούν οι τιμές που ορίζει ο κατασκευαστής (ταχύτητα, ρεύμα κλπ). Και πρώτη φορά βάζεις boot από cd για εγκατάσταση λειτουργικού. Είναι πολύ πιο απλό απ'οτι θα σου φαίνεται, στηστο εσύ να πάρει μπρος και τα φτιάχνουμε τα υπόλοιπα!

ρυθμισεις για ram δεν πρεπει να κανω ομως πριν να βαλω λειρουργικο ή δεν εχει σημασια?

και μια αλλη ερωτηση που θα ακουστει χαζη αλλα θα την κανω,χωρις να πιστευω οτι γινεται:λογω της αυξησης τιμων οπως ξερετε σε σκληρους,δεν προτιθεμαι να αγορασω εναν τωρα.Μπορω να εγκαταστησω το λειτουργικο σε εξωτερικο σκληρο? :fear: :fear: Καλα ντε μην βαρατε,αφου ειπα δεν νομιζω να γινεται ετσι και αλλιως :rolleyes:

2η μου σκεψη ηταν να χρησιμοποιησω εναν παλιο μικρο μεχρι να πεσουν οι τιμες.Μην μου πειτε για ssd,γιατι το σκεφτηκα και γω αλλα για περισσοτερη οικονομια χρηματων δεν το κανω...

Δημοσ.

Δεν εχει σημασία πότε, και να μην το κάνεις καθόλου απλά θα δουλεύουν με βασικές ρυθμίσεις και όχι όπως ορίζει ο κατασκευαστής. Αυτό για τον εξωτερικό δεν ξέρω να σου το απαντήσω, το σίγουρο είναι οτι θα σέρνεται αν πετύχει πάντως. Δε μας λες καλύτερα τι pc εχεις στο μυαλό σου να σου χωρέσουμε και εναν ssd; :P

Δημοσ.

Δεν εχει σημασία πότε, και να μην το κάνεις καθόλου απλά θα δουλεύουν με βασικές ρυθμίσεις και όχι όπως ορίζει ο κατασκευαστής. Αυτό για τον εξωτερικό δεν ξέρω να σου το απαντήσω, το σίγουρο είναι οτι θα σέρνεται αν πετύχει πάντως. Δε μας λες καλύτερα τι pc εχεις στο μυαλό σου να σου χωρέσουμε και εναν ssd; :P

εγω να στον πω αλλα το αρχικο πλανο ηταν να παρω εναν σκληρο με 60-80 ευρω στο 1τερα.με τις νεες τιμες πρεπει να δωσω 150+ ευρω για να παρω 2 σκληρους,ενω με την προσωρινη χρηση ενος παλιου τα γλυτωνω...

Δημοσ.

Αυτος ο εξωτερικος που λες τι ειναι? Αν ειναι μεγαλος, δηλαδη 3.5 ιντσων και σχετικα καινουριος ισως θα μπορουσες να τον βγαλεις απο το κουτι του και να τον βαλεις σαν εσωτερικο. Δεν ξερω ποσο γρηγορος θα ειναι αλλα σιγουρα καλυτερα απο να τον εχεις μεσω USB η να βαλεις εναν ακομη παλιοτερο και μικροτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...