bluesattack Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Tα εχεις συνδεσει αναλογικα στην καρτα σου ? Και αν ναι τι σου εκατσε καλυτερα στο αυτι ? Αναλογικη η ψηφιακη συνδεση ?
Nikos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Το DD live δουλεύει μια χαρά και σε γλιτώνει από διπλά καλώδια και διαφορετικές ρυθμίσεις αν πρόκειται για αναολικό ήχο ή ψηφιακή σύνδεση. Δυστυχώς μόνο σε stand alone κάρτες ήχου το έχω δει να προσφέρεται, δεν νομίζω ότι μια εσωματωμένη κάρτα ήχου έχει την δυνατότητα, αλλά δες το manual της ΜΒ σου. Πρακτικά πλην αυτού και των καλύτερων ποιοτικά DAC στον αναλογικό ήχο δεν θα δεις καμία διαφορά μεταξύ ενσωματωμένης και stand alone καρτας, αφού τα Windows 7 δεν έχουν DirectSound. Πάντως, αν και έχω Creative, οι drivers δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Δεν έχω πάρει ASUS για να έχω άποψη.
nemesiskp Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 ειχα μια ταινια(bluray) η οποια ειχε επιλογες ηχου dts, dolby digital, stereo. Τα ειχα τα ηχεια συνδεδεμενα με coaxial καλωδιο και βαζω ρυθμιση για dts και δεν επαιζε τιποτα, ενω σε dolby digital ρυθμιση επαιζε κανονικα. Εψαξα ρυθμισεις μηπως βρω κατι αλλα δεν εκανα δουλεια...Βγαζω το ομοαξονικο και βαζω την οπτικη και διαβασε αμεσως το dts και επαιξε πολυ πιο γ***α απο dolby digital!! Παλια με την onboard μια χαρα ειχα dts με coaxial,μηπως ειναι καποια ρυθμιση; Επειδη αναφερθηκε πριν,πιστευω οτι υπαρχει διαφορα μεταξυ οπτικης ινας και coaxial. Το coaxial εχει πιο καθαρες υψηλες συχνοτητες,ενω αντιθετα η οπτικη ινα εχει καθαροτερο μπασο και με ωραιοτερο "σκασιμο". To παραπανω τo εχω δοκιμασει σε διαφορετικους ενισχυτες,διαφορετικα ηχεια και με αλλες καρτες ηχου.
Heatspreader Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 μαλιστα..δηλαδη εγω ειτε αγορασω καρτα των 100 ευρω ειτε μεινω με αυτη των 25 το ιδιο ειμαι..αμα βαζω coaxial συνδεση δεν εχω DTS σημα εχω μονο dolby digital σε ταινιες...γι αυτο τα εχω με οπτικη..αυτο για τα παιχνιδια ομως δεν το ηξερα..θα τα συνδεσω και με το απλο για να παιζω τα games, αφου ειναι καλυτερο..απλα εχω ακουσει να λενε για τα συγκεκριμενα ηχεια οτι οταν τα βαλανε σε καλυτερες καρτες ηχου υπηρχαν τρομερες διαφορες , τα σπαγανε κλπ. Γι αυτο ειπα να ρωτησω και εδω τι παιζει.. Σε ταινίες θα έχεις dts και Dolby Digital κανονικότατα. Στα παιχνίδια θα ακούς απλά στερεοφωνικά. *Είτε με Coax είτε με Optical (Οπτική ίνα), είναι το ίδιο. Ναι δεν έχει διαφορά από κάρτα σε κάρτα το ψηφιακό σήμα.
Nikos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 με ψηφιακή έξοδο πρέπι να επιλάξεις Spdif pass through από τις ρυθμίσεις του player που χρησιμοποιείς. Τότε το pc στέλνει κατευθείαν το stream του ήχου χωρίς καμία επεξεργασία και η επεξεργασία γίνεται από τον ενισχυτη. Με τον τρόπο αυτό έχεις απλά στερεοφωνικό ήχο σε οτιδήποτε δεν έχει Dolby Digital- DTS, δηλαδή όλα τα παιχνίδια. Για αν έχεις πολυκάναλο ήχο σε παιχνίδα πρέπει να χρησιμοποιήσεις DD live ή DTS interactive, αν το υποστηρίζει η κάρτα ή ΜΒ. Να ξέρεις ότι αν θέλεις να έχεις τον καλύτερο δυνατό ήχο από BlueRay δεν φτάνει η ψηφιακή έξοδος και πρέπει ο ήχος να βγαίνει από το HDMI, αλλά μάλον αυτό είναι ψιλά γράμματα.
