Προς το περιεχόμενο

Windos 7 - Laptop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας

εχω ενα λαπτοπ dell inspiron με προεγκατεστημενα τα windows 7 απο οταν τον αγορασα. Απο πισω εχει και σειριακο μια χαρα. Ειναι windows 7 home prenium. Θελω τωρα για δικους μου λογους να κανω φορματ (οπως μια χαρα εκανα και στα βιστα σε ενα αλλο pc) αλλα δεν εχω δισκακι των windows 7 ...δεν μου δωσανε. Κατι ακουσα για μπακαπ αλλα δεν θελω να επαναφερω καπου το συστημα αλλα να ταρχισω ολα απο την αρχη!

ΥΓ. Ολα αυτα ειναι σε λαπτοπ , εχω ακουσει πως δεν γινετε φορματ σε λαπτοπ αλλα δεν το πιστευα...

Παρακαλω βοηθεια !

Δημοσ.
32-bit Windows 7 Home Premium x86 ISO

Digital River: http://msft-dnl.digitalrivercontent.net/msvista/pub/X15-65732/X15-65732.iso

64-bit Windows 7 Home Premium x64 ISO

Digital River: http://msft-dnl.digitalrivercontent.net/msvista/pub/X15-65733/X15-65733.iso

«Κατεβάζεις», «καις» και είσαι έτοιμος. Όταν σου ζητήσει Serial Number βάζεις αυτό από το αυτοκόλλητό σου.

Κρατάω μια (μικρή) επιφύλαξη για την συμβατότητα του κλειδιού με το αντίστοιχο ISO, αλλά δεν χάνεις τίποτα (εκτός από χρόνο) να δοκιμάσεις.

Τα παραπάνω link είναι από νόμιμο partner της Micrοsοft και δεν είναι «πειραγμένες»/παράνομες εκδόσεις.

Δημοσ.

Μπορείς επίσης μιας και είναι λάπτοπ να κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις που στην ουσία κανει format και περνάει windows και drivers(τις εκδόσεις που είχε οταν το αγόρασες.).

Δημοσ.

Εάν έχεις παραπάνω από 3.5GB RAM τότε σίγουρα την 64-bit έκδοση. Αλλιώς μια χαρά είναι και η 32-bit.

Έχε υπ'όψιν σου πως είναι Αγγλικές εκδόσεις. Εάν θέλεις Ελληνικά ή κάποια άλλη γλώσσα, τότε δεν σου κάνουν.

Δημοσ.

Εάν έχεις παραπάνω από 3.5GB RAM τότε σίγουρα την 64-bit έκδοση. Αλλιώς μια χαρά είναι και η 32-bit.

Έχε υπ'όψιν σου πως είναι Αγγλικές εκδόσεις. Εάν θέλεις Ελληνικά ή κάποια άλλη γλώσσα, τότε δεν σου κάνουν.

Πέρα από την ram του συστήματος καλό είναι να κοιτάμε όταν θέλουμε να διαλέξουμε πιο λειτουργικό να βάλουμε και το πόση ram τρώνε τα προγράμματα.

Ξέρω παιχνίδια που σε 32 bit λειτουργικό με 3 gb ram τα παιχνίδια έτρωγαν crash γιατί είχαν πρόβλημα με την virtual ram και μόλις μπήκε 64 bit λειτουργικό τότε το παιχνίδι έτρεχε μια χαρά(βλ. Heroes of Newerth)

http://support.microsoft.com/kb/294418

Θέλω να πω ότι δεν υπάρχει λόγος να βάλεις 32bit λειτουργικό γιατί απλά δε χάνεις τίποτα αν βάλεις 64bit και θα τα έχεις και για μελλοντική αναβάθμιση μνήμης.

• Moderators
Δημοσ.

Θέλω να πω ότι δεν υπάρχει λόγος να βάλεις 32bit λειτουργικό γιατί απλά δε χάνεις τίποτα αν βάλεις 64bit και θα τα έχεις και για μελλοντική αναβάθμιση μνήμης.

Drivers για συσκευες που δεν ειναι digitally signed ή δεν εχουν 64bit εκδοση δεν παιζουν και αρα δεν παιζουν και οι συσκευες. Ειναι κατι που θα πρεπει να χεις στο πισω μερος του μυαλου σου, εαν πας για πρωτη φορα σε 64bit λειτουργικο της ms και πιθανον να διαθετεις τετοιo hardware.

Προφανως δεν μιλαμε για συσκευες του παροντος (θελω να πιστευω δηλαδη, καθως με το support του εκαστοτε vendor δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος) αλλα για συσκευες μιας καποιας παλαιοτητας. Απο wifi usbs μεχρι tv tuners.

Δημοσ.

Drivers για συσκευες που δεν ειναι digitally signed ή δεν εχουν 64bit εκδοση δεν παιζουν και αρα δεν παιζουν και οι συσκευες. Ειναι κατι που θα πρεπει να χεις στο πισω μερος του μυαλου σου, εαν πας για πρωτη φορα σε 64bit λειτουργικο της ms και πιθανον να διαθετεις τετοιo hardware.

Προφανως δεν μιλαμε για συσκευες του παροντος (θελω να πιστευω δηλαδη, καθως με το support του εκαστοτε vendor δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος) αλλα για συσκευες μιας καποιας παλαιοτητας. Απο wifi usbs μεχρι tv tuners.

ε θέλω να πιστεύω ότι το p.c δεν είναι 5 χρονών ή και πιο παλιό...

Σωστή η παρατήρησή σου αλλά ο λόγος που έγραψα τα παραπάνω είναι για να πω ότι όποιος χρήστης με καινούργιο υπολογιστή αναρωτιέται τι λειτουργικό να βάλει τότε θα του έλεγα να βάλει 64 μπιτ ασχέτως το πόση μνήμη έχει το μηχάνημά του γιατί θα κερδίσει παρά θα χάσει.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μπορείς επίσης μιας και είναι λάπτοπ να κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις που στην ουσία κανει format και περνάει windows και drivers(τις εκδόσεις που είχε οταν το αγόρασες.).

Εκανα επιδιορθωση των windows (upgrade) και μου διαγραφτηκε η δυνατοτητα που ειχε ο υπολογιστης να γυρισει στις εργοστασιακες ρυθμισεις. Πριν απο ασφαλη λειτουργια στις επιλογες αποκαταστασης ειχε και την επιλογη να γυρισεις στις εργοστασιακες ρυθμισεις. Μπορειτε να μου πειτε αν γινετε να τις επαναφερω? Ευχαριστω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...