Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ξερετε που μπορω να βρω κορδονι για το παντζουρι μου?

σημερα το πρωι πηγα να το ανοιξω και μου κοπηκε το κορδονι. ειναι ευκολη η αντικατασταση του και που βρισκω τετοιο κορδονι ?

Δημοσ.

Παιδια ξερετε που μπορω να βρω κορδονι για το παντζουρι μου?

σημερα το πρωι πηγα να το ανοιξω και μου κοπηκε το κορδονι. ειναι ευκολη η αντικατασταση του και που βρισκω τετοιο κορδονι ?

Τον ιμάντα εννοείς? Αν εννοείς τον ιμάντα που ανοίγει το παντζούρι δεν ειναι ευκολη η αντικατάσταση του αν δεν πιανουν τα χέρια σου. Έχει εσωτερικα εναν μηχανισμό με ενα ελατήριο-ελασμα που το τυλίγει μέσα στον τοίχο όταν το τραβάς για να το ανοίξεις. Η αντικατάσταση προβλέπει να ξετιλύξεις και να τυλίξεις το ελασμα με τον ιμάντα τριγύρω.

• Like 1
Δημοσ.

Η αντικατάσταση είναι εύκολη.

Σε κατάστημα με κουφώματα. Μέτρα το μήκος και το πλάτος πριν πας.

πρεπει να ανοιξω και το "πορτακι" που εχει? ειδα οτι εχει μια υποδοχη πανω που περναει απο εκει το κορδονι πρεπει να μπει και καπου μεσα η γινετια εξωτερικα η δουλεια?

το μηκος ομως πως να το ξερω? θεωρητικα ειναι απο την συσκευη κατω μεχρι πανω 1,50 μετρα αρα θελω 3 μετρα?

το παντζουρι ειναι καπως ετσι..

Τον ιμάντα εννοείς? Αν εννοείς τον ιμάντα που ανοίγει το παντζούρι δεν ειναι ευκολη η αντικατάσταση του αν δεν πιανουν τα χέρια σου. Έχει εσωτερικα εναν μηχανισμό με ενα ελατήριο-ελασμα που το τυλίγει μέσα στον τοίχο όταν το τραβάς για να το ανοίξεις. Η αντικατάσταση προβλέπει να ξετιλύξεις και να τυλίξεις το ελασμα με τον ιμάντα τριγύρω.

εννοω το κορδονι που τραβας για να ανοιξει το παντζουρι. δες σε παρακαλω την φωτο παραπανω και θα καταλαβεις τι παντζουρι ειναι.

post-201033-0-51693800-1320058116_thumb.gif

Δημοσ.

Δείξε μας και μια φωτο απο την μέσα πλευρα πως είναι, άνοιξε και το κουτι αν μπορείς να φαίνεται ο κύλινδρος.

Ισως να γίνεται και με μπακάλικη λυση, να ενώσεις δλδ με πατέντα τον ιμάντα, χωρίς να χρειαστέι να περάσεις άλλον απο την βάση (που είναι μανούρα).

Η κάτω ακρη του ιμάντα είναι μέσα στον τοίχο ή σε εξωτερικό μαραφέτι?

(για να φέρεις τεχνικο παίρνει κανα 30-40άρι)

Δημοσ.

Δείξε μας και μια φωτο απο την μέσα πλευρα πως είναι, άνοιξε και το κουτι αν μπορείς να φαίνεται ο κύλινδρος.

Ισως να γίνεται και με μπακάλικη λυση, να ενώσεις δλδ με πατέντα τον ιμάντα, χωρίς να χρειαστέι να περάσεις άλλον απο την βάση (που είναι μανούρα).

Η κάτω ακρη του ιμάντα είναι μέσα στον τοίχο ή σε εξωτερικό μαραφέτι?

(για να φέρεις τεχνικο παίρνει κανα 30-40άρι)

η κατω μερια ειναι εξω.

το πανω που ειναι κουμπωτο δεν βγαινει? εχει 2 βιδες απο κατω που φανταζομαι πως το ελευθερωνουν αν τις ανοιξω..