Heatspreader Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Εσυ μιλας για True HD dts, κλπ... Αλλο πραμα αυτο. Τα περισσοτερα Releases ταινιων στα γνωστα μερη ειναι dts ή Dolby Digital οποτε κατι παραπανω απο Spdif δεν χρειαζεται.
tourist23 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 ok thanks! θα κοιταξω ρυθμισεις αν και νομιζω οτι τις ειχα φτιαξει μια χαρα...γιατι με το που εβαλα την οπτικη επαιξε χωρις να πειραξω κατι...! κατι τελευταιο..για καλυτερο ηχο σε παιχνιδι το συνδεω απλα αναλογικα ή ειίναι το ιδιο με το να τα εχω με την οπτικη αλλα σε στερεο ρυθμιση?
Heatspreader Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Σε stereo ας πουμε οτι ειναι καλυτερη η οπτικη... Λογω οτι δεν εχεις τις απωλειες του αναλογικου σηματος. Αναλογικα ομως μπορεις να παιξεις πολυκαναλα στα παιχνιδια οπως ειπαμε και πιο πριν.
Ntinaras Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Σε stereo ας πουμε οτι ειναι καλυτερη η οπτικη... Λογω οτι δεν εχεις τις απωλειες του αναλογικου σηματος. Αναλογικα ομως μπορεις να παιξεις πολυκαναλα στα παιχνιδια οπως ειπαμε και πιο πριν. χμ.μην εισαι σιγουρος.γιατι ο ηχος που βγαινει απο το ηχειο ειναι αναλογικος. αραγε το DAC των ηχειων η της καρτας ηχου να ειναι καλυτερο?...
Heatspreader Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Ακόμα και η ενσωματωμένη που έχω στη μητρική, φτάνει μεγάλο Sample Rate. Συγκεκριμένα φτάνει, στα 24bit 96khz. Όσο δηλαδή υποστηρίζουν και τα Z-5500. Στην XFI Platinum που είχα, έφτανε στα 24bit 192khz. Οπότε και στο αναλογικό να το βάλω παραπάνω δεν πάει. Υ.Γ.: Το ότι ο ήχος είναι αναλογικός δεν σημαίνει ότι το σήμα πρέπει να είναι αναλογικό. Και η εικόνα αναλογική είναι, αλλά προτιμούμε HDMI ή DVI, όχι VGA. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αναλογικά αξιόπιστα μέσα, θα έπρεπε να έχουμε film και βινίλιο. Άλλο ότι ο ήχος είναι αναλογικός και άλλο η μεταφορά του ή η εγγραφή του σε διάφορα μέσα.
Ntinaras Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Ακόμα και η ενσωματωμένη που έχω στη μητρική, φτάνει μεγάλο Sample Rate. Συγκεκριμένα φτάνει, στα 24bit 96khz. Όσο δηλαδή υποστηρίζουν και τα Z-5500. Στην XFI Platinum που είχα, έφτανε στα 24bit 192khz. Οπότε και στο αναλογικό να το βάλω παραπάνω δεν πάει. Υ.Γ.: Το ότι ο ήχος είναι αναλογικός δεν σημαίνει ότι το σήμα πρέπει να είναι αναλογικό. Και η εικόνα αναλογική είναι, αλλά προτιμούμε HDMI ή DVI, όχι VGA. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αναλογικά αξιόπιστα μέσα, θα έπρεπε να έχουμε film και βινίλιο. Άλλο ότι ο ήχος είναι αναλογικός και άλλο η μεταφορά του ή η εγγραφή του σε διάφορα μέσα. την εικονα την προβαλλεις σε τηλεοραση που εχει συγκεκριμενα πιξελς,αρα ειναι ψηφιακη μεχρι τελους η αναπαραγωγη και μεταφορα,οποτε αν ηταν αναλογικη σε ενα σημειο,θα ειχες απωλειες. ο ηχος που αναγκαστικα πρεπει να γινει αναλογικος για να τον ακουσεις,γινεται ειτε απο τη καρτα ηχου ειτε απο τα ηχεια,μπορει να εχουν καλυτερα χαρακτηριστικα τα ηχεια η η καρτα ηχου,αλλα απο τη στιγμη που παιζεις ενα audio cd Που ειναι 16Bit 44.1khz οσο παραπανω και να ειναι δε θα χει διαφορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα