Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είναι πολυ πιο γρήγοροι από τους απλούς σκληρούς δίσκους..δες εδω για παράδειγμα. στον ssd βάζουμε το λειτουργικό κ τα βασικά προγράμματα που χρησιμοποιούμε κ τα υπόλοιπα σε κανονικό κλασικο hdd.απλά τώρα λόγω πλημήρας στην ταιλάνδη που είναι η κύρια παραγωγη τους οι τιμές των κλασικών hdd είναι υπερβολικες , οπότε ή περιμένεις κ κάνεις υπομονή μέχρι να στρώσουν οι τιμές τους ,ή βρίσκεις κ αγοράζεις από κάποιο μαγαζί που τους έχει στις αποθήκες του κ τους πουλαει σε φυσιολογικες τιμές.

ο ssd που σου έχω βάλει στη σύνθεση θα κάνει τρομερή δουλειά από άποψη ταχύτητας.

Πολύ χρήσιμα αυτά για τους σκληρούς, σευχαριστώ. όσο αναφορά τώρα την κάρτα γραφικών, επειδή έχω σπίτι μου ήδη την παρακάτω:

Sapphire 6450 (PCI-Express, GDDR3 , 1GB)

πιστεύετε πως θα ήταν καλύτερο να την χρησιμοποιήσω και να μην χρησιμοποιώ αυτήν της μητρικής? Ή μήπως να έπερνα μία πιο καλή κάρτα?

Δημοσ.

Πολύ χρήσιμα αυτά για τους σκληρούς, σευχαριστώ. όσο αναφορά τώρα την κάρτα γραφικών, επειδή έχω σπίτι μου ήδη την παρακάτω:

Sapphire 6450 (PCI-Express, GDDR3 , 1GB)

πιστεύετε πως θα ήταν καλύτερο να την χρησιμοποιήσω και να μην χρησιμοποιώ αυτήν της μητρικής? Ή μήπως να έπερνα μία πιο καλή κάρτα?

>ο επεξεργαστής που σου πρότεινα έχει ενσοματομένη μια κάρτα γραφικών HD 6550D(400 Stream Processors στα 600MHz) ,έιναι στον επεξεργαστή και όχι στη motherboard.

>για χρήση internet και office work είναι κάτι παραπάνω από αρκετή,ακόμα κ τα σύχρονα παιχνίδια μπορείς να παίξεις ,όχι σε high setting όπως είναι λογικό.

>αν αργότερα θελήσεις κάτι πιο δυνατό από άποψη γραφικών μπορείς να προσθέσεις μία 6670 , καθώς τα γραφικά του επεξεργαστή συνεργάζονται με την κάρτα γραφικών αυτής της σειράς( hybrid crossfire),και θα είσαι άρχοντας

Δημοσ.

>ο επεξεργαστής που σου πρότεινα έχει ενσοματομένη μια κάρτα γραφικών HD 6550D(400 Stream Processors στα 600MHz) ,έιναι στον επεξεργαστή και όχι στη motherboard.

>για χρήση internet και office work είναι κάτι παραπάνω από αρκετή,ακόμα κ τα σύχρονα παιχνίδια μπορείς να παίξεις ,όχι σε high setting όπως είναι λογικό.

>αν αργότερα θελήσεις κάτι πιο δυνατό από άποψη γραφικών μπορείς να προσθέσεις μία 6670 , καθώς τα γραφικά του επεξεργαστή συνεργάζονται με την κάρτα γραφικών αυτής της σειράς( hybrid crossfire),και θα είσαι άρχοντας

Ουσιαστικά αν βάλω την κάρτα γραφικών που έχω θα μειώσω τις δυνατότητς των γραφικών. Σωστά κατάλαβα? Και κάτι ακόμα, έχω ακούσει ότι αν η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη σου παίρνει μνήμη από τις ram πράγμα κάτι που καθυστερεί το pc. Ισχύει κάτι τέτοιο στην δική μου περίπτωση?

Δημοσ.

Ουσιαστικά αν βάλω την κάρτα γραφικών που έχω θα μειώσω τις δυνατότητς των γραφικών. Σωστά κατάλαβα? Και κάτι ακόμα, έχω ακούσει ότι αν η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη σου παίρνει μνήμη από τις ram πράγμα κάτι που καθυστερεί το pc. Ισχύει κάτι τέτοιο στην δική μου περίπτωση?

για να σου λυθούν οι απορίες σου γενικα για την πλατφορμα των liano(a8 3850) διάβασε το review για το συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Δημοσ.

για να σου λυθούν οι απορίες σου γενικα για την πλατφορμα των liano(a8 3850) διάβασε το review για το συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Διάβασα τα reviews και μπορώ να πω ότι κατάλαβα αρκετά πράγματα και πείστηκα για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Όσο αναφορά τώρα ην πρότασή σου για το pc πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω περίπου 80ευρώ αγοράζοντας 64gb σκληρό HDD για το λειτουργικό και για προγράμματα και έναν ακόμα κλασικό σκληρό για τα υπόλοιπα.

Πολύ καλή η πρότασή σου γενικότερα. Σευχαριστώ. Τώρα όσο αναφορά το κουτί, είναι αρκετά αθόρυβο, έχεις προσωπική πείρα? Φαντάζομαι δεν χρειάζονται κάποια επιπλέον ανεμιστηράκια.. ή κάποια ψύκτρα για την cpu.?

Δημοσ.

Διάβασα τα reviews και μπορώ να πω ότι κατάλαβα αρκετά πράγματα και πείστηκα για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Όσο αναφορά τώρα ην πρότασή σου για το pc πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω περίπου 80ευρώ αγοράζοντας 64gb σκληρό HDD για το λειτουργικό και για προγράμματα και έναν ακόμα κλασικό σκληρό για τα υπόλοιπα.

Πολύ καλή η πρότασή σου γενικότερα. Σευχαριστώ. Τώρα όσο αναφορά το κουτί, είναι αρκετά αθόρυβο, έχεις προσωπική πείρα? Φαντάζομαι δεν χρειάζονται κάποια επιπλέον ανεμιστηράκια.. ή κάποια ψύκτρα για την cpu.?

>ναι το συγκεκριμένο κουτί είναι για τα λεφτα του το καλυτερο πιστεύω που μπορείς να παρεις,έχει πολύ καλό airflow(το χρησιμοποιήσα και σε σύνθεση για τον αδερφό μου)

>ναι για ssd και ο 64gb θα σε καλύψει. και μιας που οι τιμές τον εσωτερικών σκληρών έχουν πάρει την ανηφόρα μπορείς να πάρεις για "αποθήκη" έναν εξωτερικό 1,5TB, που είναι αρκετά μεγάλος.

>no extra fans needed! :rolleyes:

Δημοσ.

>ναι το συγκεκριμένο κουτί είναι για τα λεφτα του το καλυτερο πιστεύω που μπορείς να παρεις,έχει πολύ καλό airflow(το χρησιμοποιήσα και σε σύνθεση για τον αδερφό μου)

>ναι για ssd και ο 64gb θα σε καλύψει. και μιας που οι τιμές τον εσωτερικών σκληρών έχουν πάρει την ανηφόρα μπορείς να πάρεις για "αποθήκη" έναν εξωτερικό 1,5TB, που είναι αρκετά μεγάλος.

>no extra fans needed! :rolleyes:

Φίλε μου ήσουν κατατοπιστικότατος... Σευχαριστώ!!

Δημοσ.

Παιδιά περιμένω και τις δικές σας προτάσεις για τη σύνθεση νέου pc.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ότι, βάζοντας έναν δίσκο ssd(64gb) για το λειτουργικό και εφαρμογές θα πρέπει να προσθέσω και έναν ακόμα για αποθήκη. Αν βάλω κάποιον εξωτερικό θα χάσω σε ταχύτητα από ότι αν βάλω κάποιον εσωτερικό? Για παράδειγμα ποιόν από τους παρακάτω να προσθέσω..

Seagate Expansion 500GB SGT (500 GB , 2.5'' , USB 3.0)

Seagate ST500DM002 500GB HDD 3.5" (16MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s)

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι.. Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στην παραπάνω ερώτηση και σε ακόμα μία σχετικά με τους ssd δίσκους και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέχεις γιατί παρατήρησα τις παρακάτω διαφορές:

Crucial 128GB M4 CT128M4SSD2 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' crucial 128gb ssd

Max Read: up to 415MB/s

Max Write: up to 175MB/s

Crucial 64GB M4 CT064M4SSD2 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' crucial 64gb ssd

Max Write: up to 95MB/s

Πρέπει να δώσω ιδιαίτερη προσοχή στην διαφορά που υπάρχει στο πεδίο max write speed?