η κατω μερια ειναι εξω.

το πανω που ειναι κουμπωτο δεν βγαινει? εχει 2 βιδες απο κατω που φανταζομαι πως το ελευθερωνουν αν τις ανοιξω..

στην δευτερη φωτο φαινετια και η βιδα που λεω

post-201033-0-52848900-1320061044_thumb.jpg

post-201033-0-06838100-1320061054_thumb.jpg

post-201033-0-17337300-1320061059_thumb.jpg

Δημοσ.

Σε ποιο σημείο έσπασε? Έφυγε απο το δέσιμο επανω, ή κοπηκε στη μέση απο φθορα?

αν δεν ειναι κοντα στις άκρες μπορείς και να το ράψεις.

Φαίνεται να είναι ελαφρύ, άρα αντέχει ενα ραψιματάκι με μια λεπτή πετονιά.

Λογικά όταν έσπασε, το μαραφέτι το ρούφηξε όλο μεσα ε? να το ανοίξεις και να το τραβήξεις ολο έξω. κάντο εναν κόμπο στην αρχή για να μην στο τραβάει παλι μέσα οσο το φτιάχνεις.

Έπίσης, οταν θα τα ενώσεις θα πρέπει οσο το παντζούρι είναι πεσμένο κάτω να τυλίξεις ολον τον ιμάντα στον κύλινδρο επάνω.

εδιτ. τώρα είδα τις φωτο. Ναι άνοιξε το το κουτί επάνω, να δεις και σε ποιο σημείο έσπασε.

Δημοσ.

Για 20 ευρώ που θα παρει ο τεχνικος να το φτιαξει (τουλαχιστον σε μενα τοσο πηρε) δεν αξιζει να παιδευεσαι..Εχει μεγαλη φασαρια..

Δημοσ.

Για 20 ευρώ που θα παρει ο τεχνικος να το φτιαξει (τουλαχιστον σε μενα τοσο πηρε) δεν αξιζει να παιδευεσαι..Εχει μεγαλη φασαρια..

δεν ξερω πσοο περνουν σε εσας αλλα εγω λαρισα που ρωτησα 2 μου ειπαν ~5 ευρω τα υλικα και 40 η εργασια ο ενας και 40 εργασια ο αλλος και 12 τα υλικα !!!

οποτε θα το ψαξω μηπως και το κανω μονος μου.

οσο για το ανοιγμα θα ψαξω να βρω κατσαβιδι που θελει γιατι τετοιο δεν εχω.

Δημοσ.

ειμαι σιγουρος οτι ειχα ανοιξει και γω ενα παρομοιο θεμα για ενα παλιο παραθυρο.δεν εβρισκα οδηγιες τοτε χλωμο να βγαλαν και τωρα.παντως αυτο που μου χει μεινει ειναι οτι πρεπει να ανεβασεις το παντζουρι με τα χερια(απο μεσα απο το κουτι) και μετα να συνδεσεις τον ιμαντα.ιμαντα ειχα βρει σε μαγαζι με υδραυλικα κτλ.

Δημοσ.

Παντελύκε μην το γελας, μαστόρι εχω γίνει.

Το έλυσα και ξαναέφτιαξα προχθες παλι, στο 5λεπτο like a boss αυτη τη φορά :P

Δημοσ.

Ανοίγεις το καπάκι του ρολού που είναι μέσα στο σπίτι σου. Δεν είναι βιδωτό, είναι κουμπωτό. Αν ο θώρακας είναι τυλιγμένος, βιδώνεις πάνω στην τροχαλία που είναι βιδωμένος τώρα ο παλιός ιμάντας, τον καινούριο. Καλύτερα να πάρεις καινούρια ταμπακιέρα και όχι μόνο ιμάντα.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

επαναφερω το θεματακι γιατι εσπασε και αλλο!

το προηγουμενο μου το εκανε φιλος.

λοιπον για να μην το κουραζω.. σε τι τεχνητη περνω τηλεφωνο να ερθει...;

μαραγκο , αλουμινα , ξυλουργο .. τι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...