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι.. Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στην παραπάνω ερώτηση και σε ακόμα μία σχετικά με τους ssd δίσκους και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέχεις γιατί παρατήρησα τις παρακάτω διαφορές:

Crucial 128GB M4 CT128M4SSD2 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' crucial 128gb ssd

Max Write: up to 175MB/s

Crucial 64GB M4 CT064M4SSD2 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' crucial 64gb ssd

Max Write: up to 95MB/s

Πρέπει να δώσω ιδιαίτερη προσοχή στην διαφορά που υπάρχει στο πεδίο max write speed?

όσο μεγαλώνει σε μέγεθος ο δίσκος αλλάζουν τα νούμερα αυτά. αυτά τα νούμερα τα βλέπει κανείς μόνο στα μετροπρογράμματα, σε real use δεν ισχύουν είναι πιο χαμηλά. και οι 2 είναι ταχύτατοι μν ανησυχείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όσο μεγαλώνει σε μέγεθος ο δίσκος αλλάζουν τα νούμερα αυτά. αυτά τα νούμερα τα βλέπει κανείς μόνο στα μετροπρογράμματα, σε real use δεν ισχύουν είναι πιο χαμηλά. και οι 2 είναι ταχύτατοι μν ανησυχείς.

Τότε καλύτερα να πάω στον 64άρη SSD για να ρίξω και το κόστος. Τώρα όσο αναφορά το στήσιμο του υπολογιστή, αφού θα παραγγείλω τα κομμάτια ξεχωριστά. Θα πρέπει να τοποθετήσω και τον επεξεργαστή στην μητρική (αφού αυτά τα δύο θα τα παραγγείλω από το ίδιο κατάστημα) και αν ναι είναι δύσκολο? Γιατί το συγκεκριμένο δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ!

ΥΓ. Έψαξα στο forum να βρω κάτι σχετικό με στήσιμο pc αλλά δεν βρήκα κάτι.

Επεξ/σία από epp494
Δημοσ.

cpuAMD A8 X4 3850 2.9GHz s.FM1 121e

Moth MSI A75MA-G55 (s FM1, DDR3, AMD A75) 88e

ram Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9AD3B1K2/4G) (Kit 2 x 2048) 32e

ssd Crucial 128GB M4 CT128M4SSD2 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' 190e (δύσκολη εποχή για αγορά hdd όσο κ αστείο να ακούγεται,καλύτερα να ψάξεις σε τοπικό κατάστημα που να τον έχει στοκ)

psu Corsair Power Supply 500W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-500CXV2EU Active-PFC Retail 64e

case Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Middle Tower no PSU Black44e (το μόνο του "-" είναι ότι δεν έχει usb 3, αν θέλεις βάζεις κάποιο άλλο)

opt dr SonyNec DVD-ROM DDU1681S-0B 18x/48x Black 19e

Σύνολο 558(με τα έξοδα αποστολής)

Όσο αναφορά την παραπάνω σύνθεση, μήπως να άλλαζα την μητρική με αυτή και να προτιμούσα Gigabyte? GIGABYTE MOTHERBOARD A75-UD4H

Έχει και θύρα e-sata. Βλέπω επίσης ότι υποστηρίζει crossfire σε περίπτωση που θελήσω να προσθέσω κάρτα γραφικών αλλά δεν αναφέρει hybrid->crossfire όπως η MSI.Σημαίνει κάτι το ότι δεν αναφέρει hybrid ή είναι το ίδιο???

Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο έκανα μία μέτρηση σε αυτό το site για την ισχύ του τροφοδοτικού και μου έβγαλε για την παραπάνω σύνθεση ότι χρειάζομαι τροφοδοτικό 520W, κάνω κάτι λάθος? Δηλαδή αν προσθέσω και μία κάρτα γραφικών αργότερα να παίξει crossfire τί τροφοδοτικό θα χρειαστώ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...